"Malatya’nın Pütürge ilçesinde, Nuray Ş. adlı kadın, kendisini taciz ettiğini iddia ettiği S. D.’yi çantasından çıkardığı tabancayla ayaklarından vurdu."
Kendisini taciz eden adamı silahla vuran kadın hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu tarz konularda aklı selim kalmalıyız 3. kişiler olarak. Sorulması gereken sorulardan bazıları;
1-) Kadının çantasında niye silah var? Süre gelen bir taciz mi söz konusu? Yoksa kadın farklı sebeplerden vurmayı önceden planlayıp taciz etti diye iftira mı atıyor?
2-) Silah ruhsatlı mı? Ruhsatsız mı? Bu ilk yazdığım maddenin destekçisidir.
3-) Mış mış miş mişlerden öteye nasıl gecebiliriz olay hakkında hakkaniyetli yorum yapabilmek için,
4-) Eğer daha öncesi var ise olayın ve gerekli mercilere bildirildiyse, bu hükümet ne zaman adaleti sağlayacakta insanlar kendi adaletlerini uygulayacak?
5-) Farkettim ki yaz yaz bitmeyecek maddede sebepler sorular var konu hakkında. İyi yapmıs ya da hak etmiş diyemeyeceğim olayın iç yüzünü bilmek lazım...
İyi yapmış eline sağlık. Yalnız öyle ya da böyle bu kadına da ceza verecekler. Hükümetler bu işleri halka bırakırsa iç çatısmalar bile yaşanır. Daha 2-3 gün önce uzun boylu gereksiz birisi halka sesleniyordu ''ülkeye güvenliği getirdik'' diye. İnsanlar adaletlerine güvenmiyor kendi cezalarını kendileri veriyorlar. Keşke bu tarz insanlar toplumdan soyutlansa hatta katledilse. Akıllanmaz ki bu gibiler iyileşir bi 3 ay sonra başkalarına salça olur. Yine söylüyorum, eğer taciz ettiyse. Videodan anlaşılan o yönde bir şeyler yapmış gibi görünüyor fakat biliyoruz ki ülkemizde iftira sebebiyle linç edilen, senelerce içeride yatıp suçsuz olduğu tespit edilen insanlar da var... Allah yardımcınız olsun vallahi.
Sıkan ellerine sağlık. Helal olsun. Adalet olmayan ülkede adaleti artık halk kendisi sağlamalı adalet gelineye kadar. Bu tacizci sapıkların görüldüğü yerde öldürülmesi lazım.
Bir insan durup dururken çantasında silah taşımaz Hangimizin çantasında silahı var Ne oldu Ne yaşandı bilemeyiz Ama gerçekten bir taciz olayı varsa İyi yapmış En azından kendi adaletini sağlamış
Kadın cinayetini meşrulaştırdığımı nerden çıkardın. Durup dururken silah taşımaz demiş bende burası pütürge herkeste her şey çıkabilir dedim bizim kadınımızda merttir kendini korur ezdirmez... Konuyu nasıl buraya çektin anlamadım. Keşke kafasına sıksaymış bana göre
Veronica, ciddi ve hassas bir konuya değinmişsin. Kadına yönelik taciz olayları ne yazık ki ülkemizde çok yaygın ve kadınlar çoğu zaman kendilerini yeterince güvende hissedemiyorlar. Nuray Ş.'nin yaşadığı durum, aslında “meşru müdafaa” sınırlarının ve adalet sisteminin kadınları koruyup korumadığına dair büyük bir tartışma yarattı. Elbette şiddet hiçbir zaman çözüm değil ama kadınların adalete ulaşamadığında çaresizlikle böyle yollara başvurmasını sorgulamalıyız. Sence kadınlar kendini korumakta yalnız mı bırakılıyor? 💔