Ayasofya: Camiye çevrilmesi kararına uluslararası toplum ve dış basın ne tepki verdi?
UNESCO: Ayasofya'nın Dünya Kültür Mirası statüsünü gözden geçireceğiz Müslümanlar için İstanbul'un fethiyle birlikte çok büyük sembolik önemi olan Ayasofya, ilk etapta Ortodoks Hristiyanlar için bir manastır olarak inşa edildiği için bu inanca sahip kişiler için de kutsal olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Yunanistan ve Rusya en sert tepkiyi gösterenler arasında yer alıyor. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, bu kararın sadece iki ülke ilişkilerini değil, Türkiye'nin AB sürecini de etkileyeceğini söyledi.#AyasofyaCamii #cumartesi #OyMoyYok
destekçi
Muhalif
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ayasofya Camii oldu ,,, bu karar hakkında destekçiler, Muhalifler misiniz?
Ayasofya'nın cami olarak tekrar açılmasını destekleyenler zaten kemikleşmiş akp tabanı. insanlar bunun ne kadar oy getireceğini tartışıyor fakat bence en fazla kendi tabanını azıcık daha oyalayabilir. o da üç beş kez cumaya gidince bayar akan olmaz. avrupalı turist sayısında düşüş olacağını öngörememek için kör sultan olmak gerekiyor. bundan sonra anca ayasofya çevresinin esnafı avrupalı turist yerine “turkiyeah şoh gozel meaşallah” diye dolanan çarşaflı, kürek sakallı görgüsüz arap turistleri (burada hiç ırkçı falan demeyin arap turist lanetini hizmet sektöründe çalışan kardeşlerim anlar sadece.) ağırlar ama onları avrupalı turist gibi dolandıramayacaklarından uyuz olur. onlar bizimkilerden daha yaman şark kurnazı. bir seneye kalmaz esnaf ana avrat söver müzeyi cami yapanlara. cami açmakla karın doymayacağını kendi tabanı da anladı artık. ayasofya’da okunan ezanla kredi borcunu ödeyebilen varsa bu karara aşırı sevinebilir bilmiyorum ama vatandaşın gündemi ibadethaneler değil kaynamayan tencereler. avrupa’ya karşı türkiye’nin imajını yerle bir etmesi de cabası. koronavirüs yüzünden zaten turist gelmez oldu bundan sonra gelecek olan da tavır alır ve gelmez. benim anladığım sona geldiklerinin farkındalar hepsi son kurşunları sıkarken de içlerinde ne kadar pislik kaldıysa yapamadıkları, kusup öyle gidecekler.
Yahu 86 yıldır müze imiş sonuçta müzeyken para getirisi var cami olunca tam tersi para gidecek. İmamıydı müezziniydi abdesthanesi vs. külfet. Zaten ayasofyanın içinde tavanda Hz. meryem resmi var o resim varken insanlar nasıl namaz kılacak merak ediyorum doğrusu
Çok iyi oldu olması gereken buydu.Oranın tekrar tamamen cami olması Türkiye'nin ve Türklerin 1453 yılından beri hakkıdır.🇹🇷 Yunanistanda kiliseye çevrilen ahıra çevrilen camilere sesleri çıkmadida zaten cami olan bir yerin ibadete açılması size niye koydu yorgolar. (Yunanistan, Rusya vs.)
@kgnctn baskasinin elin hristiyanlarinin avukatligini yapmak sanamu düştü. Benim yorumumun altina yazmiycaktin o zaman cahillik zor diye benimle bu sekilde muhatap olamazsiniz uzatmaya degmez.
İslam'ın siyasete karıştırılmasından o kadar rahatsızım ki anlatamam, Fethiye (Ayasofya) Camii sinin açılması iyi ya da kötü oldu onu bilemem onu ancak yüce Rabbim bilir hep birlikte göreceğiz ama insanlar yine ayrıldı bu karar yüzünden. Açılması gereken diyenler ile açılmaması gereken diyenler birbirine girdi. Güzel ülkemde bütün Camii lerimiz doldu taştı Fethiye Camii kalmıştı dimi. Göreceğiz bakalım hergün Fethiye Camii dolup taşacak mı? Siyaset kokuyor ve ben bundan şahsım açısından çok rahatsızım. Benim güzel dinim siyasete bulaşmasın artık lütfen. :(
1 siyasi bir hamle diye düşünüyorum 2 cami olmadan önce kiliseydi yabancılar da onların topraklarında kalan camilerimizi kilise yapsınlar hoş mu Atatürk ne güzel hiç bir yöne çekilmesin çıkar meselesi yapılmasın diye müze olmasını desteklemiş bence de müze olarak kalmalı içindeki ikonalar gayet bunca öğe varken zaten namaz kılınmaz Hristiyanların kutsalı sonuçta
Balkanlar'da kalan camileri kilise yapıyorlar zaten. Caminin kilise, kilisenin de cami yapılmasına da karşıyım. Bence kilise olarak kalmalıydı. Bir tarihi yapı hangi amaçla inşa edilmişse o amaca uygun özelliğini korumalı. Aksi durum ise tarihe yapılan saygısızlıktan başka bişi değil.