Yargıtay kadının sadakatsizliği nedeniyle boşanan çiftin çocuklarının velayetini, "annenin bu yaşam tarzının, çocukların bedeni, fikri ve ahlaki gelişmeleri bakımından ciddi risk teşkil edeceği" gerekçesiyle babaya veren yerel mahkeme kararını bozdu. Gerekçede, "Bu duruma göre, ortak çocukların velayetlerinin anneye bırakılmasına karar vermek gerekirken, annenin boşanmaya sebep olan kusurlu davranışı dikkate alınarak hüküm kurulması doğru olmayıp bozmayı gerektirmiştir." denildi. Siz Yargıtay'ın bu kararını doğru buluyor musunuz? Bir annenin ahlaki durumu çocuğu nasıl etkiler? Böyle bir durumda çocuğun velayeti anneye mi verilmeli yoksa babaya mı? Kocasını aldatan bir kadının çocuklarının velayeti anneye verilmeli midir?#iyiliğiseç
Güncellemeler
+1 yıl
🌺🌺
Yargıtay kocasını aldatan kadının çocuklarının velayetini anneye verdi. Yargıtay'ın bu kararını doğru buluyor musunuz?
bir anneyi evladından ayıramazsın ne olursa olsun evlat her zaman anneye muhtaçtır annede evladına, kadın evladını değil kocasını aldatır, önce erkek kendine sormalı ben adam mıyım, ben adam olabiliyor muyum, neden aldatıldım diye kendine sormalı, kadınlar duygusal varlıklardır eğer bir kadın aldatıyorsa erkek bunu hak ediyordur, kimse inanıp hayatını kızlığını gençliğini bir adamın önüne sermeyi göze alıp sonra o adamı aldatmaz, kim bilir kadına ne yaptı, eve arkadaşlarını çağırıp içki masası mı kurdurdu? yoksa karısını hergün itip dışlayıp kendi eksikliği ve yetersizliği yüzünden aşağılayıp azarladı mı? ya da karısıyla markette alışveriş yaparken bir anda karısına bağırıp çağırıp azarlayıp kasaya geldiğinde kasiyer kıza ; hayatında karısına hiç davranmadığı kadar yakın ve kibar davranıp karısını kendinden tiksindirdi mi? bunları da düşünmek lazım, erkekler iki cinsiyet arasında en nankör ve aldatan taraftır, kadın sadece daha duygusal olduğu için bunu erkekler gibi ustaca saklayamaz ve belli eder yakalanır ama aslında istedikleri birkaç güzel söz ve ona kocaman sarılıp uyuyana kadar sımsıkı sarılmayı bırakmayan lanet bir adamdır, kadınlar dünyanın en değerli varlıklarıdır ve ilelebet bu böyle kalacaktır.. 🖤
Bir erkek kanı bozuk olsa dahi aldatmak kişisel bir durumdur karakteri zedeler. Karşında adam yoksa ayrılacak hayatını öyle düzene sokucaksin. Adam kötü ve kadın bundan dolayı aldattı diyelim yine çocuklara zarar.
Aldatma koşullarını bilmeden böyle bir şeye cevap vermek mümkün değil. Koca nasıl bir koca, kadın nasıl bir eş bilmiyoruz ki. Adam kadına aşırı şiddet uygulayan, evinin geçimine katkıda bulunmayan, evine uğramayan, çocuklarını döven, taciz eden, alkolik, madde bağımlısı vs vs biriyse kadın çaresi olmadan, çocuklarına bakmak için başka birine sığındıysa bu durumda hala kötü ya da ahlaksız mıdır? Tüm bilgilere sahip olmadan herkese Şeyma Subaşı muamelesi yapmak yargısız infaz olur. ( Şeyma isminin aldatmayla ilgisi yok, popüler biri diye aklıma geldi sadece) Yargıtay da tam bu durumlar için var. Böyle durumlarda da iyi ki var :)
Kesinlikle katılıyorum size Rehberim çok haklısınız böyle bir karar karşısında nabız yoklaması yapmak istemiştim sadece.. Not: Örnekte verdiğiniz "Şeyma" ismi için üzerime alınmadım her "Şeyma" aynı olamaz zaten sevgiler..😍😉❤❤
Velayet davalarında genelde anne lehine kararlar çıkar. Bunun istisna olduğu en büyük durum ahlaksızlıktır. Örnekteki kadın aldatmış. Evliliğin detayını bilmiyoruz. Sadece bu bilgilere bakıp çocuğun anneye verilmesi yanlış karar. Ama burada babası da söyle böyle bir babadır belki diye senaryo yazarsak sonuç doğru karşılanır.
Kadının esıyle olan özel hayatı annelıgını perdeleyemez annelık baska bırsey eşlık başkabırsey kararı dogru buluyorum ne anneler var evlatları ıcın kendını frda eden asıl ahlaksızlık baskası ıcın cocularını bırakıp gıden cocugunu sokaklara terk eden cop tenekelerıne bırakanlardır
İhanet, hangimizin başına gelse yaralar, acıtır ve bizde unutulmayacak izler, giderilemeyen güvensizlikler bırakır. Kadının ihaneti çocuğunun ondan alınmasını gerektirecek bir fiil değildir. Kadının kocasına ihaneti evlilik birliği içerisinde onun kusurlu olduğunu gösterir.
Kocasını aldatmış çocuklarını değil. Niye verilmesin.. belki eşi ile ciddi problemleri var ama cok iyi bir anne. O kadın sadece 'anne' değil. Duygusal ruhsal anlamda da ihtiyaçları var. Soru başlığı bile ön yargılı olayın icini bilmeden burdan ahkam kesmek kolay
Kocasını aldatmak başka şey, annelik başka şey. Annenin bakımına muhtaç yaştaki çocukları tabii ki verebilirler. Ceza aracı olarak çocukları kullanamazlar yani insan iyi bir eş değil diye iyi bir anne olmayacak değil.
Çocuğa kim daha iyi bakacaksa çocuk ona verilmeli. Babanın aldatmamis olması onu çok ahlaklı yapmaz.. ebeveynlerin özel hayatlarında yaptigi hatalarin faturası çocuklara kesilmez. Bu nedenle kim daha iyi bakabiliyorsa ona verilmeli
Çocuğun ruhsal sağlığı dikkate alınarak karar alınmalı.. Bazı anneler var sevgilisi ile buluşmaya giderken çocuğu götürüyor. Kimseye söylemesin diye de dayak atıyor böylesine çocuk mu verilir allasen 😏
Bütün sorun erkekte , bir kadın her gece koklanmak ister , eğer haftada 1 veya 10 günde bir koklarsan , boynuzlanman an meselesi , çünkü bekar erkeklerin evli kadınlara karşı ilgileri daha fazla , tabi yargı yanlış yapmış çocukların babada kalması daha mantıklı
Bence babaya verilmeli. Cunku o kadin simdi evlenirse evlendigi adam cocuklari istismar edebilir. ama baba evlenirse kadindan cocuklara zarar gelmez. kadinin oldugu yere cennet gelir.
Velayet ne anneye ne de babaya verilsin. Ayrıldıktan sonra başkasıyla evlenmeye çalışan bazı ebeveynler var. Yargıtay’ın yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum.
Erkek aldatınca erkege veriliyor da kadın Aldatılnca kadına neden vermesin burda sadece görüş tabi kimse birbirini aldatmasın Arada kalanlar hep çocuklara oluyor
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Yargıtay kocasını aldatan kadının çocuklarının velayetini anneye verdi. Yargıtay'ın bu kararını doğru buluyor musunuz?
En İyi Cevaplar