Yüce yargı sistemimiz öyle kütleleri neden korur hala anlam veremiyorum. Gerçemten yüreğim kaldırmıyor artık bu haberleri "bir kereden bişey olmazcalar"dan ne bekliyoruz ki biz? Bu kansız puştun kurduğu dernekte dahil ne kadar dinci dernek, cemaat, vakıf vb varsa hepsinin kökünün kazınması lazımda ülkeyi tek başına yöneten adam pek memnun olmaz bundan.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGerçekten mi ya? Aslında çokta şaşırmamak lazım. Pedofili yazarlara izin verildiği, taciz ve tacavüzcülerin salındığı, magandaların arttığı ve hiçbir şey yapılmadığı bir ülke içerisindeyiz. Böyle bir şeyin söylenilmesine elbette izin verilir. Ama yazık gerçekten çok yazık.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
+1 yılÖlmüş kadınlarınızla seks yapabilirsiniz diyen Vahhabi p*zev#ngi ile altı yaşındaki çocuk evlenebilir diyen bu dümbük arasında hiç bir fark yok.
Bu zihniyetin alayı pedofili arablara özenen hasta ruhlu canlılar Allah belanızı versin...50 Yorumla
+1 yılAna bacı söveceğim olmayacak.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
"6 yaşındaki ÇOCUK evlenebilir." Diyen bir zatın psikolojisinden şüphe etmem. Zira bilirim ki ağır bir şizofreni geçiriyor. Gerçekle , hayali birbirinden ayiramama yetisine sahip olmuş olmaktan ötürü. Bu şahsın tımarhaneye yatırılması bunu elestirenin de suç duyurusunun kaldırıp takdir duyurusunda bulunması temennisi içine girmiş bulunmaktayım.
118 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. Nurertin yildiza sorsan Allah gelecegi de bilmez , kader yoktur , sırat yoktur , kabir azabi yoktur.. boyle dogru itikattan sapmis bir adami hoca diye tv ye cikaranlara yaziklar olsun.. dogru durust tanimayan varsa lutfen ogrensin.. bu hoca adi altindaki adam, pek cok soylemine ehli sunnet gercek hocalarca reddiye yapilan , itikadi bozuk mealci bir adamdir.. bu adami dinleyen ve uyanlar da dogru yoldan sapar. Bu yuzden bu tip garip soylemlerine itibar etmeyin lutfen.. ve bilip bilmeden de vayy sakallilar boyle , islam boyle falan diye de atip tutmayin.. yasar nuri ozturk de guya hocaydi ama deistler en hakiki muminlerdir diye gulunc ve sacma bir fikir ortaya atip oyle öldü. Adinin onundeki prof. Ibaresine aldanmayin. Bu adami dinlemeyin. Kerem onder hocadan tut cubbeliye kadar tum ehli sunnet hocalar bu adamin soylemlerine surekli reddiye yapiyor. Bu adam tvlerden ve akademisyenlikten uzaklastirilmalidir.
22 Yorumla- +1 yıl
ya sorma hocam ya , cahil insanımız çok fazla.. bilmiyor.. böyle 4-5 tane çok bilinen adam var tvlerde.. ortaya bir şeyler atıyorlar, islamı tanımayan insanımız da dine düşman oluyor bu sefer.. bilmiyorlar ki , bu adam sapık hocalardandır.. mustafa islamoğlu - nurettin yıldız - mehmet karaman - yaşar nuri öztürk.. ve bir kaç tane daha ismini hatırlayamadığım tanınmış güya hoca , sapık hocalardandır.. ve gerçek hocalar bunlara ateş püskürmesine rağmen , ifade özgürlüğü adı altında hiç kimse elini sürmüyor bu adamlara.. hatta belki bu adamların insanları islama düşman etmelerini izlemek , bazı kesimlerin hoşuna bile gidiyor.. biz gelelim burada saçımızı başımızı yolalım , islamı bu adamlardan dinlerseniz sapıtırsınız diye.. bu adamlar , Kuran ı değiştirelim , bazı ayetleri çıkaralım , bazılarının metnini değiştirelim diyecek kadar sapıtmış adamlardır.. sen kimsin be adam 1400 yıllık islamı kafana göre değiştirmeye kalkışıyorsun demiyor kimse de çıkıp.. en büyük suçlu da diyanet işleri başkanıdır , eğer ki sessiz kalırsa buna.. !
+1 yılYa arkadaşlar. Ben 2 videoyu da izledim 6 yaş kelimesi geçmiyor? 20 yaştan sonra geçiyor ve insan kendini ne zaman dizginleyemeyecek nefsine hakim olamayacağını hissederse evliliği 20 yaşından sonra herhangi o yaş civarı yapabileceğini söylüyor. Diğer 9-10 yaş arası kelimeleri geçen video zaten alakasız o videoda anne babaların kendi çıkarları için çocuk yaşında evlatlarını evlendirmesinin islamiyette olmadığını söylüyor. Onların anne babalığını sorgulaması gerektiğini söylüyor. Neden bu iftira aşkı? Nerede objektiflik? Ön yargısızlık neden bizim toplumumuzda mevcut değil? Herkes kendini sabitlemiş bir yere. Farklı düşünüşte insanların fikirlerine toplumsal olarak etik olmayacak şeylerle karalama ihtiyacı hissediliyor. Diğer türlü ayrı cidden anlama sorunu da olabilir. Anlayış da kıt bizim ülkede. Bu sadece bir kedimce değil cahillik her kesimde var maalesef. Bir sorgulama ve öz eleştiri olacaksa herkese olsun lütfen.
150 Yorumla
+1 yılMedyaya kesinlikle ve kesinlikle güvenmiyorum bu konu kesinlikle yanlış videosu Nerde hocanın söylediğine dair madem bu haberi yayınlıyorsunuz videosunuda yayınlayın söylemiş mi söylememiş mi görelim insanlar hakkında atıp tutmak iftira atmak medya da çok kolay bu zaman çok tehlikeli yanlış bilgiler olabilir mi deyip bir tane araştıran Allahı kulu var mı çok merak ediyorum ara sıra vaazlarını dinlediğim bir hocadır. Bu zamanın kaliteli hocalarına hangi iftira atılmadı ki. İslami hocalara iftira atarak kirletmeye çalışıyorsunuz hepimiz farkındayız bunu ön yargı yapmadan araştırın bence medyaya hemen inanmayın asıl videosunu araştırın. Ben de öyle yapacağım çünkü insanlara iftira atmaktan Allaha sığınırım kul hakkından Allaha sığınırım.
2114 Yorumla- +1 yıl
Izlemek istersen youtube de cok var
- +1 yıl
İzledim teşekkür ederim cidden medya tehlikeli bir şey Allah korusun bizi medyanın şerrinden
- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Medya yalan söylüyor iftira atıyor hocaya hoca videoda 6 mi demiş yoksa 20 ve sonrası mı demiş millet medyadan öğreniyor herşeyi araştırmıypr sonra da akılda öylece kalıveriyor
- +1 yıl
Videoyu bende izledim. hoca belli bir yas vermiyor.
Hoca evlenme ihtiyaci oldugunda evlenmeli diyor.
Kizlar adet gormeye basladiktan sonra evlenme ihtiyacida baslar. lutfen satir aralarini iyi anlayalim. ya da biz farkli videolar izliyoruz - +1 yıl
20 diyor videonun sonunda
- +1 yıl
Akillica toparlamis diyelim
- +1 yıl
O video tam mi kesinti mi acaba neden öğrenebiliriz
- +1 yıl
Baska videolarida var diger videolarda hangi anne baba 7 yasindaki cocugunu evlendirebilir diye basliyor.
Aslina bakarsan evlenme ihtiyaci dedigi anda filim kopuyor. hepimiz biliyoruz evlenme ihtiyaci ne zaman baslar.20 yasinda baslamaz. regl olmaya basladiktan sonra cinsel arzularda baslar.
Zaman sonraki videolarinda daha farkli vaaz veriyor.
- +1 yıl
Onun dediği ne biliyor musun hani insanlar olgunlaşıyor ya ondan bahsediyor
- +1 yıl
Olabilir fakat islam toplumunun uygulamalarini hepimiz biliyoruz. pek cogumuzun babznnesi 14 yasinda evlendirildi.
Referans aldiklari kaynak islamdi.
Islami kim bu sekilde ogretti bu hocalar.
O kadar ucu acik konusuyorki. tam net kestirip atmiyor farkindaysan - +1 yıl
Nedenini tam olarak sormak gerekir hocaya bence
- +1 yıl
Belki zamanla alakalı bişey dır
- +1 yıl
Muallak konusur bunlar
+1 yıl18-ne gelmeyen bir çocuk evlenemez.
18-de özgürdür, bu yüzden ne isterse yapar.
şu an şimdi Efendimiz Ahmed Peygamberimizi eleştiren, saldıran, Emevi hadislerini örnek gösteren kardeşlerimiz olacaktır.
Şimdiden söyleyeyim;
Peygamber efendimiz Ayşe ile 624 yılında evlenmiştir (tahminen öyledir).
Ayşe de 605 doğumludur. Yani evlendiğinde 19 yaşındaydı.95 Yorumla- +1 yıl
Hocanın kastı neydi, ne değildi bilmiyorum. 6-10 yaşında bir çocuk zaten evlenemez. Ama 18 yaşından küçük olan bir çocuğun evlenemeyeceğini siz neye dayanarak söylüyorsunuz?
- +1 yıl
Seni yürekten tebrik ediyorum...
- +1 yıl
@BuzlarTriliçesi Uzmanlara, hemde çoğu devlete göre,
sizinde bildiğiniz gibi,
gençlik devri 18 de girer.
21 de ergenlik biter.
Şöyle bir bakarsak, insan daha 18-ini tamamlamadan sağlıklı düşünemez.
Zaten benim arkadaşımın kızı kaçtı.
15-de kaçtı hatta. Ve ya 16-ydı.
şu an kocasının nasıl terketip onu evden attığını,
ve nasıl hıçkıra hıçkıra ağlayarak eve dönüpte annesinin kabul etmediğine ben şahidim.
Bir çocuk sağlıklı karar veremez. - +1 yıl
Evden 20li yaşlarda kaçanlar da aynısını yaşıyor. Bunu bir delil olarak gösterecekseniz eğer görünen o ki 20 yaşındaki de pek sağlıklı düşünemiyor. Eğer islama muhalif konuşmak istemiyordanız lütfen açın ve bir kaç fıkıh kaidesi okuyun konu hakkında.
- +1 yıl
@BuzlarTriliçesi
Hz. Ayşe ile, 20 yaşındaki bir genci bir tutmanız,
sizin,
41 yaşındaki bir adama "aç oku" demenize benzer.
Selametle.
+1 yılSöylemiş kelimesi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama dinde kız adet gördüğünde evlenebilir diyor Allah'ın kelamı bize doğru yolu gösterir şüphesiz ki yaratan herşeyi bilir ama benim fikrim 18 yaştan sonra evlenmesi makbul...
Hocaya gelirsek hoca 6 yaşındaki kız evlenebilir diyorsa ordakiler tepki yapmamışsa insanların vicdanından şüphe ederim dilsiz şeytanlar benim için peki söylememişse adamın günahına girmiş sayılırız ayrıca bir hoca bu fetfayı veriyor diye uymak zorunda değiliz herkes doğrusuyla yaşar araştırmak güzel bir şeydir bilmeden atıp tutmaktan kolay iştir araştırmak...10 Yorumla
+1 yılKendilerini tanımıyorum fikirlərini düşüncələrini biliyorum ne iş yapıyor onu da bilmiyorum.
Ama eğer bu söylediği cümle doğruysa tam bir "cahil"
Eleştiri nasıl yapılmış ne denilmiş hakaret içeriklimi onu bilmediğim için bişey diyemiyorum.
"Adalet sadece kitaplarda yazmaz."70 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılÇok yazık , bunlarin kafası çükleri olmus...
6 yasinda bir cocuk evlenebilir diyen adamda ayni malesef , "babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda, kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması, ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbisesinden tutarak, ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır" diye fetva veren devletin adami diyanet isleri baskani da... potansiyel sapik yetistiriyorlar ülkeye cok yazik kim 3 çocuk yapmak ostiyor simdi el kaldırsın...
bu ülkede hersey olabilirsin bir torpile bakar , din iman allah dersin bir oya bakar ama adam olmak...20 Yorumla
+1 yılBu olayı bilmiyorum ama adamın dedigine katılıyorum. Burdaki evlilikten kasıt yatak odası çamaşır bulaşık karı koca iliskisi degil. 6 yas ve sonrasinda artik cocuklar büyümeye basliyor. 9 yasinda adet olan kendini bilen kizlar var mesela. Bu yaştan sonra kız erkek ilişkilerine yakinliklarina dikkat edilmelidir, belli yastaki adamlarin yanina bu yastaki cocuklar tek basina birakilmamalidir. Bunu söylemektir amaci. Olayi tamamen yüzelsel yargilamayin.
120 Yorumla
+1 yılVidyosunu koyda dinleyelim. Oyle iskembeden atma. Ben dinledim. Hatta birkactanesini dinledim. kizi istemedigiyle evlendiremezsin bile diyor. O nikahin gecersiz oldugunu bile diyor. Iliskiye girip hamile birakilmalari doğru tabiki. Erkk bo@zuntulari ortada kiz kalmadi diyen siz degilmisin iz. Daha lisede yatip kalkıyorlar liseden arkadasim hamile kaldı lise 2de okula gelemedi. Birininde cocugu evlatlık verildi. 16 ve 17 yasindaki kixlardi bunlar. Bence sizin kafada erkkler 40 kisinin alt#ina gi@ren kizlara layiklar.
10 Yorumla"6 yaşındaki çocuk evlenebilir" diyen değil, eleştiren mahkemede! Bu konuda ne düşünüyorsunuz? ↗
Şu videoyu izleyin de bu adamın ne düşündüğünü adam gibi öğrenin! Duyduklarınızı hoşunuza gidecek, nefsinizi tatmin edecek şekilde dinlerseniz elbette yanlış düşünürsünüz! Kulağınızla dinleyin, başka tarafınızla değil!01 Yorumla- +1 yıl
Bağlantıyı yanlış göndermişim. Bağlantı şudur:
https://www.youtube.com/watch?v=-Tq4it34TUA
halen uygulanıyor olmasını savunmak başka, olanı inkar etmek başka, olmadığı-olmayacağını savunmak başka başka şeyler.. hoca bunlardan birisinde algı yaratılarak mahkum edildi. himaye altına almak bir evlilik çeşidi, bunu kültür, içinde normalleştirmiş. elde orak ekin toplama, ok ve süngü ile avcılık yapıldığı dönemlerde nasıl herşey olağansa o kadar olağan şeyler olduğu zamanların normalliğinde.. keşke diyorum.. anlayış ve kavramada sıkıntı yaşayanlar için game of gibi ya bir dizi, ya da marvel film çekse.. eminim meselenin tüm sisli bulutları dağılacak üzerinden. ben sadece hoca ve konuya dair yorum yapıyorum.
00 Yorumla
+1 yılMilletimiz yine bilmeden konuşuyor her zaman ki gibi. Burda ki yaş mevzusu çok farklı. Hz Aişe dokuz yaşında evlendi diye gündem yaratanlar önce bir gidip araştırın öğrenin. Önceden araplar kız çoçuklarını buluğ çağına girdikten sonra yaş olarak sayıyorlarmış. Mesela 12 yaşında buluğ çağına girdiyse 12+9=21 Bu şekilde hesaplanıyor.
1115 Yorumla- +1 yıl
21yaşındaki biriyle 54yaşındaki biri evlen isteyince bu kişi peygamber olunca sapık olmamışmı oluyor.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Tebrik ediyorum çok güzel açıklama.🤗🤗👏👏👏👏 @Efruze_Hanim
- +1 yıl
Bunu belirtmeliydi. Ama ort 10 yasinda ergenlige girse 16 olmus oluyor hala daha erken bir yas
- +1 yıl
- +1 yıl
@tehlikeliküçükbayan teşekkürler hala anlamayanlar var ama😪
- +1 yıl
@lostlovepp zaten ben de bu kadar hassas bir konuda milleti böyle gaflete düşürcek şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum
- +1 yıl
Onlar bilgiye kapali kendi doğruları olan kişiler. Hayatlari boyuncada öyle kapali olacak kisilerdir. Bosverin böyleleriyle ugrasmaya degmez. 🤗🤗 @Efruze_Hanım
- +1 yıl
@nerdenbileyimbenn Peygamberimiz Allah’ın emriyle evlendi ve Peygamberlerin sıfatında İsmet yazar günah işlemez yazıyor ne mesnetsiz bir ifade ettiğin ifade helak olacaksınız
+1 yılÇocuk senin cinsel objen soyunun devamı için kulukçan değil. Çocuk dediğin sokaklarda oyun oynayan dünyanın masumiyetini üstünde taşıyan bir varlıktır. Mümkünse bu tarzda düşünen ve utanmadan yüzü dahi kızarmadan bunları dile getiren insanları genel evlerde çalıştırıp kazandıkları paraları yetim, maddi durumu olmayan çocuk yardıma muhtaçlara verilsin. Cinsel bir obje nasıl olunurmuş öğretilsin.
20 Yorumla
+1 yılBu ve bunun gibi pedofili pi*lerin allah belasını versin
52 Yorumla- +1 yıl
Videoyu izledin mi sen küfrediyorssun
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen ne hakla bir insana iftira atiyorsun? insana iftira atmanin suc oldugunu bilmiyormusun? birde bunu populer yapmislar. olay mahkemeye intikal etmis mahkeme karari verilmis bir olayda ne curetle boyle bir paylasim yapiyorsun bu sitede admin yokmu? bu paylasim halki kin ve dusmanliga sevketmektir. bu paylasim alalen basin yayin yoluyla hakarettir ve cezasi 2 katiyla islem gorur. bu paylasimi ya kaldirsinlar ya sil yoksa gerekli yerlere bildirecegim. zamanimiz teknoloji cagi iken bu sekil haberler yapip insanlari galeyana getiremezsiniz !
00 Yorumla
+1 yılBu konuda düşünunce sinirden gözümden ateşler çıkıyor bu zihniyetinde boyle dusunenlerinde uygun yerlerine bir seyler sokmak istiyorum
28 Yorumla- +1 yıl
Sen izle seversin
- +1 yıl
Kafan mı iyi ben izledim izle diyorum tövbe ya Allah akıl versin
- +1 yıl
Sanane
- +1 yıl
Cahil senin gibiler oluyor işte araştırmadan konuşanlat.
- +1 yıl
Ahahagahahahahag sende kudur
- +1 yıl
Ne kudurcam gülüyorum sana 😂😂
- +1 yıl
Iyi yapıyorsun
Olayın tam içeriğini bilmiyorum fakat ne geliyorsa bu bazı "hacı-hoca"lardan geliyo.
Artık şu at gözlüklerini bir çıkarsanız mı ya?
Adamın ağzının içine düşüyorsunuz, ne dese de savunsak avukatlık yapsak diye. Gerçekten sıktı.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDur şu aminakodumu çocuğuna da ben bir küfür edeyim.. Lan be sakalını s2tigimin iti.. Lan be yolsuz kansız köpek, lan be cibiliytsiz insan sıfatındann uzak iblis.. Bluu çağına girmiş, hatta öncesinde de evlenebilir diyen bezelye beyinli yaratik. Senin dinini imanını s2eyim emi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcanım cahil pislik yobaz. Lan 6 yaşında çocuk daha anaokuluna gidiyor. Normal bir çocuk 12 yaşlarından sonra bilinci açılır neyin ne olduğuna karar verir. Kendi emellerinizi topluma musallat ediyosunuz. Bunlara acimicaksın bunlar dinide kendilerine kalkan eder. Konuşmak istemiyorum. Arınma Gecesi şart. Ülkede bişeyler yanlış gidiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konu çok eski bir gündem diyenler olmuş.
6 yaşında ki çocuğu evlendirmek, tacavüze zemin hazırlamaktır.
Bunun eskisi yenisi olmaz.
... Ve bu tip bir tecavüzün en büyük ortakları dini nikahı kıyan imam ve tavsiye eden üçkağıtçılardır.
Yanında yetişip Nurettin Yıldız'a melake muamelesi yapanlara bir sorum var;
-Bu lafı önceden demiş ise, bu adamın yanında öğrenci olmaya hiç utanmadınız mı?
Korkmadınız mı?10 Yorumla
+1 yılNureddin Yıldız'ı gerçekten tanımadan bu yorumları yapan yazıp çizen insanların hakkını nasıl ödeyeceğini çok merak ediyorum. Tanımadan önce ben de çok ön yargılı düşünüyordum ama bu yargıyı yaratmaya çalışan insanlar çok güzel çalışıyor ben 2 3 senedir birebir tanıma fırsatım oldu gercekten çok değerli bir insan bunu Allah rızası içinde cekinmeden her yerde söylerim. Sizece nacizane fikirim tanımadan yargılamayın kim olursa olsun 😊🌿
3062 Yorumla- +1 yıl
@Sedaella Bu konu çok eski bir gündem zaten çünkü yapacak gündem bulamıyorlar bu konu hakkında basın açıklaması ve videosu da mevcuttur. Acaba siz ne kadar araştırdınız?
- +1 yıl
Ağzından çıkmışsa eğer bu sözler yazık etmiş kendine ha eğer söylemediyse bilemem kim söylerse söylesin yorumum aynı olur. Söylenmiş olduğunu var sayarak yorum yaptım. Bunu söyleyen şahıs bana göre aklı dengesi yerinde olmayan biridir. Dikkat edin söyleyen şahıs dedim. Söylemiş demedim.
- +1 yıl
@Sedaella 6 yaşında bir kız çoçuğunun evlendiği ülkeler Tayland gibi geri kalmış ülkeler ve bizim ülkede böyle beyinlerin işi nedir anlamış değilim
- +1 yıl
@Sedaella yıllardır nureddin hocanın vaazlarını dinledim kitaplarını okudum fetvalarını dinledim, boyle bir şey söyleyeceği konusunda aşikar ım. Mümkansiz..
- +1 yıl
@selman_kingof videolarını izlemedim yorumumu yapmış olabileceği ihtimalini düşünerek yaptım. Şahsını tanımıyorum. Bu yüzden yorum yapamam. Ama bu sözler söylenmişse buna atıfta bulunarak böyle şeyleri söyleyen ve bu düşüncede olan insanları baz alarak yaptım yorumumu.
- +1 yıl
Kusuruma bakmayın peşin hüküm veremem tabi ama böyle birşey olduysa tabi üzülürüz bundan mutluluk duymak onlara prim vermektir
- +1 yıl
@Sareoffıciall hoca guzel anlatiyor, insanlar ne zaman evlenme ihtiyaci hissediyorsa evlenmeli diyor. yani kizlar adet gormeye basladiktan sonra erkekleri soylememe gerek yok.
Sana tavsiyem sen kizi adet gormeye basladiktan sonra evlendir. bu konuda cok detaya girmiyecegim. hersey ortada. - +1 yıl
Peki sunu sorayim. 6 yasindaki bir kiz nasil evlenebilir? Bunu mesru sayan gerekceleri nelermis?
- +1 yıl
- +1 yıl
Eskiden hocanin dedigi yaptigini yapma denirdi
Zaman degistikce hocalarda kendini guncelledi 😀
Bu turlu zirvaliklari nedeni ile millet hocanin dedigini yapmaz
Yaptigini yapar oldu.
Bu hocada kizini evlendirmez ki 😀😀
Cunki bu hoca kizi akilli olur 🤣🤣 - +1 yıl
E tamam ben ne diyorum? 🙄 @lostlovepp
- +1 yıl
Haklısın bak hep böyle konuşuyorlar ama kendi ailelerine en uygulamıyorlar @alternatif_
- +1 yıl
Elbette uygulamazlar. habire imam hatip acarlar kendi cocuklari bilmem nerde okur. cunki onlarin cocuklarinin ihtiyaci yok imam hatibe 😀😀😀fakir fukara salak olur ya hani salak oldugu icinde salak nesiller yetistirir ya hani
Ha o sebebden 🤣🤣 - +1 yıl
Yorum yazan arkadaşa sormak istiyorum vebal den bahsetmiş
Şimdi benim kız kardeşim 7 yasında babam cahil bir adam (ülkenin yarısı gibi) şimdi gidip bu hocanın bu sözüne uyup kardeşimi en az 15 yas büyük biriyle (ki bu en iyi ihtimal ) evlendirse bunun vebali kim verecek? Kararan küçücük hayatlar oluyor tabi siz anca fetva verin - +1 yıl
Buradaki arkadaşlarin tek hatası bir şeyi biri söylediği zaman onu alip kendi fikri gibi savunmak malesef. Aşagida bunun bir örneğini gördüm. Bir arkadaşı söylediği için saçma sapan bir düşünceyi savunuyor. Arkadaşlar Arap toplumunda, kadının yaşı buluğ çağına girdikten sonra sayılıyor diyen birisi ya cahildir ya da bilgisizlikden öyle konuşuyordur. Yine ayni şekilde bu zatı eleştiren arkadaşlara da şunu söylemek isterim. Araştirin sonra eleştirin. Oradan buradan duyduklarinizla iş yapmayın. Bir de lütfen ilminizin yetmediği yerde engel atmayın 😂
- +1 yıl
O arkadas cok akilli ya masallah diyelim neme lazim masallah demedigimiz catlar sonra vebal altinda kalmayalim , bizi kaale almiyor 🤣🤣😋
- +1 yıl
Climax ilim diye diye uzay fetihleri yaptirdiniz bu millete helal valla bravvo. bumu ilim
- +1 yıl
- +1 yıl
Evet dinimiz ilim dinidir , bu konu ortak noktamiz.
Ama nedense dini referans alan ilim adamlarimiz cocuklarin uckurunun derdinde.
- +1 yıl
Bosuna sacmaliyor yaa , evlendirmezlerrr kendi cocuklarini sadece cocuk tacizcilerine referans verirler adamlari hapse attirirlar 😂😊😊
- +1 yıl
Arkadaşlar bu yaptığınız yorumları tarihsel perspektiften yapmıyorsunuz. Yaptiginiz tek şey 2019 bakiş açısıyla 6. Ve 7. Yy arap toplumunu eleştirmek oluyor. İlk emri oku olan bir din ve okumaktan bihaber müritleri :) Herkesin hayatını okuyorsunuz. Kendi inandığıniz dinin peygamberi hakkinda kaç kitap okudunuz merak ettim?
- +1 yıl
Sen evlendir abicim dugunede davetiye gonder gelirim
- +1 yıl
Hoca 6.7. yy dan bahsetmiyor. o yuzyillari gunumuze uygulamaktan bahsediyor
- +1 yıl
Aynen @alternatif_
- +1 yıl
Anlamiyorr aldi bizi tarih sayfalarina gomdu. hocaefendi bugunden bahsediyor tarihdd boyleydi o zaman oyleydi demiyor bugun uygulanmasi yanlisdir demiyor
- +1 yıl
Taninirrr belli eder kendini
- +1 yıl
Emrin olur paşa 😆
- +1 yıl
https://youtu.be/TA51nOFVeHg buyrun bu hocanın videosunu izleyin.
- +1 yıl
Soruya cevaben ben çocuğumu 6 yaşında evlendirmem. İkincisi o dedigin şeyin din ile bağdaşan bir tarafıda yok. O , o coğrafyanın, bölgenin kendi uyguladığı adeti. Kuran'dan 6 yaşında bir çocuğun evliliği caizdir diye bir şey de çıkartamazsiniz. Şeriat dedigimiz uygulama da Allah'ın o dönemki Arap toplumunu düzeltmek icin gondermis olduğu emir ve yasaklardir. Toplum modernlestikce ve gelistikce hukuk da değişir, gelenekler de değişir. Elbette ki 600 lü yillarda uygulanani şimdi uygulamayacagiz. Adam bunun istismar olduğunu söylüyor. Siz de yok öyle değil böyle diyorsunuz.
- +1 yıl
6 yaşındaki kızını 25-30-40-45-50 yaşındaki adamla evlendirecek misin? Sapık!
- +1 yıl
Hala eski gündem diyor Allah belanızı versin!!! Acılar içinde kalın da ölmek isteyip de ölemeyin inşallah!!! 6 yaşındaki kızını bir adamla evlendirecek misin bu soruyu soruyorum! Sapık!
- +1 yıl
Adam diyorki daha eski videosunda
Evlenme ihtiyaci hissettiginde evlendirilmeli diyor.
Ne dsmek istedigini anliyoruz regl olmaya basladiginda kiz cocugu iliskiyi arzular.
Bir cogumuzun babannesi buyuk babannesi 13 14 yasindz evlendirildi referans aldiklari yer neresiydi aha bu hocalardi daa
Yok oyle anliyoz yok boyle anliyoz bir sizsiniz akilli - +1 yıl
Ben 6 yasdan hic bahsetmedim. ben videoyu izledim evlenme ihtiyacinin basladigi yas dan yaptim tum yorumlarimi. o 6 yasin muhatabi ben degilim 😀
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkadaşlar çocuk ile aklı başında olan birey arasında fark var. Bizim devletimiz 18 yaşından küçüklerin evliliğini yasakliyorsa ona uymak zorundayız.2 2 daha dört eder. Avrupa'da 12 yasinda kiz sevgilisinden hamile kalıp çocuk doğuruyor. Acaba bu adama verdiğiniz tepkinin aynısını veriyor musunuz? Bir diğeri kendi dedenize 18 yasindan küçükse nineniz aynı sekilde Pedofili diyebiliyor musunuz? Hâlâ daha adamın dediklerini çarpıtiyorsunuz. Zihniyetiniz kötü çünkü.
- +1 yıl
Guzel kardesim hoca muallak konusuyor bunu sende gordun.
Net bir sekilde kestirip atmiyor sonra caltiriyonuz diyosun. bu adam net bir sekilde 16 diyeviliyormu yok 20 diyebiliyormu yok uni bitsine zaten karsi askerlik bitsine zaten karsi eline meslek alsin onada karsi. ne kaldi geriye evlenmeye hazir oldugu zaman.
Bizmi captirdik zaten Carpikmiydi - +1 yıl
Bu videoda sapıklığın ortaya koymuş bu dinci pislik
Karalama falan degil
https:// m. facebook. com/story. php? story_fbid=1153578571384983&id=738175486258629&refsrc=http%3A%2F%2Fwww. google. com%2F&_ rdr
Linkin boşluk olan kismini birlestirin izleyin - +1 yıl
@alternatif_ ben 17-18 yaşındayım evlendim. Kocam da 20 yaşındaydı işsiz güçsüz evimiz yok barkımız yok. Anamızın babamızın da durumu yok diyelim düğün yapmaya ya da ev almaya eşya almaya seks için evlendik bir türlü şeyimize söz geçiremedik evlendik sokakta mı gerdeğe gireceğiz? O yaştan sonra anamız babamız çocuk gibi bir oda verip odamızda mı yapacağız? Ana ve babayla aynı evde sevişip seks yaptıktan sonra onlar duyarak mı duşa gireceğiz? Ben işsiz o işsiz ev yok eşya yok ana baba evinde sığıntı gibi e peki bizim çocuğumuz olunca çocuğumuza kim bakacak sokağa mı salacağız? Canın seks istiyorsa evlen demek nasıl bir sığırlık? İş güç okul askerlik için erteleme demek nasış bir sığırlık? Bu devletin bu sığırlardan temizlenmesi lazım acilen!
- +1 yıl
@Véroniquee özelden linki atar mısın bana seni takip ettim sen de beni takip et mesaj atayım link olarak paylaşayım
- +1 yıl
Bir insan Nurettin Yıldız gibi adamları ''değerli'' olarak nitelemek için nasıl bir eğitim ve aile ortamından geçiyor acaba
- +1 yıl
çocuk tecavüzlerini meşrulaştırıyor ama çok iyi bir adam. iğrençsiniz.
+1 yılCumhuriyet gazetesinin başının altından çıktığına nedense hiç şaşırmadım. Bu hoca bu cümleyi kurabilecek zihniyette olan bir hoca değildir bunun altını önce bir çizelim. Sonra gelgelelim ki meyve veren ağacın nasıl taşlandığına. O kadar cümleden, oradan bir kelime alıp şuradan da bir kelime iliştirip damgayı bir güzel vurmayı pek severler. Olur size "Altı yaşındaki çocuk evlenebilirmişmiş"
00 Yorumla
+1 yılBu yaptığınız araştırmadan etmeden İFTİRA atmaktır. Pucca denen kuklanın işlediği kanunda karşılığı olan bir suçken hangi hukuk bilginizle bunu sorguluyorsunuz? Dünyadan hiçbir haberi olmayan sizin gibi klavye delikanlıları yazıyor çiziyor. Sokakta tanımadığınız bir adam “uyuşturucuya özendirmekten 7 yıl hapis cezası aldı” dense de böyle üzülecek miydiniz. Uyuşturucuyu özendiren, kullanmaya teşvik eden kim varsa hepsi enselenmeli.
00 YorumlaEmin ol hiç iyi şeyler düşünmüyorum dile getirirsem engel yerim ama...
14 Yorumla- +1 yıl
YA BEN BÖYLE ADALETİ DE BÖYLE KONUŞANI DA DAVA AÇANIDA TERS YATIRIR DÜZ SİKERİM ALLAH BELANIZI VERSİN NE DEMEK 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK EVLENEBİLİR ADI ÜSTÜNDE ÇOCUK O DAHA ÇOCUK ÇOCUK ERGEN DAHİ DEĞİL SİZİN OLMAYAN KİRLİ VE CAHİL ZİHNİYETİNİZE SIÇIYIM ALLAH BİNBİR TÜRLÜ BELANIZI VERSİN SİK BEYİNLİ PİÇLER CEHENNEMDE CAYIR CAYIR YANMANIZ DİLEĞİ İLE
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu insan 6 yasındaki torununu gözden çıkarmış. Sapıklıktır. Üremenin yaşı 6dır diyor. Biz bunlarlarla uğrasalım ekonomi es geçsin. Yok öyle. Bunlar boş mevzular. Yıktıgınız ekonomiyi toparlayın. Kimseye yıkmayın. 20 yıldır sizde. Kime bok atıyorsunuz😂😂👍
10 YorumlaHükümetin göt yalayicisi olursan her yerde kayirirlar seni. Istersen bir terorist ol bunlarin gotunu yalarsan bunlar ve yandas medyalari seni kahraman olarak gosterir. Dinci gorunumundeki domuzlarida cok sever zaten bizim cahil halkimiz
10 Yorumla
+1 yıl6 yaşinda kizini evlendirsin sonra bu fetvayi versin!
6 yasindaki cocuk nasil kadinlik yapabilir?13 Yorumla- +1 yıl
@sultann3363 bu uydurma bir söylem mi haberdeki?
- +1 yıl
Evet medya ya hemen inanmayın araştırın tavsiyem
Nureddin yıldız öyle bir şey dememistir ya inanmak istemiyorum
73 Yorumla
+1 yılİşte bu kadar yobaz olduk pes. Çocuk evliliklerini neden bu kadar meşrulaştırıyorlar anlamıyorum. Adalet göremiyorum.
30 YorumlaOf yeter be ülkede adalet yok diyip duruyor herkes Ecet yok ! Halk bunu istiyor görmüyor musunuz? Tecavüzcüler serbest katiller serbest ! Ama halkın seçimi ortada
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılbu adamın yaptığı tabi ki cinsel istismar suçunu övmek tck da suç ama diğeri ne diyerek eleştirmiş o da önemli.
not: adalet diye birşey yok simülasyon o.10 Yorumla Aslında yargılama 6yaşındaki kız çocuk evlenebilir diyen hakkında olmalı, çünkü bu kişi T. C. Kanunları varlığına hakaret etmiştir, realitede karşı gazeteci yargıya intikal ettirilmiştir
10 YorumlaŞeytandan daha korkunç şeyler düşünüyor bu kansızlar allah sizlerin eline hiç kız çocuk vermesin inşallah
20 Yorumla
+1 yılÖnceden dindar kesim eziliyordu kamusal alanlarda başörtüsü takamıyorlardı kadın din hocası bile mecburiyetten peruk takıyırdu bu derece hakları yeniliyordu. Şimdi de tam tersi eziliyor adam doğruyu savunup yazdığı halde 🤨
02 Yorumla- +1 yıl
Cumhuriyet gazetesi yazarı suç duyurusunda bulunmuş ya sonra da suçlu kendisi olmuş öyle anladım ben
+1 yılYazık ülkemize, ne halden ne hale geldi... Daha doğrusu getirildi. İnsan dışı varlıklar hep mi vardı yoksa sonradan mı türedi? Merak konusu.
10 Yorumla
+1 yılİyice cozuttular artık. Bu tiplerin hepsini sınır dışı etmek gerek. Böyle insanları gündeme sokmak bile hata
10 YorumlaAbi nın dediği yaşda olan çocuğuna ya da torununa uygulasak o zaman tekrar bir sorsak. Kimse kendi giymeyecegi kefeni başkasına bicmeyecek
10 Yorumla
+1 yıl6 yaşında değil 15 16 yaşında bir çocuğa bile böyle düşünen pic kurularının zihniyetinden şüphe ederim
10 YorumlaKesinlikle idam edilmesi gerektiğini düşünüyorum 6 yaşındaki çocuk daha aşkın ne olduğunu yeni öğrenmiştir ya da öğrenmemiştir
10 YorumlaBu ülkede kim mal mal konuşuyorsa onun tarafı tutuluyor, lanet olsun. Gebersin 6 yaşındaki çocuk evlenebilir diyen dinci görünümlü dinsiz/dinsizler.
10 YorumlaArkadaşlar, bir şeyi eleştirmeden önce siyak ve sibakına bakmak ve bu konu hakkındaki konuşmasının tamamını dinlemeniz lazım. Bizim insanlarımız malesef her duyduğuna atlıyor. Son derece yanlış bir davranış.
20 Yorumla
+1 yılO çocuk evlenebilir diyen de onu eleştiren de aynı sistemin ürünü...
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu adamın öyle bir söylemi yok. Genelde hocaların söyledikleri kırpılıp kesilip servis ediliyor. Dini söylemlerde eksik ve eklenerek , servis edildiğinde yalnış anlama oluyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı haksız ve yalan eleştiri yaptığı için mahkemelik olumştur (tabii buda doğruysa). Ya da ıspatlaman gerekir?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman işe kendi çocuklarını evlendirmekle başlasın köpek 😉
10 Yorumla
+1 yılHer çağda gereksiz insanlar olacaktır. Önemli olan bizim ne düşünüp hissettigimizdir. Beyin bedava
10 Yorumla
+1 yılÜlkede ne zaman adaletin doğru üşlediğini gördükki. Böyleleri yüzünden artık insanlar çocuk yapmak istemicek
10 YorumlaArkasında iktidar var bu adamın. Çocuk haremi kursa alkışlamaya giderler ne sandınız
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılsonra karaktersizler utanmadan istismarcilara idam der ama boyle adamlarinda g... deki kıl olurlar.
10 Yorumla 6 yaşında kız çocuğuna insanın pipisi mi kalkar ya çıldırıcam!!!
10 Yorumla6 yaşında çocuk daha ya neyin evlenmesi ergenliğe girmeden evlenmenin yasak olduğunu biliyorum ben
10 YorumlaYolumuz hak idi şimdi ne bilinmez. Allah sonumuzu hayır etsin diyecek söz yok her şey ortada...
10 YorumlaYahu bıkmadınız aslını araştırmadığınız iftiralar üzerinden goy goy yapmaya nerde geçiyor bu ibare getir link at bir bitmediniz din düşmanları
12 Yorumla- +1 yıl
Nurettin Hoca zina tehlikesi olmadan evlenin tavsiyesinde bulunur ve gençler okurken evlenin diye tavsiye eder 6 yaş nerde geçiyor getir göster madem din düşmanı değilsin neden din ve din adamları üzerinden nefret söylemi getiriyorsun taciz tecavüz gibi ahlaksız durumlara karışan dini kimlikli kişilerin olması bunların dindarlara dini gerçekten yaşayan hassasiyetteki kişilere saygısızlık !
+1 yılRuh sagligim artik haber falan da izlemeyi kaldiramiyo. Yansin su ulke komple. Dayanamiyorum
10 Yorumlanasıl rezil bir zihniyetle yaşıyoruz bu ülkede diyecek söz yok artık bu pisliklere.
10 Yorumlaİçimde böyle insanlara krşı o kadar öfke var ki. Belki karma gününü gösterir bilemeyiz.
10 Yorumla
+1 yıl6 yaşında evlenemez kim diyo bunu ergenlik çagında evlenebilir
Buda bedenen ergen olacak yaş bali yani
Bide ayriyetten beyin olarak yal bali olcak
Bulü çagından önce olmaz.
"bali, bulü" bu kelimeleri yanlış yazdım sanırım. Düzeltebilen varsa buyrun.00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı. Allahın adaleti şaşmaz. Elbet görürler onlarda adaletin ne olduğunu. Sen sabır ver Allahım 6 yaşındaki çocuk lan okuma yazmayı bile ulan ulaaan.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 970 cevap paylaştı. Dönem birilerinin devri, yesinler biraz herşeyin iyisini.
10 YorumlaKişiyi tanımadan veya kendi kulağınızla duymadan her gördüğünüz, duyduğunuz şeye inanmayın be kardeşim
94 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat