Eski erkek arkadaşı tarafından yüzü asitle yakılan Berfin Özerk, herkesi şaşkına çeviren bir karar aldı ve asitli saldırganı affetti. Özek'in saldırganı affetme gerekçesi ise henüz öğrenilemedi. Kararı duyuran Özek'in avukatlarından Mehtap Sert, "Öldüren sevgi istemiyoruz şiarımıza ters düştüğünden, Berfin Özek’le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" açıklamasında bulundu. Bu ülkede insanları savunurken artık iyi düşünmek gerekmiyor mu?
"Hak etmiş, oh olsun, umarım katledilir..." gibi cahilane görüş yapmayacağım. Her ne olursa olsun bir insan daima yaşamayı hak eder ve kadınlar bu konuda daha korunmaya muhtaçtır. Yalnız benim değinmek istediğim nokta "neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduğu" rasyonalitesini irdelemektir. Bu barbar yaratık kızın canına kastetmiş, duru güzelliğini tanınmaz hale getirmiş ve onu hiçe sayarak kadınlığını harcamıştır. Akıllıca düşünmek gerekirse, birinin size bunu yaptığı göz önüne alıp empati yeteneğinizi çalıştırın affetmek imkansızdır. "Korktu affetti, seviyor affetti" muhabbetine hiç girmeyin; insan canından daha önemli bir şey yoktur bu dünyada. Saplantı olmuş bana kalırsa kız için ve bu o kadar berbat bir şey ki kendine has düşüncelerini bile sergileyemiyor. Mutlak katilini affetmiş; evet mutlak katili diyorum çünkü bir kadına veya bir canlıya bu şekilde davranan yarın öbür gün öldürme teşebbüsüne de gözünü kırpmadan girişir. Sonra hesabını kim verecek giden canların? Kocaman bir sessizlik. Biraz öz saygı gerekiyor bu gibi durumlarda, zararı gördüğünüz yere "aşkı" bahane ederek dönemezsiniz. Biz kadınlara değer verip korumaya çalıştıkça ne yazık ki onlara bilinç aşılayamıyoruz asıl takıldığımız kısım burası. Bir kadın artık anlayacak ki boş sevgi karın doyurmuyor; erkekten çok adamlığı benimseyecek. Benim algımda kadın kendini özel hissetmediği yerde durmaz demek yanılıyormuşum, yazık ne diyelim. Kendi düşen ağlamaz, kötü düşünmek istemesem de rasyonel yapım beni buna itiyor.
@Altinbasak Kuvvetle muhtemel bir psikolojik rahatsızlık, düşünülebilir evet. Lakin, bu türden saplantı halleri çoğu kız kişisinde var. Çevremden de denk geliyorum "küfür eden, döven, insanlıktan aşağı değer biçen" tiplerin peşinden koşuyorlar. Dananın kasabın bıçağını yalaması gibi gözleri körleşmiş artık, yazık ya. Cehalet sadece okumamak değil aynı zamanda sorgulayamamaktır bir de.
@Altinbasak İçtimai bağlamda bakarsak eğer, sosyokültürel aşamada bir tarafın daha üst seviyede olup diğerinin alt tabanda bulunması olağan amorf ideaları doğurur. Eşitlikçi tutum benim için daha önemlidir, üstünlük kurma çabaları toplumu geliştirmez. Bencillik ve anlayışsızlıklar daimi kusurdur. Kafa yapıları değişmediği sürece bu ve benzeri olayları sık sık görürüz biz.
Muhtemelen oğlan tarafından bir tehdit almışlar ve susmak zorunda kalmışlardır. Aile davadan çekildiğinde kamu davası olarak devam eder ama hep söylediğim şey: Adaleti olmayıp bakanlığı olan ülkede yaşıyoruz. Avrupa veya Amerika'da böyle birşey yapan adama bir daha güneş yüzü göstermezler. Bizde en fazla 3-4 sene yarat ve çıkar.
Iki ihtimal var 1. si tehtid alıyor olabilir. Korkusundan sikayetinden vazgeçmesi kuvvetle muhtemel. 2. si ise; stockholm sendromu denen psikolojik duruma maruz kalmış diye düşünüyorum. yani bir şekilde bütün hayatını mahveden, travmatik depresif duygular yaşatan kişiye hayranlık, sempati vs hissetmek yatıyor dur bilinç altında kızın. Durum hangisi olursa olsun bu kızcağızın sahip cikilmaya, elinden tutulmaya ve pskolojik destek almaya ihtiyaci var. Guzeller güzeli pırıl pırıl bir kızımız daha ataerkil toplumun, erkek şiddetinin kurbanı olmamalı. zaten yeterince mahvolmus
Şaşırdım mı? Hayır. Bizde ne adalet kaldı, ne mülk. Hepsinin en ağır cezaya çarptırılması gerekirken şimdi yapılan yaptırımlara bakın. Biri de demiyor insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur diye. Ne demek af çıkarmak ya, besbelli kız korkmuş işte. Başımıza ne gelirse bu kuldan korkmadan gelmiyor mu zaten. Birisi de çıkıp rızkımı veren Hüda'dır kula minnet eylemem demiyor. Bu yüzden haber bile izleyemiyorum, milletçe sonumuz Bakırköy. İlâhi adalet elbet bir gün tecelli edecektir, rabbim hepsini bildiği gibi yapsın. Ben uzak, Allah'a yakın.
Tehdit diyeceğim de değil ya valla değil kendimi onun yerine koyuyorum da yani ben zaten ölmüşüm o durumda daha ne kadar ölebilirim ki? Bir daha kimseyle tanışamam, evlenemem. Çocuğum olmaz olsa da sürekli anne senin yüzüne ne olduğu diye sorduğunda anlattığımda tekrar tekrar hatırlayacağım. İş görüşmesine gitsem kimse işe almayabilir. Sen zaten ölmüşsün ne tehdidi. Ben olsam kısas isterdim. Onun da yüzü benimki gibi asitle yakılmalı derdim. O da ben gibi yaşamaya mahkum olsun isterdim. Affetmesi beyinsizlik.
Hiç şaşırmadım bakın buraya yazıyorum yemin ederim bu kız eğer o vahşi lavuğa dönmezse ne olayım bizim Türk Kızları böyle tehdit mehdit bahane bizde kalkıp üzülüyoruz lan sana yaşatmadığın şeyi yaşattı yaptığı şey affetilir gibi değil yüzün gitti lan yüzün o yüze aynaya bakınca nasıl affet`e biliyorsun hiç bir şey olmamış gibi şimdi elini kolunu da tutacaksın dimi yazık işte diyorum kardeşim Kızlar böyle tipleri seviyor acı çeken tokat atan böyle tipleri affettiyorlar normal insanı affetmiyor kafayı yiyeceğim Kıza bak ya
bende 22 yaşında bir genç kızım bırak yüzüne kezzap dökmeyi konuştuğum erkekler argo konuşsa soğurum bana karşı bu hiç akla mantığa uygun bir hareket değil bir kız kendisine bunu yapan bir erkeği mümkün değil sevemez birde evlenicem demiş işin içinde iş var ya tehdit şantaj baskı altında ki bence yüksek ihtimal öyle ya da çocukta özel fotoğrafları var ya ya da aynısını çocuğa yapacak içerden çıkınca başka ihtimal yok.
Öyle olaylar yaşanıyor ki söyleyecek söz bulamıyorum bazen. Kelimelerin bittiği noktaya getiriyorlar insanı. Ne diyebilirim ki? Böyle bir durumda ne söylenir ki? Yazık... Çok yazık... Nasıl bir devirde yaşıyoruz, neler görüyor, neler duyuyoruz? Daha da kötüsü; kim bilir daha neler görecek bu gözler? Aklın mantığın almadığı işler... Şu adalet denen şey hangi kör kuyunun dibinde kaldı ya da nereye saklandı bilmiyorum ama birileri onu yerine koysa iyi olacak. Bu pislikler cezasız kalmamalı! 🙄
Aynı soruyu soran fangoria ya yazdığım cevabı burada da veriyorum.
"Aşk piyasasının temelinde menfaat hesabı yatar.. O kızın yüzü öyle olmayıp başka birini kolayca elde edebilecek durumda olsaydı bu seçimi yapmazdı büyük olasılıkla... Bir de düz mantık düşünmemek lazım. İlişkilerdeki psikolojiler bizi her zaman şaşırtabilir.. Mesela bir kadının şiddet gördükçe eşine daha fazla bağlanmasını herkes anlayamaz. Ama bunun da kendi içinde bir açıklaması var."
Biri şiddetı affeder diğeri ihanetı affeder. Hatta kadın kadını suçlar. Bu durum böyle oldugu sürece kadın cinayetlerının şiddetının sonu gelmez. Kadın önce kendıne deger verecek önce kendını insan yerıne koyacak. Başkasından bişey beklemeyecek kanun ne işe yarar.
Bakınız, Ankara da sokakta yürürken, birisi sevgilisini baya darp ediyordu. Yani öyle ki ben karşı taraftan yürürken bile kadının "canımı acıtıyorsun" lafını duydum. Rahatsız olup, yanlarına gidip adamı kadının yanından çektim, bu sefer kadın bana saldırdı. "O benim sevgilim, ister sever ister döver" deyince, ben bu ülkede normal insan sayısının azınlıkta kaldığını öğrendim. Artık şaşırmıyorum böyle haberlere.
Kadınların bazen aptalca da olsa sevdiği insanı affetme durumları oluyor. İşte o durum beni kadınlardan soğutuyor. Bence seviyesini ve karakterini tamamen düşürüyor bu durum. Ama bu olayda bir şeylerin baskısı, tehdit vs olabilir. İnsanlık öldü çünkü her şey beklenir.
Sadece goruntuya bakilan 1 sivincenin bile laf edildigi bu devirde kizin hayatini karartti. bu kiz ha olmüş ha yuzu bu hale gelmiş onun icin herşey bitti. benim elestirim verilen cezanin 13 yil olmasi 13 yil verirler 2 yil sonra iyi halden çikar.
Böyle bir olaydan sonra psikolojisi oldukça bozulmuştur. Mantıklı kararlar alamıyor olabilir. Yine de o kadar insan onun destekçisi olurken bu kararı vermesi hoş değil. Birilerine danışmalıydı, eminim onu engelleyecek insanlar olurdu.
Eger tehditse O kadar destekcisi varken tehdit alması kararını değiştirmemesi lazımdı. Psikolojisiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Çocuğu seviyorsa ilgi duyuyorsa vazgeçmiştir. Umarım ilerde pişman olmaz.
Benim birisi yüzümü kezzapla yaksa ben ona hayatı zehir ederdim. Bana kalırsa ya tehdit edilmiş ya da saldırganın ailesi Berfinin ailesine para teklifinde falan bulunmuş. Kendi görüşürüm tabi
Saçmalık ötesi cidden artık şaşırmamak gerek böylelerine, tehdit falan edilse ne olabilir zaten olan olmuş yüzün gitmiş hayatın kaymış daha neyin tehditleri korkutabilir ki inşallah ilerleyen günlerde öldürüldü haberini almayız
yeni görüyorum affettiğini bir insan senin hayatını mahvetmişken nasıl affedebilirsin ya? Ya melek ya peygamber olmak lazım biz insaniz bu kadar da olmaz yani. Başka bir suça teşvik etme budur işte bir kere affedersen hep yapar.
Hayatta affetmem Asla!!! Fazla merhametli birisiymiş Yapan kişi hak etmiyor bunu Kız kesin tehdit edilmiştir Akıl sağlığı yerinde olan hiçkimse affetmez
tüm iyi niyetimle kendi ailesi tarafından baskı altında olduğunu, ağır psikolojik buhran geçirdiğini düşünüyorum. ama kadın dernekleri elini çektiyse de vardır bir bildikleri, onu da buraya yazmaya ne kalbim dayanıyor ne de gücüm yetiyor. çok üzgünüm
Bu habere çok şaşırdım ben. Yani sebep nedir ki affedecek kadar? Günahını almayalım şimdi kızın yazık günah ya. O çocuk beter olması lazım bunu yaptığına. Jigsaw'a emanet etmek lazım o çocuğu Allah'ım ya.
Çok anormal, o kadar hafta bas bas bağırdı hayatımı mahvetti diye Önüne 2 zorluk çıkınca da affetmeye yöneldi Suçluların salınması olayında çocuğun çıkıp tekrar zarar vermesinden mi korktu çözemedim ama çok saçma bir karar olmuş.
Tepenin önünden gördüğü 3-5 gramlık bilgi ile her şeyi bildiğini zanneden kuş beyinli ayak takımına ders olsun bunlar Tepe'nin arkasıni görmeden biliyorum demeyeceksin Dersen de böyle göt*gibi ortada kalırsın...
başına gelenlerden ötürü bu ülkede ayaklanan, adalet diye sokaklarda yürüyen, kadın erkek herkese ihanet etti. şu saatten sonra başına daha kötü bir şey gelse üzülen olur mu bilmiyorum
Yuh bu kadar olmaz yani. İşin perde arkası var bence. Devlet yeterli ceza vermediği için kendi vermeyi düşünüyor olabilir. Ben olsam hiç ummadığı anda ortadan izini silerdim srfszin
Bu kızın arkası tek mi kimsesiz ezik gördükleri için mi saldırıyorlar, böyle insanlara. Birileri kolunu bacağını bağlar. İşkence etmek kolay yeter ki insan istesin @Şaziyewaynhaus
Bu olayı ilk günden beri takip ediyordum. Eğer tehdit falan edilmemişse Berfin’in yaptığı aptallıktan başka hiçbir şey değil. Bir insan kendisini bu hale getiren şerefsizi nasıl affedebilir ya.
Tehdit edilmiş olabilir. Bir insan bunu yapan kişiyi nasıl affeder? Şöyle bir şey de varki evleneceğim falan demiş sanırım bir sitede gördüm şaşırdım bayağı🤷🏻♀️
Asitle beraber beyni de yanmış bunun, o kişinin bunu yapmaya hakkı var mıydı hayatını bitirdi sonuçta diyecek bir şey bulamıyorum, hele de bu zihniyetdekilerine.
Ben işin bu kadar da basit olduğuna inanmıyorum. Ya ailesiyle tehtid ediyosa , ya başka bişey varsa, bu işte mutlaka haklı ama kimsenn bilmediği bir gerekçe var
Ailesi varlıklı değilse, bir ev verilip susturulmuş olabilir. Bu kızcağız artık yüzünden dolayı çalışamaz da. Bir nevi ailesi de kaderci davranmış olabilir. Bunlar affetse de yargı affetmemeli.
Vardır elbette bir gerekçesi belki artık bu konu ile uğraşmak istememiştir, bu işin birde psikolojik boyutu var daha fazla bu dava ile uğraşıp psikolojisini alt üst etmek istememiş yeni bir sayfa açmak istemiş olabilir
Nasıl mı affeder belki zorlanmışımdır. Ayrıca af kararı gündemde girse bile açık cezaevine girer belki de siciline işlenmesini diye zorladılar kızı. Ayrıca kız 15 ay boyunca hiç şikayetini geri çekmeyip af kararı gündemde olunca niye çeksin?
@KibarTosun her şey dogru ben merkezde oturuyorum dedikleri yeri yani buluttepe Teksas gibi bir yer merkezden biraz uzakta zaten aklina gelebilecek bütün pis kotu seyler esrar eroin hap kaçakçılık... Neler neler her şey oralarda patlar anlayacagin ordan biriyle sevgili olursan sonuna budur zaten tiplerden biliyoruz onların oralara ait olduklarını