Kendisini terk etmek isteyen eşi Nurtaç C.’a defalarca kurşun sıkan Ragıp C. onu evde ölüme terk etti. Nurtaç C. acı içinde kıvranarak ölümü beklerken, kanıyla eşinin ismini yere yazdı: “Annem babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum.”Ölümün kıyısından dönen Nurtaç C., şunları anlattı: “Korktuğum için şikayette bulunamadım hiç. Genç kızları taciz etti. Müşterimle beni aldattı. Beni vurduktan sonra babamı arayıp ‘Git kızını öldürdüm, cenazesini kaldır’ diyor. Bir kurşun hâlâ bacağımda onu çıkarmayacaklarmış. Bana hayatı boyunca ‘Benden ayrılamazsın seni sakat bırakırım’ deyip durdu. Öldüremediği için benden vazgeçmiyor. Ama dediğini yaptı, sakat bıraktı. Dün mesaj attı oğluma ‘Ben yemin etmişim senin annen benim ilk ve son karım olacak’ diye. Öldürmeden vazgeçmeyecek.”(Hurriyet)
Eşi tarafından vurulan kadın kanıyla bunu yazdı:"Beni Ragıp vurdu, hakkınızı helal edin" Kadına şiddet nasıl önlenecek?
Lütfen erkek çocuklarınızı erkek olarak değil, insan olarak yetişirin. “Oğlum erkek adam şöyle olur, hadi göster pipini amcalara” diyeceğinize, bir kadına sevgiyle, saygıyla, şefkatle yaklaşmayı öğretin. Aslına bakıldığında temele indiğimiz zaman ne yazık ki şiddete eğilimli erkeklerin çocukluğu, ailesinden gördüğü, aldığı terbiye ve yetişme tarzı esastır. Kızlarınız dul kalmasın, elalem şöyle demesin diye kızlarınıza el kaldıran, şiddet uygulayan adamlarla barıştırmak yerine evladınıza sahip çıkın. Kadıncağız dul kalmadı, sakat kaldı ailesi şimdi çok mu mutlu oldu?
“korktuğum için şikâyette bulunamadım hiç. genç kızları taciz etti. müşterimle beni aldattı. beni vurduktan sonra babamı arayıp ‘git kızını öldürdüm, cenazesini kaldır’ diyor. bir kurşun hâlâ bacağımda onu çıkarmayacaklarmış. bana hayatı boyunca ‘benden ayrılamazsın seni sakat bırakırım’ deyip durdu. öldüremediği için benden vazgeçmiyor. ama dediğini yaptı, sakat bıraktı. dün mesaj attı oğluma ‘ben yemin etmişim senin annen benim ilk ve son karım olacak’ diye. öldürmeden vazgeçmeyecek.'' İfadeyi okuyup bunun hala kadınların p*ç tercihi yüzünden olduğunu söylemek ahmaklıktan başka bir şey değil. Kim bilir o dört duvar arasında neler yaşadı, neler oldu ve o psikopatın neler neler yapabileceğini bildiği için "nasıl kurtulurum acaba?" diye defalarca çözüm aradı, birçok yol denedi ve olmadı ya da bulamadı. Bir şekilde cesaretini toplayıp ayrılmak istemiş ve sonuç ortada. şimdi bu bir tercih mi? Bana sakın kanunla, yasayla gelmeyin. Bu ülkenin vatandaşının kesinlikle can güvenliği yok ve bu devlet yöneticileri tarafından da sağlanamıyor ve korunamıyor. Korunmayı bırak, göz göre göre ölüme yolluyorlar insanları, katile gereken cezayı dahi vermiyorlar. Adam o kadar psikopat, ahlak yoksunu ki; kadını vurup banka kartı ve telefonunu çalıp kaçıyor ve çocuğunu, kanlar içinde bıraktığı, vurduğu annesinin yanına gönderiyor. Ardından hala akrabalarını, ailesini arayıp tehdit ediyor. neden? Çünkü bu ülkede insan canı çok ucuz ve katile, suçluya asla caydırıcı cezalar verilmiyor yakalansa ne olacak ki? Hak ettiği cezayı almayacağı gibi yine çıkaracakları bir afla salarlar ortalığa. Sonra da yarım bıraktığını düşündüğü işi tamamlar bu tarz insanların topluma kazandırılabileceğine inanmıyorum. Bu hastalıklı düşünce ve davranış şekli kesinlikle düzeltilemez. Bu zihniyet yok edilmeli.
Neyse ki kadın ölmemiş sevindim. Haberi yeni okuyorum ve duygulandım. :( Allah kurtarır Inşallah kadınlarımızı şöylesi şerefsizlerden. Amin. Bir de daha öyle bir mesaj atmış öyle mi.. hem başkalarını taciz et, hem de annen ilk ve son karım olacak. Çok yaşa be.
