Subliminal var :))
Atatürk'ü sevmek veya sevmemek?
Subliminal var :))
Tarih, hep Atatürk'ün görüşlerini doğruladı ve doğrulamaya devam ediyor. Atatürk düşmanı, bayrak düşmanı olanlar, iki ayyaş diye çığıranlar, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diye zil takıp oynayanlar; bugün seve seve ya da si. si. onun görüşlerine geldiler. Bakın bakalım Kuvva-yı Milliye terimini bugün en çok kim kullanıyor? Milli Ekonomi terimi en çok kimlerin ağzında? burada yazılı olarak tarihe not düşüyorum: Çok çok yakın gelecekte, bir iki yıl içinde "yurtta sulh, cihanda sulh", "misak-ı milli" ve "tam bağımsızlık" terimlerini de aynı kişiler kullanacaklar, bu kavramlara dört elle sarılacaklar.
Eee noldu? Geldiniz mi o beğenmediğiniz Atatürk'ün fikirlerine?
Ölümünden 80 yıl sonra bile görüşlerinin doğruluğu bu derece kanıtlanmış ve düşmanlarının görüşlerinden bu derece korktukları bir lider daha yok. Olmadı, olmayacak. Çünkü Atatürkçülük, içi boş bir dünya görüşü değildir. Köklerini bu coğrafyadan alan bir ideolojidir. İster seve seve, ister si. si. bizim milli ideolojimizdir.
50 yıl boyunca savaş ekonomisi yaşamış, okuması yazması, ekonomisi, madeni olmayan; borç batağındaki yoksul bir ülkeden, pırıl pırıl çağdaş bir toplum yaratmış bir ideolojidir. Üstelik 15 yılda. Üstelik Osmanlı'nın savaş tazminatlarını da ödeyerek.
Bu gün bile bir bakın etrafınıza; çağdaş olan, güzel olan, ilerici olan, aydınlık olan ne varsa o 15 yılın eseridir.
Biz cumhuriyeti kanımızı akıtarak, canımızı vererek kurduk. Atatürk'e, Cumhuriyetin kurucularına, Kurtuluş Savaşı şehitlerimize laf söylemek hiç bir şey değilse ayıptır, günahtır ya da hainliktir.
Onu sevmenin nedeni mi olur? şu an nefes alıyorsan onun sayesinde. Özgür yaşıyorsan onun sayesinde. (şimdi diyecekler ki o mu savaştı bir sürü şehit verdik geçin bu palavraları arkadaş)
Mustafa Kemal Atatürk deyince bende akan sular durur!
Kalıbımı basarım, evimi arabamı ve dahi hayatımı da ortaya koyarım buna hayır diyenlerin ağırlıkla neyi sevmediği hakkında hiçbir fikri yok. Atatürk İlkeleri ne demektir, bu adam neleri değiştirmeye çalışmış, kimlerle mücadele etmiş, neleri öngörmüş, nelere önlem almak istemiş, hiçbir fikirleri yok.
“En büyük düşman, düşmanların düşmanı, ne falan, ne de filan millettir. Bu, her tarafı kaplamış ve saltanat halinde bütün dünyaya hakim olan kapitalizm afeti ve onun çocuğu olan emperyalizmdir.”...
Ne demek mesela bu? Söz konusu bu sistemde ayakta kalmak için ne yapılmalı idi? Hadi ya cevap versinler, versinler de klavyeyi yiyeyim.
Çok yazık, bu kadar kendinden ve tarihinden bihaber, bu kadar dünyada neler olduğuna dair yorumlama gücü düşük, bu kadar aman bir şey öğrenirim diye ödü kopan, bu kadar nankör, bu kadar goygoycu nesil oldu yeni Türk nesli. Yahu sevmeyin tabi kardeşim, neyinize sizin Atatürk?
Geçenlerde Atatürk'ü niye sevmiyoruz temalı bir şeyler gördüm. Ekseriyetle medeni kanun kabulü, hilafetin kaldırılması, harf inkılabı, türkçe ezan yazmışlar. Demek bu ülkeye ver arapçayı kuranı şeriatı sıc ağızlarına... Bu kadar kolay demek bugün türkleri kontrol etmek. Yazın yazın, klavyenize kuvvet yazın da hani o çok ünlü dış mihraklar daha da görsün nasıl sizleri köle edebileceğini...
Kulakları olan işitsin.
