Günün sorusunda görüşmek üzere.
Soruyu başka taraflara çekmeyin , İslam sadece araplar için yok bütün müslümanlar için var cidden bunu bile ırkçılığa bağlayabiliyorsunuz cidden yazık size.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu derdin yeni edinilmesi bile problem.. "neden medyada yer verilmiyor".. Akit gibi bazı gazeteler seneler senelerdir haber verir durur.. Bunun dışında yer veren çok az. Lakin bu; sadece Doğu Türkistan meselesi için değil.. Malum medya, milli ve dini değerlerin icabı olan yayında kurulduğundan beri binlerce meselede arızalı bir tutum takınmıştır.. Ciltlerle kitap hazırlansa hepsini ifadeye yetmez..
Doğu Türkistan'ın Filistin, Suriye gibi yerlerden daha az öne çıkmasındaki sebeplere gelince;
-Bunda en önemli etkenlerden biri İsrailin/Yahudilerin Çin'e nazaran çok daha etkili ve öne çıkan vaziyetidir.
2. si, bu coğrafya bizim 1 asır evveline kadar hakim olduğumuz bir coğrafya.. O kadar ki, şer'an, elimizde güç olsa buraları tekrar fethetmek için bir sebep bulmamıza ihtiyaç bile olmadığı Ebussuud'un fetvasına dayanılarak ifade edilebilir. Hatta Suriye, Irak şu vaziyetinin üstüne bir de komşu devletler.. Seneler evvel, halklar birbirine yakınlığından "sınırlar açılsın mı" tartışması bile olmuştu..
Son hadiselerde de komşu devlet olması bu kadar etkilenmemizde en önemli bir husustur..
3. bir husus, burada İran'ın müthiş bir şiileştirme faaliyeti vardır ki Ehl-i Sünnet'i hakim ve diri tutacak, o grupları destekleyecek, sığınma olacak çevrede tek yer yine Türkiye'dir. Şianın ifadeye imkan olmayan zulüm ve asimilasyon politikasıyla İslam aleminde liderlik elde etme çabası Arap coğrafyasındaki faaliyetlerinde tezahür eder. Buna karşı duruş da bu coğrafyayla daha ziyade alakadar olmayı icap ettirir.
Daha söylenebilecek şeyler de olabilir ama en öne çıkan hususlar bunlar.. Hariciyeyi öyle 1-2 slogan cümlelik ifadelerle, yaftalamalarla okumaya kalkmak cehalettir.. Tarihi ve siyasi bir müktesabatı haiz bulunmadan analizlere dalmayın..
çünkü objektif degil
eyw
cok cok haklısın. sonunda birileri cıktı ya benim fikrimden, helal olsun! medyada ne gördüyse taktir almak icin onu paylasan, popüler farklı vesaire sebeplerden gayliği lezbiyenliği popüler yapan, üstüne tek umursadıkları sey bu olup böyle olayları görmeyen, görmek istemeyen, bir toplum haline geldik. vallahi kime anlatsam bilemedim. artık genci ergeni hepsi bir delirdi. gundemde olan konuya otur, bunlar umurunda olmasın. simdi saldıranlar olucaktır lgbt bilmem ne diye. beni ilgilendirmez inanın ama ben bu anlattığım haksızlığa gelemiyorum! insanın birşeyi popüler yapıp sürekli herkesin ona yüklenmesinden, gözlerini kapayıp bunları görmemesinden, daha da kötüsü umursamamasından daha kötü ne olabilir? nasıl bir toplum haline geldik böyle? bu isler yüzüne soma yazıp ağlamaklı fotoğraf atmakla olmuyor arkadaslar. lütfen birazcık bilinçli olun ya lütfen. müslüman bir ülkede lgbt bile desteklenip eylemler yapılırken, kendimiz gibi müslüman olan kardeşlerimizi görmemek nedir? bu kadar vurdumduymaz olmayın ya. orda müslümanları katlediyorlar. hem de neden biliyor musunuz? müslümanlar diye!
Ah sözde %99u müslüman bu ülkenin. Müslüman olmayı geçtim insan olan buna tepkisiz kalmaz ya..
Çünkü objektif değil..
Qweqweqwe
İnsan hepsinimi EİG seçer arkadaş zor buldum , onda da eig secilen arkadasn yazdigini yazdm. Vicdonsız. 😒😒
İyi buldun helal :D
Bunlar hep azim 😂 azjxksm
Cevap
83Cevap
TÜRK ve MÜSLÜMAN oldukları için.. Korkuyorlar ki bu Türkler tekrar güçlenir dünya egemen olurlar... Ki OLACAĞIZ! Korkunun ecele faydası yoktur!
Ey Türk Oğuz Beyleri! Bu sözümü iyi işitin! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe biliniz ki, Türk milleti, Türk yurdu, Türk devleti, Türk töresi bozulmaz.
Ey ölümsüz Türk milleti! Kendine dön! Milletin adı sanı yok olmasın diye, Türk milleti için, gece gündüz uyumadım, gündüzleri oturmadım.
Kardeşim Kül Tigin ile ölesiye çalıştım. Birleşen milleti dağıtmadım.
Türk Kağan Ötükende oturursa, Türk yurdunda sıkıntı olmaz. Ben Ötükende oturarak tek başına yurdu idare ettim. Çinlilerin değerli hediyelerine kapılmadım. Buna kapılan ne kadar Türk’ün öldüğünü, Çin boyunduruğuna girdiğini unutmadım.
Tanrı yardım etti, Türk kağanı oldum. Dağılmış milletimi topladım. Fakir milletimi zengin ettim. Azalmış milletimi çoğalttım. Atalarıma layık bir evlat olmağa çalıştım. Ecdadımız törelerine öyle bağlı idi ki, bununla milleti mutlu ettiler. Onlar bilge kağandılar. Sonradan bilgisiz, beceriksiz kağanlar, Çinlilerin hilesine kandılar. Türk milleti, zengin ülkelerini kaybettiler.
Türk kağanların cihanı tutan haşmeti maziye karıştı. Bu yüzden Türk yöneticileri köle, Türk kızları da cariye oldu. Türk adı yerine Çince isim kullandılar. Bu utanç vericidir. Yüce Tanrı, Türk’ün bu haline acıdı, babam İlter Kağanı Türklere Kağan yaptı. Babamın Türk ordusu kurt, Türk düşmanları koyun oldu. Kurt önünden kaçan koyunlar dağılıp gittiler.
Babam, Doğudan Batıya at koşturdu. Türkleri birleştirdi, Türk devletini ihya etti. Ben zengin ve parlak bir millete Han olmadım. Kardeşim ve yeğenlerimle birlikte yemin ettik, Türk milletinin, Türk devletinin adı, sanı yok olmasın diye gündüz oturmadım, gece uyumadım, çalıştım.
TÜRK Bilge Kağan ( Allah tüm ecdadımıza ve Türk nesline rahmet etsin )
Çok tesekkur ederim yorum için.
işin ucunda para var
filistine sahip çıkarsa arap paralarını yiyebilmek var.
doğu Türkistan bağımsız olursa ne kazanacak hükümet
çin mal vermezse ülke ekonomisi değişim yaşar.
Uyguristan kurulsa Bötüv azerbaycan kurulsa en çok biz destek göreceğiz..
en güçlü bizolacağız
ama görmüyorlar görmemezlikten geliyorlar...
kuzey irandaki 35 milyon tükle birlikte 50 milyon nufusu bünyemize katarsak orta asyayaıda alsak 200 milyonluk büyük Türk devleri kurulur
çinin gözü korkar..
iran büyük tehdit türkler için...
Keşke olsa öyle bir şey...
Arkadaşlar bizler TÜRK olarak dolduruşa gelmeyi seven bir milletiz.. Bir idda ortaya atılıyor ve gerisine bakmadan o iddayı araştırmadan bizde üstüne üst gidiyoruz.. Bakınız çini zerre kadar sevmem emparyalizmede sonuna kadar karşıyım zaten.. ama doğu türkistan yalanları fazla meşgül etmeye başladı.. basında yapılan açıklamalarda zaten kullanılan donelerin geçmiş senelerdeki alakasız olaylarda resimlenen resimler ve videolar olduğunu arşivlerden açarak gösterdiler.. al sende şu anda araştırmadan burada goygoyculuk yapıyorsun..
Bir idda varsa o idddayı araştırmanızı öneriririm.. Doğu Türkistan ı Coğrafi olarak araştırınız ve Çinde kaç din ve kaç ırkdan insan topluluğu yaşıyor bakınız..
ve bu haberleri yayanda nedense akepeli oluyor nedense ne çıkarları varsa trolleşmeyelim.
12 Kasım 1933 tarihinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti, 6 Şubat , 1934 yılında Ma Chnagying'in ordusu Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti ordusunu imha etmiş ve yeni kurulan Cumhuriyeti yıkmıştır.
12 Kasım, 1944 yılında tekrar oluşan Doğu Türkistan Cumhuriyeti beş yıl sonra 20 Ekim,1949 yılında tekrar yıkılmış ve Aralık 1949'da Çin Halk Kurtuluş Ordusu bölgeye girerek konuşlandırılmış ve Doğu Türkistan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlanmıştır.
Buranın ismi Sincan (Kazanılmış topraklar) Uygur Özerk Bölgesi olarak değiştirilmiştir.
Doğu Türkistan halkı da o zamandan beri Çin işgaline karşı direnmektedir.
1953 yılında Türkiye 900'den fazla Doğu Türkistanlı ilticacıyı Kaşmir ve Pakistan'dan kabul etmiştir.
Çin devleti aldığı karar çerçevesinde Doğu Türkistan bölgesinde başörtüsü takan, burka giyen kadınların ve uzun sakallı olan erkeklerin toplu taşınmadan yararlanmasını yasaklamıştır.
. Karara göre kıyafetinde hilal ve yıldız sembolü olan herkes bu yasak kapsamında toplu taşımadan yararlanamayacaktır.
1953'te nüfusun %75'i müslüman Uygur Türk'üyken,1990 yılında %40'a düşmüştür.
Evet bazı fotoğraflar fake deşifre edildi ama bu katliam yıllardır var yıllardır süregelen bir şey. O kadar savaştan kaçan gelen insanlar bu oyunun parçası mı sence? O kadar çocuk bu yüzden mi geldi , sırf bir oyun için mi? Yahu göz göre göre nasıl yalan dersin? Ben araştırdım yeterince , birazda sen araştır lütfen. Bu arada akepe ile falan alakam da yok.
onu bizde okuduk... ben size şu anda anlatmak istediğimi anlamaya çalışınız.. ben zülm olmadı demiyorum.. ama şu anda olan birşey yok diyorm şu anda sadece ortada bir oyunlar dönüyor ve bu oyunlar farklı senaryolar eşliğinde siz şunu düşünemiyorsunuz ufak hesaplar ve büyük hesaplar...
Gündemi takip ediyorsunuz ya böyle kopyala yapıştırı onuda geçtim. 5 ülke geçen gün anlaştı ve bu amerika ve yahudileri korkuttu bunlarıda düşününüz.. şu anda çin dünya nüfusunun yarısı bir ülke tükürmeye başlasalar bir ülkeyi boğarak işgal ederler onuda geçtim hepsi birden aynı anda zıplasalar dünyanın yörüngesini değiştirirler. ve bu ülke son 7 senedir atılımlar yaptı ve teknoloji olarakda gelişti ve şuda bir gerçek 2018 yılında Dünya küresel güçler yeniden şekillenecek.. hindistan, rusya, çin ve iran bu ülkeleri iyi takip ediniz..
Ortada bir şeyler dönüyor ama zulüm olduğu kesin , bu videolara falan da inanmıyorum akepeyi kötülemek için hedepeyle işbirliği yapan bazı kesimler yine akepeyi kötülemek için bir şeyler yapıyor. Akepe zaten sütten çıkmış ak kaşık değil biliyoruz elbette ama yanlış şeylerle uğraşıyorlar.
Öyle nette 1-2 haberde veya 1-2 sitede görüpde sormadım bu soruyu , yeterince araştırdım.
bak güzel kardeşim yaşın gerçekmi bilmiyorum ama ben yazımın başında ne belirttim biz TÜRK ler olarak goygoya çabuk gelen gazı hemen alan tezcanlı bir milletiz.. Bunubelirttim değilmi.. sen araştırdım diyorsunda araştırdığın sitelerin çoğu zaten goy goy olayı.. ne yazdım 2018 de küresel güçler yeniden şekillecek yazdım değilmi.. şu anda zeminler hazırlanıyor.. ve şuda bir gerçek asla soykırım yapılmadı demiyorum çinin tarihi belli bunla eninde sonunda yüzleşecekler ama şu andaki olay farklı..
Hadi onuda geçtim ırakda suriyede TÜRKMEN ler katledildi kimsenin sesi çıkmadı götümüzün dibinde oldu bu kadar internet desteği yoktu ve TÜRKMEN ler sınıra kadar geldi sınırları açmadılar ve bu aktroller neden sanal ortamda seslerini çıkartmadılar... Bilinen şu var şu anda yaklaşık olarak 6 bin siber Trol ekibi bulunmakta ve Her birinde en az 10 ar hesap ile günlük işlem yapmaktalar.. yani 60 bin hesap demek bu.. ve İstedikleri gibi şekillendirebiliyorlar gündemi.. şu anda hesapları başka bişi ve bu olayda akepeninde bir şeyleri var gündemi başka tarafa çekmek..
