+1 yılNelerin yaşandığı açık zaten ama ben şunu söylemek istiyorum çok trajik bir olay ve sembolik önemi var ama ne ilkti ne sondu. Bu kavga için insanlar beşikteki bebekleri bacaklarından ikiye ayırdı geçmişte. Böylesine bir kin tutabilmek nasıl mümkün anlamıyorum. Beklediği saygıyı gösterebilse keşke insan.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1989'da salman rushdie adında bir yazar şeytan ayetleri adında bir kitap çıkardı. kitapta yer alan islamın peygamberi muhammed'e yönelik küfür niteliğindeki bir ifade yüzünden bir çok tartışma çıktı.
kitap piyasaya çıktıktan birkaç hafta sonra iran'ın dinsel önderi ayetullah humeyni, tahran radyosu aracılığıyla dindar müslümanları rushdie'yi öldürmeye çağırdı.
fetvadan sonra rushdie korku içinde yaşamaya başladı. ingiliz istihbaratı'nın koruması altına alındı. zorunlu olmadıkça gizli adresini kimseye söyleyemiyor, insan içine çıkamıyordu. ortadan kaybolmak zorundaydı.
daha sonra, california'daki berkeley üniversitesi'nde kitabı satan kitapçı dükkanları bombalandı ve aynı yıl ingiliz konsolosluğu önünde yapılan bir eylemde on ki kişi uzun namlulu silahlara hedef olarak öldü.
ölümcül sonuçlar doğuran benzer gösteriler mısır gibi başka müslüman ülkelerde de meydana geldi. tüm dünyada müslümanlar gösteriler yapıp bu kitabı yaktı.
1991 yılında salman rushdie'nin japonca çevirmeni bıçaklanarak öldürüldü ve italyanca çevirmeni de önce dövüldü, sonra bıçaklandı.
1993 yılında rushdie'nin norveç'teki yayımcısı william nygaard oslo'da vuruldu ve ağır yaralandı.
ve sıra geldi türkiye'ye
yine aynı yıl türkiye'de rushdie'nin destekçisi ve çevirmeni olan yazar aziz nesini protesto eden bazı sivaslılar madımak'ı ateşe verip otuz yedi konuğu yakarak öldürdüler.
hangi abdest temizler bu cani yobazların elindeki kanı. inandığın allah sana insanları diri diri yak diyemi bildirdi. lanet olsun böylesi dinle alakası olmayan beyni yıkanmış cahil cühela insanlarla aynı kara topraklarında yaşıoruz. madımak yüzkarasıdır bu ülkenin canı yandı.
20 Yorumla
+1 yılTürker hocadan alıntı olacak ama çok sevdim altına imzamı atarım
Çok kişi bilmez... Hatta bugün muhafazakar milliyetçi olarak kendisini tanımlayan bir çok insanın dillerine pelesenk olmuş Ruhumda Sızı türküsü Madimak'ta yakılan Nesimi Çimen'in türküsüdür... Hani şu Ender Balkır yorumuyla ülkenin daha çok varoşlarında yaşayan muhafazakar, milliyetçi, görece daha dindar sayabileceğimiz kişilerin izlediği Çukur dizisiyle gündeme gelen türkü...
"Bu nasıl bir derttir dermanı yoktur..." diye tellere vurduğunda Ender aslında yananların sızısını hissetmek gerekir...
"Bir mürşide bağlamazsan özünü Hak'kın huzurunda var olamazsın" diyerek Hacı Bektaş'tan Hacı Bayram Veli'ye, Mevlana'dan Yunus'a dergah, derviş, din, diyanet, iman vurgusu yapan belki bin yıllık kadim Anadolu inancını anlatan Muhlis Akarsu imansızdı yakanlara göre...
Şöyle bakınca yanarak ölen ozanları hepimiz dinliyoruz... Bugün bir bağlamanın teline dokunulduğunda içi yanmayan varsa bu topraklara yabancıdır zannimca...
Bu topraklar hain doğurmaz hain damgalar... Kendinden olmayanı, kendi gibi düşünmeyeni, kendi gibi sevmeyeni... Ama ben bilirim ki her insan doğduğu, yaşadığı toprağı sever...
Ülkemi çok seviyorum demek doğrudur ama ülkemi en çok ben seviyorum ötekileştirmektir...
Ülkeyi sevmek içindekileri sevmekle olur...