Kısa vadede yapılması gereken; şiddet gören ya da sevgilisinin/eşinin şiddete meyilli olduğunu düşünen kadınların taleplerini ve şikayetlerini "gerçekten" ciddiye alacak bir devlet mekanizması. Sonrasında da habere konu olan Nurtaç gibi korktuğu için şikayette bulunamayan kadınların daha cesur olmalarını sağlayacak sosyal projeler gerekiyor. Şiddet uygulayan erkeklere ise mevcut sistemin izin verdiği en sert cezaların verilmesi gerekiyor.
Fakat alınan tedbirler ne kadar sert olursa olsun, anlık yaşanabilecek psikolojik travmalar sebebiyle insanlar hata yapabiliyorlar, maalesef. Bu noktada ne eğitim ne de hukuk sistemi, bu kişilerin insanlık dışı davranışlarına mani olamıyor. Çünkü insanı sistemler değil yine insan yetiştirir. İhtiyacımız olan tek şey; bugünün ve yarının ebeveylerinin ve öğretmenlerinin, çocukları kendilerinden daha ahlaklı, daha dürüst, daha saygılı kısacası insani değerlere daha çok önem veren nesiller olarak yetiştirmesi. Ancak biz çocuklarımızı doğru yetiştirirsek, biz iyi örnek olursak hayallerimizdeki dünyayı kurup içerisinde yaşayabilirler. Aksi halde bu düzen maalesef böyle devam edecek...
Allah kahretsin kanıyla son yazısını yazdıracak neler yaptınız lan bu kadına? Ahlaksız Allahsız köpekler be! Cehennem boşa değil, hiç değil. Bunları yapan ırz düşmanı şerefsizlere odun taşıyıcı olurum inşallah.
Bunu bu kadına yapan o.ç'nu !!! yavaş bir şekilde acılar içinde öbür tarafa yollamak gerekiyor.. !! Ilk olarak karısını aldattığı icin aletini kesip hayvanlara yem etmek gerekiyor.. 2. Olarak da devamında bunu her gün günün 8 saati dinlendirmeli olarak işkenceden gecirip 80 yıl hücre hapsiyle birlikte dayanabildigi kadar dayanacak sonra bir sekilde o hücrede gebericek bu sekilde yani böyle o.ç .. bu ne yaa.. yok karım benim namusum ya şu hala orta çağ kafasındaki vu bagnaz pislik yobazlar bu nasl kıt bir beyindir yaa!!! Lanet olsunnn.. rabbim bu kadını cennetinde misafir etsin 😓😓
seven bir adam bunu yapmaz, bence takinti hastasi bir adam ve malesef böyle adamlarin gücü sadece kadinlara yetiyor. bence bu ülkede kadina daha fazla deger verilmeli, malesef cogu kadinlar korktuklari icin sessiz kaliyorlar. peki neden korkuyorlar, ülkemizde siddete magdur kalan kadinlarimiza sahip cikilsa, belki cogu kadin bu imkani degerlendirecektir. böyle adamlarin cezasi müebbetlik olmali. ben gercekten böyle haberler okudukca cok üzülüyorum. malesef bu hepimizin basina gelebilecek bir durum ve bu yüzden kimse sessiz kalmamali...
Nefes alamıyorum, çok korkunç. Bir kadın kendi kanıyla mesaj bıraktı... Bu ülke bunu da gördü ve kimse buna engel olamıyor. Her gün bizim bilmediğimiz kaç can gidiyor, kaç kadın şiddet görüyor. Çok ağır geliyor bunlar artık, kaldıramıyorum, siyasilerin buna engel olmaya çalışmamasını kaldıramıyorum. Kadınlarımız, kızlarımız bir bir ölüyor, biz sessizce oturuyoruz. Siyasiler de sadece Ayasofya konuşuyor. Nefes alamıyorum artık, çok üzülüyorum.
Ya gerçekten küfür etmeyen bir kadın olarak illaki beni küfüre zorlayacak bu adi adam. Bu kadar sevgi doluysan, ilk ve son karım olacak diyorsan ne diye birlikteyken mutlu etmiyorsun ruh hastası.
Valla böyle erkekler çok ya. Kaybettikten sonra kıymete biniyor bu kez de can yakmaya çalışıyor. İnşaallah kendi canlarından olurlar da kadınlar biraz nefes alır.
Yahu Allah bir kadın ve bir erkekten yaratmış dünyayı bir bölüşemedik gitti ya.
Emine Bulut geldi aklıma 😔 Allah aklı başında insanlarla karşılaşmayı, devletede gerekli kanunları bir an önce çıkarmayı, çıkarmakla kalmayıp uygulamaya koymayı ve bir daha kadına yönelik şiddet haberleri duymamayı nasip etsin.
cok üzücü, ölümü kurtulus olarak görmesi neler yaşadığının bir kanıtı gibi aslında. ölecegini sanarken bile baskalarına "uzulmeyin" diyecek kadar da guzel kalpli. bilmiyorum, zihniyet degismeli, insanlar her seye sahip olamayacagini anlamalı. cezalar arttirilmali. her gun yeni bir siddet haberi gormek istemiyorum artık
Önlenemiyor. Erkek egemen bir toplumda hadi olm aç çükünü göster diye saçma bir şekilde güya erkeklik kanıtlatırarak başlanan bir çocuklukta hep o çükün gölgesine güvenerek yaşayan ve üstüne erkek olmasından kaynaklı fiziksel üstünlükle koruması kollaması ve birlikte mutlu olması gereken bir kadını gözlerinin içine baka baka öldüren hatta bunu videoya çeken yetmeyip kendi bunları yaparken sonuna kadar haklı gören bir gürühat varken, boşanma davası açan karısına adliye çıkışında satırla kesen herifler olduğu sürece bu durum hiç bitmeyecek.
Yaşıyor mu yani, iyi bariValla çözüm basit ve açık... Birincisi insanların elinden akıllı telefon alınacak, ikincisi ise evlerden televizyon alınacak Çünkiiiiiiiii : bu ikisi insanlara hayatı, olmadığı ve olmayacağı gibi gösteriyor, bu ikisi ile fazla haşır neşir olan insanlar nedense hayatlarından memnun olamamaya ve şikayetçi olmaya başlıyorlar, çünki bu ikisinde hayat, evlilik, olaylar bir rüya alemindeymiş gibi müthiş gösteriliyor ve bunlara maruz kalan insanlar da hayatlarından şikayetçi olmaya ve birbirine tahammülsüzleşmeye başlıyor ve sonra kavgalar ve cinayet
Ölmesi bile ses getirmiyor yabi bu kadınlsr daha ne yapabilir? Yapabilrçeği en üst şey ölmek ve ses getirio düzeltmek ams buda olmuyor. Bu devlete ölmekte yetmiyor. Ben olsam hinfistan gibi kadın çetesi kurardım 50 kişi silahlı sopalı. Gerrğini yapardım nasılsa cezada almıyo suç işleyen
Ya Allah kötüye şans vermesin. Bu ve bunun gibi caniler olduğu sürece devletimizde cezalara af çıkardığı sürece bu ve bunun gibi insan katli bitmeyecek. Bir kadın hayata bir şekilde tutundu ve o adamı tamamen müebbet hapis etmeleri için o adamın o kadını öldürmesi gerekiyor. Böyle tedbirsiz bir ülkede yaşamak gerçekten çok zor.
Allah'ım lütfen yaşatma böyle acılar insanların içine vicdan merhamet nasip et. 🤲 Devlet neyi bekliyor böyle aşağılık mahlukların yaşamaması lazım gerekli infazları yapılması gerekiyor en iyi ödül uyutularak öldürülsün şuna bak hayla tehdit ediyor kansız şerefsiz.
Kadınların silah kullanması serbest olursa bu kanunende kendini koruma amaçlı kullanabilir şekilde yasalaşırsa bak bakalım bir daha böyle oluyormu 💪🏼🙌🏼🔫
Hem cinslerimden tiksinir oldum, erkekliğimden utanır oldum. Bu cahillik, bu gereksiz erkeklik tavırları, baskıcı yapı, töreler, ya benimsin ya kara toprağın saçmalığı, silahlanma. Bir kadın kendi kanıyla katilinin adını yazıyor ve biz toplum olarak engelleyemiyoruz, kadınlarımızın öldürülmesini engelleyemiyoruz. Caydırıcı ceza da istemiyorum ben ya idam ya da müebbet hapis.
Erkeklik sadece oğluna verdiği sözü tutmak mıdır? Ya evlenirken verdiğin sözler? Böyle minicik beyinlerin yaptıkları hep yanlarına kar kalır işte Dünya böyle zalim böyle acımasız
Bu örnekler tükenmez malesef kadın toplumdaki yerini almaya çalışırken (iş kariyer özgürlükleri) kadının hala köle sadece evde ev hanımligi yapan bı birey olarak gören zihniyetsizlerin bunu kabullenmesi o ise yaramaz güçlerini narin vucutlarda gostermesidir olay. Umarım bı an önce sadece kadınin değil herhangi bir canlinin dahi ölmesini engelleyebiliriz :(
Psikopat. Şiddet uyguladığı eşini takıntı haline getirmiş belli ki. Uyuşturucuya bağımlı olur gibi bağımlı hale gelmiş eşine ve bunun altında daha bir sürü psikolojik neden var belli ki. Şiddet bitmiyor hatta katlanarak büyüyor ve kadınlar kolay kolay kurtulamıyor, ilişkilerini bitiremiyorlar hatta bunu aşk sanan mazoşistler bile var. Şiddet uygulayanın da mağdurunda tedavi olması gerekiyor.
Çocuklarınızı insan gibi yetiştirin, sadece cinselliğin sonucu bir yaratık olmamasına dikkat edin. Silah taşımayı adamlık, ayrılmayı gurur meselesi gibi gösteren asalak toplumdan uzak tutun.
Allah belanızı versiiiiiiiiin İçim yandı beeeeeeee Bu nasıl bir ruh hali bu nasıl bir dünya Lanet olsun İnsan olduğumdan şüphe eder oldum artık yaaa 😢😢😢😢😢😢
otaboka jet hızıyla gecenin 3 ünde hiç düşünmeden el kaldırıp yasa düzenleyenler de kuldan utanma Allahtan korma olmadığı için daha cok devam eder bu kadına cıcuga hayvana doğaya şiddet
O kadar korkuyorum ki annem telefonu her açmadığında. Babam öyle zorba öyle tehditçi biri ki sürekli öldürürüm diyor anneme. Millete bile bunu öldürücem diyor kimse ciddiye almıyor cebinde silahla dolanıyor. Artık yoruldum bunları gördükçe bunalıma giriyorum
Adamlık her erkeğin harcı değil, bu ve bunun gibileri Rabbim ıslah etsin.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu ülkede adalet diye bir şey yok. Şerefsiz kuzeni anneme tecavüz edip şiddet uygulayıp tehdit ediyor. Annemde ondan kurtulmak için o srfsizi öldürüyor. Sonuç = srfsiz ölmemiş olsa annem yine hapiste olurdu o elini kolunu sallaya sallaya dolaşırdı. Ama geberip gitti ve annem yine hapiste.. mağdur da biziz üzülen de biziz. Ne kadar ceza alacak belli değil. Annem onu oldurmese o annemi öldürecekti. Nerede bu adalet? Adalet sadece erkeklerin yanında mı?
vallah adalet bakani hicbirsey yapmazsa kadina siddet gittikce daha igrenc olacak, ya sikayette bulunuyorsun hayati tehlikedeyim diyorsun adam hala elini kolunu sallaya sallaya dolasiyor kadini bir defa sakat birakmis hic mi adam yaralama yüzünden ceza evine girmedi, bu nasil türkiye? neden Erdogan birsey yapmiyor, kusura bakmasin erdogan ama ona cok sinirleniyorum hic mi birsey yapamaz buna karsi? almanyada insani döversen bir kac yil hapis cezasi yersin ya dövmeyi birak , küfür edersen bile hapis cezasi var, neyi bekliyorsunuz? bütün kadinlarin ölmesini mi? kusura bakmayin ama kadinlarimiz olmasa dünyada insan nüfusu kalmaz biter...
simdi bu adama birkac yil verir, sonra kravat indirimi, iyi hal indirimi, cart curt indirimi verir 1-2 sene yatirir cikarirlar. kadini öldürür ve haberlerde bir gecer belki. sonra ayni tas ayni hamam gene... Kizlar lutfen secimlerinizi cok dikkatli yapin ya
O kanda boğulur inşallah... Bu haber beni mahvetti 🤐🤐
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gerçekten birisinin ölmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Ülkeyi mındar ettiler. İnşallah yeni gelen kim olacaksa ülkeye başta adalet getirir. Kadına bunu yapanın 1 2 gece nezarette yatıp sonra elini kolunu sallayarak çıkması gerçekten sinir bozucu. O adama tokat at bak sadece tokat diyorum sana daha fazla ceza veriyorlar.
Kadına şiddete artık büyük yaptırımlar gerekli. Kasıma şiddete hayır!
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkeğim diye dolaşıyorlar bide gücün kadına mi yetiyor şerefsiz git kendi kes kadıni niye olduruyorsun benim anlamadığım şu niye bu erkekler kendine zarar vermiyor madem onsuz yaşayamam diyor kendini öldürsün niye kadına zarar veriyor ama Türkiye de adalet yok adam her boku yiyor bir müddet sonra dışarıda kadının hayvanlarin çoluk çocuğun hiç değeri yok böyle insanlara idam gelsin yeter ya her gün kadın cinayeti haberi
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Beni eksileyen bir kadın daha hayır yanlış birşey mi söyledim söylediklerim sana dokundu herhalde