Ben imam hatip mezunuyum ne modeli be yol geçen hanı oldu. Orada hem dini hem fen ilmi oluyor. Oraya giden adam daha zeki olmalı ama siz naptınız yoldan feceni soktunuz zaten eğitim sistemini... ettiniz. bide her yeri kapatıp imam hatip yaparak daha da içine ettiniz. yahu az olsun ama verimli olsun lise mezunu imam hayranlık bıraksın. Ama şimdi kolay yoldan memurluğa geçiş olarak bakılıyor. Hee tek imam hatip değil teknik bölümleri de hiiiç! ettiniz. O kadar bölüm var ki mezun sayılmıyor artık ama iş yoooookk
Önceden fen liseleri gündemden düşmezdi, şimdi imam hatip liseleri. Aslında ülkenin içinde bulunduğumu durumu yalnızca bu değişimle bile açıklayabiliriz.
Bende İmam hatip lisesi mezunuyum, gururluyum. Her imam hatip mezunu iyi ahlaklı değildir bunu belirtmek isterim. Ama ben okuduğum okuldan, arkadaşlarımdan çok memnundum. Okulda her çeşit İnsan vardı. Rol model olmasına gelecek olursam, katılmıyorum. Ben şu anda bir fark göremiyorum. Tek güzel yanı İslami daha özenle anlatmalari, tabii anlayan kaç kişi vardır bilemiyorum.
Bu ülkede popülizmin tutmadığı bizi daha da geri götürüldüğünü anlamamak için zaten malum partili olmak gerekiyor. Ortalama zeka hatta biraz altında kalanlar bile İmam Hatip liselerinin ne kadar boş ve gereksiz olduğunu anlardı. Zaten üniversite de bölümü olan bir şeyin neden okulunu açıp binlerce çocuğun geleceği yakılıyor anlamıyorum. Bunlar yüzünden cahil ailenin çocukları da cahil kalıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Onlar hangi pencereden dünyaya bakıyorlar bilmiyorum ama hayal dünyalarını bayağı geniş olduğunu biliyorum. Bu soyledigiyle aksi mümkün değil çünkü. Ayrıca yurt dışında okuyan yedi sülalessinin bundan haberi yok sanırım. Saçma sapan konuşmalar bunlar.
Senin o konuşan ağzını s. neyse. Tabiki de buna inanıyor muyuz hayırrr, keşke her şehir de 1 tane olsa ve sadece "gitmek isteyenler" gitse. Iyi puan alamayıpta bu hapishaneye düşenlerin hayatı kararıyor.
Ülkeyi yöneten insanlarda vicdan merhamet ve empati olacak. Mesela insanlar fikrini ifade ederken korkmayacaklar. Bunu sağlayacak liderleri gelse ben fakir olmaya razıyım. Şu anda da fakiriz zaten ülkece
Din üzerinden prim kazanıyorlar işte ülkemiz de yobaz dolu olduğu için hiç sorgulamadan, araştırmadan, doğrusunu bilseler de inkar ederek koyun 🐑 oluyorlar.
Önce tüm liseler aradaki eğitim kalitesi farkı kapansın bunun için uğraşsınlar. Bazı liseler arasındaki eğitim farklı ortalama bir lise ile üniversite gibi.
Sınavda kağıdım boş gözükmesin diye doldurmaya çalışırken ben
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru söylemiş. Neden rahatsız oldun onu anlamadım? Sık sık ülkemizi veya hükümeti veya bazı isimleri yermek sana ne katıyor. Beğenmiyorsan başka ülkeye de gidebilirsin
Insanların zorla yazdırilmak zorunda bırakıldığı imamahtiplerden mi bahsediyorsunuz kapatılmasi dışında hayirli hiçbir yönü olmayan şu okullardan mı...
doğru demiş imamatip bitiren akepeden iş buluyor siyasete atılıyor üni mezunları da düşünmekten kafalarında saç kalmıyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geçen imam hatip lisesinin önünden geçiyordum. bi bakıyorum çıkışta, duvarın dibinde başörtülü öğrenci kız, erkek öğrencinin kucağında oturuyordu. püh size dedim geçtim. bu imam hatipliler her haltı yer..
Yav susayım diyorum susamıyorum. Bu zatın devlet hiyerarşisinde konumu nedir? Hangi vasıfla fikir beyan ediyor? Gündeme geliyor? Yav neyse... Bana ne..