Berbat rezil bir şey.. Hatırlıyorum o zamanı.. Çocuk aklıyla ne sqcmq diyordum hala aynısını diyorum.. O katliamı yapanlar yol açanlar siyasette mevki sahipleri oldular bu daha da rezil bir şey.. Hasret Gültekin in söyledi gibi..
"" ben şu üç günlük dünyada ahvali bin destan olmuş insanogluyum..
Doğu PERİNÇEK'in planladığı bir operasyondur. Aziz NESİN'i sivasta toplantı yapmaya ve halkı tahrik eden konuşmaları yapmaya teşvik eden Türkiye'nin en karanlık adamı Doğu PERİNÇEK'tir. Gerçi halkımız da "dünya düz değil, öküzün boynuzunda durmuyor " desen tahrik olur. Sivas gibi tutucu bir yerde böyle bir toplantı yapılması ölüme davetiyedir. Yav ben sivaslıyım ülkücü dayıma "dünyanın geoid olduğunu döndüğünü" söyledim bana "sende gommünislik var mı yeğen" dediydi. Boksör olmasam dayak da yerdim Allah bilir. O toplantı İstanbul İzmir gibi bir yerde olsa en fazla protesto edilirdi belki yapanlar sonradan mahkemelik filan olurlardı ama sivasta yapmak ve bunu Perinçeğin istemesi... bir de halka "kur'anı yaktılar, Allah'a küfür ettiler" diye haber yayılınca olan oldu.
yukarıdaki yorumumdan olayı mazur gördüğüm, yapılanı normal karşıladığım sonucu çıkmasın. benim fikrimce bir inanç ne kadar saçma olursa olsun, kişisel kaldığı dayatılmadığı müddetçe en azından ona inanana saygı gösterilmeli. fakat inanç mensupları da inançlarını tek gerçek doğruymuş gibi insanlara dayatmamalılar. Müslümanlar şu olayla enpati yapabilirler. Hindistanda kurban kesen bir müslüman hintliler tarafından linç edildi. Çünkü inek hintliler için tanrı olmasa da kutsal bir hayvan. ve müslüman onların kutsalına hakaret etmiş oldu. Bu olaydan ders çıkarmalarını bekliyorum ama şimdi gelirler "Sen müslümanlığı inağa dapmaynan bir mi dootoyon" diye. yoh lah yoh heç bir tutar mıyım? islamın engin hoş görüsünden korkacaksın arkadaş hele de iç anadoluda.
Bu olayi her duydugumda tüylerim ürperir insanlari canli canli göz gore yakmışlar. Bu yaşıma geldim o kadar kitap okudugum ama alevilerin sünileri sünier alevileri neden ayrıştırır anlayamadim. Ayrıca böyle bir olayi yapan düzenleyenler siyonist dedikleri israile ayni vicdana sahiptir bence
Sivas Katliamı, hepimiz için karanlık bir tarihin simgelerinden biri. İnsanların kimlikleri, inançları nedeniyle hayatlarını kaybettiği bu olay, toplumda derin yaralar açtı. 37 canın haksızca katledilmesi, ayrımcılığın ve nefretin nelere yol açabileceğini hatırlatıyor. Bu acı tarihi unutmamak, nefret söylemine karşı durmak ve birlik içinde yaşamak çok önemli. Rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun.🙏🖤