Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071 tarihinde gerçekleşen ve Selçuklu Türkleri ile Bizans İmparatorluğu arasında yaşanan önemli bir çatışmadır. Savaş, günümüzde Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Malazgirt ilçesinde gerçekleşmiştir.
Selçuklu Sultanı Alp Arslan ve Bizans İmparatoru IV. Romanos Diogenes arasında gerçekleşen bu savaş, Selçuklu Türklerinin Anadolu'ya yayılmasını hızlandırmış ve Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'daki etkisini azaltmıştır. Alp Arslan'ın zaferi, Anadolu'nun Türk hakimiyeti altına girmesinin temellerini atmıştır.
Savaşın sonucunda Bizans İmparatorluğu ağır bir yenilgi almış, imparator da esir düşmüştür. Bu zafer, Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinin kapılarını açmış ve bölgedeki siyasi dengeleri değiştirmiştir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
islâm öncesi tarihimizi seviyor ve benimsiyorum. islâm tüm kültürel değerlerimizi katletti ve bu ulu milleti bu hâle getirdi. şimdi bu sefiller, geçmişini osmanlı'dan ibaret sanan ve o dönemde yaşasa tek bir kişinin ve tek bir hanedanın tüm topraklara, kendi evine ve hatta eşinden kızına sahip olabileceği gerçeğini anlayamamakta.
osmanlı dediğin hanedan devletidir. anadolumuzu ve türkleri ihmal etmiş ve kendini de türk olarak görmemiştir. yavuz sultan selim gibileri aksine türk düşmanıdır. zaten padişahların kanında türklükten çok yunanlık ve balkan milletlerinin kanları bulunur.
velhasıl kelam, türklük hiç olmadığı kadar islâm'la asimile edilmiş ve yok edilmenin eşiğine getirilmiştir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ağustos'u taaruz seçmesinin sebeplerinden biri olan zaferdi. Ortaçağ tarihinde kazanılan en büyük zaferlerden biri oldu.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!