İnönü'nün yasalar çıkararak paralardan Atatürk'ün resmini kaldırttığını iddia edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnönü'nün yasalar çıkararak paralardan Atatürk'ün resmini kaldırttığını iddia edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Herkese merhabalar dostlarım, canlarım. Biliyorsunuz, Atatürk karşıtı çevreler, Atatürk'e çatmaya korktukları için İnönü ve CHP'ye çatarak Atatürk'ü dolaylı yoldan vurma çabaları içindeler. Buradaki en yaygın psikolojik manipülasyondan birincisi İkinci Dünya Savaşı'nda İnönü'nün halkı açlıkla karşı karşıya bıraktığını iddia etmeleri*, ikincisiyse paraların üzerinden Atatürk'ün resminin kaldırılması için yasalar çıkartıldığı yalanıdır. Birinci psikolojik manipülasyonu, üzerine koyduğum (*) işaretindeki soruyla açıklamıştım, sıra geldi ikinciye.

30.12.1925 tarihinde çıkartılan 701 sayılı yasayla* ve buna dayanarak 16.03.1926'da çıkartılan 3322 sayılı kararnameyle*, 50, 100, 500 ve 1000 TL'lik paraların ön yüzünde, cumhurbaşkanının resminin olması kararlaştırıldı. Bu yasa ve kararname metinlerinin altında, Atatürk'ün de imzası bulunuyordu. İsmet Paşa, Yüce Önder'in çıkarttığı yasaya uyarak, cumhurbaşkanı olduğu dönemde paraların ön yüzüne kendi resimlerini bastırttı. Zaten 1957 yılında, kendisine atılan iftiralara bu yasaları mecliste okuyarak cevap verince, iftiraların sahipleri konuyu kapatmak suretiyle sözlerini çektiler.

Bu kesimlerin, Atatürkçü dostlarımızı bile yalanlarına alet etmeleri sözkonusuyken, sizi bilgilendirmeyi borç sayıyorum. İftira sahiplerineyse, "Bilgin yoksa, fikrin de olmasın." sözüyle karşılık veriyorum. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

#SolBakışSoruyor
#ParalardakiGerçek