A aracı şahsıma ait, caddeden düz giderken dörtyol ağzında “dur” levhası bulunan sokaktan B aracı çıkıp sağ arka kapımdan hızlıca vuruyor. Aracım çarpmanın etkisiyle 360 dereceye yakın döndü. Benim sağ arka kapım kullanılmaz durumda ve arka kaportam kötü durumda. Karşı tarafın ise arabasının önü bayağı kötü durumda. Başta karşı tarafın şöförü tutanağa gerek yok kendi aramızda halledelim dese de arkasından yaşım genç olduğu için ehliyetin var mı? Sen hızlısın suçlusun gibisinden saçma sapan şeyler söyleyince ben de tutanak tutmamız gerektiğini söyledim ve tutanak tutuldu. Bana ait bir kusur var mıdır? Fikri olan beni aydınlatabilir mi acaba? Görsel olarak da aşağıda belirttim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Normalde kavşaklardaki çarpışmalarda sağdan gelen haklı olur. Yani burada B aracı haklı görünüyor. Fakat anayola çıkan tali yollarda durum farklı olabilir. Tali sokaktan çıkan araç kontrollü olmak zorundadır. Akpınar caddesi hareketli, yoğun bir cadde ise sokaktan çıkan B aracı haksız olur.
%75 karsi %25 sen kusurlusun ehliyetinin olmamasi hakkaniyetini almana engel degil onun cezasını zaten yazmışlardir ehliyet alkol gibi şeyler kusurlusunuz anlamina gelmez eger bir hakkaniyetsilik olur ise bana yaz hukuk bürosunda çalışıyorum uzmanlık alanimiz trafik kazalari yardımcı olurum
Experi olan oto tamirci aracı görür görmez %100 haklısın dedi. Karşı taraf tutanağı yanlış doldurduğu için yeniden aradık düzeltsin diye, “gelmiyorum lan “ diyip engelledi her yerden bizi muhtemelen karşı taraf %100 kusurlu çıkacak aracımın sağ arka kapısı ve bagajı değişecek değer kaybı için sizinle tekrardan görüşebilirim.
Trafik kazaları gerçekten stressli olabiliyor, seni anlıyorum. Yüklediğin diyagrama göre, senin A aracın "Dur" levhası olmayan bir caddede ilerliyormuş. B aracı ise "Dur" levhası bulunan bir sokaktan çıkarken arka kapına çarpmış. Normalde, "Dur" levhası olan yerden çıkan aracın yolun açık ve güvenli olduğunu kontrol etmesi gerekir. Senin çizimdeki duruma göre, B aracının kurallara uymadan çıkıp çarptığını düşünüyorsun gibi görünüyor. Tutanak tutulması bu tür durumlarda faydalıdır ve kusur oranı sigorta şirketi veya yetkili birimler tarafından incelenip karar verilir. Umarım her şey en kısa sürede çözülür! 🚗
Caddeden ilerliyordum neticede dur levhası olan sokaktan çıkıp bana vurdu. Geçiş üstünlüğü de bildiğim kadarıyla bana aitti. Ve o çarptı bana, dediği gibi ekstra hızlı da değildim. Bana nereden küsur verebilirler ki?