Erdoğan başkanlık sistemi ile ilgili söylemlerinde, Osmanlıdaki Lazistan, Kürdistan gibi eyaletleri örnek görerek Türkiye'nin eyaletlere bölünebileceğini, bunun da güçlü bir Türkiye'nin alameti olduğunu iddia ediyor.
Ancak aynı Özal, bundan tam iki sene sonra, Konya Ereğli'de "yarı eyalet sistemini" dile getirdi. Bu, Türkiye'deki 16 büyük şehrin çevresindeki illerin, bu şehirlere bağlanmasıydı. İl sayısı 100'ü geçecekti. Bu sözlerinden bir kaç ay sonra Özal, cumhurbaşkanı oldu.
1990 yılında, İçişleri bakanlığı, Türkiye'nin 13, 15 veya 18 eyalete ve 120 ile bölünebileceği yönünde rapor yayımlandı.
1990 yılında, Milli Gazetenin konu ile ilgili haberi: Süleyman Demirel'de 1990'lı yıllarda şu açıklamayı yapmıştı: "Bizim korkumuz, üniter devletiz. Üniter devlete zarar gelir diye, eyalet sistemini düşünmüyoruz. Düşünmediğimiz için de merkeziyetçiliğe saplanıp kalmışız."
Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedefleri arasında bunu bir televizyon programında eyalet sistemini gündeme getirmişti.
Eyalet sistemi gündemi, Erdoğan'ın 2004'te de gündemindeydi:
Başkanlık sistemi hakkında eyaletle ilgili Fatih Altaylı'nın sorusuna, "Altı şişhane, üstü kaval olmaz" yanıtını vermişti.
Sizler de Erdoğan gibi eyalet sistemini savunuyor musunuz?
Evet, eyalet sistemi Türkiye için gereklidir.
Hayır, Erdoğan'ın savunduğu eyalet sistemi Türkiye için uygun değildir.
Fikrim yok, olabilir de, olmayabilir de.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erdoğan'ın Türkiye'yi eyaletlere bölme projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Diğer bir yanıldı ise eyalet sisteminin bölünme ile sonuçlanacağı. Zaten sallatıda olan Irak'da, Kürtler bağımsızlık talebinde bulunduğunda, dünyanın hiç bir yerinden destek alamadı. Çünkü bağımsızlık talep etmek için herhangi bir mağduriyetleri yoktu.
Türkiye'de yapılan ise, doğrudan Türkiye'yi bölünmeye götürmek. Türkler ve Kürtler istikrarlı olarak birbirine karşı düşman belleniyor.
Kürtlerin bölünme talebi ciddi anlamda yok. Söylem o. Kürtlerin neyi var da bölünecekler? Ne var bugün güneydoğuda, cidden soruyorum. Nasıl ayakta kalacaklar? Hayatta her şey ekonomidir. Güneydoğuda öyle birilerinin zannettiğinin aksine petrol falan da yok, zira sınırlar o petrole göre çizildi zaten. Doğal kaynaksız, sanayisiz, çöl gibi toprakları ve başlarında da aşiret ağaları ile buyursun ayrılsınlar bakalım. Çok akıllıca cidden.
Sağ gösterip sol gösterme mevzusu bu. Erdoğan veya herhangi bir sağcı siyasetçi, eyalet sistemini çok daha rahat kurabilir bu ülkede. Bu yüzden iktidardalar, Erdoğan'ın tabiri ile kendilerine verilen görevi yerine getiriyorlar.
Büyük düşünmek? Yani köprü ve viyadük yaparak mı büyük düşünüyoruz? Yoksa uzay madenciliğine mi yatırım yapıyoruz? Yoksa ABD gibi, tüm dünyanın ne yaptığını takip edebileceğimiz Internet'i mi icat ediyoruz?
Modern bilim bir aldatmacadır Gerçek olan https://youtu.be/CxNE5r4b7F8 bu O uzay maceraları külliyen yalan , hatta nasa dan , Elon Musk tan bile daha iyisini yapıyoruz biz Buyur bunu da izle https://youtu.be/R2_ikqXEByU Yeter ki bize fırsat verilsin
Aya gidildi. Bunu Sovyetler Birliği de onayladı. 30 senedir uzayda uydusu bulunan Türkiye de onayladı. Ay üzerine bir reflektör de bırakıldı. Dünyadan bir lazer ışını gönderirsen, bunun yansımasını ölçebilirsin. Ayrıca Emin Çapa'nın videosunu izlemeni tavsiye ederim.
Tblisi bu sitede iki karşıt gorusuz yıllardır hep bir birimize muhalefet olduk Bugün fark ettim ki keyfin yerinde , pozitif bir havan var öncelikle yıllarca muhalefet olup üslubunu , adabını koruduğunu için teşekkürler Bilirsin konuları derinlemesine analiz etmeyi severim , önerdiğini videoyu izledim , ikisini de Hitler hayranı olduğumu bilirsin Nazi Almanya sinin icad ettiği silahlara bak bir şeyi fark edeceksin Abd savaşı kazanınca o silahları kendisi üretti , nasa nin başındaki roket teknolojisini yapan adam Alman di , Nazi idi Emin Çapa yı dinledim , doğru söylediği noktalar var lakin kaçırdığı noktalarda var Öncelikle insanlar ilerde bu teknoloji ile afedersin Haşa biz yaraticiyiz diyecekler işte organ yapıyoruz , işte canlı yapıyoruz vs Gözden kaçan ayrıntı ne var biliyor musun evet dünya değişiyor , katılıyorum lakin bu değişim sanayi devrimi gibi değil bu değişim boyut atlama değişimi dünya 4. Boyuta giriyor Yani küfür ile hak savaşacak
Emin Çapa nın safi final de belli oldu Dünyanın en büyük bilim adamı Newton değildir , Tesla dır Neden diyecek olur isen Newton bir simyacidir , bilim adamı değildir , bütün hayatı boyunca bakırı , gümüşü altına çevirme hayali ile yaşamış , deneyler yapmıştır , hiç bir zaman başarılı olamadı Newton Newton ı temsil eden resim var bilir misin o resimde Newton ın saçları beyazdır , bu beyazlık cıva zehirlenmesinden dolayı Normal de cıva zehirlenmesi insanı öldürür Newton un saçında çok fazla oranda cıva elementimi , cıva atigimi ne bulunmuştur Newton kişilik bozukluğu olan bir sosyopat da denilen bilir Newton bir tarikat ile bağlantı kurar , kütle çekim , yerçekimi uydurur o tarikat onu bir numara yapar Küre dünya modelinde kütle çekimi , yerçekimi olmasa küre dünya modeli olamaz Benim bakış açımdan olaylar farklı
Newton ömrünün ciddi bir bölümünü simyacılıkla geçirdi. Bu doğru. Yer çekimini açıklayamadı, Allah'ın bir hikmeti dedi. Ama fizik bilimini dünyaya kazandırdı. Kuantum seviyesindeki parçacıkları, aşırı kütleli veya aşırı hızlı cisimlerin farklı davranışlarını açıklayamasa da, bunun dışında kalan evreni matematiğe dökebildi.
Bugün uzay araçlarından arabalara kadar her bir teknoloji Newton yasalarına göre tasarlanıyor.
Tesla ve Einstein ile Newton'u karşılaştırmanın bir alemi var mı onu da bilmiyorum. Tesla'yı da kesinlikle aşağı görmüyorum, alternatif akımla çalışan motoru icat etmesi ve şehir şebekelerinin düz akım yerine alternatif akımla tasarlanması Tesla sayesinde oldu.
Tblisi doğruları severim bilirsin Newton yerçekimini acıklayamadı çünkü yerçekimi diye bir şey yok ( Sözde ) Yerçekimi küre dünya modeli için şarttır o olmaz ise küre dünya modeli olmaz küre dünya modelini olmayınca dünyanın güneş etrafında dönmediği , güneşin dünya etrafında döndüğü , hatta Kabe yi tavaf ettiği ortaya çıkar Tblisi akıllı , ababinca muhabbet etmeyi seven adamsın sen olayı istesen biraz araştırma yaparak aydinlatirsin , aydinlanirsin Yok seytanciyim diyorsan o başka Tesla nın hakkı çok yendi , iyi niyetli , insan olduğu için Edison aslında tam bir düzenbaz , canidir bundan kimse bahsetmez ama Yahudilere , Yahudilerin kurduğu örgütlere , o örgütlerin fikir ve ideolojisini yayan , yaymak için çalışma yapan sözde bilim insanları hep 1 numara gösterildi Bu Yahudi propagandası
@BildiginErkek sitede herkes bişey uyduruyo biri osmanlı tarihi uydurur biri hdpyi melek yapar bagımsızlık gelir ya da gelmez bagımsız olmak için her poku yicekler zaten avrupa destekliyor
Yok la.. Bu aptalları kandırıyorlar. Zaten 500 yıldır kandırmışlar. Şimdi de amerika en çok kandırıyor. Size devlet vereceğiz diyor. Ya akıl var mantık var. ABD kürtlere destek verir mi? 1. Müslümanlar. 2. İran halkı ve ilk dostluk anlaşması iran ile yapılacak. 3. Eski Ermeni topraklarında yaşıyorlar. diyelim ki Türkiye den ayrıldılar. Ermeniler varken Kürtlere yedirirler mi Akdamar kilisesini, Tigarnakert i... Aha buraya yazıyorum. Türkler olmasın, Kürtler geleceğin filsitinlileri olup kalacaklar.
varsayım değil hdpnin amacı bu videoyu izledim 2. videoda fatih eyalet gelcek diye 3 4 soruyor ama tayyip evet diye bişey demiyor. 1. videoda söyledikleri biraz mantıklı ama burası amerika almanya değil türkiye. osmanlının eyalaetleri kıskırtmaya yenik düştü
Politika bu.. Kürtleri kandırmak için evet bağımsızlık vereceğiz bile derler. Hangi politikacının seçim öncesi vaatleri seçimden sonra tutmuş ki.. Yerse.
Amaç özerklik verilerek özerkleşen kürt bolgelerini birleştirmek tek bir devlet kurarak büyük israile bağlamak pkknın üst yönetimide abd desteğiyle buna hizmet eder
Ben onu sormuyorum. Hani eyalet sonrası siz bağımsız devlet kuracaksınız ya... Hesap öyle değil mi? Özgür kürdistan yuppiiii :) Hah işte o zmn naapcan?
Ben Türkiye'nin toprak bütünlüğünü savunuyorum. Ama sanırım emir büyük yerden. Erdoğan'ın şu anki siyaseti Kürtleri bağımsız bir devlet kurmaya zorlamaya yönelik.
Bu ülkenin askeri ve polisi ile, halkı karşı karşıya getiriyorlar. Halkın siyasi tercihlerine saygı duyulmuyor.
Ayrıca "İkiz Yasaları" (4867 ve 4868 numaralı kanunlar) çıkartan da Erdoğan'ın kendisi. Sivil itaatsizlik ve bağımsızlık ilan etme hakkı bile tanıyor. Bunu bir araştır.
1. Bütün halklar kendi kaderlerini tayin etme hakkına sahiptirler. Bu hak gereğince halklar kendi siyasal statülerini özgürce kararlaştırırlar ve ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerini özgürce sağlarlar. 2. Bütün halklar, kendi amaçlan doğrultusunda, karşılıklı yarar ilkesine dayanan uluslararası ekonomik işbirliği ve uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerine halel getirmemek kaydıyla, kendi doğal zenginlik ve kaynaklarından özgürce yararlanabilirler. Bir halk hiçbir durumda, kendi varlığını sürdürmesi için gerekli olanaklarından yoksun bırakılamaz. 3. Özerk olmayan ve Vesayet altında bulunan ülkelerin yönetilmesinden sorumlu olan Devletler de dahil, bu Sözleşme'ye Taraf Devletler, Birleşmiş Milletler Yasası'nın hükümleri uyarınca, halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkının gerçekleştirilmesini kolaylaştıracaklar ve bu hakka saygı göstereceklerdir.
En İyi Cevaplar