+1 Yarısı Kadın Atatürkten Önce Kadınlara Seçme Seçilme Hakkı Veriliyormuydu? Cahili Cühela Aramıza Yeni Cahillerde Katılmış :D
Sevgili soran işte sorun tam da o...
Sevmeyip de bunu okuyan ve bir çözüm sunabilen insan olmadıkça Atatürkü sevmemek bir gerici tepkisi olarak tanımlanacaktır. Sevmiyorum ama bilmem de hiçbir şey ihihi sığlığına aklı başında kimse prim vermez zaten... Başkalarına bağımlı halde takılsınlar, eleştirdikleri dış mihrakların en öndeki kuklaları olsunlar ne gam diyeceğim de... biz de arada kaynıyoruz ah ah!
@Gelibolu58 @ezgimelis Teşekkürler...
ne dmeek sevmemek o adamın zekasıyla ülke bu halde şeçme ve şeçilme hakkını kullanıyoruz adam padişahlar gibi harem kurup kadınları halletmiyordu adam çoklu parti sistemi kurdu tekli parti sistemi kurup padişah olabilirdi ama olmadı malını ülkesine bıraktı ve şuanda tayyip sarayda oturuyor
Cevap
27Cevap
En nefret ettiğim soru. Diniyle kişiliğiyle ilgili laf ederler hep. Diyelim ki kötü biri Dinsiz vs. Bu adam senin vatanın için uğraşmış Bişey başarmış. Saçma sapan kişileri eleştirmezler hep böyle büyük şeyler başaranları eleştirirler. Tamamen milletin bir kişiliğe bürünmek istemesi sevmemek.. Saçma sapan insanları severler.. Atatürkü sevmem derler.. bana göre boş muhabbet.. saygı duyması lazım herkesin.. sevip sevmemek çok önemli değil
Bazılarına katilmamakla beraber sevmiyorum çünkü bu ülkeyi tek o kurtarmadi.. ona yardım edenler de vardı. Fakat o sadece kendi namı yükselsin, kendi fotografları hep önde olsun tek o olsun. Tek o ülkeyi kurtamış gibi gözüksün istedi. Ne mutlu Türküm diyene!
Bitmiş bir osmanli yi silah arkadaşlarıyla ve fikirleriyleriyle diriltir cumhuriyet yapan kişiden bahsediyosun sevmemeye devam et ;)
Kurtuluş savaşlarında kaydı olan 265 bin kişi cephelerde , bir de kaydı düşmeyen ya da kaybolan ama şehirlerin iç savunmalarında kazma küreği tüfek ve mitralyöze karşı kullanarak ölenler de var. Bu bir beden savaşı, baş ya da eller ayakların değil.
Tersinden düşünürsek , sen bir firmada çalışıyorsun ama firmanın sahibi ya da genel yöneticisi 300 000 kişinin ekmek yediği koskoca yapıyı aldığı hatalı kararlar ve insanlarını yoka yönlendirmelerle batırıyor , herkes elindeki işi , yaşadığı hayatı kaybedip kitle olarak borçla yaşamaya başlıyor.
Bu durumda firmayı batıran çalışanlar mıdır? Yok eğer yönetici ise bunun akıllısı akılsızı olmuyor mu? Atatürk sadece yöneticiydi , başarılı oldu ki bugün sadece Konya kadar bir yerde başında başka devletten vali olan bir küçük yumurtacık olarak kalmadık, senin de benim de fasulyeden kaynaklanan gazımız da kontrol altında ve suç unsuru olarak görülmüyor.
Kısacası sen şu an o gazı çıkarıyorsun
Tekligi önemli değil diyosunuz tayyibin mitinglerinde tek llider diye bagirmasini biliyosunuz özür dilerim yol yaptı
Peki..
Tabii araştırdığın kaynakların kılavuz karga örneğine düşmemesi de önemli, zira bu adam hakkında Dünya bazında araştırmalar tezler yayınlar var ve ülkenin birinde Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluşu mecburi ders ve o ülkenin nüfusu milyar olarak söyleniyor.
Dünya yanıldı , sana özür borçlu.. Ya da kuş ve kum konusu da olabilir :)
Sana illa sev diye birşey söylemedim , öyle anlamış olsan da ben sadece tutumunun önyargı ve kopya dolu olduğunu izah etmeye çalıştım. Sorularımdan hiç birine cevap vermedin , tek dediğin
sevmiycem , sevmiycem..
keyfim değil mi sevmiycem...
Sen bilirsin... Ancak , eşit hakları da 192 ülkeden önce onun getirdiği kanunlarla aldığını da unutmamanı isterdim. Sevmezsen sevme , ama neden sevmediğini de tekrar gözden geçir derim:)
Fikir sahibi olmadan önce biraz bilgi sahibi olun lütfen.
Her devrimin bir lideri vardır. Türk Devriminin lideri de Mustafa Kemal Atatürk'tür. Birinci Meclis tarafından oybirliğiyle Meclis Başkanı seçilmiştir.
Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5 Ağustos 1921 tarihli kanunla Mustafa Kemal Paşa'ya Türk ordusunun başkomutanlığını vermiştir. Düşman ordusunun başkumandanını bile esir düşürerek, ordumuzu 9 Eylül 1922'de zafere ulaştırmıştır. Eşşiz bir askerdir.
Cumhurbaşkanlığına gelince:
29 Ekim 1923 - Mustafa Kemal 1. turda oybirliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi.
1 Kasım 1927 - Mustafa Kemal 1. turda oybirliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi.
4 Mayıs 1931 - Mustafa Kemal 1. turda oybirliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi.
1 Mart 1935 - Mustafa Kemal 1. turda oybirliğiyle Cumhurbaşkanı seçildi.
Diğer Paşalar da, halk da liderlerine seve seve hizmet ettiler bağırlarına bastılar. Adına tonlarca türkü yazdılar. Bakın ölümden 80 yıl sonra bile onu nasıl bağrımıza basıp sahip çıkıyoruz.
içki ve sigara huyunu sevmiyorum. bir önderin kötü alışkanlıları olmamalıydı ve kameralara olsa bile yansıtmamalıydı. keşke daha uzu yasasaydıda bizde görebilseydik onu. daha da ileri seviyeye gelebilseydik. baskada bir alıp veremediğim yok. büyük adam.
Bu günkü anlayışla bakıp o günleri değerlendirmek ne derece doğru?
Mesela o dönemlerde sigaranın zararları biliniyor muydu sizce? Sigaranın zararları 1970'lerde kanıtlandı. Peki 1930'larda zararlı olduğu bilinmeyen bir şeyi nasıl olur da zararlı alışkanlık sayabilirsiniz?
Rakı ya da içki içmek bugünkü mahalle baskısıyla "ayıp" sayılır oldu. Alkolün dini yönü olduğu kadar kültürel ve tıbbi yönü de vardır. O dönemde rakı içmeyen adamın adamdan sayılmadığını biliyor musunuz mesela?
Peki Osmanlı'nın 7 Nisan 1886 ve 14 Temmuz 1890’da içki yönetmelikleri çıkardığını? Bunlardan ikincisinin altında "Halife" 2. Abdülhamid'in imzası olduğunu?
Osmanlı arşivlerinde şarap ithali, ihracı, saray ve özellikle de padişahlar için getirtilmiş içkiler konusunda kaç tane yazışma olduğunu?
Yani ‘‘Biz eskiden dindardık, Atatürk'ten sonda böyle olduk” diyenlere verilecek sandıklar dolusu belgeli cevap bulunmaktadır.
dediklerinde haklı olabilirsin ama bana erken ölmesi koyuyor işte. din konusunda da hiçbir şey tartışmam bende değilim zaten.
bana da koyuyor erken ölmesi. 10 yılcık daha yaşayabilseydi bugün çok başka bir ülke olurduk. 1937'de başlatıp bitiremediği "Cumhuriyet Köyü" projesi bile olağanüstü bir aklın eseridir. aynı proje tam 50 yıl sonra 1987'de "Venus Projesi" adıyla uygulamaya kondu.
Zeitgeist, tüm insanlığın iyiliği için bilimsel yöntemlerle büyük bir sosyal kalkınmayı savunan ve dünya çapında bir harekettir ve Atatürk'ün Cumhuriyet Köyü projesini bire bir alıp uygulayarak "Venus Projesi" adı altında hayata geçirdi.
şimdi olayın can alıcı yerindeyiz:
https://i.hizliresim.com/zrRAY9.jpg
Sinan Meydan'ın Akl-ı Kemal adlı kitapları, Atatürk'ün bu yönleri üstünde durur.
MUstafa KEmal ATATÜRK BItmis Bİr osmanlidan sonra kendi fikir ve silah arkadaşlarıyla ülkeyi kurtarmıştır Atatürk tek başına kurtardı diyen yok SAÇma sapan konusmayin Benim TEk Lİderin Mustafa KEmal Ataturkdur SOrunuza GIdiyorsa BIlemicem
Disslike Agır Yobazdır.
Elbettte seviyoruz eleştirdiğimiz yanlarıda var.
fakat kemalistlerin Atatürkü ilah yerine koymasına tahaamül edemiyorum.
Sevmek için birçok neden sevmemek için hiçbir neden yok ! Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyorum ! Türk olan herkes sever !
severiz kendisini çünkü bir ona bakıyorm bida comaristan başkanı RTE'ye arada dağlar kadar fark var biri bizi ileriye taşıdı digeri ise gelmiş bizi gittikçe geriye götüyor
Sevmiyorum çünkü batının teknolojisini almak yerine ne kadar pisliği var ise onları alıp empoze etti insanımıza yaptığı reformlara bakarsanız büyük çoğunluğunun sonu dine çıkar..
SevmiyorumSevmiyorum benim için islam herşeyden evvel gelir ona zarar vermiş olanıda sevmem ancak çokda üzerine gitmeye lüzum demekki biz öyleydikki yöneticimiz öyleydi
İslamiyete asıl zarar verenler, dinimizi hurafelerle dolduran hadisçilerdir. Mustafa Kemal'den yüzlerce yıl önceden başlamışlardır bu zararı vermeye. Mustafa Kemal, Kur'an Türkçeye çevrilsin ve herkes anlasın diyerek mi zarar verdi İslamiyete? Emperyalist İngiliz oyuncağına dönüşmüş hilafeti kaldırarak mı zarar verdi? "Yunan ordusu, Allah'ın ordusudur, onlara karşı gelmeyiniz" fetvası veren şeyhülislam Mustafa Sabri gibi itleri yurttan kovarak mı verdi bu zararı? İngiliz gizli servisininden Papaz Fru'dan maaş alan; Padişah Vahdettin'in görevlendirdiği ve kendilerine Kuvvayı Muhammediye ya da Hilafet ordusu diyen Ahmet Anzavur gibi İngiliz-Yunan eniklerini tepeleyerek mi verdi bu zararı? Aydınlatın beni biraz lütfen.
Laiklik ve demokrasiden ötürü ve bazı çelişen durumlar var.
Onun haricinde savaş zekası olarak, düşünce yapısı olarak o dönemin en önde gelen liderlerinden diyebilirim.
@El_Guapo Atatürk düşmanı değilim. Fakat bütün yaptığı her şeyi kabul edecek değilim. Nasıl Osmanlı padişahlarını gözümde dört dörtlük görmüyorsam, onun da yaptığı bazı şeyleri benimseyecek değilim..
Demokrasi deniliyor, kadın hakları deniliyor, ama bakıyorsun, Din şurada olamaz, Türbanlılar okuyamaz, şunlar şöyle olamaz, böyle olamaz..
Laiklik Türkiye'ye göre değil. Nasıl cumhuriyetten önce laiklik olmadan devlet harika yönetildiyse, laiklik olmadan da yönetilebilir ve yönetiliyor.
Gece gece ölünün arkasından insanları konuşturuyosun bir uyu ya :) seviyolar sevmiyolar la bizene :)
ben istemiyorum onun için cevap veriyorum ;)
taaam yeter la sus gece gece şimdi sinirden cinleri başıma toplaycan uyutmayacaklar :)
:))))))))
nankör ve hain olmayan herkes atatürkü sever sevmese bile en azından saygı duyar
Atatürk'ü çok severim fakat çoğu insanlar o kadar över ki bıktırır insanı işte ben o bıkanlardanım...
1920 öncesi atatürk u seviyorum 1920 sonrasındaki atatürk u sevmiyorum benimsemiyorum çünkü 20 öncesi tek cabası ülkeyi kurtarmakken 20 sonrası tamamen dini bitirmek.
yani dini bitirmek için verdi o savaşı öyle mi?
size ev ödevi: şeyhülislam mustafa sabri kimdir? ahmet anzavur kimdir, ordusunun ismi nedir, maaşını kimlerden almaktadır?
Mehmet Rifat Börekçi kimdir? Şeyh Sinüsi kimdir, Ankara'ya neden gelmiştir?
Kur'anı Kerim hangi yıl, kimin isteğiyle Türkçe'ye çevrilmiştir? Türkçeye çevrilme nedenleri nedir? Çevirmeni kimdir?
@El_Guapo hocalar ankara'da dar ağacında neden sallandırılmıs, ezan neden türkçeleştirilmiş, bir millet bir gecede alfabenin değişmesiyle neden cahil kalmış, kadının orasını burasını açıp gezmesi neden medeniyetlesme diye millete anlatılmış, kuranın arapçası neden yasaklanmış, sarık takmak isteyenler neden hapse atılmış, Dersim neden bombalanmış neden 36 bin kisi kayıp, istiklal şairini neden mısır a sürmüş, cumhuriyeti demokrasiyi kuruyorum demis hak adalet var demiş neden 30 yıl ülkeyi kendi partisi tek basına yönetmiş,
Sevmeyenleri sevmiyorum gerçekten hayati tehlikesi olsa yardım etmeye tenezzül etmem
İnan umrumda değilsin bana göre dağdaki teröristten farkın yok hepinizin sonu aynı olacak
seviyorum ama kimseyi sevmıyo diye yargılamam seven sever sevmeyen sevmez kimse sevmek zorunda değil :)
Seviyorum da bu adamın üzerinden birazdan siyaset yapıcaklar farkındasın değil mi :)
Bak ortalık karışmış bile :D Yapmayın kardeşim ya :)
Seviyorum. Ulu Önder Yeri Uçmağ Olsun.
Bu ülke de 50 yıl sonra Atatürkü sevenler işinden gücünden olacak toplumdan dışlanacak dinsiz damgası vurulacak öyle bir nesil yetiştiriliyor
daha dur işte bunlar iyi günler :)
@El_Guapo inş amaşu da var bunlar iktidardayken bebe olanlar şu an oy kullanıyor bunlarda başka parti görmediler ve Atatürk düşmanlığı ile yetiştiler
bakın, yukarda bir yerlerde yazdım. tarih onları seve seve olmasa da si. si. getiriyor Atatürk'ün görüşlerine. o yazımı okuyun lütfen. dikkatinizi çeksin diye bir kısmını buraya kopyalıyorum;
Tarih, hep Atatürk'ün görüşlerini doğruladı ve doğrulamaya devam ediyor. Atatürk düşmanı, bayrak düşmanı olanlar, iki ayyaş diye çığıranlar, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diye zil takıp oynayanlar; bugün seve seve ya da si. si. onun görüşlerine geldiler. Bakın bakalım Kuvva-yı Milliye terimini bugün en çok kim kullanıyor? Milli Ekonomi terimi en çok kimlerin ağzında? burada yazılı olarak tarihe not düşüyorum: Çok çok yakın gelecekte, bir iki yıl içinde "yurtta sulh, cihanda sulh", "misak-ı milli" ve "tam bağımsızlık" terimlerini de aynı kişiler kullanacaklar, bu kavramlara dört elle sarılacaklar.
Eee noldu? Geldiniz mi o beğenmediğiniz Atatürk'ün fikirlerine?
@El_Guapo Zaten şu an ona ayyaş diyenler onun kurduğu cumhuriyetin ekmeğini yiyor :)
Nedeni çok basit. Sevmek zorunda değilim.
Türkiye cumhuriyetinin kurucusudur seviyorum
sevmek şart değil ama saygı duymak şart
Seviyorum da sevmiyorum da
Benim görüşüm?
Elbette seviyorum!!
Seviyorum subliminal nerede?
B dedim. Çok nedeni var.
Koruma kanunu var şimdi. Yazsam mı bilemedim. Çok be seçemedim zaten.
Olsun gene seçemedim...
Neyse belki birgün... Az çok tahmin ediyorsundur ama çok şey var...
Nefret ediyorum demedim sevmiyorum dedim. Ayrıca soruyu sorduğuna göre sevmeyenler de gelecek değil mi illaki?
Tarihlerini 1923'ten başlatanlar var en basitinden ondan öncesi yok... Ne ahlak kalmış ne edep.. Din üzerine onca laf... Bunları seçtim neyse selametle...
Daha yazmak isterdim ama şansımı zorlamayacağım.
Belki birgün yazarım :D
severim. sevmemek için sebep yok.
Sevmiyorum.
Anamızda babamızda belli evel Allah
Sevmiyorum
Neden aciklamak provakatif oluyor
seviyorum
Severim
Sadece saygim var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar