Burak Özçivit alevi mi bilen var mi? birileri bana öyle dedi , ama bu dogru olamaz... Burak Özcivit alevi mi yoksa sunni mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Burak Özçivit alevi mi bilen var mi? birileri bana öyle dedi , ama bu dogru olamaz... Burak Özcivit alevi mi yoksa sunni mi?

Selam magazin sever arkadaşlar :)
Genel olarak ünlülerin hayatlarını çok merak ediyoruz. Özellikle ünlülerin nereli oldukları, ünlü olmadan önce ne yaptıklarını araştırırız. Bu kez konumuz Burak Özçivit!
Burak Özçivit alevi mi bilen var mı? diye sormuşunuz size hemen cevaplamak istiyorum.
Tabii sizi bilgilendirmeden önce şunu da geçmek istemiyorum. Din, dil, ırk ayrımı yapılmamalı. Bu nedenle sadece merak giderilmesi üzerine bilgilendirme yapmak istedim. Yoksa alevi, sünni gibi ayrım söz konusu değildir.

Burak Özçivit 24 Aralık 1984 doğumlu ve İstanbul’da dünyaya gelmiştir.
Doğma büyüme İstanbullu olan Burak Özçivit günümüzde de hala İstanbul İstinye Sarıyer’de ikamet etmektedir.
Burak Özçivit alevi mi sorusuna gelecek olursak, Burak Özçivit Gaziantepli bir Kızılbaş Türkmen Alevisi olduğu bilinmektedir. Burak Özçivit'in alevi olduğu söylentiler arasında fakat net bir bilgiye ulaşılamıyor.
evet kendisi alevidir. Gazianteplidir. 1984 doğumludur. Ayrıca,
Fahriye Evcen
Burak Özcivit
Belgüzar Korel
Rojda Demirer
Cem Davran
Tuncel Kurtiz
Cem Yılmaz
Cem Özer
Tuba Büyüküstün
Oya Aydoğan
Bu ünlüler de alevidir. Ancak bunun asla olamaz, olmamalı gibi bir kalıpta sorulmasına darıldım. Herkesin inancı kendine.
Burağın babası ile amca çocuklarıyız bu tür şeyleri neden yazarsınız bilmiyorum ama bizim ailemizde alevilik yoktur. lütfen yanlış haberler vermeyin.
onun için aslını bilmediğiniz şeyleri yazmayın. bir laf vardır delinin biri bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış o misal lütfen bu tür haberlere inanmayın
Burak Özçivit has Türk yakışıklısıdır Mezhebi de umrumda değil Alevilik Hanefilik Türklerin kurduğu mezheplerdir o yüzden ikisinide severim
Gelen yanıtlara yanıt;
Gerçek alevilik ilk halifenin Hz Ali olmasını savunup hz Ebubekir e düşman olup diğer 2 büyük halifeyide reddetmektir. Ama gel gör ki ülkemizde araştırmayan cahil aleviler cünüp geziyor namaz kılmıyor hz aliye tapıyor ya da onu peygamber sanıyor. Hani şu hayatta tek amaçları mustafa kemal olan yeşilköyün ihtiyar hayat kadını varya aynı onlar gibi hayatta tek bildikleri önemli zat Hz Ali olan ve gerisini düşman sayan saçma bir gelenek haline geldi alevilik. Ha ama aleviliğide doğru düzgün yaşayan lar var mı var tabiki Allah onlardan razı olsun.
