Gaziantep belediyesinin dağıttığı 'Aile Saadeti' adlı kitapta kadının nasıl dövülmesi gerektiği anlatıldı. Bu kitapta yeni evlenen çiftlere, erkeklere 'eşlerini nasıl dövecekleri' anlatılıyor. Kitapta kadınların 'eşlerini dövüp dövemeyeceklerine' dair soruysa şöyle yanıtlanıyor; "Kadının, elinden ekmek yediği kimseye el kaldırması doğru değildir. Bunun için dinimizde, dayağı hak eden kocayı dövme işi kadına verilmemiştir."
Sizce böyle bir şeyin yayımlanması ne kadar doğru?
Gaziantep belediyesi açıkladı. Kadın ne zaman dövülür?
Okuyunca bile elim ayağım titriyor yemin ediyorum. Bunu kendine yedirebilen bir insan olamaz! Kadın olsun, erkek olsun fark etmez. Birine el kaldırmak, güçsüzlüğünden yararlanmak ne kadar iğrenç haberiniz var mı? Erkek kadına el kaldıramaz. Kadın da erkeğe el kaldıramaz. Kimse kimseye şiddet uygulama hakkına sahip değil. Ben bunları savunurken İslam kalkıp diyor ki, "Kadınınız size itaat etmiyorsa dövebilirsiniz." Bunu kendine yakıştıran bir insan evladı var mı bu sitede? İslam'ı hala kusursuz sanan insanlar var mı burada? İslam'ın indiği zamanla bu zamanın aynı olduğuna nasıl katılamıyorsak, İslam'ın o zaman için belki yeterli olduğunu ama şu an yeterli olduğuna da katılamayız. Bu nasıl bir cehalet, nasıl bir geri kafalılık aklınız alabiliyor mu? Neymiş, kadın elinden ekmek yediği erkeğe el kaldıramazmış. Bu cümlede gizli kaç tane anlam var göremiyor musunuz? Resmen kadının çalışamayacağını, erkeğe muhtaç olduğunu ve erkeğin yapabileceği her şeyin mübah olduğunu savunuyor. Bunu hala destekleyen, hala doğru bulan insanlar olduğu sürece dünya asla umduğumuz gibi temiz ve saf olmayacak. Sizin dininiz düşünmeyi onaylıyor fakat "Bu neden haram?" diye sorduğumuzda bir şeyin haram veya helal olması asla yargılanamaz, Allah'ın bir bildiği vardır deniliyor. Açın Cübbeli Ahmet Hoca'yı izleyin. Satranç yasakmış. Neden? Çünkü Allah öyle buyurmuş. Neye dayanarak peki? Satranç kadar zihni açan başka bir oyun var mı? Emin misiniz doğru yolda olduğunuzdan? Hala gözlerinizi kapatıp görmemeye devam edecek misiniz? Kör rolü mü oynayacaksınız hala? İslam'ın öyle olmadığını, insanların mı çarpıttığını sanacaksınız hala? Alın size gerçek İslam. Tepe tepe kullanın.
(4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.
Hiç bir kadın dövülmeyi hak etmez ne olursa olsun. Kadına el kaldırmak adamlık değildir koruyup sahip çıkmaktır adamlık. Kadına el kaldıran insanın ya vicdanı yoktur ya da Allah korkusu yoktur. Kadın sevilmeyi sahip çıkılmayı değer görmeyi ister dövülmek istemez. Bir kadının dövmeyi aklından geçiren insanın insanlığından şühpe ederim. Bu toprağın üstü olduğu gibi altı da var bunu unutmamalı kimse.
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa’ya Göre Şiddetin Tanımı:
Kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Yani bu bir suçtur ve bunu insanlara , halka , iyi birşeymiş gibi gösterip suça azmettiren kişide en az suçu işleyen kadar , suçludur. Acilen birinin bu adama dur demesi gerek.
''Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.'' Türkiye'de herkes deist olsun bu ülke anca kurtulur yemin ediyorum. Bu ne ya! Her gün aynı şeyler bıktım yemin ediyorum. Kadınlara işkencenin cezası büyüktür.
Kıyameti anlatan Tekvir suresinden iki ayet; ''O diri diri gömülen kız çocuğuna sorulduğunda, Hangi günah yüzünden öldürüldü diye!'' Artık isteyen istediği anlamı çıkarsın.
Onlar nasıl kadın dövüleceğini anlatır biz ise kadının yetiştireceği çocuğun okuyup bu kitapları yazanları nasıl kalemle dövebileceğini sahneye sunarız. Ulan çok mu zeka içerecek şekilde bir söz yazdım bunu benim anlatmak istediğim kişiler anlıyamaz 😏 Okuyup anlayamayan zeka küplerimi görmek istiyorum eksileyin beni len
böyle bir kitabı kim yayınladıysa Allah belasını versin. Neden benim karşıma çıkmaz ki bunu yazan orspu çocuğu! Bayanlara şiddeti onaylayan şiddet gösteren taraftarı olan bütün şerefsiz domuzların karşısındayım!! delikanlı olan da varsa Tekirdağ Uçmakdere de yaşıyorum varsa yüreğine güvenen gelir!
5 sene antepte yaşadım. Belediyesini gerçekten beğeniodum. Chpye oy vermeme rağmen. Ama şunu gördükten sonra çokta bişe beklememek gerektiğini anladım. Teşekkürler Fatma şahin👏🏻 bir kadın olarak böyle bir şey yayınlanmasına nasıl göz yumdunuz umarım en kısa sürede açıklarsınız❗️
Allah'ım ne kadar güzel ya. Kadınlar demir veya sopa ile dayak yemiyor. Herkesin içinde dövüp rencide de etmiyor, kadını dövdüğünü söyleyip herkese hava atmasını da engelliyor. Harika bir kültür! :D
bu yazıda emeği geçen herkesin Allah bin tülü belasını versin ne güzel Örnek olmuşlar ilk defa burda gördüm böyle bişey gerçekten var mı varsa eğer cahiliyet tamamen iğrençler
%100 yanlış, bu Allahın Dini olan İSLAM değildir, Bu Örf ve adetlerini DİN edinenlerin kendi istek ve arzularını DİN diye pazarlamalarıdır yani Uydurup inandıkları Uydurulmuş dindir.
Kadın kadının düşmanı bilinen birşey ama bu şiddeti savunan kadına ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu kadar cahil olunmaz. Çok dayak meraklısı olduğu kesin. Hoşuna gidiyor demek ki.
Tam şerefsizler ha.. Şimdi hep haberlere konu olunca tepki yağıyor ya hani. Bir de gizli şekil ayağıyla emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Yorumlara şeriat isteyen ve feminizm karşıtı kişileri de bekliyorum.
Sonuçta akp liler ayın karanlık yüzünü gösterdiler bize onlarda kadını bir obje olarak kullanmasını bilirler aşağılık hepsi kınıyorum bunlar türk değil !
Dün haberlerde izledim bunu. Güler misin ağlar mısın yani nedenir.. Kuranda da kadına vurulur yazıyor ama döv demiyor, hafifçe tokat atabilirsiniz yazıyor. Bunlar işi abartmış..
Bizim karacahil insanlarımız dinin arkadasına saklanmış herseyi kabul ediyor. Bu da edilecek. Dövme deyince anlamayıcak. Cahile laf anlatmak deveye hendek artırmaktan zordur.
Ne falan anlamamda Ankara dikkat etsin hareketlerine, dikkat et ayağını denk al, Süleyman demirel'de, yemin ederim 70 milyon kişiyi vurucam, namussuz evladıyım devrim, ihtilal dinlemem da yeter ya, askeri politikayla ne oynuyosun? tutukla hepsini bitsin gitsin, 3301 kendisiyim, TBMM 01, ara beni bul, Ankara beni bulsun, yarın bir gün hazine açıldığında bulamadığında canını yakarım
En İyi Cevaplar