Büyük usta Barış Manço, 1 Şubat 1999 yılında aramızdan ayrılmıştı. Onca yıl geçmesine rağmen, izleri hala sağlamlığını koruyor ve yeni nesile hala ışık tutmaya devam ediyor. Bugüne özel, Barış Manço Müzesi 24 saat açık olacak. Barış Manço denildiğinde, aklınıza onunla alakalı ilk ne geliyor? Benim ilk aklıma gelen, şüphesiz "yaz dostum" şarkısı. Sevgi ve hasretle anıyoruz..
Bugün, Barış Manço'nun ölüm yıl dönümü! Ona dair aklınıza ilk gelen şey nedir?
Eski adamlar doğruyu söylemiş Bir çiçekle bahar olmaz Kişi kendini bilip sağa sola sormalı Can pazarı bu oyun olmaz Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü Sonunda şifayı kapıpta şaşırınca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman Ha ha ha ha ha içine hatmi çiçeği biraz çörek otu katasın aman Ha ha ha ha ha hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman Ha ha ha ha ha bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim Ha ha ha ha ha hapşu Çok yaşa Sende gör Rahat ve iyi yaşa
Sen tedbirini al önünü kış tut bırak yine de yaz gelsin Çoğu zaman hesap çarşıya uymaz sonra dizini döversin Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü Sonunda şifayı kapıpta şaşırınca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman Ha ha ha ha ha içine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman Ha ha ha ha ha hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman Ha ha ha ha ha bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim Ha ha ha ha ha hapşu Çok yaşa Sende gör Rahat ve iyi yaşa
Barış iğneyi kendine batırır çuvaldızı başkasına Bol keseden aklı ona buna dağıtır darısı kendi başına Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü Sonunda şifayı kapıpta şaşırınca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman Ha ha ha ha ha içine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman Ha ha ha ha ha hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman Ha ha ha ha ha bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim Ha ha ha ha ha hapşu Çok yaşa Sende gör Rahat ve iyi yaşa
Çocuklar ile yapmış olduğu programlar aklıma geliyor arkadaşım eş arkadaşım şek arkadaşım eşşek :) Efsane ustalardan çok severim kendisini Allah mekanını cennet eylesin :)
Japonya konserinde, Japonlara bayrağımızı coşkuyla sallatması geliyor. Yüzükleri, el kol hareketleri geliyor. Tok sesi ve uzun saçları geliyor. Ruhu şad olsun.
Adam olacak çocuklar büyüdü, adam oldu ve anladı ki; bu dünya aslında o kadar da güzel bir yer değilmiş, güzel olan bizim masumiyetimizmiş... Allah rahmet eylesin ✔
şarkıları dışında doğu batı sentezini bir arada yürüten ve sevdiren ender insanlardan birisiydi.. kendi çocuklarına verdiği isim bile buna örnek hayatında.
En İyi Cevaplar