Bence Bülent Ecevit.
Kuyrukları hatırlatmayın biliyorum.
Kuyrukları hatırlatmayın biliyorum.
Bülent Ecevit
Süleyman Demirel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisi de ülkeye büyük hizmetleri geçmiş insanlardı. Süleyman Demirel'in 1960lardaki müthiş ekonomik başarılarını da, 1990lardaki başarılı Cumhurbaşkanı profilini de es geçmemek gerekir.
Bülent Ecevit zamanından önceki geçmiş (Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller) iktidarlar sorunları halının altına süpürdü ve borcu borçla kapattı, kamu bankaları yoluyla ülke soyulmuştu. Ecevitte pekiala dış borç alarak bu yapıyı bir sonraki iktidara devredebilirdi. O devlet adamı olduğu için, soruna köklü çözüme gitti. 2008de Lehmann kriziyle batan Avrupa ve Amerika bankalarına karşı bir Türk bankası bile bırakın batmayı zarar bile açıklamıyorsa bu Ecevit iktidarında yapılan reformlar sayesindedir. İktidarı sırasında 100ün üzerinde önemli yapısal kanun çıkartılmıştır. Eğitim, adalet sistemi üzerine yaptıkları ve Pkknın sıfırlanması bu iktidarın eseridir. Milli bir adam olduğu için İncirlik üssünün kaldırılmasını istedi. Irak işgaline karşı çıktı. Amerika böyle bir iktidar Türkiyede istemezdi, istemedi. Ekonomik bir darbeyle iktidardan indirildi.
Soru mu bu? Demokratik ve Cumhuriyetçi türk solunun gördüğü en mütevazi insanlardan biriydi Bülent ECEVIT. Ruhu şaad olsun.
Rica ederim. :)
Siyasi olarak ikisi de iyi ya da yeterli değildir Demirel de aynı tayyip gibi koltuktan koltuğa geçmiş bugün adı Tayyip Dün Demirel idi. Tek Adam siyasetine karşıyım ben.
Bülent Ecevit sadece şair olsa hak ettiği değeri daha rahat edinirdi siyasetçi olamayacak kadar iyi biriydi bence bazı siyasi kararları başkası olsa yapamazdı ama genel olarak siyasi anlamda başarılı değil benim için de.
Tek adam siyaseti mi? :D
Demirel'de Bülent Ecevit'de demokrasi için savaş vermiş iki lider. O zamanlar TSK, devleti askerin yönetmesi için ikisine de baskı yapıyordu.
Kaldı ki o dönemlerde bu liderler sürgüne gönderildi. Siyasi konuşmalar yapmaları yasaklandı.
Uzun yıllar görev yapmış liderler Tek adam siyaseti yapmış olmazlar, diktatör olmazlar. Tayyip'in yaptığı bambaşka bir şey. Sağ görüşü olmaları onları aynı yapmaz. Ortak noktaları var elbet.
Senin açından başarılı siyasetçi kim?
Süleyman Demirel üniversitesinde kapalı okuyamayan arkadaşlarım vardı uzayda yaşamıyorum her halde yaşayan tarih ailem var Süleyman Demirel bu kadar iyiydi de koca ülke mi yanlış biliyor?
90 senedir ülkeyi sömüren siyasetçilerden biri gerçekten başarılı olsaydı ya da Atatürk 10 sene daha yaşasaydı bugün bu ülke başka olurdu.
Kale alıp konuya cevap yazdım saygını koru edebini takın senle alakalı hiç bir durumum yok! Siyasi görüşüm de beni bağlar kafana silah mı dayadım.
Benim doğrum benim hayatım..
Problemli misin?
Banane senin siyasi görüşünden. Sadece merak ettiğim için sana göre başarılı siyasetçi kim diye sordum
Bir insanla muattap olmadığımı bilseydim sormazdım.
Kaç yaşına gelmişsin yalan yanlış bilgilerin var. Süleyman Demirel kaç yıllık siyasetçi...1960'lardan beri siyasetin içinde. Süleyman Demirel Üniversitesi 92 yılında kuruldu.
Kaldı ki başörtü olaylarına sert tepki veren chp. Chp lideri Ecevit.
Ne edebinden bahsediyorsun? Tuhaf triplere gireceğine bilmediğin konulara yorum yapma.
Utanmıyorsunuz da yanlış konuşup birde sataşmaya kalkışıyorsun.
Süleyman Demirel Türki cumhuriyetleri Türkiye etrafında toplanalım dediğinde reddetmiş adam.
Soru adam gibi sorular karşımdakinin sözü ne anlamda söylediğini anlayacak zekaya sahibim insan değilsin dedin şu an bana sen çok insansın Süleyman Demirel gibi bu ülkeye kazıklar atmış bir adamı sevmemek insan yapmıyorsa beni sen insanlığı öğret de insan desinler! Muhattap olma evet..
Anladım canım. Sen siyasetçilere sevgi yüklüyorsun. assdf
Ben siyasetçilere sevgi yüklemem. Başarılı ve başarısız yönlerini konuşurum.
Neyse seninle siyaset konuşulmaz zaten. Sen sevgi içerikli yerlerde dolaş bence.
Ben Ecevit'i başarılı bulduğumu söyledim zaten. Burada algılayamadığın senin yanlış bilgini düzeltmeye çalışıyorum.
Hem ben sağcı değilim. Türki Devletlerinin birleşmesi ile ilgilenmiyorum.
Neyse hoşçakal
Ecevit'im
Cevap
21Cevap
ikisinide hatirlatmayin Ulkeye bir dikili agac kazandirmamis insanlar Allah rahmet eylesin ikiainde, kendi zamanlarinda iyi kotu birseyler yapmaya calismislar,
Öyle demeyin, Bülent Ecevit'in hakkını yemeyin.
Ekonomik anlamda çok zor günler yaşanmış olsa da Ecevit Türk siyasetinin en önemli ve iyi liderlerinden.
Siz olaylara sadece ekonomik yaklaşıyorsunuz.
Ama Ecevitin emperyal ülke Amerika'ya karşı dik duruşu, Kıbrıs Harekatı ve işçilere verdiği önem bile onun yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu gösterir.
Erbakan ne yaptı da destek verdi beyfendi? İcraatları çoğunlukla ülkeyi kaosa sürüklemek.
Boş boş işlerle uğraşmak. Çıplak diye heykel kaldırtmak, şeriat gelsin diye taraftarlarını toplayıp eylem yaptırmak?
Bir kere sağ görüşlü partiler hep Amerika'ya diz çökmüş sözünden çıkamamış.
aklıma ecevit deyince nedense bunlar geliverdi :D
image.samanyoluhaber.com/.../...ti_ecevit_afis.jpg
galeri12.uludagsozluk.com/.../...samasi_893614.jpg
Ben de diyorum nerede kaldı şu fotoları koyacak aktroll
hoş buldum canım :D
Karaoğlan ez*k, bas*retsiz, becer*ksiz, pıs*rık'dı, ülkeyi felak*te götürmüştü.
Eşinin isteği üzerine af getirerek tecavüzcüleri, hırsızları ve teröristleri serbest bırakmıştı...
Demirel ise gelmiş geçmiş en kayp*k siyasetciydi, yal*n dolan, köylüleri kull*nmak ve kandırm*k onun işiydi. Bankaları hortuml*yıp yeğeni yahya'yı ihya etmişti..
bülent ecevit bence , ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyen ecevit derim ben...
Bülent Ecevit. Solcu değilim ama o çok daha dürüst bir politikacıydı.
hemşerim süleyman tabi her kezi müzesine bekleriz o zaman daha iyi anlaşılır yaptıkları
Demirel rakipsiz... Ünlü şapkayı kolay bırakmadı...
ikiside büyük devletelere uşaklık etmiş biri mason biride ne idüğü belirsiz türkiye zarar vermiş insanlardır
Gereksiz detaylara takılınca ne oluyorsa...
gereksiz detay değil ana fikir anlaman gerekiyordu ikiside iyi değil işte
O kpss yi getirip adaletli sınavdan sonra iş güç sahibi olunması gerektiğini düşündü
bir borc batagina sokmus
Biri dalga gecer gibi gitmis gelmis, gitmis gelmis 😃
Sence hangisi
Ecevit.
Oldu o zaman 😀
Borç batağına sokan Demirel'den iyidir. :)
Simdi oyke deyipde hafife alma, borc demek herkeze yapvarmak, önumde ters egilmek demektir 😉
Evet işte onu yapan Demirel.
Ecevit ci kalmismiydi hayatta daha ya 😀
Bülent Ecevit Karaoğlanı Severim...
tabikide ecevit iyiydi
Mustafa erdem demek istiyorum asds
Ikısıde hıc faydası olması
Bülent Ecevit huyudur vatan haini leri affetmek.
Hain dedikleriniz de devrimciler:
Kimi mesala?
Ecevit adamın dibiydi
Al birini vur ötekine:)
Necmettin erbakan !!!
İkisini de bilmiyorum
Bülent ecevıt
Ecevit tabiki
Ecevit
recep tayyip erdoğan en iyisi
Nesi iyi?
herşeyi