Türkiye'de kadınlar için ayrı üniversite açılmalıdır.
Türkiye'de kadınlar için ayrı üniversite açılmamalıdır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ya arkadaş kızlar için ayrı üniversite acılcak ama zorlayan yok nasılki kız meslek lisesi var bu da öyle birşey hemen başka bir yerlere cekmeyin her istedigim bölümü okulu seciyor sizi zorlayanmı var hemen ortalığı galeyana getirmeyin
Kız meslek liseleri olduğuna göre kız üniversitelerinin olmasında da bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Bunu illaki başka yerlere çekmenin manası yok.
Laiklik elden gidiyeahh. İrtica geliyeahh :D
Bence açılmalı böylece eğitim seviyesi de yükselişe geçer umarım. Millet oynastan ders yapamaz halde.
Açılmalı bence
Cevap
55Cevap
Yani neden ayrı üniversite olsun pek mantığıma sığmadı. Ama söz konusu Japonya olunca farklı adamlar boş iş yapmıyor :) Ve işin ilginci ülkemizde açılırsa tepki olsa "eee Japonya yapmış" deriz örnek vererek ama nedense sadece aklımıza yatan şeylere örnek veriyoruz :) eee asgari ücreti de Japonya ile örneklendirelim ne olacak veya gayri milli hasılatı :)
Taliban bu dediğinizi Afganistan'da yapmıştı. Sadece eğitim kurumları değil hizmet sektörleri kadınlar ve erkekler için ayrıldı. Hastaneler vesaire..
Sonra kadınların kadınlara hizmet verdiği sektörler ihmal edildi bile isteye. Kadınlar ilacın, doktorun olmadığı hastanelerde ölüme terk edildi.
Kadını erkekten ayırırsanız, erkekler kazanır. Kendinize bunu yapmayın!..
Araştırın, okuyun. Gerçekte bu ayrımlar niye yapılıyor, hedef nedir, iyi anlayın. Ve şunu unutmayın, bu dünyada kadınları düşünerek yapıldığı söylenen herşey aslında erkek egemenliğini sağlamak için yapıldı ve yapılıyor.
Japonya da ki en yaygın suçlardan biri tacizdir ve kadınlar sürekli tacize maruz kalmakta. Bu sebepledir ki tercihleri kendilerine ait olmak üzere sadece kadınların olduğu üniversite seçeneği var nitekim toplu taşımada trenlerde de sadece kadınlara mahsus vagonlar var. Tacizin önüne geçmek amaç. Türkiyede çok şükür bu denli yaygın değil ki kaldı ki Türkiye’de böyle üniversiteler olsa bireyin kendisine bırakılmaz seçim hakkı kızın babası istediği için o üniversiteye istemeyerek gitmek zorunda kalır.
Açsın size ne isteyen tercih eder isteyen etmez. Adam seçenek sunuyor gideceksiniz diye zorlamıyorki. Muhafazakar insanlar var erkeklerle birlikte okumak istemeyen. Böyle onlarıda üniversite mezunu edebiliriz. Nesini kötü buldunuz? Evet bende tercih etmem ama mutlaka tercih edenler çıkacaktır ve bu gayet normal herkesin hayat tarzı farklıdır faklılıklara açık olun.
Bir kız çok dindardır erkeklerin arasına girmek istemeyebilir sırf bu yüzden okula gidemesinmi? ya da ailesi karşı çıkıyodur baskıcı ve problemleri ebeveynleri vardır kızını okutmak istemeyen bu kız neden böyle bir projeden yararlanmasın yani zorunuz ne? Herkesin ailesini neden kendimizinki gibi sanıyoruzki? İstemesseniz gitmeyin zorlayan yok. Tercihlerede it gibi saygı duyacaksınız te allahım ya
Eksileyen hemcinslerim. Umarım ileride bir kız evlat sahibi olursunuz ve eşiniz çocugunun erkeklerle aynı yerde eğitim almasına şiddetle karşı çıkmaz ve üniversite okumaktan mahrum bırakmaz. O at gözlüklerinizi çıkarıp herkesin sizin zihniyetinizde olmadığını ve farklı hayatlar yaşadığını kabullenin sözde özgürlükçü ve eşitlikçi yurttaşlarım
Bunu beyan edenin üniversite diplomasının olmamasına mı gülelim. türkiyedeki eğitimin zaten çökme noktasına geldiğine mi üzülelim. yoksa bu arap kültürüyle hala bir yere gelebileceğimize inanan cahillere mi acıyalım anlamadım.
