Emsal bir boşanma davasına imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, gelinin kendisine şiddet uygulayan ve hakaret eden kocasının ailesine saygısızlık etmesinin kusur sayılamayacağına hükmetti.(sabah. com)Gelinin zamanında kaynanasını eleştirdiği ve ileride kaynana olduğunda aynı eziyeti yine gelinine yapması olayını hiç anlamış değilim. Kadınların büyük bir kısmının bu tutarsızlıkları yüzünden bazen "iyi ki erkek doğmuşum" dediğim zamanlar çok oldu.
Hakarete karşı hakaret suçtur , fakat bu tür şikayete bağlı suçlarda hakimin geniş takdir yetkisi var her iki tarafa ceza verilebilir veya verilmeyebilir, bununla ilgili bir çok yargıtay kararı mevcut çokta şaşırmadım doğrusu. Doğru ve yerinde bir karar , aile birliğinin korunması yönünde ise pekte sağlıklı olduğu söylenemez.
İyi de olsa kötü de olsa aile büyükleriyle aynı evde yaşanmaz benim özel hayatım eşimle ben den ibarettir ben sürekli başımda birini istemem evliliğin yürümesi için bu şart.
Muhteşem bir şeye karar vermişler büyütmeyin şu kaynanaları gözünüzde büyük olabilir ama oğluna beni kötülüycekse ben ona saygı filan göstermem ben de ana evladıyım sonuçta, benim annem senin oğluna saygısızlık etmiyorsa sen de haddini aşmıycaksın yoksa o saygı kuralını ezerim
Kanunlara yasalara bakınca kadını her türlü koruma altına alıyo hatta kadın oldugum halde bazen abartmışlar bile diyorum mesela bu habere dediğim gibi. Ama ne yazıkki yazılanla uygulanan aynı değil. O kadar dayakçı erkek sadece ifadesi alınıp gönderiliyo şiddet olaylarının üzeri kapatılıyo
Samimiyet beraberinde hakareti getiriyor. Kaynanaları anlamıyorum. Asla anne kız olamıyorsun o yüzden mesafe koymak ve saygı duymak lazım. O şekilde karşı tarafta mesafesini korumak durumunda kalacaktır ya da gizli gizli oğlunu dolduracak vs. Dengeyi adam kuramazsa olaylar başlar. En güzeli koy mesafeni mis gibi yaşa. Kimsenin ikinci bir anneye ihtiyacı yok.
Öz annelere bile laf yetiştirildiği bir ortamda elin annesine hayli hayli laf edilir. Hakaret olmadığı sürece tâbi. Çünkü her insan aynı değil. Bir insan eziktir, kabullenir onu anlarım. Ama karakter yapısı gereği dikbaşlıdır ona kimse bir şey diyemez. Ortada bir haksızlık varsa tabi.
Ayri ev diye bisey var. Ki bence cizgiyi asmamak her iki taraf icin de önemli. Aşılıyorsa da uyarilir sonra da anladigi dilden konusulur gercekten yasadikca anliyorsun buyuk kucuk fark etmiyor insanlar yuz buluyor.
Bunlarla değil istismarcı lara takım elbise giydi diye azıcık ceza verenlere baksınlar zengin bir insan normal bir vatandaşı ezip öldürünce salıveriliyor bunlarla uğraşıp ceza versinler adalete bak
En İyi Cevaplar