Yoksa "güle yel değer" ve siz o yelin bir ateşi harlamasına seyirci kalırsınız...
10 Yorumla
+1 yılolay böyle başladı
https://www.youtube.com/embed/nQmGAy8jj8Esonra bunlar örgütlendiler
https://www.youtube.com/embed/5wmjVFPP6Q8sonra işe koyuldular
metin karamollaoğlu belediye başkanıydı hayvan haklarına değer veriyordu her şey derin devletin planıydı sanki şimdi yok mng
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılDinci cahiller hepsi
00 Yorumla - Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılTam bir provakasyon du ve maalesef tuttu olayın hemem arkasından 3 gün sonra başbağlar da madımak olaylarının bahanesi gibi gösterilerek bir köy atese verilip 33 insan kurşuna dizildi...
Amaç belliydi Türkiyede bir alevi sünni gerilimi üzerinden kriz çıkartmak tı sivas ta öldürüldüler de başbağlar da öldürülenlerde hatta daha sonra İstanbul da bir alevi kahvesinin taranması olayıda aynı çirkin tezgahın ürünüydü. Ve aynı eller tarafından organize edilmişti. İstenen o gün için olmadı ülkede istenen gerilim çıkartamadılar ama derin yaralar açtılar...10 Yorumla
+1 yılMadımak Oteli’nde bir diyalog;
“-Birimize bir şey olursa ne yaparız?
-Kalanlar ölenler için şiirler yazar.” diye cevap verdi bu sıcacık karede kızına sarılan Metin Altıok. Metin Altıok maalesef kalanlardan olamadı.Ama dediği gibi Madımak Katliamı’ndan sonra onlarca şiir yazıldı.
Fakat arasında biri vardı ki bir evlat o şiiri babasını kaybettiği için yazmıştı. O şiir çoğumuzun bir sevgiliye yazıldığını düşünerek dinlediği “Sen benden gittin gideli” şarkısı oldu.
Mazlum Çimen Madımak’ta katledilen babası Nesimi Çimen için yazmıştı bu şiiri. Edip Akbayram’dan yıllarca dinledik, ama bu bilgiyi öğrendiğim günden beri, ben o şarkıyı bir daha asla eski duygularla dinleyemedim..“Öyle ağırım ki kendime,
Sen benden gittin gideli..Alıntı 😔
10 Yorumla
+1 yılherkes atıp tutuyor bu olayla ilgili bizzat göbeğindeydim bu olay yaşandığında evimiz 1 km mesafedeydi otele, türkiye o yıl ekonomik anlamda bir şahlanma evresindeydi ve bunu baltalamak için bir kaos lazımdı planlar yapıldı her şey ayarlandı geriye tek bir şey kaldı bu olayın dalga dalga yayılması için pilot bölge lazımdı araştırdılar hem küçük hemde bağnaz nüfüsun fazla çok çabuk gaza gelen şehir neresi elbette sivas içimizdeki dahili düşmanlar harici düşmanlar ile eserlerini sahnelediler ve türkiye 20 yıl geriye gitti amaçları 50 yıl öncesiydi ama başaramıdılar.. Olan bu ülkenin değerlerine oldu. masum insanlara oldu bugün nasıl fetocü diye alakası olmayanlar içeri tıkıldı o günden otelin kundaklanması ile alakası olmayanlar içeri tıkıldı asıl sorumluları ise elini kolunu sallayarak kayıplara karıştı
01 Yorumla- +1 yıl
otelde yaşamını yitirenlerin hiçbiri yanarak ve boğularak can vermedi bu arada aziz nesin hariç içerde hepsini kafalarına tek kurşunla öldürdüler
- Gündem konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılKötü bir olay. Kara bir leke. Katliam daha doğrusu. Failleri Almanya' ya kaçtı, market açtı. Failleri para içinde yüzüyor şu an. Madımakta katilleri savunanların avukatları bir partinin en tepesinde hem milletvekili hem bakan oldu. Madımak' ı ajanlar yakmadı bizzat cahil ve insan düşüncesine saygı duymayan caniler yaktı. Sadece benim dediğim doğru diyen, başkasının yaşamasına saygı duymayanlar yaktı.