Arap zihniyeti bir işe yarasaydı 1400 yıldır ortadoğu o b. k çukurundan çıkardı. ortadoğuda harem selamlık okullar var da çok mu iyiler?
Üstelik rol modeli dediği üniversite ülke geneline ait bir idare değil, pilot okul. yani şu vasıfsızın gittiği her ülkede en sapkın en işe yaramaz en saçma sapan şeyleri bulup bunlara özenmesi ne kadar üzücü.
Bugün televizyonda lise birincisi kıza soruyorlar büyüyünce ne olacaksın diye. kızın cevabı alman vatandaşı olmak istiyorum diyor. bu ne acı bir tablo. sonra neden beyin göçü yaşanıyor diye ekranlara çıkıp ağlıyor. e sebebi sen olabilir misin?
@Biröylebiböyle öncelikle Türkiye'ye geleceksen bu kafayı kaldır at zira adımını atar atmaz arap sevdalılarını ve arap özentiliği buram buram yüzüne vurunca şok geçireceksin. zira eski türkiyeden eser kalmadı.
Bunda en büyük etken siyasi islamın son 20 senede ülkeye dayattığı cehalet akımı. cehalet artık utanılacak ayıplanacak hatta düzeltilecek birşey değil, tamamen bir maharet meziyet, yetenek oldu.
Hükümet sayesinde kadınların sosyal haklarından mahrum bırakılması, eğitim müfredatında adem ve havva, deve sidiği, ensest ilişkilerin konu edilmesi. Sübyancılığın artık bir seçenek bir görüş olarak benimsenmesi, tek seferden birşey olmaz, rızası varsa olur denecek radde gelmesi
İsraf, haram, hırsızlık, yalan, iftira, talan kul hakkı yeme gibi benimsenmiş arap kültürü özelliklerinin devlet kademesinde bir başarı olarak değerlendirilmesi. aynı şekilde arap özentisi kesimin halka karşı baskı tehdit hakaret içerikli taciz ve zorbalıkları ve bu eşkiyalıkların hükümet tarafından desteklenmesi sana göre tamamen isveç özentiliğinden kaynaklanıyor olabilir. :) ama maalesef gerçekler senin dalga geçtiğin gibi değil çok acı.
Fazıl say gibi sanatçılar, Aziz sancar gibi bilim adamları batı özentiliğinden cehaletlerinden almanyaya kaçıyor :) bu kafayla hala hayatta kalabiliyor olman bile bir mucize.
Lütfen troll beyanlarda bulunmayalım.
Yobaz ya.. kadınla erkek bir arada olunca ne oluyo? Kadınla erkeğin yan yana geldiği, birlikte aktivite yaptığı, eğitim gördüğü yer gözünüzde ne diye yer edindi fuhuş yuvası falan mı? Taman inanç diyelim.. saygı duyuyorum, duyulmasını da bekliyorum ama kadın ve erkeğin günlük hayatta birçok ortak alanı var.. ona bakarsan lisede de karma okunuyor. O da günah o zmn. Saçma gerçekten. Bunca sıkıntının içinde adam gelmiş ne diyor..
Ya neden okullar kız erkek diye ayrılıyor? Eninde sonunda kadın çalıştıgı zaman bir erkekle konuşacak, toplantı yapacak, samimi olacak. Neden? Ne kadar soyutlayabilirsiniz kadınları? Dinini yaşamak isteyen bir insana karışık okullar engel değildir, yaşamak istemeyenede ayrı okullar
Size zararı ne olacak bunun? Açılır tercih eden gider tercih etmeyen gitmez. Size zararı nedir? Kendini çok dindar olarak tanımlayan ve erkeklerle yakın temas halinde olmak istemeyen nice genç kızlar olabilir ve bu vesileyle onlarında üni hayatı olabilir. Hayır ne gibi bir zarar veriyor size bu?
Yok ayrı metrobüs, yok ayrı üniversite... İnsanlara bir arada saygı içerisinde yaşamayı göstereceğine bu şekilde ayrıştırmalar yapıyor. Eğer bu gerçekleşirse söyleyim kadınlara ait üniversiteye değilde normal üniversiteye giden kadınlara ahlaksız, aranıyor vb yakıştırmalar yapılacak. Toplumun zihniyeti buna çok müsait. Bunları düşüneceğine terörü bitir, kimler kırmızı bülten ile aranıyor onları öğren sonra piçin tekini çıkarıp Apo itine saygın dedirtiyorsun.
sapıtmış bu milleti erdoğan kurtaramaz . kızların % 60 ının ruhu oynak ve yoldan çıkmış. ayrı üniversite onları paklamaz . istediklerine vermeye devam ederler . ortalık da çöp de bebekler gezmeye devam eder . bunu erdoğan durduramaz .
bunu erkekler de istemez , neden istesinler ki biton hatun düşürüp düdükleyecekler
Kızlar için de ayrı devlet dairleri, ayrı özel işletmeler de kurulacak mı peki? Cevap hayır olacaktır. O halde bunun yapılması da saçma. Karma eğitim en doğrusu.
Artık bırakın kadın üniversitesini yeni hiçbir üniversite açılmamalı ve açılanlardan bazıları kapanmalı bile. İşsizlik şu an bile ciddi oranda fazla. Zar zor iş bulanlar bile asgari ücret veya asgari ücretin maksimum 500 TL civarı üstünde iş buluyor. Mühendis mezunlarını bile asgari ücretle işe alan bir ekonomide artık daha fazla mezun olmamalı. şu an tıp ve hukuk harici hiçbir mesleğin geleceği yok. Hukuk'un bile önünün kapanacağı zamanlar gelecek.
Konuştuğunuz konuya bak sanki herkes o üniversitelerde zorunlu okuyacak başka alternatif yok istemiyorsam karmaya giderim istemeyenler de karmaya gider.
Görüşüm yok ama bir şey soracağım. Ben bu adamın üniversite hayatı hakkında neden hiçbir şey öğrenemiyorum? Hiçbir bilgi yok.
Şimdi Japonlarla kendi görüşünü kıyaslayacak olursa dağlar kadar fark çıkar ortaya. O yüzden özenmesin hiç oralara. Çünkü kendisi ayrıştırmayı ve ayırmayı seven, bu yoldan giderek yobazlığa yol vermeyi, dolayısıyla şeriatı resmi olarak uygulamasa da yavaş yavaş psikolojik olarak insanlara bunu kabul ettirmeyi hedefleyen bir insan...
Açılabilir sorun yok. Artık böyle şeyleri sorun etmemeliyiz kapalı giyinen kapalı giyiner, açık giyinen açık giyiner ve hayat görüşü farklı olur. Bunların normal şeyler olduğunu kültürel farklılığın güzel birşey olduğunu bilmeliyiz öcü gibi bakmakla olmaz. Ülkemiz ve milletimiz inşallah gerçek dert, sorunlarına, kalkınma yolundaki hedef, program inşaa eder ve sonrasında daha sağlam daha sağlam ederek hakettiğimiz bir gerçek yaşamı tekrar bu topraklarda Yaşarız.
Sonra neden tecavüzler artıyor. Erkekler kadın görmüyor görmüyor sonra karşılarına çıkan ilk kadının üzerine atlıyor. Yeni üniversite açması bol kontenjanlı olması kafi
Suanki universiteler fuhuş yuvası degil mi?
Liselerde fuhuş yuvası hatta staj yaparken gözlediğim kadarıyla ortaokullarda. Park bahçelerde fuhuş öpüşme seks yuvası eee napalım hadi okula gitmedik parkın bahçenin de mi önünden geçmeyelim. Her şey ailede yetiştirilmeyle alakalı ve kafada bitiyor.
Oha yemin ederim 2019 da okuduğum en yobaz görüş
@ruhu_revan kadınlar için değil de erkekler için üniversite yapsa da içinde birbirlerini becerseler tövbe yarabbim
Allah aşkına millet 80 li yıllar gibi meyve sebze kuyruğuna girmiş adamın derdine bak acız la aç iş bulamiyoz mobbing yiyoz buna çözüm bul kadın yine erkeklerle çalışacak mezun olunca onu ne yapicaksin.
Yanlış üstüne yanlış ülkeye düşmanlığa gelmiş bu insanlar resmen. Nelerle gündemi meşgul ediyorlar ülkede bin bir sıkıntı varken.
Bir de Japonya'dan mı örnek veriyor? Kimse de çıkıp Japonların eğitim sisteminden örnek almamız gereken bir çok şey varken niye gidip bunu seçiyoruz demiyor mu?
Bu seferde karma üniversiteye gidenlerin başına bişey gelse neden sadece kadınların olduğu üniversiteye gitmedin derler yaparlar yani bunu
milletin derdi ekonomi, iş, aş beyfendinin derdi bu, ne boş işlerle ugraşıyor...
Gündemi değiştiriyor güya
@Julius-Sezar yani
Japonya'da gidip çeke çeke dikkatini o çektiyse helal olsun.
Keşke rüşvetçi bakanların istifa etme geleneğini, harakiri yapacak raddede ar damarları oluşunu da gözlemleseydi.
Ülke git gide Arap dininin kurallarına dönmeye başlıyor
Ama başka şehirde kız çocuğu diye okutmayan ebeveynler var büyük şehirlerde pilot uygulama olabilir böylece bunun önüne geçilebilir.
kadın beyanı esastır
kadınlar icin universite
bir kadin akp nasil sevmez anlamam hadi erkegi gec adam geldinden beri kadinlar sultan gibi su turkiyrdr valla
Her gün daha ne gibi bir yobazlık olabilir ki diyorum, yenisini bulmwkta zorluk çekmiyorlar.
Çok sacmaladilar artik ya yemin ederim baska dert yok baska duzelticek sey yok kadinla erkegi ayirmadan muhim bir plani yok mu bu adamin anlamadım ya
Tamam ozaman sadece kadinlarin çalıştığı belediyeler, hastaneler, okullar, eminiyet müdurlukleride açalım.. yarim yumuldak değil yapacaksa tam yapsın...
Iyice saçmaladi arap seviciler üniversiteleri de imam-hatip sandilar..
@Rubutella imam hatiple dindarlik olmuyor dinini herkes kendi içinde yaşasin göstermelik din yaşamayla musluman olunmuyor.
İnsanların didar olması bize batıyor çünkü bize dini değil insanlığı lazım maalesef dini Allaha değil de bize göstermeyi seçenler bilim yerine din ve toplumda ayrışmaya sebep oluyor
bir o kalmıştı çünkü tek eksiğimiz oydu çok teşekkürler🤦🏻♀️🤦🏻♀️
300 bin küsur km yüz ölçümüne sahip Japonya'da 800 üni. Var, 700 küsur bin km yüz ölçümüne sahip Türkiye'de kaç üni. var. Ve eğitim sistemlerindeki fark nedir önce bu farklar kapatılsın sonra açılır.
Böyle cinsiyet ayrımı yapacağına ekonomiyle ilgilenseydi İstanbul'u Ankara'yı, Antalya'yı Adana'yı kaybetmeyecekti
Hiç akıllanmıyor hiç...
2023'te gidicek bu kesin...
Önce bir kırmızı bültenle aranan teröristi trtnin bulup mitin yıllarca bulamamasını açıklasın ülke iyice simse döndü...
Boyle sacma birsey yok ya, eee okul ayri diyelim sokaktaki adamlari nereye sokalim affedersin? Nasil bir mantik bu ya
Ülkede hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur farkındalık tamam ama ayrıcalık yoktur. Gereksiz bir söylem.
Ne alaka eşit şartlar sunulmalı ve beraber okutulmalıdır
bu ne saçmalık ya isteyen yallah japonya da okusun o zaman erkek ve kızın bir arada okumaması için mantıklı hiçbir sebep yok kendinize gelin artık ya
Ne saçma yazmışsın
@Rubutella o zaman o bazı insanlar japonyaya gitsin bu kadar istekliyse
Bence açılabilir öyle yercih edenler gider sonuçta bizim tercih listemizi biz hazırlıyoruz isteyen gider
Boyle şeyler yerine ekonomimizi iyileştirme adina calismalar yapılsa ya hani
kendi eşrafındakiler gönderir çocuklarını 😏 milleti ötekileştirmeye ayrımcılık yapmaya devam ediyorlar
hep birlikte eğitim almayı da , çalışmayı da, hayatı paylaşmayı da ve hatta otobüsü paylaşmayı da öğreneceğiz. Saygılar
Açılınca kizlar zorunlu oraya gitmek mecburiyetinde değil. Isteyen katmaya gidebilir. Ama sade kız üniversitesine gitmek isteyende var. Bir de böyle düşünün
Akdenize yoğunlaşmak gerekirken böyle saçma sapan boş beleş açıklamalar.. Bir de kalkıp bunu soruyorsunuz. Açılmamalı, arkadaşım açılmamalı.
Bence açılmalı eğitim seviyesi mükemmel olur millet aşk meşk değil de okuma derdine girer
Bazı geri kafalilar eşini kızını göndermiyor onlar için iyi olabilir mantıklı aslında
Kız erkek içine çıkmak istemiyorsa senin ne haddine geri kafalı demek! Önce aynaya tipine bak!
Yalnız canım geri kafa demiyoruz biz ona görüş diyoruz
Lan kez o! Adam kızı sen gibi kaşar peynir olsun istemiyor belki!
Açılmamalıdır diyen 20 kız ve 13 erkeğin derdi ne acaba iyilik de batıyor Yeminle size ya
@Esilaaöz niye ayrı ayrı oldukları zaman öğrenemiyorlarmi Ayrıca zaten okul haricinde her yerde toplu ortam var hoş Yollar da ayrim yok
@Esilaaöz niye Olabilir çünkü daha yeni bir üniversitede basortulu bir kız topluluğu bir şeyi protesto ediyorlardı Sakin bir şekilde oradan oturan Bir erkekte videoya almış ki işte yok Fatmalar Haticeler diye dalga geçiyor Niye daha yeni başka bir olay üniversitede okuyan kapalı bir kıza açık taraflar saldırıyor burada Okuyamazsın diye ya Daha buna benzer çok olay var açıklara hiç karışilmiyorda kapalıları neden durmadan laf uzatılıp köpeklik yapılıyor kusura bakmayin
O bahsettiğiniz insanlar ahmakların, andavalların teki. İşte bundan bahsediyorum böyle hadsizlere gereken ceza verilmeli. İşte böyle itlere saygı duymayı öğretmeli. Bahsedilen üniversite açılırsa ne olacak biliyor musun bugün nasıl imam hatipli insanlar ile dalga geciliyorsa bu üniversite açılınca da aynısı olacak. Bu salaklara seve sece saygı duymayı öğretecekler. Bu şekilde çok ayrıştırıcı olur.
@Esilaaöz Evet o konuda haklısın
Bence üniversite dağıl de Liseler ayrı olsa
İki cinsinden hormonlarının tavan yaptığı en Abaza dönem...
Dersle de alakası olmuyor pek çok kişinin
İnsan içine sokmayın bizi zaten. İmam hatip üniversitemiz eksikti bir tek🙄
@Rubutella memnun olan gitsin ben karma eğitimden yanayım
Keşke imamhatiple olsaydı dindarlık. Kız imamhatip liseleri okula erkek girdi diye cama yapışan kızlarla dolu.
@Rubutella pardon da burda neden bütün benim gibi düşünenlerle polemiğe giriyosun ki sen? Herkes senin gibi mi düşünmek zorunda? Ben istemem karma eğitimden yanayım, ha isteyen tabiki destekler zamanı gelince tercih eder vs. Küçük örneklere gelince bunları gözardı edemeyiz küçük diye zira gerçekler bunlar. bir de burda özgürce düşüncemizi paylaşamayacaksak buranın ne anlamı var @kızlarsoruyor?
@Rubutella yukarda gayet açıklayıcı yazdım sanırım. İnsanlar bu şekilde ayrıştırılıyor dindar- dindar olmayan, tesettürlü- açık, inanan-inanmayan diye fikrimce. Eğitim karma olmalı. Karma olmayanı tercih edene de saygım sonsuz tabi. Herkesin kendi tercihi bu konu da gereksiz uzuyor şu an.
@Rubutella ben de bu ayrıştırmadan bahsediyorum zaten. Gidenin yolu açık olsun. Gitmeyenin de kendi tercihidir burda kimsenin birbirni taşlamasına gerek yok.
Ne farkeder. Dileyen dilediği üniversiteye gidebilir puanı yettiğince
pembe metrobüsten sonra bu saçmalığı da mı yapacaklar :D
E Yani..
Türkiye de, üniversiteler #kerhane gibi..
Aslını İnkar edecek olan gelsin konuşalım..; ))
Yetenek ve çalışkanlık disiplin olursa ise yarar bazılarının ekmeği kesilecek ama iyidir iyi.
İsteyen gidebilir.
Laik bir ülke herkes istediği üniversiteye gider.
Yeterince kadınlar için teklif sunuluyor mk erddoğanı biz erkekleri sömürüyor
Ülkeyi haremlik selamlık yapacak bıraksak
Geçti o günler
Gümbür gümbür geliyor Atatürk ün askerleri
Türkiye de olmaz o iş. Japonlar bile bizden daha müslüman.
kapatılan şeker fabrikalarını geri açsın bence ondan önce millet yazık evini geçindiremiyo.
Kizlar buna karsi cikmis nedense noldu isinize gelmedi mi?
Gelmedi!
-kızlar
Ülke de ele alınması gereken o kadar sorun olamasına rağmen sorunsuz bir şeyi değiştirmek saçma olur?
Almanyadada kız liseleri var. İsteyen gidebilir. Açılsın bence.
Şöyle söyleyeyim:
Avrupa'da bir kuaföre giderseniz Kadın ya da Erkek yazmaz tabelada, cinsiyet ayrımı yoktur. Kadın erkek karışıktır orada. Gerisini yazmaya gerek yok zaten...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar