Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda konuştu. Türkiye'de uzun süredir yaşanmakta olan ekonomik krize ilişkin üstü kapalı mesajlar veren Erdoğan, "Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" dedi.
Siz bu sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Erdoğan'dan sabır mesajı: Gerçek mümin yoklukta sabredendir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şimdi bu konuda fazla eleştiri yapamayacağım malum Silivri soğuk ama şu kadarını söyleyeyim Erdoğan seçilemeyip başka bir iktidar gelse bişey değişmeyecek ve Erdoğan'ın yerine başka bir iktidar gelse bu ülkeye (parti ayrımı yapmıyorum) Erdoğan'ın söylediğinin aynısını söyleyecek Yani onlarda yokluğa sabredin diyecek Çünkü siyasilerin hepsi cep doldurma peşinde ve her parti kendi menfaatini düşünüyor yani kısacası dünya üzerindeki siyasilerin hemen hemen hepsi aynı Hiçbir ülkenin devlet başkanı kendi halkının cebini düşünmüyor Bu ülkede CHP'de iktidar olsa İyi Parti de iktidar olsa gelir düzeyinde değişme olmaz ve olmayacak Çünkü dünya liderlerinin hemen hemen hepsi açgözlü ve paragöz doymak nedir bilmiyorlar Cömert ve kendi halkını düşünen lider varsa da parmakla sayılacak kadar az dünyada O yüzden uyanmamız lazım siyasilerin yalanlarına itibar etmememiz lazım siyaseti bırakmamız lazım biz insanlar Çünkü siyaset berbat bişey Siyasiler ballı kaymak yer biz insanların açlıktan nefesi kokuyor onuda maskeyle saklıyoruz olay bu Kokan nefesimizle birbirimize sövüyoruz Artık uyanmamız lazım gerçeği görüp siyasilere bel bağlamamamız lazım Çünkü hepsi yalancı sahtekar Artık Hz.Ömer dönemindeki gibi yöneticiler yok dünyada devir değişti
Haklısınız. Değişen sadece koltukta oturanlar, sistem hep aynı. Başka bir parti kazanınca da muazzam bir değişim beklemiyorum ben de. Ama artık değişme zamanı geldi gibi. Koltuğa yapıştı bırakmıyor.
@Pati_ka_ravan Aynen öyle koltuk değişse bile sistem değişmez Sistemin değişmesi lazım Sistemin değişebilmesi içinde zihniyetin değişmesi lazım O da Eğitimle olur ama oda zor Çünkü Eğitim Sistemi iktidarlar tarafından oyuncak gibi kullanıldı ve kullanılıyor Soruyorum sana Zırt pırt sistem değişirse müfredatlar sınav sistemleri değişirse sence zihniyet değişir mi?
@Pati_ka_ravan Zaten insanların okumalarını istemedikleri için cahil kalsın okumasınlar diye eğitim sistemi müfredatlar ve sınav sistemleri değişiyor Eğer hükümetlerin eğitim diye bir derdi olsaydı eğitim yapboz tahtasına dönmezdi Onların tek derdi var Oy almak Eğer eğitimli bir toplum gelirse o zaman her parti istediği oyu alamaz istedikleri gibi at koşturamazlar O yüzden ben Eğitimin siyasete karışmasına karşıyım Eğitim siyasilerin parti genel başkanlarının tekelinden kurtulmalı ve siyaset eğitime karışmamalı Yoksa çorba ediyorlar eğitimi Siyasetçilerden çok eğitim uzmanlarının ve öğretmenlerin eğitim sistemini belirlemesinden yanayım Onlar belirlesin sistemi Siyasi parti başkanları değil
Sözlerine sonuna kadar karılıyorum. 👍🏻 Onların deyimi ile gerçek mümin varlık içinde yokluğa sebaat eden, dolara bakmıyorum kur farkı benim için önemli değil diyen, din Allah diyerek duygusal sömürülen, akılını kiraya veren, okuyup okuduğunu anlamayan, her söylenene inanan, çıkarcı, rantiyeci, hak deyip hak yiyen, kamera önünde namaz kılan, şantiye ve müteahhitlik üzerinde master yapanlara yol açan, geçemediği yol için para ödeyen, binmediği uçak için bilet parası ödeyen, ceza yemekten bıkmayan, kandırıldık diyen, her şey için bir kılıf bulan ve her olan bitene çok şükür diyerek geçip yerine oturandır. Halbuki gerçek mümin aldığı her habere tam kanaat getirip inanmayan be onu arkasını aslını astarını araştıran, hak yemeyen, okumayı seven, dinine bağlı ama bağnaz olmayan, hukukun üstünlüğüne inanan, bağırıp çağırmayan, kandırılamayan, ahlaklı dürüst ve namuslu olandır. Bu ülkenin en büyük eksiği ahlaklı dürüst namuslu insandır.
- Hz. Ebu Hureyre anlatıyor: Peygamberimiz ( a. s. m) şöyle buyurdu:
“Ahir zamanda, zalim âmirler, fasık vezirler, hain kadılar, yalancı fakihler olacaktır. Sizden kim onlara kavuşursa, sakın onlara koruma, dost ve güvenlikçi olmasın.”(Mecmau’z-zevaid, 5/533).
- Hz. Huzeyfe anlatıyor: Peygamberimiz (a. s. m) şöyle buyurdu:
“İlerde başınıza geçecek bazı âmirler/yetkililer olacak, hem zulmederler, hem de yalan söylerler. Kim onların yalanlarını tasdik eder ve zulümlerine yardımcı olursa, o benden değil, ben de ondan değilim. O kimse, Kevser havuzuna da gidemez. Fakat onların yalanlarını tasdik etmeyen ve zulümlerinde onlara yardımcı olmayan kimse ise, o da bendendir, ben de ondanım ve o Kevser havuzuna da gider.” (Mecmau’z-zevaid, 5/248).
@Simurg_4 canım! Dolar, Euro yükselmiyor. Onların değeri sabit. Türk Lirası değer kaybediyor. Sen çukura düşmüşsün. Diyon ki etrafımrakiler yükselmiş. Ekonomi uzmanı ya senin reisin. Çıktı dedi ki. Faiz, enflasyonun sebebidir. Ben İktisat Fakültesi mezunuyum. Bu salakça tezi savunan birisi o fakültede ikinci sınıfa geçemez. Faiz sebep değil sonuçtur. Yükselen enflasyonu ve kuru baskılamak için faiz artırırsın. Çünkü faiz artırdığın zaman kısa vadeli de olsa dışardan kaynak gelir ve döviz düşer. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin politika faizi yıllık enflasyonun en az yüzde 1 üstünde olmalı. Yani reel faiz en az yüzde+1 olmalı. Sen tutar da faiz enflasyonun sebebi şeklinde bir saçmalıkla negatif (-) reel faiz verirsen hiçkimse Türk Lirasına yatırım yapmaz. Parasını dövize ve altına yatırır. Ondan sonra kur da yükselir, enflasyon da. Yani bunların dıj güçlerle ya da Tayyipin kazık gibi durmasıyla bir ilgisi yok. A HABER izlemeyi bırak da Mahfi Eğilmez gibi ekonomistlerin yazılarını oku biraz. Katar'dan kaynağı belirsiz para getirmekle ekonomi düzelmez. Akdeniz'deki petrolleri de dünyadan büyük 5 ülke sana yedirmez.
Gerçek müminin başında ki yöneticiler mümine sabretmesini söylerken kendileri lüks içinde yaşamaz islam ahlakına göre.
Hz. ömere birgün helva getiriliyor helvaya uzun uzun baktı ve "Nede güzel görünüyor" dedi sonra helvayı getiren kişiye "Müslümanların hepsi bu helvayı bulabiliyor mu " diye sordu adam hayır efendim dedi bunun üzerine ömer helvayı medinenin fakir çocuklarına dağıtın müslümanların yiyemediği şeyi müminlerin emirinin yemesi helal değildir dedi.
Bunun gibi diline islamı alanlar islamı kirletmekten başka bir iş yapmıyorlar. Diledikleri gibi lüks yaşasınlar ama dinimizi adına almasınlar artık. Erdoğan islam hakkında söz söyleyecek en son kişidir bence.
Valla ben mürtedim, beni ırgalamaz, sarayda yaşayan, canı sıkıldığında Ege'nin en güzel koylarına yaptırdığı yazlık saraylarda konaklayıp, üstüne koya fırkateyn çektirip halkı dahi sokmayan bir adamın milleti sabra çağırması, ülkece bittiğimizin, artık bildiğin tebaa ve aşağılanmaktan gocunmayan bir güruh olduğumuzun resmidir.
Dua etsinler Allah falan hakikaten yalan olsun, yoksa şu ülkeyi binbir zorlukla kurtaran insanlar şu düzene tek bir sefer oy vermiş insanlardan bile ebediyen alacaklı olacaklar ahirette.
Dünyada fakir bir sürü ülke var, ama bütün kazanımlarını tamamen şımarıklıktan bu kadar ucuzca kendi isteğiyle yitiren bir memleket daha bulamazsınız.
Gerçek mümin hırsızlök etmeyendir diye birileri de mesaj verse keşke. Ayrıca ülkede herkes müslüman değil ve yine ayrıca müslümanın gözü açık olur, hakkını yedirmez, hak arar. Hirsızlığa göz yummak sabretmek değildir. Allahtan gelene sabr etmekle kuldan gelene sabretmek aynı mıdır? Eyüb peygamber örneginde Allahtan gelen rahatsızlığa sabretti. Kuldan gelen ve surekli ona bedenen saldıran bir varlık olsa karşı koymayacak mıydı? Allah resulü Hz. Muhammed (s. a. v)'in müşriklerle savaşması Erdoğana göre sabretmemek mi oluyor haşa? Afrika gibi olsak yokluk sabretme durumlarini anlamaya çalısırdık da sarayda keyif çatan biri sabırdan söz etmesin bence Ülkeye girecek olan paranın yönü malum yerlere aktariliyor e sonrada kesemiz boş sabredin. Hadi ya. İslerine gelince Almanya kiskaniyo. İslerine gelince de kuruş yok sabredin adlı tiyatroyu izletiyolar
S. ktirsin yaa. Kendisi para içinde sefa sürerken böyle konuşması ne kolay tabi. 2 kuruş parayla çalıştırıyor insanları bi de gelmiş din safsatalarıyla insanların beynini yıkıyor. Koyunlar da inanıyor işte yobaz cahiller
Kurban olayım şöyle sorular sormayın sinirimden telefonu ısırasım geliyor yaa bizi bi kendimize bıraksalar cebimize girenle ilgilenmeseler biz halimizie razi oluo oturcaz bizi fakirleştiren sensin sen bırakta balımızı biz yiyelim
bos bos müslümanlık naraları atıyor önce seytanın sistemi kapitalizme prim verme, peygamber senin gibi tört törtlük islam mücatelesi vermeti savasarak verti.
faizi helal kılıyor, tüm haram islerten vergi alıyor, yatacak yeri yok, yemiyorsa geçme, öyle oturtugun yerten ülke yönetilmez gerekirse savasıcan peygamber sav gibi, kentini kantırırsın satece,
“Ahir zamanda, zalim âmirler, fasık vezirler, hain kadılar, yalancı fakihler olacaktır. Sizden kim onlara kavuşursa, sakın onlara koruma, dost ve güvenlikçi olmasın.”(Mecmau’z-zevaid, 5/533).
“İlerde başınıza geçecek bazı âmirler/yetkililer olacak, hem zulmederler, hem de yalan söylerler. Kim onların yalanlarını tasdik eder ve zulümlerine yardımcı olursa, o benden değil, ben de ondan değilim. O kimse, Kevser havuzuna da gidemez. Fakat onların yalanlarını tasdik etmeyen ve zulümlerinde onlara yardımcı olmayan kimse ise, o da bendendir, ben de ondanım ve o Kevser havuzuna da gider.” (Mecmau’z-zevaid, 5/248).
gerçek mümin hz Ömer gibidir Hz Osman gibidir z Ebubekir gibidir hz Ali gibidir vatandaşı aç iken tok yatmayandır Dönemin en zengini Hz Osman bütün mal varlığını develerini atlarını her şeyini islam uğruna dağıttı kendi halkının giydiği hırka onunkinden iyiydi HZ OSMAN BÖYLE BİR ADAMDI ANLAYANA.
Osmanlı zamanı rüşvet haram yiyen zengin samur kürkler içinde gezen neredeyse 150 kilo olan şişman bir vezir varmış , bu doymadan yiyormuş halkı eziyor önüne geleni asıyor kesiyormuş , bir zaman sonra yaptıkları ortaya çıkmış padişahın huzuruna çıkarmışlar , padişah ceza olarak bunu çıplak olarak ata bağlayın ve halkın arasına salın demiş , veziri bu halde gören halk , yağlı etinden bir parça kesiyormuş doğranarak gezen şişman vezirin yağları yollara saçılmış bi deri bi kemik kalmış şekilde can vermiş.
Her hafta her ay bi cami açılışı yapılıyor. Diyanete ayrılan devasa bütçeler, imamlar ve müezzinler için inanılmaz kadrolar açılıyor. Bu kadarına gerek var mı gerçekten? Her mahallede bir cami var. Bu camilere birkaç yaşlı amcadan başkası gitmiyor. Her yere imam hatip açılıyor. Hali hazırdaki okullar da imam hatibe çevriliyor. Erdoğanı dış politikada sonuna kadar desteklesem de bu yönleri beni ondan uzaklaştırıyor
Vay be ama gercekten takdire şayan bir hayat yaşadi bu kisi Dusunsenize taa kasimpasa da tarikatlarin arasindan çık nerelere gel. Kendisi eminim bu kadarini imkani yok hayal etmiyordur. En fazla milletvekili olurum. Hadi çok çok bir bakanlik felan kaparim derken adam kasimpasa gibi 1800 model insanlarin oldugu yobaz bir semtten cikip baskan oldu yani ne derseniz deyin adam bunu basardi
Kafirden daha kafir bir adam ama müslüman oluyor lafda bunun yaptığını kafirler yapmıyor ana avrat sövecem olmuyacak yüzsüz ya ülkenin anasını s.. iktin yeter gayli çık git şurdan yeter artık yararın yok zararın çok tayypistifaetartık slogan başlatmak lazım
Şöyle bir tarihimize bakarsak hep halk sabretmis sabretmis sabretmis peki ne kazanmis bu halk bunca sabrin sonunda daha fazla sabir 😕biz insanca yasamak istiyoruz bu kadar savastan krizden denize vuran ölü cocuklari gormek istemiyoruz ne ulkemde ne dunya da kimse uzulmesin kirilmasin istiyoruz biktik kaostan yildik ya
İslam'ın ilk emri "OKU" Biz okuduk yemeyiz bunları 😪 Boş yapa yapa nereye kadar ya boş yapmak yerine ekonomiyi düzeltin be ülke battı gidiyo Kötünün iyisi dedikte bir yere kadar yani😏 İnsanların dini duygularını sömürmeye kalkmakta nasıl bir saçmalıktır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Buna ithafen Hz. Ali Efendimizin (A. s) bir lafı vardır Haksızlık karşısında susmayın diye bir lafı var madem öyle 3000 tane korumaya gerek yok saraya da Hz. Peygamber Efendimiz S. A. V bile ALLAH resulü olduğu halde hasırda yatıp azla yetinen bir peygamberdi onu örnek alsın o zaman lafla peynir gemisi yürümüyor cumhurbaşkanım kusura bakmayın
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada Arkadaşlar ne AKP liyim Ne CHP liyim Ne İYİ PARTİ liyim Ne de MHP ne de başka parti ATATÜRKÇÜ bir Türk Genciyim Adaletten Eşitlikten yana kimsenin hakkı kimse de kalmasını istemeyen bir TÜRK genciyim...
Gerçek ya da çakma seve seve sabrediyor insanlar zaten. Ayrıca ülkenin Cumhurbaşkanının bu tür bir açıklama yaparken , nüfusun büyük bir kısmını oluşturan ve mümin olmayan insanları da göz önünde bulundurması gerekir. Dini siyasete alet etmek hiç ahlaklı bir davranış değil.
Bu cümlelerde eleştirecek ne var onu anlamadım? Çoğu kişi saraylarda oturuyor o sabretsin falan demiş, kendisi de zaten dünya zengini olarak dünyaya gelmemiş. Çalışmış çabalamış, bir şekilde cumhurbaşkanı olmuş. O gidince başkası geçecek, o sarayda oturacak kişiye de bunları söyleyecek misiniz? Hayır. Ayrıca hangi ülkede yok bu cumhurbaşkanlığı sarayları? Komiksiniz. Her ülkede olan binaları bile eleştiri konusu yapıyorsunuz.. Ben Kılıçdaroğlu'nu zerre kadar sevmem, adama bir tane laf etmemişimdir bu derece kin ve düşmanlık beslememişimdir.. Yazık yani, şu zihniyette insanları görünce soğuyorum. Sevme tamam ama bu düşmanlık niye? Oy vermezsin olur biter. Saygı duymayı dahi bilmeyen insanlar, sırf Erdoğan' a oy veriyor diye "yobaz" ilan ediyor insanları. Saygısız olan siz yobaz değil, özgür iradesini kullanıp oy kullanan insanlar yobaz 😃 Zihniyete bak. Azıcık düşüncelere saygı duymayı öğrenin.
Sorun neyse ne inanın ki ilgilenmiyorum, tek istediğim şey saygı. Hani her insanda olması gereken.. Her düşünceye duyulması gereken. Zor bir şey değil, ben kimseye saygısızlık edip, karşıt görüşümdeki partiye oy veren insanlara hakaret etmedim doğal olarak aynı davranışı ben de bekliyorum. Benim derdim bu, yoksa tabii ki koşulsuz şartsız her yapılana doğru demiyorum ben de eleştiriyorum.. Yobaz diyen insanlar o kadar medeni ki (!) yapılan yorumlara bakın, saygı dolu hepsi maşallah 😃
Her neyse, ben düşüncemi belirttim umarım insanlar sevmese bile saygı duyarak yaşamayı öğrenir.
Senin Tayyipçi olup olmaman benim umrumda değil ne bk olursan ol. Benim sana kızdığım nokta. Bugüne kadar hangi Cumhurbaşkanı, böyle devasa ve üstelik kaçak bir saray yaptırdı. Bu adam yırtık ayakkabı ile siyasete girdi. Şu anda dünyanın en zengin Cumhurbaşkanı oldu. Adam 17-25 Aralık'ta paraları bile sıfırlayamadı. Bu kadar para çalışarak değil çalarak kazanılır. Ayrıca bu diktatör, devrildikten sonra o kaçak sarayda insanlar hatıra olarak selfie çekilecek ve sonrasında yıkılacak.
yoksula şükretmeyi öğretiyolar zenginin keyfi kaçmasın diye... herzaman yaptıkları gibi herşeyi normalleştiriyolar halk zaten herşeye alıştık demeyi adet edinmiş...
Siz sustukça her karış toprak Silivri olur. Sen konuştukça Silivri mahkumlarına özgürlüğün kapıları açılacak. Sen yanmazsam, ben yanmazsam nasıl çıkacak bu karanlıklar aydınlığa.
O da ekonomik krize karşı işsizliğe karşı geçim derdine karşı sabretsin bakalım o zaman da böyle konuşabiliyor mu? Müminlik vaaz verip te okkayla kendine rızık vermek değildir.
Hmm acaba herşeyini elinden bir aylığına alıp asgari ücret ile bir ay "normal bir vatandaş" gibi kirada yaşamasını söylesek gerçek mi yoksa "fake mümin" mi olduğunu nasıl anlarız?
İktidarda olduklarindan beri yokluga sabredin diyorlar. ama. kendileri ve yandaslari luks ve bolluk icinde yasiyor.
Ben anlamadım bisey🤔
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam doğru söylüyor. Afrikada ki su bulamayan insanlar gibi de olabilirdiniz her halinize şükredin yoksa elinizde ne var ne yok o da gider. En azından seçimden önce camileri dolaşıp kuran okuyup seçimden sonra şampanyalı parti yapmadı. Dini kim kullanıyor iyi anlayın.
hanımefendi din işleriyle devlet işlerini ayırmak lazım nede olsa bizim ülkemizin bir dini yok ve ülkenin battığına şükretmemizi istemeyin bizden millet evladına meyve alamıyor diye intihar ediyor LÜTFEN
@BuseDesuu bak şimdi arkadaşım ülkede kriz var diyerek dolaşıyor du şimdi altında son model bmw biniyor iyi niyetli değilsiniz kusura bakmayın hiç kimse hatasız degil chp zamanında millet ekmek sırasına giriyordu kemal kılıçdaroglu sgk dayken sgk nın anasını aglattı dogru yaptıgı şey varmıdır illaki vardır ayrıca birilerinin ayagına taş deyse Erdoğan yaptı diyor bu nasıl bir mantıktır birisini şuçlayarak ya da söverek sayarak bir şey geçmez elimize ve devlet aklını bilmeden kendini çok bilenler çıkıyor boş konuşmaktan ote gitmiyor devletin başına getirsen ülkeyi saniyesinde batırır ama lafa söze gelince konuşuyorlar bu erdogan olur başkası olur bilgiyi televizyondan ögrenler nedense onlar şikayetçi iyi niyetli yapıcı olmadıgımız sürece birilerin ekmegine yag sürecez akıllıca enine boyuna düşünmeden konuşmamalıyız baştaki kim olursa olsun
@BuseDesuu Ülkenin dini yok ama insanların dini var. %98 i müslüman olan bir ülkede tabiki bunların söylenmesi normal. Hatalar var mı evet var ama bu şükürsüzlüğü gerektirmez.
ülkenin zenginlerünin olması normal değil mi bmv si olan binde bir peki bu yabancılarda kaçta kaç? ben muhalefeti de haklı çıkarmıyorum ama artık pembe gözlüklerinizi çıkarın eskiyi değil şimdiyi kıyaslayın bmv diyorsunuz iyi hoşta kaç kişide var benim akrabam ingilterede sağlık durumundan dolayı çalışmayı bıraktı devletin çocuklara ödenen parayla geçiniyordu üstü açık arabası vardı lütfen artık eski halimizi değil diğer ülkelerle kıyaslayın ülke daha iyi hale gelmedi çağ atladık
@BuseDesuu senin gelişmiş dedin ülkeler neler yapmışta gelişmiş bir araştır deyecem biliyorsun zaten sömürge devletleri onlar uzun süre devam ettirmek için tabiki bilgiye ihtiyacı var senin neyin var ve onlar birlikte hareket ediyorlar senin kimin var bir katar onda çıkıp ülkeyi satıyonuz diyorsunuz adama ülkeye para sokmanın yollarını arıyor para yiyo diyorsunuz sen daha iyi olabiliriz diyorsun tabiki olabiliriz akdenizde gaz petrol için arama yapıyor ne işimiz diyorsunuz kusura bakmayın Erdoğana karşı kareziniz var adam yol yapıyordu adamla dalga geçip eleştiriyordunuz şimdi o yolda gidenler önceden araba haşat oluyordu şimdi mis kaymak gibi olmuş diyorlar Empati kursanız bir şeyi şuçlamadan önce bir düşünseniz eywallah diyecem ama çıkıpta düşmanca düşünler besliyorsunuz ayrıca bu günkü kötü gibi görününen hava Erdoğanın dik duruşundan kaynaklı eskiden baştakiler susim aman kötü olmayalım kimseyle diye susuyordu şimdi Erdoğan susmadıgı için dolar bu kadar yüksek ve alınması gereken onlemler alınmıyor ya da zamana ihtiyaç var verimli olabilmesi için iyi niyetli yapıcı konuştugunuz zaman herkes sizi dinler ve sizde isteklerine ulaşsınız karşıda ki insan sizi insanca karşılar isteklerinizi elinden geldikçe yapar tatlı dil yılanı deliginden çıkarır düşmanca düşüncelerle bir yere varılmaz sinir olursunuz
ya gizli üye çok boş konuşuyorsun bende bir 5 yaş büyüksün belki ama o seneleri kendini geliştirmeye harcamamışsın ot hayatı yaşıyorsun yaşın büyük diye haklı çıkmaya çalışıyorsun üzüldüm adına
Senin Tayyipçi olup olmaman benim umrumda değil ne bk olursan ol. Benim sana kızdığım nokta. Bugüne kadar hangi Cumhurbaşkanı, böyle devasa ve üstelik kaçak bir saray yaptırdı. Bu adam yırtık ayakkabı ile siyasete girdi. Şu anda dünyanın en zengin Cumhurbaşkanı oldu. Adam 17-25 Aralık'ta paraları bile sıfırlayamadı. Bu kadar para çalışarak değil çalarak kazanılır. Ayrıca bu diktatör, devrildikten sonra o kaçak sarayda insanlar hatıra olarak selfie çekilecek ve sonrasında yıkılacak.
Bazı ülkelerin liderleri halkını yokluğa mahkum ediyormuş mesela. O ülkelerin halkı da yokluğa sabrederken liderini değiştirmeli midir mesela diye sormak lazım.
82 milyonun lideriyim diyen biri, mümin yoklukta sabreden, acıyı bal eyleyen de diyorsa, burada durup uzun uzadıya düşünmeden vahametin büyüklüğünü görmek gerekir 😀
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Erdoğan'dan sabır mesajı: Gerçek mümin yoklukta sabredendir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?