31 Yorumla- +1 yıl
Ailevi değilim, ailevilikle alakam yok, bu sanatçılar katliama uğramasalardı en fazla birkaç şarkısına ve bestelenmiş birkaç şiirine denk geldiğim insanlar olacaktı. Yani bu sanatçıları tanımayacaktım. Bu olayları derinlemesine arastırdığımda ve komplo teorileri dahil her kesimden görüşü incelediğimde bu nefretin uzun süren bir alt metninin olduğunu görüyorum. Ajan işi filan diyerek görmezden gelinecek bir iş değil. 5.000 - 10.000 - 15.000 kişi zaten bu sanatçıları, düşünürleri dövmek, linç etmek, ulaşamadıkları zamanda bulunduğu ortamı yakmak için toplanmışlardı. Kafirlerin yandığı ateş olarak gördüler yarattıkları ateşi. Bunun Osmanlı Dönemine kadar gidebilecek bir nefret kaynağı var. Bölgedeki Bektaşilerin, Kızılbaş Türklerinin Timur, Akkoyunlu, Safevi Devletini, Şah İsmail desteklemesi, Osmanlı Döneminde birçok kez kılıçtan geçirilmeleri, Kuyucu Murat Paşanın binlerce Osmanlı vatandaşının sırf isyan çıkardı diye kafasını kesip kule yapması, Yavuz Sultan Selim tarafından öldürülme kararının verilmesi vesaire. Bunla birlikte milli mücadele döneminde çıkan Koçgiri İsyanı, Cumhuriyet Döneminde çıkan isyanlar (Şeyh Sait, Dersim İsyanı) da var. Bununla birlikte DP' nin bir dönem oy alıp daha sonra oy alamadığı için Alevileri dışlaması Vatan Cephesi diye bir siyasi oluşum kurup diğer mezheplerden az eğitimli insanları kışkırtması da var. Mum söndü gibi iddialar o zaman yaygınlaşmıştır. Benim akrabalarım arasında bile Alevileri sevmeyen,. Alevilere hakaret edenler var. Tabi bunlar yılları alacak bir süreç. Bu düşmanlık siyasi çıkart elde edilenileceği görülünce uzun süre körüklendi. Daha 2019' da bir aleviyi yakın sesleri eşliğinde yakmaya ve linç etmeye çalıştılar. Bu platformda bile eline fırsat geçse aynısını yapacak birkaç kişi tanıyorum.
+1 yılOrtalığı karıştırmak halkı birbirine düsurmek için birileri tarafından bizzat yapılip bir grubun uzerine suç yüklediler ve istedikleri kavgayi kaos ortamini yarattilar yıllar geçti hala daha insanlar olayı anlayamamış tamamen halkı kışkırtmak için yapılan bir oyun
10 Yorumla
+1 yıl32. gün sağ olsun yoksa o kadar bilgi sahibi olamayacaktım. Ne düşüneyim nasıl cahil bir insanlarımız varsa, gidip Aziz Nesin gibi değerli yazarları bile öldürmek istediler! İşin garip kısmı bunu Allah nidaları atarak yapmaları. Sanırsın Allah alevileri öldürün dedi bu cahillere!..
10 YorumlaKirli eller, katliam ve ülkeye yapılan bir suikast.
Oradakilerin kimlikleri, siyasi görüşleri vs.. önemli değil. Bu kişiye yapılır mı bu, o kişiye de yapılmaz diğer bir kişiye de yani hiç kimseye. Oradaki sanatçı da olsa aydın da, bilim adamı da, otel görevlisi de çoban da olsa yapılmaz, insana yapılmaz, hayvana dahi yapılmaz.
00 Yorumla- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'nin iki büyük belası var. Biri PKK ve onu kullanan zihniyet, ikincisi de bu sarıkı tarikatçiler ve bunların yaydığı sapkın dincilik.
İkisini de yok etmek lazım geliyor ama ülkenin siyasileri bu şerefsizler sürüsünden oy alma peşinde koşuyor.
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olduğunu iddia eden ama müslüman olmak için önce insan olmanın gerektiğini unutmuş birtakım örümcek beyinli ök*zzlerin, İslamiyet adına yaptıklarını söyledikleri ama inandıkları inanç sisteminin insan öldürmeyi yasakladığından bihaber davranarak bir hiç (alevi fobisi) yüzünden 37 cana kıydıkları katliam.
00 Yorumla
+1 yılKimler laiklik karşıtı ise içlerinde bir nefret katliam. ruhu yer alıyor. dini maalesef çok tehlikeli bir biçimde halkı etkilemek galeyana getirmek için kullanıyorlar o otelde ülkenin birçok aydının yitirdik ayıbı çok. ulkenin madimak tanıklarının biri o is kokusunu unutamıyorum demiş hala. burnuna geldiğini söylediğini çok acı diri diri insan yakmak ve afla çıkmıştı sanırım baş katillerinden biri öldü keşke yanarak ölseydi de tatsaydı o acıyı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini mezhebi ne olursa olsun vicdanı olan insan şunu yapmaz. Nasıl oluyorda Allah kitap diyen insanlar bu vahşeti gerçekleştirdi utanıyorum.
Sizin inandığınız Allahla bizimki aynı mı emin miyiz? Rabbim ıslah etsin yanlarına da bırakmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Yalnız Allah ''Kafirlerle onlar size boyun eğene kadar savaşın'' falan diyor o kitapta. Herifler teknik açıdan dinlerinin gereğini yaptılar. Siz bir türlü İslam'ın tam olarak ne olduğunu kabullenemediniz
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi tabiki bu yapılan şeyin nereden baksanız affı yok ben cok uzuldüm hala da uzulurum o canlara hatta ınstagram storyme bıle koymustum ancak karşı tarafa da sorulması gereken bır soru var. Sen neden insanların inancına degerlerıne aykırı bir kitap cıkarma gereksinimi duyuyorsun neden bu sekılde bir isim verıyorsun? Kimse karşı tarafı sorgulamıyor ama onlarda hatalıydı bir noktada. Tabiki kimse tekrar söylüyorum böyle bir ölümü hak etmez ama yanlışı da söylemek gerekiyor.
123 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma zannedıyorum ki kimse benim gibi değil iyimser düşünmüyor o dönemin müslümanlarının hangi bilinçle yaptığı da tartışılır ya da onlar gerçekten müslüman mı baska bir soru da bu. Güzel bir dille bunun yanlış olduğu söylenebilirdi karsı taraf uyarılmalıydı kaldırılmalıydı ben böyle düşünüyorum gerçek müslümanlık bu çünkü birşeyleri yok ederek cozemezsınız konuşarak anlaşarak birbirini anlayarak çözülebilirdi böyle olmamalıydı..
Cevap sahibi+1 yılVe bu yuzden müslüman oldugunu iddia eden insanlar yüzünden herkes dinden çıkıyor ama gercek müslümanlık bu değil inanın bana
Cevap sahibi+1 yılSen benim yazdıklarımı dikkatlice anlayarak okudun mu?
Cevap sahibi+1 yılYakan adamların müslümanlığına laf ediyorum böyle bir şey yok onlar müslüman olamaz sen kımsın de benım zıhjıyetıme laf ediyorsun okumadan anlamadan
Cevap sahibi+1 yılBok bir ınsan olduğun her halınden belli oluyor seni takıp birde cevap verıyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok cahılsın kitap oku kitap
Cevap sahibi+1 yılUfkun genişler
Cevap sahibi+1 yılbacım cocugusun cidden belli
Cevap sahibi+1 yılO*rospu
Cevap sahibi+1 yılhadi ordan git
Cevap sahibi+1 yılİşte senin anlayacagın dılden konusmak lazım güzellikten Anlamıyorsunuz sen ve senin gibiler sizin layıgınız bu çünkü bu kelımeler bu hakaretler
Cevap sahibi+1 yılBen başta güzellikle olur dedım konuşarak olur dedım bırbırını anlayarak olur dedım sorunları hiçe sayarak ben özgürüm mantıgıyla hareket ederek cozemezsınız çözülmüş olsaydı bu sorunlar dunya var oldugundan beri çözülürdü cahil insan
- +1 yıl
Küfretmeseydiniz iyiydi ama bence siz haklısınız.
Cevap sahibi+1 yılSonunda beni anlayan biri çıktı teşekkür ederim bende kendıme yakıstırmadım ama beni buna zorladı::))
- +1 yıl
Bu adamlar sizi de beni de anlamaz. Pek tabii ki de katliamın haklı bir yönü olamaz ama Aziz Nesin'in biraz provoke ettiğini düşünüyorum halkı. Halk da iyi halt olsaydı zaten provoke olmazdı ama nerde bizde o bilinç...
- +1 yıl
Kullanıcı adınıza bakılırsa fazlaca iddialı konuşuyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılNasıl iddialı?
- +1 yıl
Size değil ona söyledim.
Cevap sahibi+1 yılGüzelliyomuyum?
Cevap sahibi+1 yılAsıl size yazık
- +1 yıl
İftira bu.
Gündem konusunda 609 cevap paylaştı. Türkiye'nin 90 larda yaşadığı sıkıntıl süreçlerin başında gelen 90 ların kara lekesidir bu durum tamamen provake amaçlı yapılmış bir eylem Alevi Sünni çatışması için yapılmıştır Başbağlar ve diğer olaylarda tamamen ülkeyi kaosa sürüklemek için yapılmıştır. Madımak olayı tam bir vahşettir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMadımak olayı bir provakasyondu, Her kesimide yedirdiler. Ha şu size destek veren karamollada belediye başkanıydı. İslam hakkında ileri geri yazan insan müsveddeleri ne gelince. Olmayan beyninizle islamı kötülemişsiniz. Islam tek gerçek dindir. Siz istesenizde istemesenizde. Bana kalırsa sa sizin gibiler sadece pislik
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda olmayan birşeyi yapan insanlara bakıpda dine çamur atıyorlar. bu olay provakasyondur. ülke üzerinde oynanan bir oyun. sunni alevi çatışması çıkarmak isteyenlerin meydana getirdiği bir şey. 93 yılında bir çok suikast ve katliam yapıldı.
10 Yorumla - Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılMaraş, madimak, başbaglar... Liste uzun hepsinin tek ortak yani var failler aynı ölenler farklı
30 Yorumla Hepsine lanet olsun umarım hepsi cehenneme gider ve yanarlar ateşleri bol olsun insan yakmanın bahanesi olmaz lanet olsun bu zihniyete umarım bir gün cehennemde yanarlar
21 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. O gün yaşananlar sistemin karanlık yüzünün bir yansıması oldu. İnsanları diri, diri yaktılar, kimse duymadı, müdahil olmadi.
İşte bu ve benzeri katliamlar yüzünden ülke olarak huzur ve refah yüzü göremiyoruz.00 Yorumla
+1 yılMadımak olayı değil katliamı orada yaşanan bir katliamdı olay diyerek yumuşatma cabasına girmeyin/ortak olmayın
31 Yorumla
+1 yılÖyle bir olay ki ,

Neyse ki ,"Müslümanız " 🤫
20 Yorumlaİslam hoşgörü dinidir diyenlerin gerçek islamı gösterdikleri, İsrail’e gidip müslüman bacılarını kurtarmaya dötü yetmeyenlerin mücahitliğini (?) gösterdikleri gündür
00 YorumlaGündem konusunda 514 cevap paylaştı. Yüzyıllardır bu ülke insanını bölmek için empoze edilen saçma sapan düşüncelerin eyleme dönüşmüş örneklerinden biri maalesef. Allah kimseye yaşatmasın bir daha. Allah rahmet eylesin.
00 YorumlaBenim bir alevi olarak ciğerim yanıyor. Üzülmemek elde değil. Allah yobazlardan hepimizi korusun. Onların vicdanina kalırsak vay halimize
10 YorumlaÇok kötü bir olay. Camiden çıkıp Allah sesleriyle insan yaktılar. Sonra cennet beklediler. Cehennemde cayır cayır yanın inşallah
10 YorumlaBu olayı gerçekleştiren yardım eden bilipte susan kim varsa hepsinin allah iki çihanda rahata erdirmesin yansınlar söndürenleri olmasın
00 YorumlaBasbaglarida unutmayalım misilleme yapıldı insanlar birbirine düşsün diye gizli ajanlar tarafından
00 Yorumla
+1 yılHamile kadına mızrak atıp karnındaki bebeği duvara yapıştırmışlardı. Maraş olayı. Tv'de fotoğrafını sansürlü bir şekilde görmüştüm.
00 YorumlaÜlke tarihimiz kara lekelerle dolu, buda onlardan biri, canlı canlı yanan 33 insan çok yazık. Tıpkı, ağrı dersim katliamları gibi kara bir leke
00 YorumlaUzucu, sirf onlar gibi olmayani dusunmeyeni olume terk etmek nasil bir acimasizliktir anlamis degilim
00 YorumlaBöyle konular özenle arka planda bırakılır
Konuşulsun istenmez
Ver ederler magazini
Onun donu bunun memesi daha cazip00 YorumlaHiçbir şey sebebsiz değildir ne yaptılar ki bu sonuca maruz kaldılar... burası da önemli varsa ortada suç iki taraflıdır
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlay tamamen provakatif idi. Ülkenin askerini, polisini bile alet etmişlerdi. Ancak en tehlikelisi dini Kuran'dan kendi okuyarak değil hacı hocalardan öğrenen tembel insanların kullanılmasıydı. Hala kullanılıyorlar🤔🙏
00 Yorumla
+1 yılDönemin belediye başkanı Temel Karamollaoğlu: Bu sizin cihadınız aslanlarım diye gaz vererek dağ ayılarını saldı. Kurtulucaz umudu ile bekleyen onca can yandı gitti. Üzücü çok üzücü...
01 Yorumla- +1 yıl
![Bugün Madımak olayının yıldönümü. Siz o gün yaşananlar için ne düşünüyorusunuz?]()
![Bugün Madımak olayının yıldönümü. Siz o gün yaşananlar için ne düşünüyorusunuz?]()
Katilleri savunanlar katillerin kendileridir zaten. Avukatlar hangi siyasi görüşte, insan öldürmek için toplanan 5.000 - 10.000 kişi hangi görüşe sahip belli. Işid zihniyeti 1993' de de vardı. Anketlerde Türkiye' de Işidi destekleyen %10' luk bir halk grubu var. Bu toplumsal bir gerçeklik.
+1 yılAziz Nesin'i alevlere iten a.. q çocukları ceza almamışlar diye duydum
10 YorumlaTürkiye nin en büyük ayıbı olduğunu düşünüyorum insan ayırt ederek sadece geriye gideriz
00 Yorumla- Gündem konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılvahşet... Allah yobazların merhametsizlerin eline düşürmesin
00 Yorumla
+1 yılNe diyim yine bir siyasi insanlık ayıbı. Bu kültürü keşke baştan yazabilsek
00 YorumlaDünyanın en yobaz insanının barındığı ülkedir Türkiye.
00 YorumlaTürkiye tarihi için kara bir gün ve unutulmayacak bir leke olarak görüyorum.
00 YorumlaYapanlarin hepsi sefsizz hala var bu tipler islami onlar kurtarcak sanki
00 Yorumla
+1 yılBaşbağlar ve Madımak gibi olaylar tamamen dönemin provokatif olaylarıydı.
00 Yorumla
+1 yılMadımak hepimizin yüreğini yaktı. Katilleri lanetle anıyorum. Ölenlere Allahdan rahmet diliyorum. Bu olayın üzerini örtmeye çalışan siyasetiçleri de kınıyorum.
00 YorumlaEvet o günkü Sivas belediye başkanı en önde idi temel karamollaoglu
Sivas olaylarından dolayı ceza aldı yıllarca CHP onu katil diye andı ve bugün CHP ile kol kola03 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılolay çok acı işin diğer bir acı yanı da hiç ilerlememiş olmamız günümüzde de aynını yapsalar şaşırmam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2. Menemen olayı olarak değerlendirilebilir. Gericilerin cumhuriyete karşı kalkışmasıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirgün siyasal islamcılar yargılanacak. O gün bakalım tekbir getirip faka atacaklar mı?
00 Yorumla
+1 yılDevleti yöneten derincilerin, kuduz itleri kullanarak ayıplarını örtmek için masumların kanına girdiği vahşet şerefsizlik
00 Yorumla
+1 yılSuçlusu zihniyet hala tarikatlar ile ayakta... Tarikat mensubu herkes yok edilmeli Cumhuriyetten sonsuza kadar silinmeliler asla faydaları olmadı
00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok üzücü Bir vahşet hiç yaşanmamaliydi
10 Yorumla
+1 yılOrtadogulu kafaların iğrenç vahşeti
10 Yorumla
+1 yılÇocuktum hatırlamıyorum
00 YorumlaUtanç verici bi Seydi o gün devlet yoktu ortada
00 Yorumla
+1 yılCehennem tutorial'ı denedi adamlar.
00 Yorumla
+1 yıl"Vahşet" tek kelime ile.
00 Yorumla
+1 yılkesin ben yokken olmuştur bilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Allah kahretsin 12 yaşında çocuğu yakarak öldürmüşler
Gündem konusunda 753 cevap paylaştı. İnsanlığın utandığı gündür 2 Temmuz 1993
10 Yorumla
+1 yılÇomar yobaz gerici kitle , eğitimsiz tipler
20 Yorumla
+1 yılunutMADIMAKlımda
10 Yorumla