Yaşım gerçek abi , haklısın o konuda isteyen istediği gibi şekillendirebiliyor , bizim elimizden bir şey gelmiyor ırak da suriye de türkmenlerin katledildiğini daha yeni duyuyorum yine bakıcam biraz ama elden bir şey gelmiyor. Zaten soruyu sorma amacım imza kampanyası değil sadece , imza kampanyası olsa ne olacak 10-20 milyon kişi imzalasa ne olacak belki bir faydası olur diye koydum asıl amacım bir şeyler öğrenmek. Ama sınırdan çevirilen türkmenistanlar falan hepsi yalan olabilir mi? Dediğin gibi zulüm yapıldı hala yapılıyor ama dediğin gibi işin arkasında başka bir şeyler var , yoksa filistin de de kameramanlara ateş ettiler habercilere saldırdılar falan ama her türlü medyaya düştü bunlar elbet bir şekilde orada da düşmeliydi. Belki de büyük bir komplo falan belki de çin tek başına değil bir çok ülke ile anlaşma halinde... Teşekkür ederim , hayırlı bayramlar iyi geceler abi.
sebebi türkiyede bir çok kanal İsrail Yahudi kanalıdır mesela fox adamlar biz tarafsısız diyo biz her haberi gösteriyoruz diyor birkaç defa görüntü verildi geçildi ve anında hükümeti suçladılar fox olsun cnn olsun kanal d olsun Show karamehmetin ama onunda islamla alakası yok trt 1 bugun gösterdi doğu türkistanı sebebi Müslüman olmamız diğer olarak türk olmamız.
Haberi göremedim birazdan bakacağım teşekkürler. Haklısın fox konusunda.
Benim anlamadıgım neden hep müslüman ölür, yani neden hep ölüm deneği müslümanlar dır?
Kimse öldürmese de neden hep müslüman müslümanı öldürmeye güdümlüdür? Cehalet midir yoksa genetik bir arıza mı arkadaş bunca inançlı insan içinden biri de çıkıp mantıklı bir cevap , umutlu bir çare bulamaz mı?
#doğutürkistankanağlıyor
Kukla gibi oynatılıyor çünkü müslümanlar. Araplar kaç kez vurdu bizi sırtımızdan , onlar yüzünden ne savaşlar kaybettik , donanmamız yakıldı. Tamam din kardeşiyiz ama bu kadar nankör insanlara kapımızı sonuna dek açıyoruz fakat söz konusu türkler olunca hiç kimse bir şey yapmıyor. Neden neden neden? İşte bende buna cevap bulamıyorum.
Medyada nasıl yer verebilirler, oradan buradan kopyalanma facebook fotoğraflarıyla mı?
Çin bilgi sızmasına izin vermiyor, üstüne olanları reddettiler ve öyle bir şey yok diyorlar. Hatta Uygur Türklerinin kurduğu bir terör örgütünden sebep bu olayların olduğunu söyleyen bile var.
Bilgi akışı yokken medya ne yapacak bu durumda söyler misiniz?
Hemen insanların sorularıyla, konularıyla dalga geçin. O insanlar da sizi sevmiyordur zaten. Kimsede sevgi yok çünkü, herkes diğerine sataşmaya bahane arıyor.
Bu arada eğer yeni kampanya başlatılmadıysa ben imzalayalı epey oldu. Linke şu an bakamıyorum.
Kusura bakma ama her şey sahte değil o fotoğrafların hepsi sahte değil istenilirse ulaşılabilir ama bir güç engel oluyor buna eminim ama kimse niye bir ses çıkarmıyor anlamadığım o. Evet imza yeni değil zaten soruyu soralı 3 haftaya yakın oluyor. DAha yeni günün sorusu oldu.
Ben Ankara da ikamet ediyorum kardeşim. TAİ ana jet üssü ve TUSAŞ firması Kazan civarında çalışmalarına devam ediyor. Uzun zamandır yerleşkeleri burada.
Onlarca mühendis ve tekniker arkadaşım var. Her birinin verdiği cevap aynı.
'' Amerika ile yapılan anlaşma zamansız bir vakitte fes olup Çin lilerle yapılan anlaşmadan sonra be üretime randımanlı devam edebildik nede çalışmalarımızın kalitesi arttı. Ham madde ve çelik konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Amerika bir türlü rahat vermiyor.''
Daha bir sürü konu var sırf çine karşı bizi kışkırtma çabaları için. Ama bizler ne yapıyoruz, sosyal medya sanki bir ilahmış gibi bütün inancımız odur. Ne bir gazete ne bir kitap nede karşıt veya yandaş medya, objektif gözlemcilerimiz ne yazık ki yok. Sonra vay efendim şöyle vay efendim böyle. Kardeşim kulaktan dolma bilgilerle kaç suçsuz insanı düşman vatan haini yapıp düğün töreni gibi katlettiler. Siz neyin davasını yaptığınızı bir bilin artık. bir kendine gel yahu...
Yahu niye anlamak istemiyorsunuz benim dediğim şey milyonlarca Suriyeli ülkeye alınırken neden türkmenler sınırdan çeviriliyor ve ben buna tepki gosteririm tabi.
Teşekkür ederim yorum için , hayırlı bayramlar.
Burada lgbt hakkında birşey sorsan yüzlerce cevap gelirdi.
Yazık olsunki cinselliği insan katlinden daha üstün görüyorlar.
Pardon insan katlinden değil , müslüman katlinden...
avrupada bir kişi ölse bizimkilerde dahil tüm insanlar ayağa kalkar.
Ancak asyada afrika öldürülenler müslüman olunca kimse sesini çıkarmıyor bizimkilerde dahil...
Allah görüpte ses çıkarmayanların cezasını elbet ayrıca verecek.
İnşallah verir cezalarını kardeşim , bu yaptıkları bir müslümana yakışmaz.
İslam a en çok katkısı bulunan fayda sağlayan bir ülke olarak cidden acınası haldeyiz.
Ben teşekkür ederim.
cınden korkan pezevengler yonetıyorda onları ondan.. ordan ekmek cıkmaz onlara.. turk dusmanlıgından beslenenler bunları yayınlarmı hıc
Yeminle yaptıkları şerefsizlik.
Adam adam:)
Bir insanı dini inancını baz alarak katledenler mi daha şeref yoksunu yoksa bu katliama tepki göstermeyen biz mi ://
İmzaladım. Umarım bir faydamız dokunur..
Umarım faydamız olur , elden başka bir şey gelmiyor maalesef..
çünkü arap değiller. bizim ülkemizde sadece arap ülkelerindeki müslümanlara yapılan zulme hassasiyet var.
Aynen öyle. Her fırsatta bizi sırtımızdan bıçaklayan araplara verilen değerin 10 da biri verilmiyor. Milyonlarca Suriyeli'ye ülkenin kapıları açılırken bu insanları almıyorlar ülkeye..
kardeşim almıyor demişsin sana bir sorum olucak dün almanyada Filistinli kız merkelin önünde ağladı oturma iznimiz bitti sınır dışı edileceğiz diye Merkel ise üzgün olduğunu fakat lübnandaki insanlara gelebirsiniz desek bu işin altından kalkamayız dedi düşün türkiyede suriyilelere ıraklaılara nasıl davranılıyor bizimle yarısından çoğu aynı mezhepte doğu türkistana gelin desek sizce buna çin izin verirmi? haddi diyelim insanlar gelmeye başladı doğu Türkistan türkiye arası binlerce km gelene kadar hepsi katledilir zamanında Ermenilerin yalan uydurduğu gibi yanlış anlamayın Türkistanlıları ben erminilerle kıyaslamıyorum ermeileri türklerin tırnağı olamaz fakat dediğim şey türkiye dünyada tüm zulum olan ülkedi insalnlara gelin dese ne olur çevrene bak Nijerya mısır Afganistan Cezayir aklıma doğu Türkistan sadece aklıma gelelnler bunlar daha bir sürü biz bunlara gelin desek türkiye ne olur sizce şimdi diyeceksin ırak suriye neden bize sığındı farzet yan komşun kocası veya bir yakını
kocası tarafından dövülüyor sonra dışarı atıyor sen bu kadını evine alırsın demi ALLAH için söyle doğu türistan türkiye arası kaç bin km? uçakla taşı taşı bitmez yardım sadece ülkeye almakla olmaz bak birsürü insani yardım gönderdi lütfen biraz düşünelim öyle yanıt verelim sen düşün apartmanında 5 kişi kocası tarafından dövüldü dışarı atıldı hepsini alsan ne olur karın çocukların belli zamnadan sonra bokar bu acı ama gerçek burada ben alınmasın demiyorum ama sadece düşünün buraya gelmeleri imkansız türkiyenin yüz ölçümü rusya kadar büyük olsa tamam hepsini alsınlar hiç kimse ses çıkaramaz ama bulunupumuz toprağın yüz ölücümü belli amacım türkistanı kötülemek kesinlilkle değl onlarda bizim kardeşimiz ama dediğim gibi sadece eve almakla olmaz bak o kadar uçakla insanı yardım gönderildi biraz duayarlı olaım lütfen burada yanlış anlaşılmasın çini fekan desteklemiyorum...
@Aaasssddd kardeşim gidip onları oradan alsın getirsin demiyorum ben anladım demek istediğini ama kendi çabalarıyla gelen insanları geri çeviriyor bildiğin ölüme gönderiyor , çok saçma değil mi?
kim geri çevrildi söylermisin insanların buraya arçlarla gelmesi imkansız çin hükümeti vize vermiyor çin vermezse türkiye ne yapabilirki? çin hükümeti Türkistanlılara türk vizesi vermezse pasaportlarına türkiyeye gitmelerine izin vermezse ne yapabilir ki? türkiye şu an sadece türkiyenin türkistana yapcağı tek şey var oda insani yardımların devamının gönderilmesini sağlamak.
@Aaasssddd sence niye yardım gönderilmiyor dostum?
zaten imza kampanyasında çin ile ticari ilişkilerin askıya alınması isteniyor başka bir şey yok kimse türkleri alsınlar bu ülkeye falan demedi sınırdan çevrilen insanlar oldu 1-2 ay önce.
kardeşim bak ben şimdi sana bir şey söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın burada almayayı felan üstelemeyecem düşün bak almanya bile lübananı ülkelrerine çağırmaya korktu sebebi belli bir süre sonra karışıklık çıkar ama türkiye yeterince aldı hemen yanı dibinde sınrının gözü önünde insan öldürüyorlar sen bu insanları alırsın demi ülkene doğı türkistana yardım gönderilmiyor demişsin evet tırlarla gidemiyor 1. ulaşım sıkıntı bir tır ortalam 1,5 ayda gidiyor 2. ise Türkmenistan sıkıntısı ne kadar türk olsalarda türklerden nefret ediyorlar rusları benimsiyorlar sınır kapısında tırlar bekltiltor 3. ise türkistana giriş kısmında çin askeri bekliyorve tırların sadece çok az kısmı alınıyor diğerleri ise alınmıyor ülkeye uçakla gittiğinde çin havalimanına inmek zorunda uçaklar çine indiğinde çin hükümeti bu yardımlara el koyuyor sen türkiye ne yapabilir bu durumda emin ol suriye gibi hemen yanıbaşımızda olsalardı türkiye pasaportsuz içeri alırdı bundan emin olsabilrsin yardımlar ulaşmaıyor filistinde
olduğu gibi İsrail askeri anıda mallara el koyuyordu türkiye kaç adet uçak tır gönderdi çok az bir kısmı alındı gerisi geri geldi bazılarınada çin el koydu sende türkiye artık ne yapabilir? düşün rusyada azda olsa insanı yardım gönderdi rusynınki dahi alınmadı düşün dünyanın 2. süpergücü türkiyenin yapacağı 2 şey var zaten ilişkiler ticari askıya alınmaya başlandı diğer olarakda insanı yardım konusund çin hükümeti uyarılmalı..
@Aaasssddd zaten istediğimiz şey ticari ilişkilerin askıya alınması yardımlar konusunda bilgi bulamadım yine de kurcalicam teşekkürler.
Işid kobaneye saldırdıgında neredeydiniz? Onlarda kürt müslümanlardı lanet olsun zihniyetinize ki cocuk kadın demeden sırf kürt oldugu için terörist gözüyle bakmanıza ve katliamı umursamayışınıza... Tepki gösterdiğimizde de gidin kobaneye ozaman dediniz. Bugünde doğu türkistanda yapılanlar acıkcası umrumda değil ve cok canınız acıyosa gidin uygur türklerle beraber savaşın! Cuk
Medya kobaneye yer verdi , paylaştı , haber yaptı biz hiç bir müslüman için umurumuzda değil demedik. Bu da senin kişiliğin senin müslümanlığın işte. Acınası insan tipi.. anlıyorum.
Uff bıraz delıkanlı olun gercekcı olun be hemen damagojı! Hadı soruyorum o kadar medya dıosun kobane olaylarında en basitinden hiç sosyal medya hesabında paylaşım yaptınmı yapmadın dmi çünkü sen türksün kanına dokunur onlar terörist. Allah ne kadar büyük görüyosunuz bize yaşattıgınız duyguların aynısını şimdi siz yaşıyosunuz
Kusura bakma ama kobane de insanlar öldü diye benim yaşadığım yerde eylem yaptılar molotof attılar her yere otobüsleri arabaları yaktılar benim her gün bindiğim metronun camlarını kırdılar insanların sağlığını tehlikeye attılar dükkanları yağmaladılar ve bunlar benim yaşadığım yerde oldu. Kobane de kürtler ölüyor , Allah rahmet eylesin Allah yardımcıları olsun ama onları biz mi öldürdük ne bu şiddet öfke? Sence ben bu yaşadıklarımdan gördüklerimden sonra kobaneye yardım mı edeyim bir de? Ciddi misin?
@beratus kardeşim ben adam gibi cevap veriyorum onların yanında değilsem nedenini söylüyorum ama bunların beyin yapısı gelişmemiş algılayamıyorlar , mitinglerde bas bas barış diye bağıran selahattin demirtaş kobani olaylarında sokağa çıkın çağrısı yaptı ve o gün ölenlerin içinde kürtler vardı. Sırf insanlara kürt diye terörist gözüyle bakıyormuşuz , yok artık anasını satayım.
Türkiye ışıde gizli destek verildiği içindi bu öfke yoksa ben yapılanları hiçbi zaman tasvip etmedim. @beratus al bir faşist daha senin gbi örümcek beyinliler yüzünden kardeş kardeşe bu gözle bakıyo yaa
Kardeş kardeşe bu gözle bakıyor diyorsun ama kendin taaruza geçtin benim düşüncelerimi önemsemeden.
Her neye ikinize de hayırlı bayramlar hayırlı geceler , bugün daha fazla kişiyle polemiğe girecek halde değilim gizli.
Ya bir . gt gerizekalı sorsan siyasetın s' sini bilmez gelmiş burada mantıklı hc bir açıklaması yok sadece iki laf öğrenmiş onu satıyo. Soran kişi belkı görüşlerimiz zıt ama cocuk kültürlü belli edıyo bunu. Senin gbi mallarla muhatap olmak sinirimi bozuyo ve sevıyemı düşürüyorum. Bebeler bu saatte uyanık olmaz hadi sütünü iç uyu sen.
İyi geceler ablacım.
İyi geceler, iyi bayramlar
Maalesef bu böyle kardeşim herkes sırtını dönüyor ölen kürtse sadece kürt ağlıyor türkse türk ağlıyor.
Valla ben her müslüman için üzülürüm türk kürt yok, hepimiz müslümanız müslüman olmasak bile insanız , insan olan üzülür. Fakat herkes böyle düşünmüyor maalesef , ön yargı kurbanı oluyoruz hep. Bir kürt e doğu Türkistan da zulüm var diyorsun o da diyor kobani de de vardı. Bir türk e kobani de zulüm var diyosun doğu Türkistan da da var diyor. İnsanlar işte..
biz fazla bu işlere bulaşıyoruz. böyle devam edersek çin ile aramızda büyük bir problem çıkacak. biraz mantıklı düşünmek gerek. türkistan dediğin yer çin'in eski toprakları ve özerk olarak takılıyor. çin istediği gibi onları boyunduruğa alabilir? biz ebesinin gözündeki ülke. kalkıp adamlara yapamazsınız edemezsiniz. ulan biz kimiz adamlara akıl veriyoruz? tamam hoş birşey değil. güzel birşey değil olmaması gerek. ama adamların toprakları bizi bu kadar niye ilgilndiriyor? bize turist gelen çinlileri dövmek, ülkemizdeki çin restaurantlarını basıp milleti dövmek ne demek ya? bu nasıl birşey arkadaş? çok fazla burnumuzu sokuyoruz bu işlere. başımız çok ağrıyacak...
Onlar çok saçma zaten , yok sadece milyonlarca Suriyeli ülkeye alınırken onların sınırdan çevirilmesi saçma.
Çünkü insanlık öldü, çünkü herkes çıkar Peşinde, çünkü herkes kendi ırkını korumak istiyor... Kimse kimseyi düşünmüyor zamanında yapılan bütün yanlışların hepsini herkes bir birine yüklüyor Allah hepimizi Islah etsin...
Kampanya bir farkındalık yaratacaksa tabii ki imzalarım. Sen bu milletten ne bekliyorsun ki Oğuz? Yani demek istediğim böylesine boş işlerle uğraşan bir milletten, kıl olmayı kabul eden bir milletten ne bekliyorsun? Şuraya bak soru günün sorusu ama gelen cevap sayısı 28.. Abaza milletimiz nasılım sorularına gelir ancak.
Gecen gun haberlerde altyazida aynn su yaziyodu davutoglu gulhane parkini gezdi dondurma yedi sonra dusundun ki boyle onemli, kiymetli bir haber varken dogu turkistan da kimin umrunda
Magazin programları iki hafta hande yenerin göbeğini konuştu , doğu Türkistan da neymiş.
Aynn ne onemi var ki fok baliklari cok yalniz zaten, pislikler
Bu isin Turk Musluman olmakla alakasi yoktur.
Cin somurmekte orda zenci olsa idi sesiniz cikacak mydi?
Bazilarina gore de o fotograflar cok eskiymis...
Gaza gelen bir millettir Turkiye... Hemen onune sunulani yer kanar...
Su da bir gercek Cin den hicbirsey gelmezse Turkiye iflas eder... Cin mallari heryerde her sektorde.
Kolay olmaz Turkiye gibi disa bagimliligi fazla olan bir ulke icin...
Evet haklısın dışa çok bağımlıyız ve müslüman türk olduğum için önceliğim kendi dindaşım kendi milletimdir ama zulüm nerdeyse tepki gösteririm , fotoğrafların bir çoğu sahte ama gerçek olanlarda var zaten doğu türkistan yıllardır katlediliyor eğer nüfus bilgilerini araştırırsan 1950 lerden 1990 lara kadar çok büyük bir ölçü de düşüş olmuş.
Sokakta gezen koreli japona çinli diye saldırıp, sonrada borçla çin malı telefon alıyor herkes. Garip.
O başka bir kafa.
Bu yazıyı yazdığım klavyeyi ters çevirip baktım. Altında P. R. C yazıyor. Bir klavye bile üretemezken biri demiş, çine nükleer bomba atalım. Diyelim o kadar gücün var ve attın. Bir klavye bile üretemezken, çin olmazsa biz ne yaparız? Japonyada tsunamide bir harddisk fabrikası zarar gördü diye harddisk fiyatları iki katına fırlamıştı. Samimiyse herkes niyetinde, hadi çin malı hiç birşey almayalım. Elektronik dahil.
Abi yazmakla olmuyor çoğu şey haklisin. Ama bu durumda çoğu insanında yapacagi bir şey yok eğer imza kampanyasına bakarsan Türkiye bin çin ile ticari ilişkilerini askıya almasına ve anlaşmaları fesh etmesine yönelik. Gerçi o da bir ise yaramaz ya bir umut..
Sözde duyarlilar damlar şimdi.
Onları anlamayanlar anlıyor ayağına yatacak ve ben yine sinirlenecem. Neyse ne. Elimizden gele sadece sesimizi çıkarmak ve ihh ye bağış yapmak. Sosyal medya çok da bir işe yaramıyor zaten. Herifler yapacağını yapmaya devam edecek.
Biz şuanda bunları konuşuyorken onlar hayat güvenliği 0 şekilde yaşamaya devam edecek
Dostlar uyanın bu kampayalar sadece vicdanları rahatlatmak için yapılan gösteriler.
Türkiye'nin bu kadar küçük bir ülke olduğunu düşünmüyorum buna dur diye bilir.
Bu elleri boş çevirme Allah'ım bir sabah ağırırken tan, azad olsun artık Doğu Türkistan..!
Rüyanda t*rko. Çin askerlerinin t*rko kızlarına işkencesini izlersin artık
Açıkcası bu durumun aslında.. medyada yer almamasının sebebi Çinin gücünden kaynaklanıyor
o kadar uyarılarda bulundular
Sonuc sıfır..
adamlar bildigini okuyorlar
arkadaşım çoğu yalan yanlış bilgide ondan senin bile şu an koydugun resimlerde ikinci resimde tutuklanan adam çinli uygur değil ama siz sadece internetten gördüğünüz şeylere inanıyorsunuz çoğu yalan haberlerin dini olarakta hiçbir baskı yok ben çinde yaşıyorum hepsiyle içiçeyim çoğu yalan
hangi birinden bahsedelım kı muslumanların cogunluklu oldukları her yerde kan zulüm var
Filistine milyonlarca liralık yardım yapıldı milyonlarca suriyeli ülkeye alındı , keşke onlara da yardım eli uzatabilsek.
Çünkü mevcut iktidara göre onlardan önce bizim filistinli , suriyeli , ıraklı arab ve kobaneli rojavalı sevgi pıtırcığı kürt kardeşlerimiz var unuttun mu? :)
Medya ne yazık ki birilerin elinde veya denetiminde. Sosyal paylaşım yerlerinde de ne yazıkki haberler sağlıklı değil veya uydurma olabiliryor. Tabi bu tür konularda ilk elden devlet büyükleri el atması gerekirken onlarda bişey yapmayınca çözüm sağlanamıyor.
Dünyada 30 tane fok balığı öldürülsün, Tüm dünya isyan eder,
Dünyada 30.000 tane müslüman öldürülsün, Tüm dünya görmezden gelir.. Örnek
Bizimkiler daha HDP miş lgbt uğraşıp dursunlar kanka başka bir sorun yokmuş gibi insanlar asıl sorunları görmezden geliyor. ..
Öyle valla çok boş şeylerle uğraşıyorlar , Allah akıl fikir versin.
Bizde böyle kahrolmus kahrolmus seyre dursun yapalım 😡oğlum böyle adıy bir dünyanın yüzüne işesin ses etmem 😡
Tek dilegim ve tek istegim su hayatta Turk birliginin kurulmasi, suriyelilere ruslara almanlara misirlilara araplara ev sahipligi yapacagimiza , kendi kanimizi tercih ederim.
Medya tarafsız değil, Sadece Doğu Türkistan değil Arakan'da yaşanan olaylara da yer verilmeli. Tarafsız medya Anlayışı olmadığı için bu tarz haberlerinde olması imkansız kanaatimce
Filistin olaylarında medya bir sürü haber yapmıştı ve bizim halk sokaklara dökülmüştü, önemli olan halkı medyaya ihtiyaç duymadan bilinçlendirmek
Yine çıkanlar falan var ama yeterli sayıda değil.
çünkü günümüz türkiyesinin çin devletine bürokrosiyle etki edemeyeceğini en cahil gazeteci bile biliyor...
ne zaman bir hayvana eziyet edilse medya hemen haber yapar sanki dünya meselesi ama konu müslamanlar olsun üstünü örterler yani medyanın gözünde insan hayatı, hayvan kadar değeri yoktur
Maalesef bu insanın canını yakıyor.
Ne muslumani ne türkü ne doğu turkistani banane canım ibnelerin orospularin namusu onuru söz konusu önemli olan o muslumanlara darbe vurmanin tam vakti bir kere biz bunları yayınlayarak iki kat zarar veririz muslumanliga ohh ne âlâ
Çünkü onlar Türk
Çünkü onlar her savaşta arkamızdan vuran araplar kadar değerli değil.
bugünlerde hep kafama takılıyor.. sana katılıyorum..
Ne denir ki buna , ortada bir katliam var insani insan olarak değilde , din , ırk olarak ayırıyorlar. Yazık..
Çünkü öyle birşey yok.
Çinde yaşayan bir türk türkiye vatandaşı orada öyle şeylerin olmadığını açıkladı gayet güzel ramazan çadırlarına gidildiğini hiç bir sorun olmadığını söyleyip cadirdayken fotoğrafta attı sonuçta çinli musluman larda var.
1 insan dan kork derler
Az okuyup çok inanan
Kendi ülkemizde Müslümanlara tam özgürlük vermemişken , Çin'den böyle bir şey beklemek zor ve etkisiz kalır.
ALLAH tüm Müslümanlara zulüm edenleri İmana getirsin.
Aa nın yaptığı haberlere bakılırsa, baskı var ama katliam biraz abartı sanırım.
Evet bazı fotoğraflar gerçek bile değil ama ortada bir zulüm olduğu kesin ve yıllardır süregelen bir zulüm.
Evet sessiz kalmamak lazım...
Yazıklar olsun böyle medyaya kardeşimiz onlar bizim su a... Suriyelileri kadar haberleri çıkmadı
Maalesef öyle..
Medya da yer verilse ne değişir İnsanların sadece medyaya göre yaşıyorsa Bugün Çin suriye çözüm 0
Ayaklanmayı önlemek için, doğru sayıda şehit haberleri verilmediği gibi..
Büyük bir teskilat kurulsun gidip savasmassam namettim en guzeli bir suikast timi yetisdirecek butun cin devlet adamlarina suikat yapacaklar bak baklaim bir daha zulum oluyor mu
Kendi ülkemiz bu konuda bisi yapmiyor sonuc olarak medyayi yönlendirenler genel olarak o katliama canak tutanlar oldugu icin cok fazla mantiksiz gelmiyor ^^
Suriye de, irak ta, somali de , nijerya, filistin, misir, libya, sudan. Hatirladin mi bunlari? He hatirladim. Onlar musluman ama arap. Onlar musluman ama zenci. Sen ve senin gibilerin muslumanligi israilin yahudiligi kadardir. Turkten baska musluman tanimazsin.
Bizim buralarda bir laf bildin mi? Ya sev ya terket. Çin de ki uygur turku kardeslerimiz de oralarin kurallarina uymali o zaman. Ya sevsinler ya terketsinler. Empati diye buna derler
Ben araplar ölsün türkler yaşasın falan mı dedim acaba? Ben her türlü zulüme karşıyım ön yargılarından arın yargısız infaz yapma bir hele!!!
Suriye de savaş var milyonlarca Suriyeli Türkiye de kalıyor , Filistin de savaş var milyonlarca liralık yardım yapıldı. Zulüm gören kimse ona yardımcı olunsun. Ayrımcılık istemiyoruz kimse için , eşitlik istiyoruz...
Detayı bir daha oku , bak bakalım çin anayasası ne diyor ama neler yapıyor. Bu kadar vicdansız olmayın be
“Kendi ülkemizi fethetmeli ve kafirlerden temizlemeliyiz. Bundan sonra, kafirlerin ülkelerini fethetmeli ve İslam’ı yaymalıyız. Ülkelerimize el koyan kafirler, İslam’a ve Müslümanlara karşı bir savaş ilan ettiler. Müslümanların İslam’ı terk edip, inançlarını bırakmalarını istiyorlar.
Abdullah mansur soylemis bunu 2009 da. Adami dikerler yavrum oralarda. Suriye mi sandin sen oralari. Bu zirvaliklarla en fazla her gordugu cekik gozluye saldiran cahiller guruhunu kandirirsin sen. Huiming muslumanlarini duydun mu sen? 30 milyona yakin nufuslari var orada, cinin bunlarla hic bir derdi yok. 2009 urumci katliamini bilmezsin sen o zamanlar kumda oynuyordun. Bu mansurun teroristleri yuzlerce cinliyi satirlarla oldurdu. Iki yil once de tren istasyonun da 29 kisiyi oldurdu. Sana bunlari soylemedimi milliyetci abilerin. Aga sen daha iyi bilirsin, bir daha soyluyorum; ya sev ya terket. Hesap donerli bir laf vardi tam hatirlayamadim simdi
Peki sence Filistin çok mu suçsuzdu , hiç bir şey yapmadı mı? Durduğu yerde mi saldırdı İsrail?
Her ne olursa olsun sen o tarafı koruyorsan burayıda korumalısın küçücük çocuklara işkence yapılmasına göz yumabilir mi bir insan? Genelleyebilir misin öylece? O zaman filistine de destek verme onlarda sattı topraklarını.
Ilk cevabima bak aslan parcasi. Burnunun dibinde kendi ulkelerinde zulme ugrayanlardan bahsettim ben. Baskasinin ulkesinde teroristlik yapanlarla karistirma. Turkiye de pkk ne kadar teroristse çin de ki o turkler de o kadar terorist.
Sana bir şey diyeceğim , sence pkklı insanların çocuklarına işkence yapılsa yeni doğan çocuklara öldürülseler kadınlara tecavüz edilse.. Bu hoşuna gider mi? Buna karşı gelmez misin?
İslamiyette kısasa kısas var , idam var. Ama suçsuz insanları öldürmek yok. Yeni doğmuş çocuğu öldürmek yok. Kadını öldürmek yok. Nereye kaçsın orada ki insanlar. Sence orada kalmak istiyorlar mı? sanmıyorum.
Yapilma di mi sence? Pkk lilarin degil. Kurtlerin colugu cocugu oldurulmedi mi sence? Tecavuze ugramadilar mi? Devlet bile bunu kabul etmisken sakin yok oyle bisey de me. Birden aklima 90larda dogu da kulak kesip koleksiyon yapan ozel timler geldi. Ama montajdir di mi?
Valla islamiyet peygamberinin torununu bile oldurecek kadar enteresan tiplerin elin de.
Jitem den bahsediyorsun evet yapıldı ama kim tarafından yapıldı kimin emri ile yapıldı nasıl gösterildi. Ben masum insanları öldüren insanları savunamam sana ben yapmam bunu. Ama sen şu an kısasa kısas diyorsun kendince ama kıyasladığın şeyler bağlantısız, gerçek bir müslüman nerede zulüm olursa orada olur. O kürtlerin içinde pkklı da vardı suçsuz insanlarda , pkkya yardım edenler çoğunluktaydı ama bu da bir gerçek yine de 1 tane masum insanın bile ölmesine göz yumduysalar konuşmaya bile değmez tartışmasız yapılan yanlıştır.
Ve doğu türkistan da da masum insanlar ölüyor abi.
Ben simdilik oralara gidip gelen guvendigim insanlarin sozlerine inanmayi tercih ediyorum, milliyetci zirvalara degil. En son olen o 18 kisinin de tren istasyonunda 29 cinliyi satirlarla olduren teroristler oldugunu cok iyi biliyorum. Sen kampanyana devam et ama bu olay turk milliyetcisinin siyasi mast. u. rbasyonundan oteye gecmeyecek
Bilemezsin kimin ölüp kimin ölmediğini.
Bak ya şu lafa. Bizimkiler turkler oldurdu deyince inaniyoruz ama
*olduruldu
Orada masum insanlar da öldü bu bir gerçek ve bu yıllardır olan bir şey.
12 Kasım 1933 tarihinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti, 6 Şubat , 1934 yılında Ma Chnagying'in ordusu Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti ordusunu imha etmiş ve yeni kurulan Cumhuriyeti yıkmıştır.
12 Kasım, 1944 yılında tekrar oluşan Doğu Türkistan Cumhuriyeti beş yıl sonra 20 Ekim,1949 yılında tekrar yıkılmış ve Aralık 1949'da Çin Halk Kurtuluş Ordusu bölgeye girerek konuşlandırılmış ve Doğu Türkistan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlanmıştır.
Buranın ismi Sincan (Kazanılmış topraklar) Uygur Özerk Bölgesi olarak değiştirilmiştir.
Doğu Türkistan halkı da o zamandan beri Çin işgaline karşı direnmektedir.
1953 yılında Türkiye 900'den fazla Doğu Türkistanlı ilticacıyı Kaşmir ve Pakistan'dan kabul etmiştir.
Çin devleti aldığı karar çerçevesinde Doğu Türkistan bölgesinde başörtüsü takan, burka giyen kadınların ve uzun sakallı olan erkeklerin toplu taşınmadan yararlanmasını yasaklamıştır. Karara göre kıyafetinde hilal ve yıldız sembolü olan herkes bu yasak kapsamında toplu taşımadan yararlanamayacaktır.
1953'te nüfusun %75'i müslüman Uygur Türk'üyken,1990 yılında %40'a düşmüştür.
Orada masum insanlarda ölüyor , bunu görmemezlikten gelemezsin.
Neyse sağol fikirlerini paylaştığın için , Hayırlı bayramlar iyi geceler.
Wiki den kopyala yapistirlarla kendini ifade edemezsin. Belli ki duyarli birisin ama farkli kaynaklara da goz at. Ha ben boyle muhalefet yapiyorum diye de kizma. Ben 18 yasim dayken siyasi goruslerim yuzunden polis tarafindan 2 yil kactim, 20 yasimda yurt disina attim kapagi, 2 yil once sucsuzlugumu ispatlayip geri donebildim. Yani 12 yil ulkemden ayri kaldim. Ben de en az senin kadar ezilenlere uzulerek bakiyorum. Ama artik sadece baskalarinin her soyledigine inanmaktansa biraz daha arastirip "acaba" sorusunu soruyorum.
Benim de yaptığım bu , araştırmak. Herkes tarafından tarafsız dinlemeye çalışıyorum ama olmuyor bir şeyler. Büyük bir şeyler olmalı cidden yok sana kızmadım , bir şeyi yanlış biliyorsam da onu kabullenebilirim ama şu an bir kesinlik yok. Yaşadıkların kötü olmuş Allah bir daha yaşatmasın , geçmiş olsun. Teşekkürler yorumlar için.
Ben de tesekkur ederim
Bir gün ağarırken tan, Azad olsun DOĞU TÜRKİSTAN!
https://i.hizliresim.com/B0o83L.png
Köylerimizde okul yok, sağlık ocağı yok.. Çöpten giyecek toplayan insanlar var. Siz saçın paraları doğruluğu kesin olmayan fotoğraflar için. Yazıklar olsun.
Yahu milyonlarca suriyeli ülkeye alınırken her birine maaş bağlanırken Filistine milyonlarca liralık yardım yapılırken bir şey yok ama dimi?
Çünkü onlar arap dimi.
yazdığımı okumadın mı, filistine yapılan yardımı desteklediğimi yazmış mıyım?
yaşın doğru mu
Doğru yaşım. Eğer senin dediğin gibi olacaksa hiç kimseye yardım yapılmamalı ama milyonlarca Suriyeli yi ülkeye alıpda savaştan kaçan türkmenleri sınırdan çevirirsen karsi gelirim buna.
Bu safsata haberlerin çoğu yalan ve Türkiye'yi ilgilendirmiyor.
Yalan değil araştırabilirsiniz. Sınırdan çevirilen insanlar da yalan olamaz dimi.
Kimseyi bir şeye zorlamadım oku şu soruyu ve detayı nerede kimi bir şeye zorlamışım göster , tepkimi dile getirdim. Bunda özgürüm.
Sadece insanların bu konu hakkında fikirlerini almak istiyorum.
Sence doğu türkistanın nüfusu 1950 lerden beri niye azalıyor çok büyük bir farkla?
Zulüm var işkence var cinayet var ama aynı zamanda gizlenen başka bir şeyler de var.
Kendi düşüncen tabi bende araştırdığım duyduğum dinlediğim kadarıyla biliyorum sonuçta o topraklarda bulunmadım , teşekkürler.
Yahu, sanane banane Türkistan'ın nüfusundan, Türkiye'nin nüfusu almış başını giderken? Doğu Türkistan meselesinde Çin düşmanlığı bir hükümet politikasıdır. O da ilgisi, alakası olmayan bir konuda, Ortadoğu'da anlaşamadıkları için Çin'in üzerine gidiliyor. Ya, sandığın gibi hükümetin umrunda değil D. Türkistan'lılar.
Benim düşüncem, Türkiye'de bile olmayan bir şeyin Türklerin sorumluluğmuş gibi ittirilmesinin yanlış olduğu yönünde, hele de doğru olduğu ispatlanmamışsa.
O zaman sana göre suriyelilere falan yapılan yardımlar da saçma filistine de değil mi?
Çarpıtmıyorum sana göre sadece ülke olarak kendimize bakmalıyız diğer ülkeleri umursamamalıyız , saygı duyarım.
Bu bir zulüm sadece. İnsanların az da olsa inancı olsa bunu yapmazlardı.
çünkü o bizim sorumuz değil bir suriye işid ırak bizi ilgilendiriyo güzel sormuşun birileri uyansın artık
uyanın l*n
oyle bişey yok orda yasayan turklerınde huzurunu kaçırmayın be
İnanıyor musunuz cidden buna?
Kanıtlayabilir misin bunu ya da neye dayanarak söylüyorsun?
www.facebook.com/.../?type=3&theater
bak
@seyoby tamam hadi işine
Ben de grodum face konuşmaları falan ama hic inandırıcı değil. Savaştan kaçan sınıra gelen insanları nasıl açıklayabilirsin ki? Atarsan sevinirim yinede.
doğru söylüyor, abd' nin çin ticaret piyasasına bizim gibi salaklar üzerinden darbe vurmak için başlattığı propaganda. paylaşılan video ve görsellerin nedense kaynağı yok. keza birçoğu çok eski tarihli ve sarı uygular olmadığı çıktı ortaya. tabii siz her gördüğünüz asyalıyı çinli, uygurlu sanar oldunuz. ihh' nin yardım kampanyası başlatması bile bu işin altından pislik çıkacağının ispatıdır aslında. bu sitedeki üstün zekalılar da bu kampanyaya destek oldu ki daha öncesinde el kaide gibi islamcı adı altındaki teröristlere yardım götüren bir kurum olduğu çıkmıştı ortaya.
@kurugöt bana sınırdan geri çevirilen savaştan kaçan uygur türklerinin gerçek olmadığına falan mı söyleyeceksin yoksa , ciddi misin?
Üslübuna biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim sana.
Pekâla.
Ben ikinizin de düşüncelerine saygı duydum dinledim sadece.
Her neyse iyi akşamlar.
Çünkü çoğu fotoğraf yalan ne olup olmadığını kimse bilmiyor. Sosyal -Medyanın azdırması olarak biliniyor ki bencede öyle
Dünya'nın neresinde olursa olsun zulme ugrayan her müslümanın arkadasındayım
Kardeş biz arap sevdalısıyız türk harici bůtün ırklara ağlıyoruz
Allah ıslah etsin bizi
Her bir uygur türkünün hesabı sorulsun
hala bu konudamısın sen türk değilsin ondan bilmiyorsun
Benim Türk lüğümü sorgulamak sana mı düştü?
basın kimin elinde telekom kimim yabancıların çinlilermni türlerin ezeli düşmanı çin setti neden yapıdı türklere karşı enson türkiye ile çin nezaman savaştı kore harbinde çinli komutan savaş esanasında 5 tümen askeri bir tepeyi ele alın diyor tepede 400 asker var 120 türk çinliler saldırıyor 7000 kişi ile ama tepeyi ele geçiremiyoerlar komutan çinli soruyor otepede kimler var birtürk birliği ve tepeye saldırıyı durdruyor çünkü sözü 1 türk için bin çinli gerek çinliler türklerden ezelinden beri korkar
Uzak ucakla 7-8 saat surer. Bu tarz ulkucu dusuncelerin lideri ucaga binemiyor. Dindar dunya lideri !!! zaten agzini acip oynattikca batirdi ortaligi. suriyelilari bize gomduler. medya objektif degil ama sen gidip iki uc objektif alip fotograf filan cekebilirsin
Dogru ahmetmisin amk?
Çünkü işlerine gelmiyor, çünkü biz protesto edersek ülkeyi yakıp yıkmayız..
Hangi mazluma yer verilmiş ki d. TÜRKİSTAN' a yer verecekler.
Medya zalimlerin elinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar