Selam
Demin bu video izleyince sormak istedim. https://youtu.be/IPm5Sq7l-YQ
Gizli görüş olarak yanıtlayabilirsiniz.
Demin bu video izleyince sormak istedim. https://youtu.be/IPm5Sq7l-YQ
Gizli görüş olarak yanıtlayabilirsiniz.
Allah'ın kanunları ile bizim o kanunlardan anladığımız şeyler çok farklı. Uygulanması da farklı, nedeni ise insanlar. Şeriat, Türkiye'de uygulanamaz. Bunu uygulayacak adaletli yöneticilerimiz yok. Zaten Şeriat olsa, ilk parmağı kesilecek insanlar Ülke'yi yönetenler olacaktır.
Milleti kafir etme konusu mu bu bilmeyen İnsanları kafir edeceksin Şeriat Allahın kanunudur mesela Namazda şeriattır şeriate karşıyım diyen İslama karşıyım diyor
Maide﴾44﴿
Kendilerini Allah’a vermiş olan peygamberlerin ve -Allah’ın kitabını korumaları kendilerinden istendiği için- rablerine teslim olmuş zâhidlerin, bilginlerin yahudiler arasında kendisiyle hükmettikleri, içinde hidayet ve nur bulunan Tevrat’ı elbette biz indirdik. Hepsi onun (hak olduğunun) şahitleri idi. O halde insanlardan korkmayın, benden korkun da âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.
Şeriat nedir? Çok az insan bilebilir bunu.
Şu an, 2021'in dünyasında hiçbir ülkede sanmam ki şeriat uygulanabilsin. Zira, bir yerde şeriat, bir yerde instagram ve tiktok'taki durumları gören insanlar olacak ve asla uygulama sahası samimi olamayacaktır.
Ama her şeye rağmen, dinine bağlı insanlar her daim ehli sünnet olduğunu hatırlayıp kendisine çeki düzen verecektir.
Herkesin dini kendine sonuçta ben Müslümanım ama bu ülkede herkes müslüman değil ve olmak zorunda da değil.
Nasıl? Ben size yahut başkasına bir şey demedim ki.
Genel bir tanım ve sonrasında yorumumu eklemiştim yine genele hitaben.
Tecavüzcülere hırsızlara falan şeriat gelmeli. Mesela hırsızlık yapanın elini keserler şeriatta. Bunlar iyi ama onun dışındaki konulara mesela kadınlarla alakalı olanlara gelmemeli desteklemiyorum.
Cevap
7Cevap
Şeriatı destekliyorum tabikide bence şeriatın cezai kanunlarını kullanmalıyız en azından tecavüzcülere siddet uygulayanlara çocuk istirmarcilarina hırsıza falan gerekli 🙂🙃
Evet destekliyoruz ve birgün gelicek yüksek ihtimal 👊👍
Hayır desteklemiyorum
Desteklemiyorum. Kahrolsun şeriat yaşasın laiklik. Ne kadar atatürk, laiklik düşmanı varsa hepsine lanet olsun
Desteklemiyorum.
hayır ve asla
Bir müslüman olarak destekliyorum tabi
Bir müslümanın şeriatı reddetme gibi bir lüksü yoktur aksi halde dinden çıkar
Müslümanım ve desteklemiyorum
Islam hukuku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?