Cevap
88Cevap
🇹🇷🇹🇷 Alevilik Türklerin İslamiyet’le tanıştığı dönemde sıradan bir mezhep değil, özgün bir tasavvufi ve kültürel sentez olarak doğdu. Özellikle Horasan bölgesinde yaşayan göçebe ve yarı göçebe Türk toplulukları, İslam’ı zahiri değil, tasavvufi ve batıni bir anlayışla benimsedi. Bu kabul eski Türk inançlarıyla çatışmak yerine onları dönüştürerek içselleştirdi. Eski Türk inançlarıyla uyum , Gök Tanrı inancı, doğa sevgisi, ocak sistemi ve cem ritüelleri gibi öğeler, Alevilik İslam’ın Türk kültürüne en doğal biçimde uyarlanmış halidir. Horasan Türk Erenleri, Hoca Ahmed Yesevi ve Hace Bektaş Veli gibi öncüler İslam’ı Türkçe konuşturdular onu halkın diliyle, halkın ritüeliyle yeniden yorumladılar. Bektaşilik ve Anadolu’ya Yayılışı , Bektaşilik Tarikatı Hace Bektaş Veli’nin öğretileriyle Anadolu’da hızla yayıldı. Moğol istilası sonrası göç eden Türkmen toplulukları, beraberlerinde Alevi-Bektaşi inançlarını da taşıdılar. Bu göç sadece coğrafi değil, inançsal bir yayılımdı. Türk Direnişin Kimliği Alevilik selçuklu ve osmanlı dönemlerinde merkezi otoriteye karşı duran Türkmen toplulukları için Alevilik bir inançtan öte kimlik ve direnç biçimiydi. Özellikle kırsal bölgelerde ocak sistemi ve dede-talip ilişkisiyle birliğini korumuşlardır. 1480 yılına kadar Türk Alevileri kendilerine Kızılbaş ya da Alevi demedi. Onlar kendilerini Sufi, Eren, Yol Ehli, Yol Eri , Abdal, Gazi Derviş ve Türkmen olarak tanımladılar. Bu isimler hem inanç hem mücadele biçimlerini yansıtır. Hubyar Sultan Direnişin Öncüsü , Celali İsyanları sırasında Hubyar Sultan osmanlı’nın Türkmen Alevilere uyguladığı baskılara karşı halkın yanında yer aldı. Bu isyanlar sadece siyasi değil, mezhepsel bir direnişti. İsyanlar bastırıldıktan sonra osmanlı devleti Hubyar Sultan’ın halk üzerindeki etkisini fark etti ve onunla uzlaşma yoluna gitti. Hubyar Sultan Ocağı resmen tanındı , dergahına vergi ve askerlik muafiyeti, vakıf statüsü verildi. Padişah fermanlarıyla sosyal hizmetler talep edildi. Bu osmanlı’nın bütün Türkmen Alevileri karşısına almak yerine bazı önderleri kazanma stratejisiydi. Hubyar Sultan kurduğu dergahta dervişler yetiştirdi ve onları Türklerin yaşadığı bölgelere göndererek birçok yerde Aleviliği yeniden canlandırdı. Bu hareket, sadece inançsal değil, kültürel bir dirilişti. Alevilik-Bektaşilik her zaman gönüllü olarak yayılmıştır. Vesselam.
Aleviler namaz kılmaz oruç tutmak cünup gezer diye zırvalar varya hep ondan böyle amipler türüyor. Olsa nolacak, olmasa nolacak? Ne diye insanları ayrıştırıyorsun. Irkçılık yapıyorsun ve bu tüm dinlerde ve mezheplerde günah! Sabahtan akşama kadar eli şeyinde erkek resimlerine bakıp tatmin olan beş kuruş etmeyen beyinli kız gelmiş buraya soruya bak yahu. Eline diline beline sahip çık derler bizde. Ne yazık ki sende hiçbiri yok. Allah islah etsin.
+1 lord
Ah, canım evladım sen nasıl bir cahilsin. Tamda çomar demek istiyorum. Şahsen Aleviyim Alevi olmaktanda grur duyarım bizim buralarda herkes camiye akın ederler saat 12:45 oldumu herkes camide namaz kılar ne camiye cunüp gireriz nede başka birşey biz cemlerimize bile temiz gireriz siz gidin sabahtan akşama kadar p**no izleyin terbiyesizlik bu yaptıgınız gel bakalım çoruma gör aleviligi bre avel. Babanızdan annenizden duyuyorsunuz boş yere milleti suçluyorsun kendin demişsin eline diline beline sahip çık diye.1. si elinde sahip çık klavyenden olur olmadık iftiralar cıkıyor. 2. diline sahip çık ''namaz kılmıyorlar'' diye iftiralar atma. annenden babandan duyduklarınla geliyorsun buraya sonra yok efendım aleviler hiç oruç tutmuyor şahsen ben ilaç kullandıgım ıcın oruç tutamıyorum ancak benım babam her ramazanda oruç tutar. almışsındır cevabını ayrıca kıza beynı 5 kuruş etmez diyosun kız hıc degılse soruyor burda senın gıbı avellik yapıp millete sataşmıyor :)
Mason musun siyonistmisin nesin ya bir gidin Ülkemizden insanları ayrıştırmayın az insan olun bir damlacık insan olun kimseyi kırmayın ayrıştırmayın herkes birdir sonuçta hepimiz öleceğiz bu dünya kimseye kalmayacak sevelim birbirimizi yeter ya :(((
Üç çeşit alevi vardır, birincisi gerçek müslüman olanlar, ikincisi sadece hz Aliyi seven ve onu peygamber gibi sevenler, 3. ise ne allah ne ppeygamber sevenler, abdest almaz, oruç tutmaz evde kuran bulundurmazlar. bilemeyiz yani
%0 olan şansında ne gibi bir değişiklik yapabilir ki?
Alevi veya başka. Bu Burak Özçivit dışında biizi neden ilgilendirsinki? Seviyorum ve hayranıyım. Kişilere bakın, yaşamlarına ve kişiliklerine.
hayır burak alevi ve ya herhangi bir şey olsa senin dininden olsa gelip sana mı bakacak git sor bence o alevillikle gurur duyuyordur eğer öyleyse milletin dini seni mi gerdi kızım 18 yaşında ergen aklınla saçma şeyler yazma git biraz oku din öğren kendi dinini öğrensen kafidir kendi dinini biliyor olsan böyle bir ayrımcılığın yapılmayacağını bilirsin daha kendi dinin bilmiyorsun başkasını diniyle sorguluyorsun
Ben sadece , İyi insan /kötü insan ayrımı yapıyorum.
Dogru olsa ne oluyor bu kadar önemsiyorsun da
Burak özçivit Fahriye'den ayrılıp sana mı evlilik teklifi edecekti.!
Ne olduğunun ne önemi var Allah aşkına.
Şimdi ben sunniyim, ama karşımdaki adamın mezhebi meşrebi beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kısım devlete karşı hain olup olmadığıdır. Dikkat edin altını çiziyorum devlete karşı diyorum.
Ozaman kardeşim ne anlamı kaldı bizim müslümanlığımızın bizim devletimizi milletimizin kaynağı dinimizdir birbirimizi uyaracağız ve ayrıca alevilerin çoğu peygamber efendimizi inkar eder alliyülveliyullah diye saçma sapan bişey diyolar bu şirktir. Dini değerlerimizi koruyalım ki bu sapıklıkların sebebi birbirimiz uyarmadığımızdan dolayı ortaya çıkıyor kadın cinayetleri çocuk istismarları daha bunun gibi iğrenç birçok şey.
Ayrıca adam alevide değil
@Yusufardabkm kadın cinayetlerini işleyen, çocuk istismarı yapanlar alevi mi oluyor şimdi?
Allaha şirk koşan herşeyi yapar kardeşim
Sadece aleviler değil Allaha şirk koşan dinsiz ateistler ama tüm aleviler Allaha şirk koşmuyo yanlış anlama bazıları peygamber efendimize inanıyor
Bizim devletimizi kuranlara bir bak Şehadetde aliyulveliyullah diyolarmı osmanlı devleti selçuklu devleti bunların hepsi müslüman değilmi kardeşim bizim dinimizde kabul edilmiş 4 mezhep vardır gerisi sapıklıktır hanifi hambeli maliki ve şafii dir
@Yusufardabkm yaw biz müslümanız da sanki biz müslümanlığı çok iyi yaşıyoruz.
@Yusufardabkm yorumlarına dikkat et!! Dinden çıkma diye birsey var. Her alevi diye birsey yok aleviliği bilmeyen ben aleviyim diyen veya aleviligi kötülemek için yapanlardır.
Sunnilerde de namaz kılıp yemedikleri halt kalmayanlar da var!! Alevi Sünni ayrımı yapmayın insan vardır iyidir, insan vardır kötüdür. Bunlari konuşmak sizlere bana düşmez Allah bilir!!! Sizin canınızı yakan olursa konuşursunuz başka birsey hakkında siz birtek kulsunuz konuşamazsın!!!
Alevi olsa ne olucak yahu? Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? . Şöyle şeyleri bırakın artık yok şu sunni yok şu alevi ayrımını bırakın.
Olabilir ama bu senin için neden olamaz ne yapacan evli cocuklu adami nikahina mi alacan büyuk bir tepki vermen anormal yani
Farz edelim ki alevi. Bu durum onun senin veya benim gibi bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
İNSANLARI çekiştirmekten bir vazgeçin. Kendinize bakın biraz 👊
Bir örümcek kafalı daha Alevi OLDUĞUNU heralde bir yerde söylemiş diye Aklımda kalmış Ya Alevi olsa ne olmasa ne bıkmadınızmı ayrıştırmalardan
NE fark eder? Adam Müslüman değil mi? Kime ne? Ben mezhepleri tanımıyorum. Sadece Müslümanım.
Alevi olsa ne olucak sunni olsa ne olucak kapı tek Allah Bir İslam Bir.
#gentlemann34
niye olmasin mk aleviler senin gibilerden binlerce kat daha iyi bana göre mk tatlısı
Tanımıyorum sadece gördüm alevimi faklı bişi mi hiç duymadım.
hayır niye doğru olmasın ha öyle ha böyle bu kimi ne ilgilendirir
Alevi evet fahriye evcen de alevi adamın dipleri bunlar yaa
ne olursa olsun kendisinden hiç haz etmem karaktersin biri
insan müsvettesi neden olamaz alevilik neden kötü bu zihniyetle sen nefesd alıyorsun bu oluyorda adam neden alevi olmasın
Burak Özcivit alevi olsa sanane sunni olsa banane sanki istemeye gelecekte baban izin vermeyecek
Olsa ne olmasa ne ,. insan olsun. Ayrımcılıga gırer bu lutfen.
Hemsehrim olur, Dininden inancindan bana ne , insan olsun adam olsun yeter
Aleviyse şayet bazi pisliklerin fetvalarına mi uyacaksınız
Annesi Japon Babası Uygar Türklerinden. Therefore, he must be Scottish.
Alevi olsa ne olacak? Zoruna giden ne? Sen önce insan gibi davranmayı öğren.
Bir örümcek kafa daha... Ne cekemediniz ya alevileri... Olsa ne olmasa ne hayret birşey...
Bu ayrımcılık yıkıcılık nedır insanlardaki insan olması yeterlı değilmi ayrıştımak hiç. hoş değil bu mıllwtı anlamıyorum
@Most_Wanted010 ben anlamaya dahi çalışmıyorum öyle insanları...
Ama hiç mi. insanlar birbirlerine saygı göstermez insanlık bumu bu kadar kaddar oluyorlar yorumlarada bakıyorum nerdekı seyler
Geçen gün bizim cemevinde semah dönüyordu. Sanane embesil mahluk
Millet her kara kaş kara gözü alevi sanıyor ağır cahillik
ne olursa olsun ne gerek var tartışmanın öğrenmenin
Alevi, sunni, hristiyan, musevi olmak önemli değil, İNSAN olmak önemli. İnsanlara öyle bakın.
neden olamazmış? Yiğitler alevilerden çıkar sana öğretmediler mi bunu?
Görüşün çok saçma yiğitliğin mezheple alakası yok
@unique_lumia sen zorlama kafanı boşver.
Alevi olsa ne çıkar ünlüler in çoğu farklı kökenden
Alevi olsa ne sünni olsa ne boşver bölmeyin insanları
Niye olamaz? Evlenecektiniz de baban alevi olduğu için vermedi mi seni?
Ne olmus alevi ise Ermeni ise kurt ise arap sığ fikirlerinnizden kurtulun artik
Bize ne inancı.. o kişinin Allahla kendisi arasında.. insanlığına adamlığına bakarım.. önemli olan da budur..
Bizene bundan hayır alevi sünni caferiyse bundan sanane
yok bee onun babası papaz annesi de bakire bir teressa
Alevi olsa ne siz alevileri cok yanlış biliyorsunuz
Evet Fahriye Evcen de ailevi. Yeni mi öğreniyosunuz
Evet, hacıbektaşa ziyarete gelen ünlülerden. Birebir orda gorusmuslugum var
niye evlenecek miydin. her şey tamamdı da ailen mi vermeyecek alevi diye
Azeri asıllı da
Alevilikle bir problemin mi var?
Biraz maksatlı ve cahilce geldi sorun bana
alevi olsa ne olacak adam ödül alırken gururla ne mutlu Türküm diyene dedi bazı arap bedevileri gibi arap sevici değil
niye alevi olamaz.. aleviyse bal gibi olur.. çingene de olur.. aslını inkar mı edicek
Evet eşi de alevi zaten
Öyle olsa ne olur olmasa ne olur?
Ne fark eder ki insan değil mi?
uyuz bir adam hiç sevmiyorum
Bunu öğrendiğimizde elimize ne geçecek
alevi malevi meteor gibi herif
Ne yobazsınız Alevi olsa ne olmasa ne?
Nolmus aleviyse kotu bisey mi?
Burak senin neyine o minicik beyninle
Alevi ama Türkmen diye biliyorum..
Olsa ne olacak? Hepimiz insanız
ne önemi var ki neyse ne :D