Alevilik ile Nusayrilik (Arap Aleviliği) arasındaki fark nedir? Nusayri olmayan Arap Alevileri de var mıdır?

İrternetten edindiğim bilgiye göre Hz. Ali'yi tanrı olarak kabul ediyorlar ve reenkarnasyona inanıyorlar. Suriye'de ve Türkiye'nin Hatay şehrinde Nusayri bir azınlık yaşıyor. Beşşar Esad'ın dini inancı da Nusayrilik imiş. Sizce Nusayriler'i Müslüman olarak görebilir miyiz? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

NOT: Hanefi'yim ve Aleviler'i din kardeşim olarak görüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Hz. Ali'yi tanrı olarak kabul ediyorlar ve reenkarnasyona inanıyorlar derken Aleviler'i değil de Nusayriler'i kastetmiştim aslında.
Güncellemeler
+1 yıl
Anladığım kadarıyla Alevilik; Anadolu Aleviliği, Nusayrilik ve Yezdanilik (Kürt/Zaza Aleviliği) Olmak üzere üçe ayrılıyor. Asıl Aleviler'i Anadolu Alevisi dediğimiz Türk kültürü ile İslam inancını harmanlayan Türkmen kesim oluşturuyor. Peki Yezdanilik ve Anadolu Aleviliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Alevilik ile Nusayrilik (Arap Aleviliği) arasındaki fark nedir? Nusayri olmayan Arap Alevileri de var mıdır?