+1 yıl#ölümü #öldürememek
#beka #arayışı
"O saat elbette gelecektir.'
Hicr 85
alemde 1 noktanın sonsuzda biri kadar bile büyüklüğümün ve bilgimin olmadığı gerçeğini bildiğim halde
tüm alemin bilgisini bilmeyi gerektiren bir hükmü, inkar suretiyle vermişsem
şüphesiz cahillerden olmuşumdur...
kul 'kendi gözü ile' okuyunca alemi
dünyadan ötesi sadece bir masal...
bir de Allah nazarı ile okusa idi
inkârının kibriyle yüzleşmekten
ödü kopardı
Allah'ı tanımayı, nasip eder ise bilmeyi seçse idi
tüm bu anlatılagelenlerin gerçeklik aynasında
büyük yanlışını apaçık görürdü...
inkar etmek şöyle dursun
Allah'ı anmaksızın geçirdiği her ân'a
âh ederdi...
Sözlerimin hiçbirisi, Merhum Bey'in şahsını hedef almıyor...
dilerim,
nasıl ki tüm ömürce iman edip son nefeste inkar etmek mümkünse
kendisinin de ömründe inkar edip son nefesinden önce hakikati görmesi mümkün olmuştur...
dilerim
kendisinin iyiniyeti, gönlünün güzelliği, insanlığı, insana verdiği kıymeti, sahibinin Adl ismiyle karşılıksız kalmamıştır...
dilerim
bizim bilmeyip yalnızca Allah'ın bildiği bir güzellik ve şefkat, Rahman ismi ile burada da tecelli etmiştir...
dilerim
bu son eylemi dahi, biz burada kalanlara bir ibret, onun ise kurtulmasından önceki son yanılgısı olmuştur...
gerçekleri yalnızca Allah bilir...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbir insanın dinsiz olması neden onu intihara sürüklesin ki? Yani kusura bakma gücendirmek istemem ama çok yanlış bu düşüncen. Beyefendi kendisi artık bu dünya üzerinde yaşamak istemediğine karar vermiş, kendi canını kendi almış. Herkesin karar verme özgürlüğü olduğunu düşünüyorum, bu adam deli de olmadığına göre kendisi için en doğru kararı yine kendisi vermiş. Öldükten sonra da arkasından "Neden intihar etti ki acaba hmmmm" diye bir düşünce tarzının oluşmasını da çok garipsiyorum çünkü beyefendinin bıraktığı video tamamen bu sorunun cevabı. Adam nedenlerini ve sonuçlarını mantık çerçevesinde makul bir şekilde açıklamış yani gayet net. Onun ateist olması ya da hristiyan olması ya da müslüman olması bunu hiç bir şekilde değiştiremezdi diye düşünüyorum. Para mal mülk bayan arkadaşlar bu tarz şeyler de demek ki onun yaşaması için gerekli şeyler değilmiş diye düşünüyorum. Videoyu izledikten sonra da aklıma gelen tek şey ülkemizde neden Ötenazi kavramının bulunmadığıydı. Adam sırf artık yaşamak istemediği için psikopatlar gibi kendini astı. Ötenazi olsaydı bu durumda bulunmazdı diye düşünüyorum.
36 Yorumla
Soran+1 yılzorluklara biz nasıl gögüs gerioruzz bazen gücümüz yetmioo bizde o zaman öldürelim ama ahiret inancımız var ve onu düşünerek kalkışmıoruzzz böle bir düşüncesi olan insan bence allah inancı olmayan insanlarrr gerçekten kendi intihar eden insanlar allaha inanmayann böle bir araştırmada yapılmışş allah inancı az ve allaha inanmayan insanlardırr.. zaten çevresindeki insanlarda böle düşünüooo ve doğruluk payı kesinlikle 100 de 99
- +1 yıl
Bak arkadaşım ben de ateistim ben de zor zamanlar geçirdim çok düştüm ama her zaman kendi içimde geri kalkmak için gücü buldum bu güç de dinden kaynaklanan bişey değildi olsun da istemezdim zaten. Sırf ölünce cehenneme gideceğini düşündüğü için yaşarken cehennemi tatmasını hiç bir zaman da istemem herkesin bir dayanma noktası vardır o noktaya vardığında her insan ölümü düşünür bitsin kurtulayım der.
Ve bunlar da "allah var bir inancım var ve ölürsem allah beni cehenneme yollayacak" deyip intihar edemeyen, intihar ettikten sonra karşılaşacağı şeylerden korktuğu için vazgeçenlerin olduğu gerçeğini de görmezden geliyosun tamamen. Ve yine saçma konuşuyosun. - +1 yıl
Ya bazı gazeteler adama gay dedi ya. Gay olduğu için intihar etti falan diyolar cidden sıktınız artık adam yaşamak istemedi kendini öldürdü niye bu kadar büyüttünüz ya da neden öküzün altında buzağı arıyosunuz gerçekten anlamıyorum artık bırakın ya adam öldü daha ötesi yok.
Soran+1 yılyani şöle düşünsene adam gerçekten gay olsa bunu videosunda belirtti farkındaysan sevdğim kadınlar oldu sevildim de dedi bunun gaylikle alakası yokk.. adam gitti zaten onu bilioruz yaniii
- +1 yıl
Ben de sana diyorum ki adam gay değil ama adama gay bile dediler bu yüzden "ateist olduğu için intihar etti" demeyi bırakın. Ateist olduğum için intihar etsem ben ederdim ama bak yaşıyorum. Sinirlerini bozuyosunuz insanın saçma sapan konuşuyosunuz.
Soran+1 yılcanım senin sinirlerin bozulmaya yer arıo senide görürüz yakında tv merak etmeee...
Günde 5 vakit kendisi Huriler icin yere atan Müslümanlar bunu anlayamaz. Müslümanlar icin mutlulugun zirvesi Cinselliktir, Paradir, Icki selaleridir ama bu her insan icin gecerli olmaya bilir.
Adamin Ateist olmasi sizin icin iyi mahzeme oldu simdi bütün gün "Ahh bak adam Atayiz bu nedenle intihar" etti diye kendi kendinize gaz verebilirsin.
Adam belki Kari ve kizdan bikti, siz Müslümanlar bunu anlamasinizda hayatin anlami kadin Vajinasi degildir.
Adamin daha belki kim bilir baska ne problemleri vardi, Videoda kendisi diyor, bircok iyi anlarim vardi ama kiyasladigimda kötü noktalar agir basiyor ve yasamaya artik bir motivasyon bulamiyorum.
Adam hayatinda yapmak istedikleri bu genc yasta yapmis bilem, artik bunlar ona zevk vermiyor, üstüne problemleri geliyor.47 Yorumla- +1 yıl
Ne sacmaliyosun sen muslumanlikla ne alakasi var bunun insanlarin dusunce bicimiyle ikgili bu. beyninin bir kismi sadece muslumanligi kotulemek icin calisiyo belli ki. Bu yorumlarinizi gulerek okuyorum artik. Nasil bir antimuslim psikolojisi icindeyseniz
- +1 yıl
@SurrealistBayan
Dünyada bircok Din vardir. Sadece Islam Inanlara ve Cihad yapanlara ödül olarak Bakire Huriler söz eder. Kuranda en az 4 kere Cenneteki Hurilere daha önce ne Insan nede Cin dokundugunu söyler.
Kuranda onlarca Ayet Cenneteki Bakire Hurileri anlatir.
Islam onun icin Cihat yapip Insna öldürüne 72 Bakire Huri söz verir.
Müslümanlar kadinlari kapatir cünkü karilarina bakan her erkegin kafasindan hemen Cinsellik gectigini düsünür.
Islam kadin ve erkek arkadasligini yasaklar, cünkü cinsellik yasayacagini düsünür.
Islam Kadin ve Erkeklerin ayni odada olmalarini yasaklar burdada gene cinsellik yasacaklarini düsünür.
Ben böyle bütün gün devam ede bilirim. Islam Dini, Vajina üzeri kurulu bir Dindir ve hayir ben bunu birseye düsmanliktan demiyorum, basbaya böyle oldugu icin diyorum.
Yürü gidin Kuran ve hadis okuyun kendinizde görün. - +1 yıl
Sen olayi cok yanlis anlamissin kardes :)) Herkes kendi kafasina gore yorumluyo olaya bak ya
- +1 yıl
Seninle munakasaya girmeyecegim. Hadislerle ayetlerle ornek versem bile sen o sacma seylere inanacaksin. Kuranda senin gibiler icin denie ki "onlarin kalpleri muhurlenmistir". Sana saygi duyuyorum cunku bizim dinimizde hosgoru ve saygi vardir. Dinde zorlama yoktur. Ama siz oyle bir nefret icine dusmussunuz ki saygi nedir bilmiyosunuz. Allah size hidayet versin. Ayricada peygamber efendimizin evliligi cinsellik uzerine kurulu bir evlilik degildi. Eger oyle olsaydi kendinden 25 yas buyuk bir insanla evlenmezdi. Kaldi ki Ilk esi Hz. Aise olmeden baska bir bayan ile evlenmemistir. Evlendikleri ile iliskiye de girmemistir asla. Acaba siz nerenizden uyduruyorsunuz bunu. Sizin zihnirtiniz cinsellige calisiyor sadece evlilik denince akliniza seks geliyor. Kendi isinize gore algiliyorsunuz herseyi. Siz ne kadar inkar etsenizde gercek sizi ama bugun ama yarin bulacaktir. Daha fazla bisey yazip sizin gibi kisiligi bozuk biriyle tartismak istrmiyorum. Size cevap vermeyecegim.
- +1 yıl
@SurrealistBayan
Gercekleri söylemek sizin herzaman saygisizlik olmuyor mu `? Ben burada Muhammed üzeri Sahih Hadisler paylastimmi Provokatif paylasim diye siliniyor, aman kimse Muhammed üzeri gercekleri ortaya koymasin, biz hayal Islami yasamak istiyoruz kafasindasiniz siz :)
Muhammed 25 yas daha büyük karisi Hatice basarili ve cevrenin en zengin Is kadinlarindan biri oldugunu malesef unutuyorsun. Ne tesadüf degil mi? Kendisinden 25 yas daha büyük ama zengin bir kadinlan evleniyor, onun ölümünden sonrada Seyini sokmadigi delik kalmiyor.
Sana Islamdan örnekler verdim, Islam Vajina üzeri kurulu bir Dindir bunu örnekler ile kanitladim ama sen hala inkar etmeye calisiyorsun.
Buyur istedigin Hadisi paylas, bizde Hadis paylasmasini biliriz. Buyur al Peygamberini ögren.
pozitifateizm.wordpress.com/.../ - +1 yıl
Sana bir taraflarimla guluyorum :))) bu kadar aptal olman cok aci...
- +1 yıl
@SurrealistBayan
Sana kizamiyorum bilem, Inkar cehalet yaninda Islamin ve Müslüman olmanin sartidir.
Islam bu 21. Yüzyilda artik sadece Inkar sayesinde ve cehalet sayesinde ayakta kalabilir.
Farkindamisin, "Sacmaliyorsun" dedin, "Senin üzeri sadece gülebiliyorum" dedin ama dediklerimin hicbirine "Bak yaniliyorsun dediklerinde su ve bu yanlis gercegi bu" hic bir zaman diyemedin.
Üstüne Peygamberin üzeri Sahih Hadisler görüyor. Inkar tavanlara vurmus sende.
Gercekleri kabul etmen dilegiyle.
Gizli Üye(36-45)+1 yılokumak istemeyeceğiniz kadar kitap okudum. kaliteli müzikler dinledim sabahları klasik müzik ile kalkıyorum. doğa sporları tiyatro bildiğiniz bütün sosyal işlerle ilgilendim. sadece kızlarla anlaşamadım ki ben yanlızlığı seven birisiyim. çirkin sayılmam gelen teklifleri hep reddettim. şimdi intihar etmeyi düşünüyorum. çünkü doygunluk seviyesine ulaştım yaşım 25 bu arada. mehmet pişkini benim kadar kimse anlayamaz. hayatım boyunca bir karıncayı bile incitmekten korkarım. küçüklüğümde bile insanlara vuramazdım acırdım canı yanacak diye belki çok dayak yemişimdir.
53 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Cenissy iyiki varsin vazgectim kararimdan basima bir olay geldi yasama sevinci dogdu icime :) iyiki intihar etmemisim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHacı dinsiz olmak adamı intihara sürüklemez. Tam tersi dinsiz olmak yaşamaya sevk eder.
Nedenine gelince... Ben de dinsizim, elimde bu dünyadan başka ne var? Mal mıyım ona son vereyim, sizin gibi aman da bir yer beni bekliyor, çiçek-böcek hayalinde değilim. Elimdeki tek şey kendi hayatım. Buna dahi son vermek istiyorsam demek ortada derin bir mutsuzluk hali var. Varlığını dinsiz literatüründeki karşılığı ile YOK EDEBİLMEK istiyorsan harbi harbi büyük bir acı çekiyorsundur.
Bak adam ne demiş ''Yaşamımı devam ettirmek için bir heves duymuyorum'' Bu derin bir depresyon halidir. Olmamış, mutlu değilmiş işte.
Her şeyi de dine bağlamayın yahu, lütfen...52 Yorumla- +1 yıl
saygi bekleyip gostermeyen turdensin @cevaplayan !
- +1 yıl
Gerektiğinde gerektiği kadar @footyfanatictn
Fakat bu yorumda bir şey yok, deki misiniz yahu, hı?
allahın verdiği cana kıymak haddimiz değil tabi ama adamın bunun farkında olduğundanda eminim ama tüm intahar edenlerin ilk söylediği şey "bir anlıktı" biz bilemeyiz ki rabbim bunuda böyle emretmiş boyle oldu şimdi çıkıp günah diyenlerde var benim gibi ama her şerde bir hayır vardır. kimseye konuşmak düşmez.. yani bizim bununla kafamızı doldurmamızda yersiz.. videoyu izledim gayet mantıklı bir insan olabilir ama bir yerde doğru düşünememiştir. çok zeki bir deli olduğunuda düşünmedim değil... bana garip gelen adamın çok güzel aşkalerda yaşadım vs. demesi oldu bunları düşümek.. boş gitmek.. hayattan tat alamamak diye bişey var ama neyse işte.. yok ateist yok bilmem ne... neyse ne artık allah rahmet eylesi ne diyelim..
00 Yorumla
+1 yılHayattan tatmin olamıyordur bazı şeyleri insan ne kadar düşünürse düşünsün ne yaparsa yapsın çözemiyor işte ben anlıyorum sanırım içindeki boşluğu dolduramamış belkı hayatta gereksız yer kapladıgını dusunmus ya da hayatının ne kadar amacsız oldugunu dusunmustur bosuna yasamak ıstememıs allah korkusu da olmadıgı ıcın hayatına son vermıs demek ki. aynı durumda cok ınsan var ama onları durduran ınancları
20 Yorumla
+1 yılbunun parayla pulla ya da başka seylerle alakası yok bence. yazılıcılar ya da programcılar zaten bıraz asosyal ınsanlardır daha bır ıce kapanık olabılıyorlar bırde ıntahara megıllı depresıf tıpler olabılıyor. arkdasın beynının ııcnde gezenlerı bılemeyız ama bence ayrıldıgı kıza acı vermek ıcın bu şekılde ıntıhar ettı ömürü boyunca unutmasın dıye o müzik şarap bellki bazı mesajlar içeriyor. ama yınede aklı basında bırının yapacagı sey degıl tbıkı
11 Yorumla- +1 yıl
george1974@ bende programcıyım bende yazılımcıyım. Asosyal değilim. 7/24 Pc başında değilim. Köye gider tarlada çalışırım kahvede okey batak atarım. Derede yüzerim. Arkadaşların yemeklerine giderim. İftar çadırına giderim vs vs. Yazılımcı olanlardan asosyal olanlar çok azdır. Ayrıca intihar inancım gereği zaten lgünah. atar Bizde yeri geliyor sıkıntı yaşıyoruz. Ama insanları hayata bağlayan şey nedir bilir misin? Bir inancı iki o anki geçici sıkıntısı. Hastanenin birinde yoğun bakım servisinde banko bilgisayarında çalışıyordum. O an tam karşımda yatan yoğun bakım hastalarını gördüm ve hayatta insanın sağlığı olduğu sürece tüm sıkıntılar geçici. Bu intihar eden kişi inanç boşluğundan etmiş.
Bakınız : Henry Ford'un oğlunun intihar mektubunda ki özet: "baba, hayal edip de ulaşamadığım hiçbir şey olmadı. ne varsa önceden hazırlamışsın, hiçbirinde benim emeğim yok. mutsuzluktan mahvoldum. gidiyorum.."
71 Yorumla
+1 yılInanci olan zaten intahar etmez. akli olanda intahar etmez. akli olan ebedi hayatini dusunur. akli olmayan sonunu dusunemez. inanc bir bilimdir. bilim bile allahin varligindan soz eder. bunlar inanmayanlar cahil insanlar. keske biraz okusalar dusunseler.
44 YorumlaBizene? Günde kaç kişi intihar ediyor biliyor musun?
Ateist dinsiz imansız birisinin cenaze namazını kılan kişilere de Allah lanet etsin. Hiç kafirin namazı kılınır mı? Sadece Müslümanın kılınır cahil Türkiye! Allah lanet ediyor bela gönderecek diye endişeleniyorum. Dinle dalga mı geçiyorsunuz hem kafir inanmıyor hemde cenaze namazını kılıyorlar? Sanki namaz ona etki edecek. Etmeyecek o namaz sizi kafir yaptı.39 Yorumla- +1 yıl
kafire bile kafir demek sana düşmez. kafir olduğunu diliyle söyleyen biri hakkında bile sen "o kafir"diyemezsin. kafir, dinsiz diye nitelendirdiğin insanların kalbinden geçenleri göremezsin, bilemezsin. cenaze namazı kılınmışsa ne güzel bir hareket allah kılanlardan razı olsun
- +1 yıl
Ben Allah'a inanmıyorum birisine cenaze namazı kılan kafirdir. Kocaman Ayet var? Allah kafir diyorsa onlara benim demem bir şeyi değiştirmez.
Sen hiç Kuran okudun mu? Hadis biliyor musun? Camii ye gelmeyen namaz kılmayanlara bile (Ben Müslümanım dese bile) Hz. Ömer kılmamıştı kafir olurum diye. Hz. Ömerdendaha mı iyi biliyorsun?
Kafire kafir demek bir Müslüman olarak bana düşer. Sen kendi dinini kendin yaşa bana karışamazsın. O cenaze namazını kılanlar hepsi kafirdir. Ve Tövbe etmedikleri sürece ebedi cehenneme atılacaklar. @büşrabşr - +1 yıl
“Bir kimseye kâfir diyenin bu yargısı ortada kalmaz. Kâfir damgasını yemiş olan adam gerçekten kâfir ise mesele yok.. Aksi takdirde o küfür, sözün sahibine geri döner.” - Osmanlı döneminde, “Bazı kimseler, Hristiyanlara ‘Hey kâfir’ demeyin, diyorlar.
- "Neden kâfir olana kâfir demeyeceğiz?” şeklindeki bir soruya muhatap olan Bediüzzaman Said Nursi’nin verdiği şu cevap da konumuza ışık tutmaktadır. Cevabı şudur:
“Kör adama, ‘hey kör!’ demediğimiz gibi… Çünkü eziyettir. Eziyetten nehiy var.. Men âza zimmiyen.. ilah”( Nursi, Münazarat). Bediüzzamanın işaret ettiği hadisin manası şöyledir:
“Kim gayrımüslim bir vatandaşa eziyet ederse, kıyamet günü onun hasmı ben olurum. Ben kimin hasmı olursam, onunla hesaplaşırım.” (alıntı) - +1 yıl
1. Bana din dersi verme. Ben bütün sözlerimin arkasındayım.
2. Hristiyanlardan Allah'ı bilen İslam'ı tam bilen kendisine tebliğ edecek birisi gelmiş ama İman etmemişlere Kafir denilir. Ama Daha İslam'dan haberi olmayan birisine denmez. Çünkü Tebliğ etmediğime Azap etmem diyor.
3. Ona Din tebliğ gelmiştir. Kuran okuma fırsatı var. Ve Allah'a İman etmediğini söylüyor.
Tekfir etmeyenin ölümü cahiliye ölümü gibidir diyor Peygamber sav. Yani cahiliye İslam gelmemiş gibidir diyor.
Eğer İslam'ı anlattığın halde hala küfür üzere ısrar ediyorsa o kafirdir. Ne said kürdi ile ne de Osmanlı'ya göre dinde hüküm verilmez. Hz. Ali Hz. Ömer Hz. Ebu bekir de Peygamber olmadıkları halde bazı kişiler için Kafirdir münafıktır müşriktir demişlerdir.
Said kürdi ne demişse umrumuzda değil bizim Örnek aldığımız Peygamber ve sahabe...
@büşrabşr - +1 yıl
Halbuki, hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor:
“Bir kimseye kâfir diyenin bu yargısı ortada kalmaz. Kâfir damgasını yemiş olan adam gerçekten kâfir ise mesele yok.. Aksi takdirde o küfür, sözün sahibine geri döner.” dini doğru ve güzellikleriyle yaşamanı temenni eder iyi günler dilerim.
ıntıhara meyıllı ımış.. yani uhen hasta.. ou bur durmaıten sylerde herseyde zırveyı gormesı aslında.. motıvasyon yok hıc bır sey ıcı.. aklına gele yasamıs bır tık otesı yok dıyor.. ufku daralmış.. ve dıpten geldıgı icınde gıdısın sadece oraya oldugunu gormuş, dibi tekra gormek ıstememiş...
00 Yorumlakardeşim ben depresif hastasıyım buna rağmen intiharı düşünmüyorum ama ateist olsaydım ben de ederdim.. Çünkü ahiret hayatına inanıyorum ve zaten bütün canlılar ölümü tadacak ama ben onun gibi vazgeçilmez bir kızdan ayrılmadım ve kafaya takmıyorum.. takıntı yapmıyorum.. yoksa ben de ederdim zor birşey değil ama denizde ölmek isterdim yani amy winehouse bile intihar etti düşün yani ama basından saklandı bir şekilde..
10 Yorumlaişte burdan şunu anlıyoruz.. her kim olursa olsun bu dünyada bir varlığa inanmadan yaşayamaz adamlar öküze tapıyolar ama bişeye inanıyo sonuçta bende araştırdım netten gerçekten senin dediğin gibi birisi ama inanç yok yargılamıyorum herkezin kendi tercihi ama sebep bu bence kendi yorumum tabiki
20 YorumlaBoş boş konuşanlardan adamdan daha kötü halde olduklarını anlarlar mı acaba bir gün
90 YorumlaDinsiz olması umm niçin bu konuda bunalima düşsün? adam kendiside gömülmek istemediğini net belirtiyor dinle ilgili bir problemi yokki adamın yani bunu dine ya da dinsizliğe bağlamak yanlış İçinde çözemediği problemleri var olabilir Kendi isteği kendi secimi kendisi için böle iyi olucağını hayatını bu sekilde sonlandirmak istediğini söyledi yaşamak istemedi ve yaşamadı bukadar
10 Yorumla
+1 yılEvet onun da etkisi var fakat şu şekilde. İnsanı hayatta tutan amaç ve hedefleridir. Kişinin tutunacağı bir hedefi olmadığı zaman kendisini boşlukta hisseder, ne için yaşadığını anlamlandıramaz. Bu kişinin zamanında her şeye rahatça ulaşması ve ilerisi için bir hedefinin kalmaması ve ölüm sonrası inancı da olmadığı için yaşamanın bir anlamının olmadığı düşüncesine kapılmış olması muhtemel.
20 Yorumla
+1 yılDindar birisi de ümitsizliğe düşebilir, psikolojik sıkıntılar çekebilir. Ha dinine bağlı biri intihar yasak olduğu için etmez orası ayrı. Ama insan bu işte, dünyada bir eli yağda bir eli balda bile olsa tatmin olamıyor...
40 YorumlaDünyada belkide milyonlarca ateist var dinsiz olması intihara sürükledi gibi bir yorumu yapmanı şiddetle kınıyorum. Ben videonun sonunda şahsen ağlamıştım. İyi ya da kötü farketmez sonuçta hayata veda etmiş bir insan ve görünüşe görede çok bilgili ve iyi birisine benziyordu. Bende ateistim ayrıca... O sıralar nasıl bir pskoloji içindeydi bilinmez belki söyleyemediği şeyler vardır diye düşünüyorum veyahut gerçekten hayattan çok bunalmıştır. Ama bir insanı inançları ile yargılayamazsınız..
12 YorumlaInsan oglu yaradılış ıtıbarıyle ınanma ıhtıyacı hısseder. Bır ınsanın kendıne yapabılecgı en buyuk zulum Allahı reddetmesı, hem bu dunyasını hem obur dunyasını kararttı. Demekkı mutlu olmak ıcın para sans sohret degılmıs gereken..
20 Yorumla- Gündem konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılbence olmayan olmamış şeyler var
yanii ortada sorunlar var ve biz bilmiyoruz o bize neden intihar ettiğini söylemedi zaten
ilgi çekici olanda bu
ve bu rahatlığı videodaki rahatlık tamamen kararını verdiğinden dolayı..00 Yorumla Adamın intihar etmesinin asıl sebebi bilinmiyor tabi ama dikkat edilirse fazlasıyla yaşadım herşeyi, çok yaşadım diyor , herşeye doydum diyor daha ne yapsam diye bir düşüncesi yok yani istediği herşeyi elde etmiş kendince eğer dini inancı olsaydı yaşamanın amacını kavrardı, insan olmanın gereği ne? ben neden bu dünyadayım? bu gibi soruların ardından giderdi belkide , yetiştiği aile , çevre herşey etkili olmuştur bu kararı vermesinde
20 YorumlaMehmet pişkin psikolojk olarak kendini bitirmiş bence. Her haltı yemiş. Birde giderken not bırakmış sanki iyi birşey yapıyor gibi. Konuyu ayrıntılı incelemiş bir yazı ile daha çok bilgilenebilirsiniz!
00 YorumlaAnlattıklarında cevabı var zaten. Zenginmiş, çevresi karı kız kaynıyormuş, vs. vs. Adam doymuş böyle şeylere, maddi ve dünyevi herşeye doymuş ulaşamayacağı birşey yok. Ama manevi olarak tatmin edememiş kendini.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnancı sağlam olmayan insanlara bakıldığı zaman geneli bir arays icinde b doyumsuzluk sukursuzluk soz konusu.
Arayış vs.
Manevi anlamda boş yasiyoruz inanan inanmayan. Maddi olarak herşeye doymus ama maneviyata aç bir insann hazin sonu diyelim biz ona..10 Yorumla
+1 yılAdam mutlu olamıyorum mutsuzum diyor. Demek ki yaşamak istemiyor bence çok fazla şey bildiğinden olabilir ya da hayatında yaşadığı bir olay çok etkilediği için yaşamak istemeyebilir saygı duyarım çok da iyi bir insana benziyor tanımak isterdim.
32 Yorumla
Soran+1 yılbenim görmüşlüğüm var amaa konuşmuşluğum yokk saygılı ve terbiyelii biriydi yanii.. ateist olduğunuda o videoda öğrendimm.. görsenn kimseye kırmaz etmez diodu.. yani aslında allaha inanmıo ama allahın bütün güzelliklerini yerine getiren biri.. iyilik vs gibi
- +1 yıl
Ateistler satanist diye birşey yok ki zaten. ya da ateist kötü olacak diye bir kaide yok herkesin görüşüne saygı duymalısın ben ateizm saçma bulurum ama ateist arkadaşım çok saygı da duyarım.
+1 yılHay onun intiharina da videosuna da zaten akli olsa intihar etmez ETSE BİLE VİDEOYA cekmez umrumda değil madem obur dunya yok ona gore gitsin karsilassin bakalim ne varmis
20 Yorumla
+1 yılNe yazık ki hayatın bir amaci var bu dünya fani onu anlayamadi her ne kadar maddi ve manevi açıdan tatmin olmuş olsa da ateist olmasından dolayı intihar etmiş diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılDinsizlik onu ölüme sürüklemedi
Yaşamda ki amaçsızlık
Niye bu dünyaya geldik biz mi istedik gibi gibi gibi22 Yorumla- +1 yıl
@Rhn_Ea sana göre öyle olabilir ama o insanların nasıl düşündüğünü anlayamadığınızdan böyle düşünüyorsunuz
ben deistim ve az çok onların düşüncelerini anlayabiliyorum
+1 yılBu zaman da insanlar bedenlerini doyuruyolar ruhu aç kalıyo ve ruhsal bunalıma giriyolar bende de dediğin gibi dinsiz olmasından dolayı intihar etti içinde allah inancı olan bir insan intihara kalkışmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alaka dinsiz olmasıyla? Adam videoda bahsediyor, yapacak bir şeyi, amacı yok adamın. Her şeyi görmüş yaşamış onun dışında kendisi çok nazik olmasına karşı insanlar acıtmış demek ki canını.
12 Yorumla
Soran+1 yılherşeyi görmüş etmiş ne yaaa sanki onun statüsüne sahip insan o varmış gibi konuşuosunuz onca zengin insanlar varrr hadi görmüş etmiş dion o zamann bizden büyüklerimiz assın kendini bu adamın sorunu dinsiz olması ve allaaha kafa tutması istediğim zaman kendimi öldürürüm ki cesatinin bile gömülmesini bile istemiooo
Cevap sahibi+1 yılBende dinsizim, ben neden etmiyorum? Onunla alakası yok inan. Adamın sorunları var o belli ama dinle alakası yok. Adam videoda bile çok düzgün ve güzel konuşuyor. İntihar etmeden bile arkadaşlarını düşünüyor. Genelde başkalarına iyi olan insanların içinde vardır bir şeyler..
hiçkimsenin acısı küçümsenmemeli belki mutlu değildi o şekilde.
20 YorumlaBende ateistim ve eğer bir Tanrı varsa bilsin ki kaderimi ben belirleyeceğim..
Sınava girmemi ben değil o istedi00 YorumlaŞahsi fikrim İslam"a göre
Kıyamete kadar kendını asarak intihar edecek + ateistmiş + bişi olacağını sanmıyorumda dedi geberirken+şarapla gitti
Nasıl yanıyor tahmin edemiyorum30 YorumlaZenginlik karizmatik olunca mutlu olabilirsin ama huzur olmuyor. Belki de hayatta ki amacini anlayamadi
30 YorumlaKendisininde söylediği gibi yaşama isteği kalmamış kendisinin ama o hep öyle devam edeceğini düşünüyordu bence , çünkü zaman geçtikce herşey çok hızlı değişiyor anlıyamadım bende o kafayı
00 YorumlaBorçları varmış 3 aydır sıkışıkmış diye duymuştum..
Değilmiymiş..10 Yorumla
+1 yılben de onu çözemedim zaten insan durup dururken nie intihar eder ki psikolojik sorunları var bence.
