Bağımsız Türkiye Partisi'nin 10 Kasım'da Atatürk adına Ayasofya'da mevlid okutulması için başvurdu fakat İstanbul Valiliği bu talebi reddetti. BTP başkanı ''Demek ki Ayasofya ibadete değil siyasete açılmış'' dedi. Karar hakkında ne düşünüyorsunuz? #kafamıngüzelligibizim ettiğimiz dualar yeter atamıza🙏
Atatürk adına Ayasofya'da mevlid okunmasına valilikten red kararı çıktı. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yorumları şöyle bir okudum da.. Aşağısı diyanetten tut islama kadar karışmış.. Konunun muhatabı diyanet veya islam değil , Valiliğin kendisidir.. Valiliğin red kararına gelince de , hangi gerekçeyle reddedilmiş buna da bakılmalı ve buna göre irdelenmelidir.. Buna aklı başında davranmak ve sağduyulu olmak diyoruz.. Meseleyi diyanet ve islama kadar taşımaksa sadece ahmaklık ve art niyetliliktir.. Bu topik altında islam veya diyanet hakkında atıp tutmaksa sadece dang. laklıktır.. İslam mı diyanet mi reddetmiş Atatürk e mevlit okutulmasını? yoksa valilik mi? aaaaa... jeton düştü mü ki acaba... Artı , mevlit nedir biliyor muyuz acaba? mevlit in içeriği nedir , mevlitte neyden bahsedilir ne okunur? Bunu bilip bilmeden de mevlit okutulması veya okutulmamasını sanki çok çirkin bir şey gibi sunmaya çalışmak da çok mantıklı değildir.. Bu arada, çok geçerli ve mantıklı bir gerekçe yoksa , valiliğin bunu reddetme gerekçesi hakkında kamuoyunu ciddi şekilde bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum..
Atatürkün emri ile kurulan Diyanetin mevcut başkanı Atatürke ve ailesine hakaretler eden kadir mısıroğlunu ziyaret etmişken bu gibi durumların yaşanması pek normaldir. Ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu anlamak zor değildir. Umudunun gençlikte olduğunu söylerken ne kadar doğru bir düşünceye sahip olduğunu görmekteyiz. Cehaletten uzak, dogmalara sırt çevirmiş, gereklilikleri benimseyen farkında bir nesil yetişecek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ne güzel yazmışsın bizim dualarımın yeter ATAMA 🙏
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
saygı duruşunda durulacağına herkes açıp bi yasin okusun ne saçma sistem bu saçmalıklar
Belki de saygı duruşu esnasında 2 tane sure okuyorlardır, nereden biliyorsun, bak adı üzerinde "SAYGI DURUŞU" sayın gizli üye, saçmalık değil, ayrıca sistem de değil, bir zorunluluğu yok, ama saygıdan duruluyor zaten, isteyen fatiha okur, isteyen elham okur hızlıca okuyabilen de yasin okur, bence sende saçma görme ve yılda 1 defa 1 dakika duruver, kimseye bişi olmuyor o bir dakikadan
ufacık çocuklar okuyordur aynen saçma diyorum halen bu sisteme sanki robot gibi durunca herkesin duşünce degişiyorda. içlerinde Atatürku sövende var bu durusta buna ne diyeceksin
Atatürk e söven zaten katılmıyor saygı duruşuna, ufacık çocuklara Atatürk ü de tanıtıp gereken saygıyı duymaları öğretilmeli, zaten ufacık çocukların kafaları yıkandığı için bu ülke bu durumda değil mi?, buna ne diyeceksinin cevabı yok, sistem diye de bir şey yok, isteyen durur isteyen yürür gider ki bu gün de böyleydi geçmişte de, ufacık çocuk dediğin çocuklar da kalkıp sövmez merak etme, ama yılda bir defa 1 dakikalık saygı duruşundan hiç kimse hiç bir şey kaybetmez, duanı da et, istersen 2 rekat şükür namazını da kıl, ama yobazca düşünmeye gerek yok.
her neyse, sizin yaşınızda (18+) birine bu saatten sonra Atatürk saygısı Atatürk sevgisi veya O nun yaptıklarına minnet duymamız gerektiği hakkında ne ders ne de öğreti veremiycem. Size iyi günler, siz durmayın SAYGI DURUŞUNDA, isterseniz yasin okuyun bu da makbul :)
herşeyin bi mason projesi olduguna inanıyorum. osmanlıyı parçalama projesi yani bu şahıs olmasaydı da Türkiye gene kurulacaktı. Ahmet veya mehmet fark etmiyor. böl parçala yoket projesi O ne bizi kurtardı ne var etti ona bu görev verildi. yaptı bitti
Susuyor ve cahillerle , hele ki "yani bu şahıs olmasaydı da Türkiye gene kurulacaktı" diyebilecek kadar hain bir cahile laf anlatmaktansa susmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Hanımefendi olmayan beyninle konuşuyorşun Osmanlı zaten yok olmuştu Türkiye kurulacaktı diyorsun da milli mücadeleyi başlatan bu adam samsuna çıkan da bu adam vatanını düşünen de bu adam mason projesiymiş mason projesi olsaydı masonlar öldürmezdi bu adamı
masonlar öldürdü aynen aynen 1. dünya savaşı 2. dünya savaşı her şey bu masonların planı her devleti yöneten yürüten bunlar siz uyuyun. ona verilen rolü oynadı sadece bu vatanım için canımı veririm terörist falan diyemezsin bana ama hic bir devletin kendi hür iradesiyle yönetildigine inanmıyorum.
2 dünya şavaşına Türkiye girmedi bile ne cahil bir varlıksın sen ya hür irade dediğine gelelim dünyada çok güçlü aileler örgütler vs vs var bu doğru bu örgüt ve ailelerin eli her yerde var buda doğru ama sen gidipte masonlara en büyük darbeyi vuran adama mason dersen işte orada beyinsizlik belirtileri ortaya çıkar
Reziller.. Tek kelime ile rezillik Bu günlere atamız olmasa gelemeyecerdi Nankörler.. Atamız zaten fazlası ile dua alıyor Ayasofya onların olsun nice nice insanalr anıt mezar da okuyor okuyacağını atamız kalmadı onlara da başka bir şeyine dd
Osmanlıyı bölme zaten bi projeydi. Atatürkte bu projede kendine bi pozisyon buldu. o olmasa ahmet, mehmet kimin olması önemli degildi. yeni Türkiye herşekilde kurulacaktı gelde anlat. parçala böl yok et hepsi bu masonların oyunu. Atatürk hiç bisey yapmadı ülke için
Salla ya atamın Ayasofya ya ihtiyacı mı var.. Rahmetle anılıyor ama Erdoğan sadece ah aldığı için rahmetle vesair anilmayacak Bu yüzden onun icin okutsunlar orada
Diyanet'i Atatürk kurdu, bu mantıkla siyaset yeri mi oluyor Diyanet? O zaman din adamları da siyasetin bir oyunu mu? Ayasofya'da din adı altında siyaset mi yapılıyor? Kafada deli sorular.
ÇÜNKÜ SEBEBİ BU : ATATÜRK - Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir.