Rus teleskopunun yakaladığı çok güçlü bir sinyal, dünya dışı yaşam mı var sorularını tekrar gündeme getirdi. CNN International’ın haberine göre sinyal, İtalyan astronomlar Claudio Maccone başta olmak üzere bir dizi bilim insanının “dünya dışı zeka için güçlü bir aday” diye nitelediği HD 16459 adlı yıldızın yakınlarından geldi. Ne dersiniz? Sizce yakında uzaylılarla gerçekten görüşür, iletişim kurabilir miyiz?
94 ışık yılı uzaktan gelen çok güçlü sinyal! Uzaylılarla yakında temas sağlayacak mıyız sizce?
teleskop sinyali nasıl yakaladı gök taşı yakalar gibi töbe töbe :) neyse gelelim konuya olabilir olmaması şaşırtmalı zaten sonuç itibari ile evren yaşam ve var etmek için adapte olmuş bir yer her türlü koşulda canlılık oluşur bu kaçınılmaz bir durumdur bir vücut içerisinde mikronluk canlılar var ve etrafta baktığınızda tüm canlılar sonraki nesil için çiftleşme çılgınlığında yani bu daha küçük mikro yapılarda çok daha etkin görülüyor örneğin bir insanın vücudunda saniyede 50 milyon hücre ölüp hemen hemen aynı sayıda üremektedir yani bu bize şunu gösteriyor ki üremek için mikronluk olaylar çok önemli ve bu kadar muazzam ölçülerde yaşam potansiyeline sahip bir evrende yaşam olmaması mucize olur her türlü koşula adapte olabilen her türlü koşulda yaşamı oluşturabilen bir evren içerisindeyiz yani illa su güneş gibi yapıların varlığı yaşam için olmazsa olmaz değildir her türlü koşulda yaşam kaçınılmazdır kuantum fiziği ile olaya baktığımızda elektron düzeyinde bile karar verme ve uygulama görmekteyiz gözlemci deneyi etkiler bu karar mekanizmasının farklı yöne evrilmesini gösterir ki buda bize algılama ve farklı kararlar alma yetisinin elektron düzeyinde olduğunu gösterir ki bulunduğumuz dünya bunu çok güzel yansıtıyor örneğin en basit formuyla antivirüsler virüslere göre kendini adapte edip ona göre yeni bir yapıya bürünmektedir buda vücudun tüm parçalarının karar verme yapısına sahip olduğunu gösterir yani her koşulda yaşamı seçmeleri kaçınılmazdır.
uzayda milyarlarca galaksi var bu galaksilerin milyarlarca yıldızı yani güneşi yıldızlar hepsi birer güneş bu yıldızların gezegenleri var kuranda uzayı araştırın yazıyor
İnsan üstü yani gelişmiş canlılar elbette vardır ama ortada bizimle iletişim kurmak gibi bir çabaları asla olamaz. Belki bir kaç tanesi eğlence olsun diye bazı sinyaller gönderiyordur. Çünkü eğer gerçekten bizden üstün canlılarda onlar için şempanze den farksızız. Bir şempanzeyle DNA mız %98-99 uyum sağlıyor. O yüzde1 lik farkla şempanzelerin en zekisi kreşte çocuklara öğretilen sayısal oyunları çok mükemmel bir şekilde yapabiliyorken, yüzde 1lik fark ile insanlar labaratuvar da üretilen organlar yapabiliyor. Uzaylılar bizden üstün bir ırk ise yüzde 1 lik olan DNA farkıyla (ki daha az DNA mızın benzediğini düşünüyorum) kim bilir neler yaptılar. Bizim şempanzelere bakış açımız ne ise onlarında bize bakış açısı budur. Tabi bizden üstün de olmayabilirler. Üstün değillerse zaten sadece ek tür olarak adlandırılmalarıyla kalır. İki şekilde de bir uzaylıyla konuşmayı hayal etmeyin mümkün değil.
Bence dünya dışında bir uzaylı aramanız yersiz ve saçma olur canlı olabilir ama bu uzaylı olduğu anlamına gelmez böcek türleri gibi yaşam formları vardır. Amerikanın hep kendi yapıp uzaylı varmış gibi göstermesi milleti o yöne çekiyor bu uzaylılar neden hep amerika dan çıkıyor yoksa amerikayı keşfeden Kristof Kolomb gibi bunlarda amerikayı keşfemi çıktılar amerikanın 51. bölgesi uzay üstü çalışmaları var büyük bir ufo yapıp afrika gibi yerlerden çocukları alıp üzerlerinde dnaları ile oynamalar yapıyorlar bir uzaylıya benzetmek için böyle bir durumu anlarım ama gezegen dışında uzaylılar bizi ziyarete gelicek demeniz saçma olur öyle bir şey olsa zaten ayette bildirirdi ayette uzay dışı canlıların var olduğu ama bunları sızın sandığınız gıbı uzaylı değil böcek gibi canlıların olduğu bildirilmiştir
dediğim gibi yaşam kaçınılmazdır bunun farkında olan bir ırk iletişime geçme gibi bir gayrete girmez her taraf canlı kaynarken ooo canlı gördüm sanki demenin bir esprisi yoktur umurunda olabilecek tek şey eğer daha önce karşılaşılmamış bir ortama şahit olurlarsa o zaman araştırmak olur evrende her canlı çevresini araştırmak ve kendi yaşam alanını işaretlemek zorundadır eğer onlara zarar verecek tehlikeyi oluşturuyorsak durdurmak için ellerinde karşılarındaki tehlike ile ilgili yeterli bilgi olmalı amaçta budur.
UFO Merkezi Sirius'un kurucusu Haktan Akdoğan'la UFO gerçeği hakkında röportaj yaptık ve çarpıcı UFO gerçeğine dair dudak uçuklatacak cevaplar aldık. İŞTE O SORULAR VE YANITLARI... Astronotların uzaylı varlığına şahit oldukları söyleniyor, hatta bazıları onları görüntülemeyi başarmış; peki sizin bu görüntülere ulaşma şansınız oldu mu?
NASA'nın arşivinin büyük bir çoğunluğu bizde de var. 1960'lı yıllarda NASA'nın Mercury, Gemini ve Apollo gibi uzay uçuşları başladığından beri günümüze kadar gelen binlerce uzay uçuşunda astronotlar buna şahit oldular. Bunlar arasında James McDivitt, Story Musgrave, John Glenn, Brian O'Leary var. Uzayda görüntülenen bu cisimler uzay çöpü dediğimiz gruba girmeyen havada değişik manevralar yapan, ışık saçan, bir anda demateralize olan, maddeden anti maddeye geçen, garip ve bizde olmayan teknolojileri sergileyen varlıklar. NASA'da çalışmış bilim adamları da bunları artık açık açık söylüyor. Tam olarak UFO gerçeğini açıklamasa da NASA'da UFO varlığı hakkında
Bu bok soruya 707 kişi görüş paylaşmış ve bir sürü yorum yapılmış ya zikin beni ank zikin de kurtulam. İki kişi var ulan teseskop bildiğin dürbün, neresinden sallamış sinyal falan. Nerenizle okuyorsunuz ank, bu ülke kimlere kaldı, bu millet ne hale geldi
@MustafaEmir35 Başta dediğim gibi siz yine amerikanın dediklerine inanıyorsunuz bu olaylar amerikanın uydurması nasa nın arşivi diyorsun hala bırak şu amerikalılara inanmayı artık bizim insanımızdan var mı bunu açıklayacak bir astronot onu öğren gözle gördünmü görmediysen inanma
Orada biyerlerde bir çok yaşam olduğunu düşünüyorum, ve elbet bir gün iletişim kurulacaktır. Ya düşünsenize kaç bin gezegen bulundu, daha kaç milyon tane vardır. Bunlarda yaşam yok bir dünyada var diyen insanın aklından şüphe ederim ben. bir kere o kadar gezegen niye yaratıldı yani, tamam güzeller eyvallahta bir görevleri de vardır elbet. En çok istediğim ve de korktuğum şeylerden birisidir Dünyadan başka bir hayat formunun bulunması. Teknolojileri bizden ileri mi, nasıl canlılar kötüler mi, bunları öğrenme aşamalarını heyecanla bekliyorum.
tam da bununla ilgili bir kitap okuyordum. uzaydan bir medeniyetin seçtiği bir birim insanlardan seçtiği biriyle iletişime geçiyor ve onlara evren, dünya vs. hakkında bilgilerini aktarıyordu. ben her zaman evrende yalnız olmadığımıza inanmışımdır. öyle ki Güneş'te dahi yaşayan canlılar var. onların bizimki gibi biyolojik bir bedende düşünme düşüncesi yanlış sadece. bu canlıların pek çoğu eti ve kemiği olmayan , ışınsal boyutta varlıklar. ama biz hep gözle göreceğimiz kanlı canlı varlıklar arıyoruz. bir sürü birim, bir sürü canlı yaşamakta evrende ve dünyamızda.
Bence uzaylılar cinlerdir yani hani uzayliların yasadığı gezegen filan deniyor ya insanlardan önce cinler yaradılmisşa onlarında kendi gezegeni filan vardır dünyaya inip ciktigi icin insan oglunun ona uzayli dedigini dusunuyorum ya da cennet ve cehenmeminde bir gezegen oldugunu düsunuyorum mesela günese asla yaklaşamıyoruz yüzbinlerce mesafeden sokakta dahi bize sıcak gelirken uzayda kül eden güneş bize yasaklanmisşa öldukten sonra gidecegimiz yer orası olabilir Oradaki dünyaya göre yeniden yaratilacagiz sonucta buda cılgın düsuncelerimdir ahahahhaha
Dünyanın atmosfer tabakası 7 katmanlı olması. Evrenin 7 boyuttan oluşması ve biz sadece bu boyutun birisinde yaşıyor olmamız. Bizimle birlikte yaşayan farklı bir boyutu göremememiz. Göz perdesinden bahsediyorum. Kısacası evrende bir şey olsa bile. Bunlar farklı boyutta olduklarından dolayı biz her zaman evrende kendimizi yalnız göreceğiz. Boyutlar arası bir geçiş içinde bir makine yapılamayacağını, bunun sadece ruhen kısacası bir sadece enerji yoluyla mümkün olacağını düşünürsek aslında uzaylı diye bir şey yok. Bundan ziyade mısır taraflarında eskiden uzay gemilerine benzeyen ama fincan olarak adlandırılan şeyler varmıştı. Farklı boyutta ki bir enerji fincan (uzay mekiği) görünümünde dururmuştu. Farklı boyuttan gelen bir enerjinin ışığın kırılması yolunu kullanıp bir görüntüye büründüğünde bunun en güçlü olanı bile yaklaşık bir saat o görüntüde kalabildiğini ondan sonrasında kendi boyutundan tamamen kopup öldüğünü biliyorum. Bu görüntüye büründüğü esnada uçabilir, normalden hızlı hareket edebilir, bir insandan yaklaşık en az 10 insan kadar güçlü olabilir. Bu onun diğer boyutta ki ırkına göre değişim gösterebilir. Eğer ki boyutuna dönmeyip ölürse bedeni gri renkte bir kuma dönüşür. Daha doğrusu bir toz haline. Umarım uzaylı konusunda açıklayıcı olmuştur. Farklı boyuttan kısa süreli gelen uzaylı olarak adlandırdığımız olay bundan ibarettir. Ayrıca bedenen zamanda yolculuk yapılamaz. Ya da boyutlar arası bir geçiş. Ruhen enerji yolu ile yapılabilir ve farklı bir boyuta geçtiğinde kendini bedeninin içindeymiş gibi görürsün ve görünürsün. Konudan sapmış olabilirim kusura bakmayın. :)
İnsanların 94 ışık yılı uzaklığındaki bir olayı ya da sinyali alabilecek teknolojisi yoktur uzay bilimleri bu gibi yalanları insanlığa atıyor ve para kazanıyorlar bu iş üzerinden. Diyelim uzaya çıkmamız gerek diyerek devletten belli bir miktarda para alıyorlar çoğunu kendi kasasına koyuyorlar. Daha 5 km uzağı zor görüyorlar 94 ışık yılı ne? .)).. Uzaylı konusuna değinicem. Ankara Kara Havacılık Okul Komutanlığında görev yaptığım sırada, skorksy helikopterlerin nöbetini tutuyordum akşma 19:00 gibi.. O sırada gökyüzünde 400 fit yükseklikte kırmızı bir cisim gördüm fakat uzaylı aracı değildi, önce rüzgardan havalanan bir cisim ya da kutu olduğunu düşündüm 15 dakika boyunca izleyince onun dünya dışı bir cisim olduğunu anladım, kontrolsüz hareket ediyordu bir aşağı bir yukarı, arkamdan komutan geldi o sırada bana sesleniyormuş ama duymamışım, asker helikopterlere neden bakmıyorsun dedi, komutanım yukarda ilginç bir cisim var dedim, o da ; ''bende gördüm'' diyerek sırtını dönüp acilen gitti.. Olay yeri bir askeri hava alanı olması uzaylı olduğunu kesinlikle kanıtlıyordu, daha sonra'dan uzaylıların kendilerini veya araçlarını değilde robotik bir cisim yolladıklarını da öğrenince gördüğüm şeyin uzaylı işi olduğuna emin oldum. Onlar kesinlikle var'lar.
güzel kardeşlerim, bakın uğraşmayın böyle şeylerle. cevap olarak sinyal falan göndermeyin. başımıza musallat edeceksiniz yaratıkları. buraya gelecek olanlar ile kardeş kardeş yaşayacağınızı mı düşünüyorsunuz? 94 ışık yılı nasıl bir mesafeyi tabir eder onu bir şey yapalım önce. malumunuz ışığın hız sınırı evren içinde saniyede 300bin km. ışık dakikada 18 milyon kilometre gider istese. bu da saatte 1milyar 80 milyon km gitmek demek oluyor ki ben hızdan korkarım yavaş gitsin. ışık yılı nedir? ışık yılı ışığın saatte değil de yılda gittiği mesafedir. peki bir yılda kaç saniye vardır? ohooo! bunu mu hesaplayacağım pehh ! tamam! yılda kaç saat vardır onu şey yapalım.365 gün çarpı 24 saat eşittir 8.760 saat. vay! demek ki bir saatte 1 milyar 80 milyon km giden ışık bir yılda 9 trilyon 460 milyar 800 milyon km hızla gidebiliyor. yani bu hızla giderseniz bu mesafedeki bir yere 1 yılda ulaşırsınız. hem de tek vesait. tamam. şimdi bunu 94 yılla çarpın. 889 trilyon 315 milyar 200 milyon km mesafe ediyor. 94 yıl ışık hızıyla gitseniz alacağınız mesafe bu. osman gazi köprüsünü kullanırsanız 889 trilyon km!
@adnanpetek 889 trilyon 315 milyar 200 milyon km mesafe ediyor kanka sen boğazı dolanmıcam direk osmangaziden sonraki ilk çıkıştan apollo 16 gibi fizana uçucam dersen düz 899 trilyon km kanka işte kaba hesap
Farklı canlilara inanıyorum çünkü şöyle bir mantık kurarsak biz bir ıstanbul a bile koca derken dünyaya bile koca derken güneş dünyanın yuz ölçüm olarak en az 1milyon katı var. Bizim o cok büyük diye bildiğimiz güneş bile en büyük yıldız olan UY Scuti nin 5 milyar da biri. Yani UY Scuti nin icine 5 milyar tane güneş sığdırabilirsin. 1 galakside bile bu kadar büyük yildizlar varken kac tane galaksi var ne kadar daha büyük yildizlar vardir. Evrenin boyutunu bu sekilde hesaplarsak. Dünya belkide evrenin kaçta biri oldugunu yan yana kactane 0 koyucagini 1milyon tane PC gelse okadar rakami belkide hesaplayamaz diye düşünüyorum. Bu kadar büyük bir evren bomboş durup sadece dunyada insanlarin yaşaması mantığa uyuyormu? Ki evrende yanliz olmadigimizi söyleyen ayet var. Başka canlilara inanıyorum. Hatta insanlarla iletişimde olduklarini düşünüyorum dunyada illümunati gibi cinlerle şeytan ile iş yapan bir örgüt var. Ki tarihte amerikan baskanlarinin cok ilginc olayları var
Dünyada maksimum hız işik hizi. bir diger evrenlerde cok daha fazla olabilir. Ve enerjiye donusup " isik hizini gecip " sonra tekrar farkli formlara ve sekillere girip farkli sistemlere ziyaret edebilirler. Ben bunun mumkun olabilecegini dusunuyorum. Adamlar teknolojilerini bizimle neden paylassinlar ki. Bu maymunun eline silah vermek gibi bir sey. Okudugum bir kitaptada evrenler arasi anlasmalar old. soz ediliyordu. Boylece evrenler arasi savas cikmamasi icin bazi ilkel gezegenlere ki bu biz oluyoruz. Kendilerini biz belli bir seviyeye gelene kadar gostermeyecekler. Ama su da bir gercek ki bir cok savas pilotunun aciklamasi var. Gorduklerine dair. Turkiyeden de var. izlersiniz hatta okan bayulgen bir ara cok durdu bu konunun ustune. 18bin tane alem oldugu soyleniyor Kur-an'i kerimdede sizce imkansiz mi?
iletişim nasıl mümkün olacağını anlatayım size. mesafe 94 ışık yılı. yani ışık bu mesafeyi 94 yılda alıyor. radyo dalgaları da ışık gibi elektromanyetik dalgalardır ve ışık hızında ilerler. yani bu mesafedeki biriyle iletişim kurabilmeniz için ilk mesajınızını göndermeniz ve mesajın onlara ulaşmasını beklemeniz gerekiyor. bu da 94 yıl demektir. eğer uzaylılar türk kızları gibi kezbanlık yapmayıp hemen cevap yazarsa onların mesajının gelmesi de bir 94 yıl daha sürecektir. yani iletişim kurmamız mümkün ama bir selemun alyeküm-aleyküm selam iletişimi 188 yıl sürer. bu da 4-5 nesil gerektirir. selamı siz gönderirsiniz torununuzun torunu selamı alır.
Öncelikle KS'de böyle bir soru görmek çok hoşuma gitti. Bu sinyalin frekansı muazzam yüksek yani 11 gigahertz'lik bir sinyal. Astronomlara göre bu sinyalin tam olarak nereden geldiği ve neye benzediğini söylemek için çok erken fakat 11 gigahertz'lik bir sinyalin ancak insanoğlundan çok daha üstün bir izotropik radardan gelebileceği düşünülüyor. Ancak böylesine yüksek frekansta bir yayını kimin ne için yaptığını Allah bilir diyorlar. Kuran'da da birçok ayette uzayda hayatın varlığına dair birçok ayet var. Özellikle Nisa suresinin 15. ayeti açıklıyor. 18 bin âlem demek âlemlerin sayısının çokluğuğunu gösteriyor. Bu gezegen çok yüksek bir teknolojiye sahip olmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
dünyada neler olup bitiyor kimsenin haberi yok, bu olay olalı ne kadar oldu medyaya ne zaman sızdı kim bilir. Dünya dışında neler oluyoru geçtim daha kendi ülkemizde bile dönen işleri çözemiyoruz. Bize ne yansıtılırsa biz o kadarız, ışınlanmayı düşünen arkadaşlar philadelphia deneyini araştırsın not düşmek isterim, deneyin yapımında Tesla Einstein gibi büyük bilim adamları çalışmış bu adamlar neredeyse geçtiğimiz yüzyılın bilim adamı olduğunu da varsayarsak bu deneyi ne kadar geliştireceklerini siz düşünün.
hayal mahsülü hikayelerin peşinden bu kadar gitmeyin. o deney fizik bilimi altında değerlendirildiğinde mümkün değildir. ne o tarihte ne de şimdi. https://tr.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi
Güzel kardeşim bir kaç yüz yıl önce de dünyanın yuvarlak olması hayal idi, fizik bilimi hakkında sana verilen bilgi devletlerin paylaşmak istediği kadar, Teslanın kablosuz elektriği iletme projesi de şu anda yapmaya çalıştığında hayal ama yapıldı. aya gittiler; gidilmedi diyerek bir yalan uydurup yıllarca ay üzerinde çeşitli araştırma yaptılar sonra araştırmaların bazıları ortaya çıkınca aya yine gidilmedi olayı çıktı bir kaç yıl içerisinde marsa koloni kurmayı planlıyorlar. araştırmadan konuşmayı sevmem herşeyin bir yalan payı var ama ateş olmayan yerden de böyle büyük bir duman çıkmaz.
bilim devletlerin kontrol edebileceği birşey değildir. ben de bir bilim insanıyım. fizikçiyim. bunun mümkün olmadığını, hele hele denendiği iddia edilen yöntemle mümkün olmadığını sana net bir şekilde söyleyebilirim. philadelphia deneyi amerikanın propaganda gücünün bir ürünüdür ve soğuk savaşta psikolojik üstünlük elde etmek üzere ortaya atılmıştır. zaten deney başından sonuna kadar tutarsız. güya adamlar görünmezlik elde etmeye çalışırken gemiyi yanlışlıkla başka bir limana göndermişler. herşeyi geçtim eğer tesadüfi bir şekilde gemi yer değiştirdiyse nasıl başka bir limanı buldu? niye bir dağın tepesine falan denk gelmedi. veya denizin herhangi bir yerine? neyse sen bana güven. bilimsel bir tarafı yok. basit bir hollywood kurgusudur bu.
kitabımı çıkarana kadar yorum yapmak gibi düşüncelerim yoktu lakin yorumları okuduktan sonra koptum :))) arkadaşlar özellikle birine güldüm; "uzaylı diye birşey yok ama insanüstü gelişmiş canlılar olabilir" ? ! ? brain error.. :o kendı kendıne uzaylının tarıfını yapmış farkında bıle olmadan ve ayrıyetten uzaylıyı sizlere en kolay yönden kanıtlarım, örn: "biz, insanlar"... uzayda yaşayan (yada varolan) canlılarız. ki uzaylı terimi saçma bir terim, onun yerine yabancı varlıklar, cisimler vs denilebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 ışık yılı = Işığın 1 yılda aldığı mesafe. Bilinen en büyük hız engellerinden biri. Yani cernde ışık hızı moleküler olarak geçildiği söylensede , insan oğlu şu ana kadar ışık hızını geçebilmiş değil. Türkçe meali , bugün o sinyale karşılık versek (ışık ile verilicek) 94 yıl sonra o gezegene ulaşıyor (iyimser tahminle.) ek olarak şu an o gezegene baktığımızda 94 yıl önceki halini görüyoruz yani belkide o gezegen şu an bir meteor yüzünden yok oldu gibi ihtimallerde var.
Sonuç olarak cevap versek bile karşılık alınması , iletişime geçilmesi , fiziksel olarak ilk temas filan hayal şuanki bilim için denilebilir.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Dip not : cernde sonradan bunun bir makine hatası olduğu belirtildi. Yani hala aşılabilmiş değil.
70li yillardan beri uzaylilarla zaten iletisim icindeler yalniz henuz kamuoyuna aciklanmadi sahsen mantik cercevesinde dusundugunuzde bizim icinde yasadigimiz samanyolu galaksisinde o kadar gezegen milyarlarca yildiz var ve samanyolu gibi daha katrilyonlarca galaksi var ve bu kadar cok gezegen icinde sadece dunya denen gezegende hayat olmasi mumkun degil cok buyuk bir israf olur bu.
uzaylilar kesinlikle var yalniz bazilari bizden teknolojik olarak cok ilerde olabilecegi gibi bizden cok ilkel gezegenlerde yok degil bir kac sene sonra iletisime gecmis uzaylilarla tanisacaz hollywoodta bu yonde filmler yapiliyor klipler uzayli kostumleriyle cekiliyor kamuoyu buna yavas yavas hazirlaniyor ve bunlar bos is degil emin olun
Sinyâl 1 milisaniye sürdüğüne göre; 1 saniye =1000 milisaniye = (100 salise) ; 100 salise / 1000 milisaniye = 0,1 salise eder ki ; Gelişmiş bir uygarlık bu kadar kısa sürecek bir mesaj (sinyâl) göndermez. Mesaj gönderen uygarlık olursa, gelen sinyâl en az 1 saniye (100 salise) uzunluğunda olur; ki zaten kayıt edilen sinyâlin uzunluğu saniyenin 1000'de 1'i uzunluğundadır. Dolayısıyla 1 saniyeden kısa süren sinyâller genellikle kara deliklerden gelir; Süper veya Hiper Novalardan arta kalan şiddetli enerjilerden de şiddetli sinyâller olur. Yani yakalanan sinyâl, gelişmiş bir uygarlığa ait değil. Büyük ihtimalle Hiper Novadan arta kalan enerji kalıntısıdır. Yazan : Akın Günaydın
Dünya dışında zaten yaşam var. Dünya bir gezegen (nevroz)'dir kainatta dünya gibi 200 milyon tane daha nevroz var ve biz belkide uzaylıların beklediği uzaylılarız :) kimse kimseye karışmasa sorun yok :) dünyada Uğraşılacak birşey kalmadı değil mi? fazla derine girmeyin Kainat bizim için sonsuz Allah için sonsuz değildir o kadar ışık yılı hızına rağmen sinyal yeni gelmişse dünya diye birşey kalmadığında uzaylılar yetişir artık :)
Uzaylı denilen varlıklar kur'an da söz edilen yecüc ve meccüc olabilir. Nitekim ayette; 96-Yecuc ve Mecuc’un önü açıldığı zaman onlar her tepeden akın ederler. 97-Gerçek olan vaat yaklaşmıştır. İnkar edenlerin gözleri birden donup kalmıştır. “ Vay başımıza! Biz bundan gafil bulunuyorduk. Hayır, biz zalimlerdik. ” 21-Enbiya Suresi
Uzaylılar var bence ben inanıyorum. hiç böyle bir şey olmasaydı kucuklugumuzden beri bunun muhabbeti geçmezdi. dünya dışından ipuçları geliyor ama bir turlu kanitlanamiyor. hadi hayirlisi. bence uzaylılar dünya nin ne denli iğrenç bir yer olduklarını biliyorlar ve gizleniyorlar😂😂😂😂😂
@ilker4545 andromeda diyoruzda bu uzaylilar gorduk ve simdi irklara ayiriyoruz, birazdan tayfalar olarka ve birazdan halk olara ayiracagiz,, uzayli gorulmemisken nasil oluyorda onlarin neye benzedigi ve irka ayira biliyoruz? bencede uzaylilar var dogru, ama gorulmeden birsey demek olmaz ki andromedlailar felanmis neymis
@zaman0506185002 Allahım #)( Sütlüyol galaksisinde yaşıyoruz, malesef ilk isim verenler milkyway olarak adlandırmış. Süt gibi yön galaksisi :D Bu arada kedi kendisine verilen tür, cins veya aile ismini bilir mi? Biz biliriz, aramızda iletişim için canlı cansız tanımlamalarını ortak yapmaya çalışırız. Mk eğitim sistemi istifa!
Arkadaşlar 94 ışıkyılı dediğimiz şey ışık hızı ile 94 yılda kat edilen bir yol buradan bize bu sinyal 94 yıl önce gönderilmiş demektir. ve 2. bir sinyal daha gelmediğine göre bu gelen sinyal anlık bir durumdan gelmiştir. Yani 2. sinyal ve onu devam eden sinyaller ile bizimle iletişim kurmaya çalıştıklarını anlarız. İnsanlar 50 yıldır uzaya aralıksız sinyal gönderiyor bizi duyan yok mu diye. Ki 100 yıl önce hitlerin konuşması ilk uzaya yayılan konuşma özelliği taşıyor. Yani bunun bizim yolladığımız bir sinyalin geri dönüşü olma olasılığı yok 94 yıl önce gönderilmişse onlara gidene kadarda 94 yıl sürecek bu sebeble 188 yıl önce bizim gönderdiğimiz bir şeye cevap olmalıydı vel hasıl bu durumun açıklamasını ancak sinyallerin devamlılığı ile yorumlarız
Ya da toz bulutu orada kendi kendine sinyal gönderen bir robot yapmıştır...(!)
Ben nasa ve hatırı sayılır bilim otoritelerine güvenirim. bir kac Usa bazlı maceracı çizgi roman freaklerine değil elbette. Henüz kanıtlanmadı. Yaklaşık 13 yıldır resmi olarak sinyaller gönderiliyor bu organizasyonlar tarafından , bir cevap alınamadı. New York State li Astrofizikçilere göre böyle birsey , bu güne kadar cevap alınamadıysa bu günden sonrada bu olasılığın çok düşük olduguna dair. Lütfen hatırı sayılır büyük kanallarda olsa , magazinsel belgeselleri bilgi dağarcığı olarak baz almayalım kendimize..
Yanlız şöyle birşey var, Bu sinyali yakalayan Rusya. Ayrıca ABD'nin dediği neyse kesinlikle tam tersidir diye düşünüyorum artık. O yüzden gerçek olma ihtimali çok yüksek, Abd anlamsız bir şekilde her şeyi saklıyor ama neyse ki teknoloji artık ABD den başka ülkelerde de var da onların yıllardır sakladıklarını öğrenmeye başladık.
Bu arada 1977'de tespit edilen Wow sinyalini de yalanlamışlardı... Ben Rus bilim insanlarının dediğine inanırım, Avrupa ya da Abd'nin dediğini ciddiye bile almam.
Bu soruna güzel bir makaleyle yaptığım araştırmalar ile kaynak göstererek cevap vermek isterdim ama üşeniyorum çok uzun. :) kişisel cevabıma gelince biz o günleri görürmüyüz bilmiyorum ama kesinlikle iletişime geçicez. Tabi insan oğlu dünyanın sonunu, dünyayı katlederek getirmezse..
Daha bu konu çözülemedi ise de söylenen yıldızların ışıma nedenleri ile güçlü elektromanyetik dalga yayınları yaptığı.. Yoksa şu anda çözülmeyen şifre olmadığına göre bu yayınlar herhangi bir kod ifade etmemektedir.. Ancak dünyada insan klonlayanlar bizi mutlaka takip etmekteler..
@bambAşka1iyim Brezilyada 1974 yılında bir mağarada çok değerli 40 bin yılına öncesine ait dünya dışı dökümanlar bulunmuştu.. Bu dökümanlar incelendiğinde Türlerin nasıl klonlandığı anlatılmakta idi örnekleri ile.. Ancak her zman olduğu gibi bu bilgiler insanlardan saklandı ve saklanmaya devam ediyor.. Zaten bundan sonra birden insanlı Uzay uçuşları durduruldu.. Mısırda da çok tabletler gizlenmiş ve bazı duvar yazıları silinmiş ve kazınmıştır..
Gerçek olduğu ne malum? Belki adam kitabın çok satması için uydurdu , belkide okunması için , veya nebilim her önüne gelenin yazdığını neden ciddiye alıyoruz?
asıl sorun orada ya , bizler aslında yeryüzünde uçabiliriz diyende harvarddandı , zaten bu tür akla aykırı olan çoğu iddiayı bu tür yerlerde okuyan insanlar söylüyor. Realine baktığımızda sadece onların okuduğu okula bakıp inanan insan sürüsü var. Niye mi? çünkü böyle şeylere insanların inanmaya ihtiyacı var bunlarda bunu kullanıyor gayet net cevap. Ne garip düşünce ama, "Eğer gerçek dışı bir şey söyliyorsa ve o üniversitede okuyorsa kesin doğrudur hiç kaynak vs. ye gerek yok " :D
@Crechman Madem aklımız var , madem akıl yürütebiliyor ve bazı şeyleri sorguluyabiliyorsak o zaman palavralara inanmayız.. Neden 3 milyon yıldır dünya üzerinde insan formu yaşıyordu da peygamberler sadece orta doğuya ve nedense de hep Yahudilere geldi..
Anlaşılan beyamcanın kafasında bir bilgiyi çürütünce ona bağlı olan bir nöron alarm verdi :D "Amann çabuk bu bilgiyi toparla yoksa buna bağlı olan diğer sorunlar (din, inanç, vs. vs.) bilgiler tehlikeye girer. Yaşta geçmiş büyük tehlike tohumu filizlenir , filizlenmeden yok et" :D neyse işin felsefe kısmını bırakayımda , tohumu attım gerisi sende kolay gele :D
@Crechman Yaratandan şüphemiz yok asla yaratan sadece bu adi dünyanın Tanrısı değil tüm evrenin tanrısı.. Senin bilim adamları klonlama yaptığına göre.. İlla sakallı şeytanların doktuğu ile gitmeyeceğiz.. Allah bile ilimin peşinden gidin aydınlanın demiş.
94 yıl önce biz yayın yapıyor muyduk ki yapmıyorsak zaten onlara hiç sinyal gitmemiştir bence sessiz sessiz durmak lazım nasa uzaya sinyal yayıyor falan hiç gerek yok yani :D Uzaylı dünyadaki uzaylı filmlerine baksa hepsinde ölüyolar sanra al 1. Evren savaşı çıkacak başı ıza bide 😂😂
bence uzayli diye bisey yok onceden inaniyordum ama sonra anladimki bu koca evrende bizden baska akilli varlik olsaydi coktan iletisime gecerlerdi... ama ole bise olmadi ama akilli olmayan uzaylilar olabilir buna inaniyorum cunku dunyadaki yasam olanagi gibi olanak saglayan baya gezegen bulundu mesela kepler 22- b ama kesinlikle akilli canlilar oldugunu zannetmiyorun sadece hayvan gibi bise olabilirler...
UZAYLI DİYE BİRŞEY YOKTUR 51. BÖLGEDE YAHUDİLER BAŞKA BOYUTTAN CANLILARLA İLTEİŞİME GEÇMEKTEDİR BU UZAYLI DİYE MİLLETİ KANDIRIYORLAR BU İLETİŞİME GEÇİLEN ŞEY CİN DİR VE BAKARSANIZ CİNLER FARKLI IRKLARDA VE MÜSLÜMANI HRİSTİYANI VAR BİZLER GİBİ GÜNLÜK HAYATLARI VAR DİLLERİ ARANİCE İBRANİCE İSRAİLLİLERİN DİLİ NEDİR SİZCE? İBRANİCE TABİKİDE 5.1 BÖLGEDE YAPILAN ANLAŞMA CİNLER BİZ SİZE EN ÜSTÜN TEKNOLOJİLERİ VERELİM SİZDE İNSAN NÜFUSUNU AZALTIN BUGÜN OLAN SAVAŞLARIN KATLİYAMLARIN HEPSİ BUNA BAĞLIDIR VE YA BU NE ZIRVALIYOR DİYENLERDE AÇIP MAGİ hasan karacadağ filmini izlesin orada anlatıyo hatta hitler dayanıklı sağlam bir insan ırkı yaratma peşinde koşmuştur filmi izleyin anlarsınız hatta 51. bölge çalışanı canlı yayına bağlanıp herşeyi itiraf ederken burada başka boyuttan varlıklarla anlaşma yapıyorlar diyor sonra onlar burda diyor telefon kesiliyor ikiz kuleler saldırısında bile o gün tek bir yahudi işe gelmemiş tesadüf mü?
@Zorrİnsan sadece magi yaz izle anlarsın ;) araştırma yapmayı severim Dünyanın En Çok Gizli Tutulmaya Çalışılan Yeri (51. BÖLGE) bunu yaz you tubeye izle
5.1 videosunu izlemeni tavsiye ederim extra olarak magi izle ilk başta mason hitlerden kaçan bir adamın konuşması var hitlere o video kaydını gönderiyo öleceksin diyor 1 yıl sonra ölüyor
O haberi bende görmüştüm. 94 ışık yılı uzaklıktaki Güneş'e benzer bir yıldızdan sinyal alınmış ama şu an gece gökyüzünde görünen yıldızlar bile belki ölmüş ve beyaz cüceye dönüşmüşler ama hala ışık yılı uzaklığında olduğu için biz onların asırlar yıllar önceki ışığını görüyor olma ihtimalimiz var. Belki de o sinyal bunun gibi bir şeyde olabilir.
Onların bize gelen ışıkları asırlar önce olabildiğinden ölmüş ve beyaz cüceye dönüşmüş olma ihtimalleri yüksek. Senin gökyüzünde gördüğün yıldızlar ile aranda epey bir ışık yılı olacağından bunu net olarak algılayamazsın ki. @umuttan
Sonuçta uzayda biz de yaşıyoruz ve bizde uzaylıyız. Böyle konulara evrensel bakmak lazım yani bilimsel şekilde. Olabilir tabiki de koskoca kainat sadece bizim için yaratılmış olması biraz saçma ama belkide o sinyaller yüz binlerce sinyali kaybedilen uyduların birinden de gelmiş olabilir.
uzaylılarda bizim gibi kendi tanrısını yaratmamış olmasını dilerim yoksa kan dökülür :D şaka bir yandan bu kadar büyük bir evrende tek başımıza olmamız zaten saçmalık olurdu bir galaxy de bir kıyıda yaşanılabilir bir gezegen ve insan topluluğu vardır illaki :)
Bence başlığı sırf dikkat çekmesi açısından "Uzaylılarla yakında temas sağlayacak mıyız sizce?" diye sordun. Zira daha uzaylılar var mı yok mu bu bile belli değil. Ki bahsedilen uzaylı fotoğraftaki gibi iri gözlü küçük burunlu canlılarda olmayabilir belki bir bakteridir. E bu durumda görüşme yapamazsın heralde?
Allah ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım diyor. Başka dunyada birilerinin kendi halinde bizden haberi olmadan bizim onlardan haberimiz olmadan yaşadiklarini sanmıyorum.. bEnis dusuncem bir gün uzaylı diyecegimiz bir takım varlıklar çıkacak dünyayı etki altına alacaklar fakat bunlar uzaylı değil yecüc ve mecüc olacaktır. Sizin düşüncenizi bilemem.
Aşağıda insanlar birbirleri ile anlaşamıyor; kimin eli kimin cebinde belli değil, birbirimize karşı bile yeterince samimi ve hoş görülü değiliz, iki kelimemizden birinde yalan gizli ve çok daha fazlası... Onlar dünyayı ve içindekileri tanısın şöyle bir teğet geçerek geri dönerler
darvine göre uygun şartlarda elementler birleşerek aminoasileri aminoasitler dna ları dna lar hücreyi ve ordan canlıları oluşturur dünyamızda yaşam bu şekilde oluştuğu teoride öne sürülüyor sayısız galaksi , gezegen ve sistem varken neden herhangi birinde de oluşmasın ki üsütn zekalı ya da ilkel dünya dışı başka bir organizma illaki vardır
Bence iletişim kursak bile gidiş dönüş 94 ışık yılı sürer. Temas da olmaz çünkü o kadar hızlı bir uzay gemimiz yok. Eger o taraftan bizim algılayabilecegimiz bir sinyal gelmişse belli ki onlar da dünyalılar kadar ilkel bir iletişim türüne sahip.( ki ruslar derin bir açıklama yapmadı yani gelen sinyal bir doğa olayı da olabilir)
Bir asır sonra belki kurabiliriz. Onların yaşadığı gezegeni bulacan da dillerini analiz edecen de ona göre makine programlayacan da sonra iletişime gececen de o sesler kaç sene de bize ulaşacak onlara gidecek ohooo boşver bunları herkes işini yapsın çay varsa içelim 😂
bence uzylı diye bir şey yok ama insan üstü gelişmiş canlılar olabilir yok 3-4 tane gözü varda bilmem ne ben onlara inanmam insan görünmlü üstün zekalı canlılar var bence ayrıca çok eski zamanlarda marsa sel basmış ve buda kanıtlar ki dünya dışında başka gezegenler de de yaşam var
Kurduğun cümlenin ne kadar saçma olduğunu sana göstermek istemiştim ama zaten böyle bir cümle kuranın benim yazdığım cümleyi anlamasını beklemek zaten ayrı bir tuhaflıktı pardon canım.
evren büyük bilmiyoruz ama gelseler bile bizim ülkemize gelmesinler. ayarlarını bozarız. baska milletler teknolojilerine saldırır. bizim milletimiz karı kız var mı. bu uzay mekigi kac yapar. abi bize ordan ekmek cıkarmı. bizim eviv bahsesine us kuralım arsa benden geyiklerle adamları bozarız :-)
Dünya dışı canlılar bulunduğuna ve iletişim kurma çabaları olduğunu düşünüyorum hatta belki açıklanmayan bir biçimde bazı devletlerin iletişim halinde olduklarına bile inanıyorum. Dünya için bu bir tehlike midir bu noktada kafamda soru işaretleri bulunmakta. Yaşadığımız evrende her canlı kendi soyunu devam ettirebilmek için mücadele etmekte bu sebeple bu konu bende muğlak.
gerçek olmasını istediğim saçma teori (br iki yerde duydum):Türkler uüç aylı bir gezegenden geliyorlar üçü de aynı anda hilal olduüunda üç hilalll, bayrak kullanılmış
Dünyayı işgal edecekler demişinizde dünyalilarin uzaylıları isgal etmeyecekleri ne malum ne yana baksak savaş nereye baksak ölüm yani şimdi bir dusununce bence onların biz insanogludan korkmasi gerekiyor. Teknolojileri gelişmiş felan diyeceksiniz bunlar bir ihtimal olarak dusunulunce korkmasi gereken onlar istila edilmeyeceğiz. 😑😑😑
bence iletişim kurarız. teknoloji ile birlikte dillerini anlayabileceğimiz şekilde çevirip iletişim kurabiliriz. Ama bu ne kadar iyi ne kadar kötü olur bilmiyorum. Ve böyle bir şey olursa dünyada çoğu şey de değişir. Ve insanlar uzaylı bulmuşken onları dondurup vücutlarını araştırmazsa tabiki iletişim kolaylıkla olur :)
Ya arkadaşlar neden düz mantık düşünüyorsunuz ki ben de onu anlamış değilim. Sizin uzaylı dediğiniz illaki şu fantastik bilim kurgu filmlerdeki gibi olmak zorunda değil. Mesela bazı virüslerin uzaydan geldiği kanıtlandı.. Hatta evrilmemize yardımı olan virüsler bunlar. Yani demem o ki bunlar belki sadece virüstür.. Çok büyük beklentiler içine girmeyin. Bazen en mantıklı açıklama en basit olanıdır:)
Uzaylıların olduğuna inanıyorum çünkü evren çok büyük sadece akıllı canlıların biz olduğumuzu sanmıyorum belki daha akıllı olan varlık lar vardır 94isik yiliysa kolay karsilasmayiz beklememiz lazım yıllar ca tabi teknoloji leri gelişmişse belki kim bilir teleport ları bile vardır yani ışınlanma uzay galaksiler arası geçiş ne müthiş ama tanı kötü niyetli olabilir ler
Bu haber ilk olarak "Nasa ses sinyali aldığını açıkladı" şeklinde ortaya çıktı ve haberden 1-2 gün sonra Nasa "biz böyle bir şey açıklamadık" diye açıklama yaptı, zaten nasa tv ve nasa internet sitesinde de asla böyle bişey yer almadı. Haber doğru mudur, cnn int. gerçekten böyle bir haber yapmış mı? Ya da avrupa uzay ajansından bu şekilde bir açıklama var mı ona bakmak lazım.
1 ışık yılının km olarak çarpanıdır bu, 9,5 10'**12, yani asırlar sürer oraya gidilmesi zaten oraya sinyal yollanması bile nereden baksan 50-100 yıl arası belkide daha fazla sürüyor oraya gitmek :) siz düşünün, Ama bence iyi olur, çünkü insanlara ortak bir düşman lazım diğer türlü herkes gene birbirini öldürmeye devam eder.
İllaki bir canlılık , hayat var. Lakin bu bizim bildiğimiz anlamda değildir. Biz istiyoruz ki gidelim, görelim dokunalım. Teknik olarak bunu başarabilsek bile bulacağımız koca bir hiçtir. Kaldı ki 94 Işık yılı korkunç bir mesafedir. O yüzden araştırmaya devam ama çok da uçuk fikirlere kapılmamalıyız, diye düşünüyorum.
Böyle birşeyin olmasına çok ama çok seneler var. şu an ki insanlığın durumu uzaylalıların iletişim kurmasını engelliyor. Çünkü onlara göre biz kendi kendimize zarar veren bir varlığız ve hali ile iletişime geçtiklerinde birçok bilgi ve teknoloji transferi olacak. Bu teknolojiyi insanoğlu kötü kullanabilir.
Var olduklari bence kesin Ama bu bizim icin yikimmi olur yoksa yukselismi orasi belli olmaz Ve suda mantik cercevesinde tahmin edilebilinirki coktan hatta yillar oncesinde zaten dunya disi varliklarla iletisim kurmuslardir Yoksa boyle aciklamalar yapmazlar Alistirma sureci bence bu
Ya ben bu çirkin varlıkların olduğuna inanıyorum da uzaylıları bizden akıllı zannederdim gerii zekalilar hala bizi bulamadı He bide acaba onlarda bize uzaylı diyor mu çok merak ediyorum bide biz mi daha gelismisiz yoksa onlar mı? Bide bunlar neden bu kadar çirkin merak ediyorum acaba beni bir uzaylı görse bana aşık olur mu
94 Işık yılı uzaklığında şu teknolojiyle temas kolay değil yalnız gelecek için büyük bir haber bu elbette 94 ışık yılı uzaklıktaki gezegenin şuanki durumunu bile kestiremeyyiz zira çok uzak ve ve buda bize ışığın geliş hızından dolayı zaman farkı oluşturuyor yani biz o gezegenin yıllar önceki halini bile görüyor olabiliriz...
Ben açıkçası uzaya gelişi güzel iletişim sinyali yollamaya karşıyım. Bu çok tehlikeli ve yıkıcı sonuçlar getirebilir. O boşlukta kimlerin veya nelerin olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden biz burdayız demeden önce iyice dinlemeliyiz orada kim olduğunu öğrenmeliyiz
Bu konu için Cosmos (2014) belgeselini izlemenizi öneririm. Tam olarak sinyaller hakkında cevap vermiyor ama gelen veya bizim tarafımızdan uzay boşluğuna gönderilen sinyaller olabileceği , bizim haricimizde yani dünya dışı diğer varlıkların olabileceğini ihtimaller dahilinde anlatılıyo öneririm.
uzayda kaç samanyolu var kimse bilmez o saman yolunun içinde kaç gezegen var tahmin bile edilemez bir saman yolunun büyüklüğüne senin hayal gücün dahi yetişemez. aradaki uzay boşluklarını saymıyorum. e doğal olarak insan soruyo kendi kendine. bu koca evren uzay gezegenler yıldızlar kurt kuş böcek çalıçırpı insan içinmi yaratıldı diye. güneş bir yıldız etrafında canlılıklar var. ya diğer yıldızlar?
Rusya bu tür konuları genelde bizden saklıyordu 51. bölgeyi çok merak ediyorum ama uzaylı otopsileri gerçek mi onu bilemem ama uzaylıların olduğunu biliyorum uzaylılar yok diyende bencildir koca evrende sadece sen yoksun uzaylılarla bir gün iletişim kurucaz evet bence doğru zamanı bekliyorlar bizden kat kat daha zeki oldukları için ne zaman iletişim kuracaklarını iyi biliyorlardır ama ne amaçla olabilir bilmiyorum insanlığı ele geçirmek veya dostluk ben ölmeden iletişime geçseler bari
daha önce de bir haber vardı çok uzaktan gelen bir mesaj varmış yine. ama mevcut teknolojimizle o mesafeyi katetme imkanımız yok. haberler gerçek mi yalan mı veya belki de bu haber ilk değil daha önce de çok mesaj almış olabilirler. ama kesin olan bişey onlar bizi gelip bulmadan bizim gidip onları bulmamız zor gbi.
neden hep uzaylıların bizden üstün teknolojisi olduğu varsayılarak bilmem kaç yüz milyon ışık yılı (bu uzaklığı zihnimiz bile hesaplayamıyorken) uzaktan garip aracıyla gelerek garip bir şekille bize sunuluyor? belki bizim teknoloji daha üstün. belki onlar daha ilkel ve bizi uzaylı olarak varsayıp ona göre bizim onlara ulaşmamızı bekliyorlardır. https ://youtu. be/WkrFL7FK-yo bunu izleyin ve uzaydaki yerimizi görün zihniniz açılsın.
aa konuşulan konular BİLİM OLMUŞ,, KS de,,, keşke millet daha Basit sorunları (iş güç, özgürlükl, siyaset , aşk ilişkileri veya futbol gibi aynı spor dallarınıda bıraksa da bilim konuşsa ama yok Atatürk bile Enistein i getirtemedi, imkan yok dedi türkyiede Bilimsel konularda ilerleme imkanı), keşke Bende okusam çok geç koydum hedefimi, fabrikalara girme peşindeyiz, türkiyede yapcağın iş imkanı sınırlı, bencede Uzaylı olma ihtimali yüksek,"yüksek düşünenler" yorum yapmalı bu konuda
Sonsuz bir atmosferde sadece bitkiler hayvanlar ve insanlar olarak bulunamayız. Mutlaka varlar hem görüntüler bunu ispatlıyor. Sonsuz bir boşluk. Ayrıca uzaydan bakıldığımızda kum tanesi kadar küçük görünüyoruz birde kuşbakışı bakılırsa var onun için uzaylıların varlığına inanıyorum.
Fermi paradoksu der ki Evren, içinde bulunduğumuz güneş sisteminden çok çok daha yaşlı. İnsanlık, dünya üzerinde geçirdiği zamanda teknoloji, bilim gibi birçok konuda bayağı bir yol almış. Tüm bunlar göz önüne alındığında, başka medeniyetlerin de var olma ihtimali çok yüksek, hatta bu medeniyetlerin uzayda çoktan koloniler kurmuş olması gerekirdi. Peki herkes nerede?
rus teknolojisi ise şüphem var, küçükken benim bir ussr yapımı kaset çalarım vardı radiotechnika adında koccaman bişeydi metal. işte o arada kafayı yerdi ve içinde kaset olmadan play düğmesine bastığımda aynı uzaylı sesleri gibi tuhaf sesler yakalardı hatta o tape hala olmalı biyerlerde. buda onun gibi bişeydir 😄
Türkiye'ye gelseler Çay içmeden bırakmazdık kesin Edit:Kimse "her bu konu hakkındaki yazılara Aynı cevap veriyon" demesin Sizde ayrı ayrı yerden yazmayın
Kurandada bir ayette şöyle diyor. NAHL-49: Göklerde ve yerde bulunan her canlı ve melekler, büyüklük taslamaksızın Allah'a secde ederler.)
Burda göglerdeki melek cin vari bişey desek cinler sadece dünyada melekler desek ama burdada gögleri yeryüzünü ve melekleri ayrı söylemiş şeytan desen alakası yok yani göglerde canlılarn varlıgı burda nerdeyse kanıt.)
En İyi Cevaplar