00 Yorumla
+1 yılKabir azabı çekiyodur Allah'ım beni bidaha Dünya'ya gönder bütün gün ibadet etcem diye yalvarıyodur ama nafilee
21 Yorumla- +1 yıl
Ateist bas - yi :)
+1 yılintiharın normal bir psikolojisi yoktur. patolojik bir şey var. doktora gittim diyodu zaten
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHakettigi yola, b*k yoluna gitti.
Yokk ateistim, yok Allah'a inanmıyorum. Bunu demek cok havalı heralde a. mk.20 Yorumla neden dünyadayız sorusuna cevap arıyor bulamayınca da dünyada durmaya gerek yok diyor.
00 Yorumlaamaçaları yok olmuş bir kere, sen de dedin her şeye ulaşmış yediği önüne yemediği arkasında bir tip. ve tanrı inanışı da yok. kendini şimdi onun yerine koy neden intihar ettiğini anlayabilirsin
00 Yorumla
+1 yıldinsizi falan bilmemde adam sıkılmış işte alkolede vurmuş yapacak bişey yok
00 Yorumlaavel ya vallahi avel o adam... @Romeooooo ile aynı fikirdeyim ilk defada olsada eksileyen benide eksileyebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılateist olduğu için hayatta zevk alabileceği her şeyi yaptıktan sonra boşluğa düşmüş muhtemelen
12 Yorumla
Soran+1 yılbir de böle sölüolarr kendisi allaha inanmadığı için istediğim gün istediğim zamanı kendim belirlerim vs konuşmaları oluomuşşş en çok ona şaşırdımm
Cevap sahibi+1 yıltamamen şov amaçlı çekilmiş bir video zaten. egolu biriymiş
+1 yılYasadiklarini fazlasiyla yasaayip doygunluk hissine kapilmis olabilir bence
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum etkisi olabilir inanç eksiliğinin sadece bir ihtimal ama
00 Yorumla- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılO o hayatını beğenmediği için intihar ediyorsa benim gibilerin yaşaması haram..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladamın videosunu izlemedin mi? gözlerine bakmadın mı.. ruhi anlamda kafayı yemiş olduğu o kadar bariz ki..
10 Yorumla
+1 yılBide özenip bende intahar edicem diyen asalaklar var
00 Yorumlaherkesin bir düerdi var bilemesin cana kıymak okadar kolay olmasa gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnorveç psikolojisi. rahat batmış arkadaşa. biz ekmek derdindeyiz adam sıkılmış intihar etmiş
12 Yorumla- +1 yıl
Memnun degilsen sen de intihar et
Cevap sahibi+1 yılMisterCrowley madem çok merak ediyorsun sen et, bizi aydınlatırsın
+1 yılŞöyle söyleyeyim herkes anlasın.. bazı insanlara rahat batar ya.. öyle bir şey işte.
00 YorumlaKalabalığın arasında yalnızmış demek ki
00 Yorumla
+1 yıladam gay abi Türkiye'de hangi gay mutlu ya
16 Yorumla
Soran+1 yılne gayı ya bildiğinnn en güzel kızlarla çıkmış bu insann
- +1 yıl
o zaman biseksüel abi anlarız biz erkekten
- +1 yıl
Al işte karaktersiz. yok abi bu salaga şimdi babandan anlıyorum kıyaslıyorum baban gibilerse gay diyorum desem gayleri 2. sınıf insan yerine koymuş olucam o yüzden görmezden geliyorum seni sütü bozuk
- +1 yıl
Erkekten anladigina gore gay olan sensin ;)
- +1 yıl
bence sen byk o* çocugusun
İnançsız olduğu içinmiş diyenler sıktınız artık.
20 Yorumla
+1 yılBizene ya b*k yoluna gitti iste sallaaaa
00 Yorumlaya işte Hayattaki her zevki tadarsan Olacağı bu
10 Yorumla
+1 yılhayattan zevk alamamış
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuadam neden bu kadar gündeme geldi anlamadım
00 Yorumlaİntihar kafası çok değişik bir kafa yaşayan bilir
05 Yorumla- +1 yıl
Yaşayan Bilir?
- +1 yıl
Aman dikkat et hocam