Kadın olmak zordur, özellikle ülkemizde. İstediğin gibi giyinemezsin, istediğin yerde dolaşamazsın, istediğin vakitlerde sokaklara çıkamazsın. Peki sizce Türkiye'de kadınların yaşayabileceği en özgür ve en güvenilir şehir hangisi ve neden?
Türkiye'de kadınlar için en yaşanabilir şehir hangisi?
Sanki dünyadaki kadınlar çok rahat yaşıyorlar da. Diğer ülkelerde de kadınlar eziliyor. Türk erkeklerini suçlamak için hiç bir fırsatı kaçırmıyorsunuz maşallah. Dönüp bir aynaya baksanız diyorum hani. Dışarı çıkarken mini etekle çıkılıyorsa erkeklerin bakacağı bilinmesi gerekir. Normal giyinen bir bayan toplu taşımada tacize uğruyorsa bu onun suçu değil orada haklısın. Ama yok Türkiye'de kadın olmak çok zor, yok Türk erkekleri sapık demekle olmuyor maalesef. Hindistan'da arabayı durdurup anne ile kızına tecavüz etmişler. Bunu da Türk erkekleri yapmıştır kesin. Ne de olsa tüm dünyanın günah keçisi ünvanını elimizde bulunduruyoruz. Arjantin'de miydi neredeydi kızı kazığa oturtarak öldürmüşler. Bunu da biz yaptık. Bayanları öldürmek için dünyayı dolaşıyoruz biz haberiniz yok siz Türk bayanlarının. Bir şeyleri yazmadan, konuşmadan önce ölçüp tartın bence. Yabancı mankenleri görüp gaza gelip Türk erkeklerine de sataşmayı bırakın artık.
peki hiç denizde kilot sekt8nde mayoyla kicindan tecavuze ugramasi normalmi aptal hic tecavuz normalmi lan it mini etekle ne alakasi var azkissa azmis adam kadinin sucu ne peki ozaman ozgecan aslan ellerininkesilip yakilmasini hakettimi mini etekli diye ha soyle ko0ekler tecavuzu hak ettimi tecavuz tecavuzdur bunun bur sebebi olamaz. senin gibi bacım covuklari var ya ananida siktim sen cikmisin mini etekli. diye turklukle alakasi yok tecavuuuz tecavuzdur serefsizler
Yav he he feminist. Kesin öyledir. Yok öyle bir şey. Sadece feminist propaganda yapıyorsun. Kızlar gayet de istediğini giyebiliyor. Eğitim seviyesi düşük, dinci doğu kesiminde sadece tuhaf gözlerle bakarlar açık giyinenlere. Ayrıca bunun "kadın olmak zordur" la hiçbir alakası yok. Erkek olmak çok mu kolay zannediyorsun. Erkeklerin de kendilerine göre bir çok sorunu var. Sorun cinsiyetlerle alakalı değil, eğitimle ve dinle alakalı bir şey. Ayrıca sen Türkiye'de yaşamayan, yurt dışında yaşayan bir profile benziyorsun. Neden böyle bir soru soruyorsun ki? Amaç feminizm propagandası mı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İzmir diyenlerin çogu izmirde yaşammış ordan burdan duydugu bilgilerle İzmir demişler sanırım hiç öyle göründügü gibi degil tatil yerlerini bilemem ama tam yaşanılacak br şehir oldugunu düşünmüyorum kendi izmirli arkdaşlarımda aynı şekilde çünkü açık giysen hatta tayt bile giysen bakışlaryla rahatsız eden bakan o kadar çok kişi gördüm ki ve kapalı arkdaşlarımda aynı şekilde kaç defa otobüste falan tacize ugradı açık giyinincede oluyor arkdaşlaeımdan biliyorum kapalı arkadaşıma bile yapan var yani siz düşünün ama çeşme alaçatı sanmıyorum orda bu tür şeyler oldugunu zihniyet meselesi bu sonuçta ama görmeden bilmeden kimse atlamasın bence yaşayın gelin görün siz karar verin
Basitce anlatımıda şu sanirim;erkeklerin üreme içgüdüsü ortamin rahat olmasila, partnerin kolay bulunmasila değişkendir, artar ya da azalir.. ve İzmir de de evli olani da bekar olani da her an her seye hazirdir (istisnalar kaideyi bozmaz). cinsel ihdiyaclar da karşilaninca tükenen değil, karşilandikca artan ihdiyaclardir.. ama bu konuda cok fazla tutucu yerde kadin icin en yasanilir yer olamaz.. Bence doğuyla bati arasinda bir yer bulmak lazim.. ve cokta güzel sehirlerimiz var;ısparta mesela, balikesir ya da angara:)
@emirhan_ist ya bilmiyorum cidden öyle tam huzurlu bir şehir var mı ama soruda kasdedilen kadınların rahat dolaşabilecegi güvenilir bir şehir bence tamamen yok ya sanmıyorum 🤔
Kim vardı iktidarda CHP sen rahatsın peki seni polislerle sırf başı açık olduğun için üniversiteden atsalar. biraz empati kur. ben kemalistleride anlamıyorum.
Bir kere eleştireceksen Refah Partisini eleştirmen lazım 28 şubattan bahsediyorsan. Çünkü Erbakan ve Tansu Çiller iktidardaydı. Chp en son iktidara geldiğinde 1970lerdi. O zamanı ailen bile dünyaya gelmemişti.
Kardeşim bak benim annem anneannem de kapalı. Annem de o zamanlardan geçti. Anlatıyor da. Ama chp en son 1970lerde iktidara geldi. 28 şubatta kurum ve kuruluşlara başörtüsüyle girmek yasaktı. Günümüze göre baktığında evet yanlış. O zamanın şartları öyleydi. O zaman tecavüz ve kadına şiddet, hayvana şiddet de bu kadar yoktu ama. Her dönemin kendine göre hataları var.
Kimsenin özel hayatında başını kapatmasına bir şey denmedi. Kurum ve kuruluşlarda yasaktı. Bu kadar basit. Sen bu yasağa rağmen yine de başın kapalı gidiyorsan o zaman atılmayı da göze almışsındır demektir.
Zamanla bilinçlenildi, kurumlara başörtüsü ile girmenin bir sakıncası olmadığına karar verildi. Kanun düzenlendi.
%90 nı müslüman bir ülke değilmiyiz. bu kurumlarda bu ülkenin kurumu değilmi? Başörtülülerde bu kurumlara vergi vermiyormu? ne hakla kim yasak eder. bugün özgürlük diye bağıranlar ogünün zalimleridir
ya da zalimler pardon özür dileriz diye kaldırmamıştır o zalimler yine aynıdır. çarşafa gelince her kez istediğini giyer kimse karışamaz ister mini etek ister çarşaf biz artık özgür bir ülkeyiz hiç farketmez. hırsızlık için çarşaf gerekmez.26 bankayı batıranlar çarşaflamı batırdı enbüyük hırsız onlar
İsteyenin istediğini giymesi gerektiğini yeni yeni kavrıyoruz bilinçleniyoruz. Kafa yapısı olarak biraz ağır basan geriden gelen bir milletiz. Şimdi hangi parti başa gelirse gelsin giyim kuşamla ilgili bir yasak getirebilir mi sence? Herkes zamanında yapılan hataları biliyor.
Haçların kaldırılması kredilerin artması bir öğrenci olarak hiç aklına geliyormu? diğerlerini saymıyorum bile tabiki eksikler hatalar kusurlar olabilir kimse kusursuz değil. ülkemizin ve kendimizin bulunduğu durumu ölçüp tartıp insaflı olalım.
Getirir çünkü özal serbest etmişti aynı bugün gibi 28 şubatta fazlasıyla geri aldılar. biride annem biz canlı canlı yaşıyoruz. benim başıma aynı şeyin gelmiyiceği ne malum garantisi varmı?
Harç ve kredi beni ilgilendiren bir durum değil benim için önemli olan kadına şiddet ve tecavüz, hayvanlara şiddet ve tecavüz. Halkın kutuplaştırılması, sırf desteklemediğim için bana terörist fetöcü gibi ithamlarda bulunulması. Bunların yaşanmadığı, suriyelilere kendi ülkemin insanından daha çok değer verilmediği bir ülke istiyorum.
Senin ve annenin başı yansa benim annemin de bizim de başımız yanacak. Daha düne kadar Erdoğan’a etmediği hakaret kalmayan Bahçeli bile Erdoğan’ın kuyruğu olmuş geçmişe bir sayfa çekmiş, biz neden önümüze bakamıyoruz?
Bahçeli MİT mensubu neler döndüğünü çok iyi biliyor. şu an ülkemiz ekonomik ve stratejik açıdan açık hedeftir. lütfen düşman oklarını takip et. o zaman gerçeği görürsün. çok kafa yormayada gerek yok hemen anlarsın.
Ülkeyi yoluna koyduktan sonra yine kendi yoluna çekilir, erdoğan’a hakaretler etmeye devam eder diyorsun yani. Ülkemiz için hayırlısı neyse olsun. Soran kişi kusura bakma bildirim yağmuruna tuttuk. Kalın sağlıcakla 🖐
Yeter ya. Saçma sapan sorularınız yüzünden güzelim ülkemizi aşağılamayın. Daha önce hiç yurtdışına çıktın mı? Şimdi sorsam çıktım dersin. Amerikada bulundun mu? Dünyanın en gelişmiş ülkesinde? 2 adım da bir fuhuş görürsün polis hiçbir şey yapmaz. Dünyanın en mutlu ülkesi kabul edilen İsviçre'nin aynı zamanda tecavüzün en yaygın olduğu üke olduğunu biliyormusun? Ekonomik olarak bizden kat kat gelişmiş olan Japonyada hiç metroya binip tacize uğradın mı? Kalabalık diye yapmadıklarını bırakmıyorlar. İnsanlar artık ses bile çıkarmıyor duruma. 5 ülke gezdim gördüm. Almanya hariç hepsinde de rahatsız ediyordu erkekler. Güzelim Türkiye'm onların yanında güvenli. Ülkemizin her şehrinde yaşanır. Şerefsiz olan şehir değil içinde bulunan bazı insanlar. Genelleme yapıp yok şuşehir güvenli yok bu şehir güvensiz diye bir şey yok. Bak mersin'e kıyıda köşede kalmış bir şehrimiz. Ama Özgecan olayının merkezi.
İsviçreye müdahede bulunmak istiyorum , isviçre kanunlarına göre taciz de tecavüz olarak geçer Mesela metroda biri seni eledi buda tecavüz olarak geçiyor , rakam ondan yüksek gözüküyor
@dönemdekigerçeklik amma sallamışsın. Birisini elleyince dünyanın hiç bir yerinde tecavüz sayılmaz. Ayrıca avrupada öyle bir düşünce olmaz. Adam iki muhabbete girmeye çalışır ve eğer kadın olumlu bakarsa arkadaş olurlar. Bazen kadın uyandığında hatırlamaz işte bu hatırlanmayan adam tecavüzden içeri girer. Dünyada tek kadın avcısı millet Türkler değil. Tüm dünya erkekleri çok kadınla beraber olmak ister.
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Amasya Ankara Antalya Artvin Aydın Balıkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Isparta Mersin İstanbul İzmir Kars Kastamonu Kayseri Kırklareli Kırşehir Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Kahramanmaraş Mardin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Şanlıurfa Uşak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman Kırıkkale Batman Şırnak Bartın Ardahan Iğdır Yalova Karabük Kilis Osmaniye düzce
Erkek olmak zordur. Özellikle Türkiye'de. İstediğin gibi ağlayamazsın. İstediğin gibi saç yapamazsın. Cinsiyet ayrımına mağruz kalırsın. Bir büyüğün gelir erkeğe tokat atar kadından makas alır. Bir kıza aşık olduğun an sapık konumuna düşersin. Evlenmek için zengin olman ve kadınların kapitalizmine boyun eğmek zorunda kalırsın. Sen çalışırsın o yer. Kadına laf atınca "Kadınlar çiçektir" lafını duyarsın. Size sorarım o zaman. Kadınlar çiçekse erkeğin de gururu vardır. Tüm insanlardan sadece eşitlik istiyorum. Ayrıca kendim de eşit olmak için çabalıyorum. Yalnızca şu kadınlara yapılan bir tarafta objeleştirme ve diğer tarafta da pozitif ayrımcılığın dengede tutulmasını istiyorum. Her kadına itaf etmediğimi koyayım da feministler (!) beni s**mesin.
Herkes kendi hayatına bakmayı öğrense dünya daha yaşanılır bir hal alacak. herkes ahlak bekçiliği yapmaya pek bir meraklı, oysaki fırsatını bulsa o dedikodusunu yaptığı (kıskançlıktan ters bakışkar attığı) kişilerin yaptıklarından beter şeyler yapacak ama sırf yapamadığı için yapanlara nefret kusuyor yazık bu acizlik değikdirde nedir. Bence kadın için yaşanılacak en güzel şehri inşa etmek için Atatürkün ilkelerini takip etmek yeterli. şu an bir kaç şehir var onlarıda yorumlarda saymışlar zaten, ben de böyle bir yorum eklemek istedim.
Bu durumu biraz da toplumumuz ve köklerimizle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kadınlar için yaşamın kolay olduğunu söylemiyoruz biz erkekler olarak ama erkeklerinde kendine göre sorumlulukları ve zorlandıkları durumlar vardır bu durum sadece cinsiyetimsi değildir. Ha kadın farklı erkek farklı kabul ediyorum ama her iki cinsiyetin kendine göre zorlukları var. Her erkek yaşadığı şehire göre şort giyemez veya istediğini giyemez dersek yanlış olmaz.
İstediğin gibi giyinebilirsin, öyle bir yasak yok. Sadece hoş karşılamayan insanlar olur. Onlara da aldırış etmezsin. Ama bazı şerefsizler haddi aşıp çirkin hareketler sergileyebiliyor. Bu hoş değil. Böyle itlerin gün yüzü görmemesi gerekir.
İstediğin yerde de dolaşabilirsin, böyle bir sıkıntı da yok. Dediğim gibi şerefsizler var sadece. İnsanlık bilmeyen insanlardan bahsediyorum.
İstediğin vakitlerde sokaklara çıkamazsın diye bir şey de yok. Ama ben kadınların gecenin en ileri saatlerinde dışarda olmalarını çok sevmiyorum. Çünkü başlarına bir şey gelebilir. Bunların olmasından korkuyorum.
Ve soruna gelecek olursak -aşağıda da bir arkadaş yazmış- Türkiye'de öyle bir şehir yok ne yazık ki. Hatta dünyada da yok. Kadına şiddet her yerde var maalesef.
Adana Adanayı çoğu insan tv den haberlerden dinliyor yok söyle yok böyle falan filan sonra pislik gözüyle bakiyorlar bir adanaya gelin bir gezin bakalim nasil bir yer insanları nasıl görün kimse kimseye durduk yere karışmaz kadinlara kızlara yan gözle kötü gözle bakmazlar rahatsız etmezler herkez istediği gibi çarşıda kaldirimda dolaşır
Bence Artvin olabilir Artvin Türkiye genelinde okuma yazma orabi en yüksek şehir ve şehirdeki cezaevleri bile boş durumda cahilliğin olmadığı bir yerde herkes en iyi şekilde yaşıyor bakın. Demek ki okumak suç oranlarını düşüyor dolayısıyla suçun olmadığı bir yer hem kadınlar hemde erkekler icin yasanilabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İstediğin gibi giyinemezsin derken Yani kadınlar soyunmayı sevdikleri için istediği gibi giyinemiyorlar, kimse giyindiği renge karışmıyor, soyunmasına karışıyor. Ayrıca bal gibi de giyiniyorsunuz taytları minicik etekleri Türkiye gibi bir ülkede giyinebiliyorsunuz gece kulüblerine bakıyorsun sanarsın Rus kızları gibi giyinmişler gerçi Rus kızları daha kapalı giyiniyor bizimkilerden
Her yerde yaşayabilirsin. Günümüzde kadınların ezildiği felan yok bırakın artık bu işleri abi ya iyice kabak tadı vermeye başladı sizin bu tavırlarınız olgunlaşın biraz
Yaşadığım yerde kadın olduğum için sosyal hayatım yok. Hayatımda hiç sinemaya bile gidemedim, bırak sinemayı kafede bile oturmadım ailem dışında biriyle. Yani kadınsın her yerde kısıtlanırsın bu ülkede
kesin öyledir :D hadi uza neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz 2 tane kız kardeşim var sabah çıkıp akşam gelirler hiçbir kısıtlama yok tamamen özgürler yalan söylemeyi kesin artık. işine bak
@Karakutu0710 "Hayatımda hiç sinemaya bile gidemedim, bırak sinemayı kafede bile oturmadım ailem dışında biriyle." Bu senin ailenin eğitim durumun düşük olması ve dinci olmasıyla alakalı. Kadın olmanla alakalı değil. Bu çıkarımı bile anlayamıyorsun, suçu erkeklere ve ülkeye atıyorsun. Saçmalamayı ve feministlik yapmayı bırakın artık.
Mesela ben utanıyorum erkek halimle kadına tecavüz şiddet Gün geçtikçe artıyor insan sokağa çıkmaya korkuyor cinsiyet değil zihniyet meselesi. asil problem kurunun yanında yaşta yanıyor...
Yahu ne alakası var kadın olmak zordur diye diye benimsediniz zorluğu. Yaşanılan düzensiz mahallerde bile mahalle sakinleri erkek kız fark etmeksizin rahat evine gidemiyor bile. Siz namusunuz için zor diyorsunuz bizler ise Canımız için diyoruz.
Valla erkek olmaktan zor. Küfür etmen lazım, kıro olman lazım, sigara içmen lazım, nakit taşıman lazım, kız görünce bakman lazım, lazım oğlu lazım. Bunları yapmayınca hayırdır falan oluyorlar.
BAKIN ÇOK SAMİMİ SÖYLÜYORUM! Eskişehir ve İzmir! Cidden bu iki şehir baş döndürücü medeniyet sahibi. Uğramadığım Ege Akdeniz kıyılarında da mutlaka vardır buna benzer yerler ama bu iki şehir ölümüne liderdir..
Değil mi ya? Ne zormuş kadın olmak tek dert kıyafet peh. Komiksiniz valla. Şort giysen ne giymesen ne... Erkek olduğu için nafaka veren, şehit olan, geç emekli olan 41 milyon erkek var ama kimin umrunda
Kardeşim benim ailem gayet dindar bende ahlaklı ve medeniyetle dini ayırt edebilen bir insanım. Fakat yasak ilişkileri ayıplıyorum diye kadın hak ve hukukunu bilmeyen birisi değilim. Zaten İslam da zina yapnanin günahı belli birde üstüne ırz düşmanlığı varken. Dinin olduğu yer neden daha fazla tacizci olsun.
@0Classman0 kapalı arkadaşlarıma bile taciz ettiklerine kaç defa şahit oldum dizlerde etek giyip sahilden yürüyen kızı 10 kişilik grubun nasıl öküz gibi baktıgını gördüm daha neler neler hiç öyle göründügü gibi bir şehir degil İzmir maleseff..
Kıbrıs derim Türkiye içinde heryer aynı malesef. Umarım düzelir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Avrupada da istediğin gibi giyenemezsin yalnız. Abi ne ajitasyon yaptınız be gerçekten sizin kadar gereksiz yere ajitasyon yapan başka bir kız milleti daha yoktur
@erennnanilll bana bak köyünden dışarı adım atmamış cahil veled. Git bu konuyla alakalı yapılan sosyal deneylere bir bak. Mini etek altına fileli çorap üstüne tam dekolte dar bir blüz giy bak bakalım nasıl yer gibi bakıp sözlü taciz ediyorlar seni. Hiçbir şey senin o 70 IQ luk beyninde düşündüğün gibi değil uza şimdi
Yaani, güven harici herkes dışarıda olduğu için farklı durmuyorsun ve doğudaki gibi pek laf atan olmuyor Özellikle öğrenciler gittikten sonra çok elit oluyor Edirne
BENCE Bursa. Kültürel ve doğal güzellikleriyle, tatil olanaklarıyla, ulaşım kolaylığıyla çok güzel. Yıllarca orada yaşadım, orada geçen günlerimi özlüyorum.
kesinlikle Edirne saat gece 3 te naralar atarak şehrin merkezinde iki kız rahatca yürüyebiliyorsa istediği vakit hiç teredüt etmeden dışarı cıkabiliyorsa tabiki EDİRNE...
En İyi Cevaplar