Tartıştığı kişilere “Allah belânızı versin” diyerek beddua eden genç, Asliye Ceza Mahkemesi'nce, hakaret suçundan mahkum edildi. Devreye giren Yargıtay, bu sözün hakaret sayılamayacağına hükmetti.(7haber)Aslında kanunda hakaret suçunun tanımı yapılırken, davranışın kişiyi küçük düşürmeye mâtuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir düşüncesi hakimdir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi gerekir, ki yargıtayın kararı da o yönde olmuş ve olumlu bir karar bence.
Peki senin görüşün nedir bu konuda "Allah belanı versin" hakaret kavramı içinde değerlendirilmeli miydi? İbrahim Tatlıses'in yıllardır "Allah cezanızı verecek!" lafını nereye koyalım?😊 #asesgündemsordu
Yargıtay: "Allah belanı versin" cümlesi hakaret değil dedi. Sizce bu cümle hakaret mi?
Kime göre neye göre inançsız adam için mesela bu cümle bir şey ifade etmiyor evet inanan insanlar için büyük hakaret bu yüzden genele hitap edeceği için saymamış olması bana normal geldi bilmiyorum. İnançlı olmama rağmen ben böyle düşünüyorum.
Yargıtay bu sözü "beddua" kapsamında değerlendirerek karar vermiş, hakaret suçunun oluşması için kişinin şeref ve onurunu kıracak düzeyde bir cümle olması gerekiyor.
İtin hakaret olduğu yerde bunun da hakaret sayılması gerekiyordu ama sanırım kişiye göre algılanıyor hakaret anlayışı. Mesela bu adamdan bir çok insan böyle bir şey bekler bu yüzden hakaret olarak algılamayabilir veya üzerinde çok durmaz.
En İyi Cevaplar