Selam herkese..Hande Erçel / Lütfi Alp KılınçÖnce şöyle başlayayım. Zaten büyük çoğunluğunuz biliyordur ama hatırlatmak babında, bazlama bir ekmek türü. Ben Egeli olduğum için bildiğim çoğunlukla Ege de yapılıyor. Mayalı, yuvarlak ve saçta pişirilen çok lezzetli olup içinde tereyağı sürüldüğünde lezzetine lezzet katan bir ekmek..
Aynen şu şekilde;Olay ise şu; Oyuncu Hande Erçel şu sıralar oldukça zayıf ama bundan bir kaç yıl önce hafifi balık etli, yanakları ise belirgin derecede olan bir kadındı.. Bu sıralarda kendisine iltifat mı hakaret mi etmek niyetiyle söylediği bilinmez, Youtuber olarak bilinen ki ben adını hiç duymadım. Lütfi Alp Kılınç kendisine 'Bazlama surat' demiş..Hande Erçel'in eski haliBu eski görüntüsünde de alalnen görülüyor ki yanaklarının hafif şişkinliği ile bazlamanın hafif kabarıklığını benzetmiş. Bunun üzerine Erçel kendisini dava ediyor ve dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanıyor..
SONUÇ;
Hande Erçel, kendisine ‘bazlama surat’ diyen sosyal medya fenomeni Lütfi Alp Kılınç’a dava açmıştı. Kılınç’ın avukatı, “Müvekkilim Anadolu’dan gelmiş birisi ve bazlamayı çok sever. Erçel’i sevdiği için böyle bir benzetme yaptı.” dedi. Mahkeme, Erçel’in tazminat davasını reddetti. pic.twitter.com/VbnMwkNCeN— Kadraj Magazin (@kadrajmagazin) September 27, 2020
Twitter açılmayanlar için haber şu şekilde yer almış;
"Hande Erçel, kendisine ‘bazlama surat’ diyen sosyal medya fenomeni Lütfi Alp Kılınç’a dava açmıştı. Kılınç’ın avukatı, “Müvekkilim Anadolu’dan gelmiş birisi ve bazlamayı çok sever. Erçel’i sevdiği için böyle bir benzetme yaptı.” dedi. Mahkeme, Erçel’in tazminat davasını reddetti..."Hande Erçel / Kerem BursinŞahsi fikrim, her ne kadar oyunculuğunu sevmesem de bir kadını sürekli fiziğinden vurmak hiç hoşuma gitmiyor. Ben Alp Kılınç'ın bu sözü iltifat olarak söylediğini de düşünmüyorum.. Biri bana bazlama surat derse bunu hakaret kabul ederim. Seçimimi bu yönde kullanıyorum.
Peki sence; 'Bazlama surat' sözü iltifat mı, hakaret mi?
Herşeyi hakaret olarak algılamak doğru değil ki hani yumuşak yüzlü dolgun anlamında da demiş olabilir. Hakaret olarak düşündükten sonra neler var neler..
Niyet iyi olmadigi icin hakaret oldugu belli ama mahkeme bazlamanin hakaret olmayacagini dusunmus.
Yalniz gecenlerde baska bir haberde bir ogretmen iki ogrencisini de kullanarak baska bir ogretmene kaşar ve hiyar kargolamis. Mahkeme bunun hakaret olduguna hukmetmis.
Ve birde gecenlerde Turk Dil Kurumu "Oynak", "Yollu" gibi kelimerin anlami olarak kotu kadin nitelemesi yapmis..
Hakaret olduğuna pek ikna olamadım açıkçası. Gerçek bir sanatçı bazen esnek olmalıdır, o ayrı konu elbette. Şöyle bir durum varki bu tip bir benzetmeyi beğenmemek en doğal hakkıdır. Ancak ülkemizde sanatçı bir kişiliğe yakışacak en güzel adım önce diyalog kurmak ve belirtmek, güzel bir dil çerçevesinde... bu sanatçının örnek davranış kazandırmasında da etkilidir. Çünkü toplumun bir yansıması olmak, güzel davranışlarla daha da güzel hissettirir kitleye, öyle olmasa bile öyle temsil edilmesi bir farkındalık yaratabilir. Mahkemeye hemen yetişmekten önce kişiyi uyarmak daha da sıcak kanlı bir hareket olur. Çözülmesi gereken daha büyük sorunlarımız var :)
Buradan çıkardığım sonuç bazlama suratın ne kadar kompleksli olduğu. Havadan sudan sebeplerle dava açmak nedir? Bu kadar mı düşüKSün! Dilerim Alp arkadaşımız acilen dava açıp zaman ve itibar kaybına neden olmasından dolayı bayan bazlamadan tazminat alır. Ayrıca bu karının sadece suratı değil kendisi de bildiğin bazlama. Sonradan görme ve varoşlar böyle olur.
biz bazlamaya bayılırız ki bazlamaya hakaret olur yani bence bazla hande de daha faydalı :) yiyoruz doyuyoruz hlede fırında sıcak sıcak alacaksın içinde tereyağı eriteceksin birazda peynir eriteceksin off
Bana bu dava olayı saçma geldi, evet hakaret ama o zamanlar tek Alp bazlama demiyorduki Ülkenin yarısı bazlama diyordu. Ki onca Tacizci, Tecavüzcü, hayvana şiddet gösterenler serbert kalırken bu umrunda değil.
Hakaret ama yani bunun için dava etmesine gerek yoktu. Sonuçta oyuncusun insanlar her şeyi diyebilir bunu göz önüne alıp öyle oyuncu olması gerekiyordu
yani böyle herşeyi dava edecek olursan zaten yavaş işleyen mahkemeler, gereksiz davalarla daha da yavaşlar. ünlüysen bu tip yorumlara ve eleştirilere maruz kalabileceğini bilmelisin. çocukça hareketler
Baya da hakaret yani 😕bir insana vucudu ile ilgili igrenc hakaretler etmek de psikolojik siddet ve zorbaliktir kadin da buna baya icerlemis ki simdi yuzunde bir gram yag yok 😕ne bicim insanlar var ya kadin iki haliyle de guzel
Bence de "bazlama surat" tabiri bir hakaret. Ama Hande Erçel keşke hiç muhattap olmasaydı onunla. Böyle yaparak onun prim yapmasını sağladı. En güzeli bu tür hakaretlerde bulunanlara karşı bence tepkisiz kalmak 🌺
Bir insana iltifat ve eleştirmek içinde olsa bir seyelere benzetmek hoş değil. Herşeyi abartmayi çok seviyoruz. Güzelsin demek yerine neden at gibisin diyoruz. Cirkinsin demek varken neden bilmem ne süratli diye boş boş konuşuyoruz anlamaiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadına sırf bunu demişler hemen mahkemeye koşmuş. Alt tarafı dizi çeken ve oyunculuğu da hiç hoş olmayan birisi. Koskoca ülkenin Cumhurbaşkanına söz diyorlar şikayetçi olunca ülke ayağa kalkıyor.
Hakaret tabikide, bunun nesi iltifat, kizinda psikolojisini bozdular bazla diye diye. Zaten bir kadinin bir davayo kazandigi nerde gorulmus turkiyede👎🏻
Biri size sormadıkça dış görünüşü ile ilgili yorum yapılmaz bu ayıptır kişiyi kırabilir ki kaldıki avukatın savunması çok saçma olmuş bunun iltifat olmadığı çok belli.
Bu bazlama diyenin sevgilisi aynı Handeye benziyordu ama naptı ayrıldı mı bilmiyorum kız arkadaşı daha çirkindi kıyaslarsak yanındakide somun ekmeğiydi😂
Gazeteci veya siyasetçi için. Şu kadın benim diğerini ben almam. Onu ben iyi binerim diğerine dini ben yatakta öğretirim diyenlere bile "ifade özgürlüğü" dedi mahkeme. Bazlama surata mı ceza çıksın
ya bununla s. alak burak altındag ünlülerle kavga edip ünlülerın parasına konan dedıkoducu karılar gıbı davranan ezık mahluklar oluyorlar bu mahlıklardan bırıyle ben de kavga etmıştım burak m. alıyla