AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Hangi dilde okunursa okunsun hatta nam saldığı için başka dilde okununca daha da onur duymanız lazım ancak birileri gelip onu kaldırmasın diğeri gibi ona dikkat edin siz
Biz türküz kesinlikle türkçe olmalı.
Senin gibisine helal olsun
Trabzondan beklemezdim. Kültürünü tutuculuğunu bildiğimden ezbere konuşuyorum da bu ne lan 😈
Bunlar balıkla yoğurdu aynı anda yiyipte o kafayla mı hareket ediyorlar anlamıyorum ki.
O zaman Kuranın mealini de okumayalım. İngilizce de okunabilir.
Arkadaşım kavramları birbirine karıştırmayın. Kuranın mesajı kutsaldır. Arap dili değil.
O açıdan bakarsan sana bir örnek vereyim: Hazreti İsa Ve Hazreti Musa İsrail oğulları soyundandır. Müslümanım diyorsan onların da peygamberliğini kabul etmek durumundasın. O zaman İbranca da kutsaldır mı demek gerekiyor. Ya da Kuran'daki Zülkarneyn peygamberin hikayesi Oğuz Kağan destanı ve Türklerin Ergenekondan çıkışı hikayesiyle neredeyse aynıdır ve Zülkarneyn'in Mete Han olduğu tahmin edilmektedir. Öyle bakarsak Türkçe de kutsal bir dildir denilebilir.
Kutsal dil diye birşey yoktur. Kutsel mesaj vardır. Bu Çinceye de çevrilir, ingilizceye de çevrilir, türkçeye de, flemenkçeye de, hintçeye de çevrilir. Kuran her dilde okunur. Allah da dünyada gelmiş geçmiş halen kullanılan, kullanılmayan ne kadar dil varsa hepsini bilir.
Kutsal bir dil yoktur. Arapça da dahil. Bir metin başka bir dilde okunabilir. Kuran araplara değil de çinlilere inseydi Çince olurdu. Dillerin kutsallığı yoktur.
Trabzondan fazla bisey beklememek lazım şaşırmadım😂
Arkadaşım olay sadece Trabzon değil. Şimdi Kırıkkale Üniversitesinde yenisi yapılan rezaletten bahsediyoruz.
Olayın sadece trabzon olmadiginin bende farkındayım ama ben trabzon icin yorum yaptım yani diger sehirler neyse ama trabzon rize kısaca karadeniz bölgesi konya vs bu tarz yerlerden beklenir boyle seyler zaten sasırmaya gerek yok kırıkkale de ayni... soyu
Arkadaşım önce şunu dikkate alın. Onlar ve biz diye bir ayrım yok. Biz hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu memleketin başına bir iş geldiğinde kimse sen o partilisin, bu partilisin demez ve dememiştir.
Bu memlekete sahip çıkmak, o örümcekleşmiş beyinleri de aydınlatmak bizim işimizdir.
Atatürk bunu yapmıştır bize de örnek olmuştur.
Elbette ki onlar ve biz diye bir sey yok bugün duruma baktığımızda kurunun yaninda yanan yaş oluyoruz bizler ama ben zihniyet olarak buralardan boyle seyler beklenir zaten demek istedim aynı gemideyiz elbette ama aynı gemide olmamiz onların yobaz olduğu gercegini degistirmiyor ve isin acısı da onlarin oyle insanlarin kafa yapısı hic bir zaman degismeyecek umut yok
Hamsi kafalilar eksilemis 😂 zorunuza gitmesin gerçekler 😉
Bu habere experim i feda edeceğim a m ı na ko dumun o rrospu cocukları
Daha 50 bin Suriyeli gelecekmiş 🤔
Tamamiyle sana katılıyorum kardeşim
AKP'li andavalar versin cevabı
bencede kardeşim ;)
suriyelilere iş vere vere gençlerimizi işsiz kaldı ama sorsan reisimiz dindar adam..
@BlackEagleEye 200 küsur mü 200 bin küsur mu tam hatırlamıyorum Adana'ya Suriyeli öğretmen atanmış ne diyeyim ben mezun olan atanamayan öğretmenler intihar ediyor daha ne diyeyim hala reisimiz de reisimiz bu halk cidden aptal fırsatınız varsa gidin bu ülkeden Almanya 2020 Şubat'ta ya da Mart'ta işçi göçü alicakmis evraklarınızı toplayın gidin kurtarın kendinizi
yok be kardeşim dil fazla bilmem orta seviye ingilizcem ayrıca senelerdir yaşadığım vatanımı iki tane çarıklı suriyeliye bırakmam düşünsene herkesin gittiğini bu güzelim vatanımız çomarların yuvası olacak.. Atatürk böyle mi emanet etti bize bu ülkeyi ah atam ah.. keşke bugünleri görse..
@BlackEagleEye güzel ülkemin insanı AKP'ye veriyor bu da her şeyin boşa olduğunu gösterir ben fırsatım olsa giderim hayata bir kere geliyoruz düzgün yaşamak herkesin hakkı benim de millet duygum var ama olmuyor körü körüne baglanmislar reislerine
çözümü elbet vardır.. gelin birleşelim..
@BlackEagleEye korkudan daha vergiler için yürüyüş yapamıyoruz gerçekçi olalım
yeterince birlik olmadığımız için.. birlikten her zaman kuvvet doğar..
@BlackEagleEye polisler çok kötü vuruyor hayatta o işlere bulasmam
polis halkın güvenliğini sağlamak için vardır, iktidarın veya muhalefetin şakşakçılığını yapmak için değil.. sen hakkını savunurken polis sana vuruyorsa orda sıkıntı var demektir ki vuramaz.. nerde yaşıyorsun İstanbul'da mı? orda polis biraz sert müdahalede bulunuyor..
@BlackEagleEye Ank.
Videoları var üni de eylem yapan bir kıza vurmuştu bir sivil polis
Bir şeyi tabulaştırmamak gerekiyor. Ne var bunda. İngilizce okunsa alkışlanırdu herhalde.
Kimsenin istiklal marşını ingilizce okuduğu yok alkislayanida yok istiklal marşı dünyanın her yerinde Türkçe okunur bre cahal Arap aşığı Arap sevici
@Yüzüklerinefendisirt aptak saptal konuşma canım embesil. Çok sevdiğiniz için İstiklal Marşını yazan Mehmet Akif in cenazesi bile sahipsiz kaldı. Araştır oku. Cahil gerzek
Hatsizler densizler küstah bunlar
Anayasayakarşı suç bu
Suç tabi ilk madde nedir dili Türkçe marşı istiklal marşı bayragı Türk bayrağı utanmazlar birde Arapça okuyor TC harflerini kaldırdıkları yetmiyor utanmadan bunlar asimile etmek için oynan oyunlar artık Türk ırkını bozmak için araplaştırma çalışmaları bunlar Suriyelileri doldurdular artık gençlerimzden 3 de 2 tanesi suriyeli avrat alıyor İstanbul heryer Arapça tabela
Anayasa mahkemesi nasıl bir şey yapamıyor ki bunlara? Tayyip nasıl başardı?
Zaten destekleyen meclistekiler deilmi fırsatı veren onlar
zaten anayasa şu an işlemiyor, 17 temmuz 2016'dan bu yana OHAL var, meclis devredışı. Ben merak ediyorum daha bir kaç yıl önce "Biz OHAL dönemlerini de hatırlıyoruz" diye sızlayan çomarcıklar şimdi niye ses çıkarmıyor 😂
Neyse siyasete girmicem Ohal komisyonun başı kim kararlar kimden çıkıyor bunlar tartışma konusu
İç savaşın ayak sesleri
herkes bıktı😂😂😂😂😂😂
Yolumuz yol değil sarı saçlım mavi gözlüm olsaydı keşke konuşma özgürlüğümüz bile kısıtlı fatih portakal gecen sabah haberlerinde de bunu cok güzel açıkla cmhr bşknı ile üniversiteli gençlerle buluşmasında sorulan sorular öğretilmiş sorular ya da lörnek aldıgın lider sorusuna verilen cvp
Bir gün de beyinsizlikte çığır açmayalım.
Araplaştırmaya çalışılıyor Türk milleti
Türk ırkını bitirecekler bu gidişle...
Her daim derim, en iyi arap ölü araptır.
Yakında biz de Arapça konuşuruz kesin.
Neyleyim ruhu araplaşmış Türkü
Türkiye de 15 yıl boyunca aslı Arapça olan Ezan Türkçe okundu neden dilimiz türkçe diye istiklal marşı da Arapça okunmasına mahsur yoktur bence
Araplaşmaya hizmettir, hilafete hizmettir.
Haklısın valla ne diyebilirim ki
Ew ne olacak ki başka yobazlık arap atıkları bela oldular
Ne gereği var. Nedir bu arap sempatizanlığı?
Sonumuz nereye gidiyor
boyle seyleri yanlis buluyorum
Amaç ne ona bakmak lazım.
Ülkeyi iyice mindar ettiler
Akp yıkılacak cumhuriyet kazanacak
İstiklal marşında arapça kelimeler var
Araplarla İsrailliler birbirine düşmandır ama Arapçada İbranice kelimeler de var bunu neyle açıklayacaksın?
Allah’ın 99 adı içersinde Rabb ve Mevla yoktur.
Rab kelimesi İsrail dilinde Yani ibrancadır
Mevla kelimesi de Farsçadır.
Dünyada saf dil diye bir şey yoktur her dilin akraba olduğu başka diller vardır
1000 yıldan fazladır yaşadığımız coğrafyada Araplarla komşu olmamızdan dolayı Türkçe Arapçayla akraba bir dil olmuştur ama Arapça başka Türkçe başka bir dildir sonuçta
Yok ya Arapça biliyoruz demek istemişlerdir
İTürkiye'de İstiklal marşını Arapça okuyunca iyi arapça bildiklerini mi kanıtlamış oluyorlar?
pardon suç mu işlemişler?
Kafam almiyor bunu
Kuran arapça inmemiştir Allahın kelamıdır Peygamberimiz bunu ilk insanlarla anlatmış onlar arapça olarak yazıp çoğaltmışlsrdır
Dolayısıyla Arapça ında Arapların da hiç bir üstünlğü yoktur
Aynen
Niye downvote yapti gerizekalilar😂😂
cahil oldukları için çogu daha kuranı Kerim'i tam anlamıyla doddoğru okuyup bile anlamamıştır.
Bir dili ya da millet i üstün görmek
Allah'ın emirlerine karşı gelmek
İslam dinine ters düşmektedir
Hala Kur'an'ı Kerim in ile Arapça nın aynı şey olduğunu düşünenler var sa en büyük Ahmak dır ve bile bile günaha giriyorlardır
Hiç kimsenin hiç birşeyin birbirinden üstünlüğü yoktur!
Üstün olan Allahtır
Gavurlaşmasındansa araplaşması daha iyi !!
Beş kuruşluk aklınız yok
Türklüğü niye yok sayıyorsun?
Arkadaş boş yapma fikrimi söyledim. Gavur olup o marşı ingilizce okumaktansa Arapça okusunlar dedim. Gavurlar kadar pis bir kavim yok
Helal olsun 🇹🇷
Dislike atanlar ermeni tohumumu acaba altı üstü bir Türk bayrağı koydum niye bukadar zorunuza gitti😂
Kime helal olsun dedin sen inşallah istiklal marşını arapça okuyanlara demedin
@27Gaziantepli27 saçmalama öyle birşey değil ben soru soran arkadaş açıklamada görüşlerini belli etmiş bende ona dedim açıklaması hoşuma gitti
İyi o zaman sorun yok
Daha iyi
Araplar Türkleşiyor:)
Anlayamıyorum bu milleti
Beyinsizlik.
Rezillik
Sapıttılar iyice.
Yazıklar olsun
Mankurtlar çoğalıyor
👍👍👍Haklısın.
Yine yine haklısın. Hassasiyetine hayran kaldım.
Yazık ya..
yazık vallahi yazık