Mahkeme, Hande Erçel'e söylenen 'bazlama surat' lafını hakaret kabul etmedi. Sence 'bazlama surat' sözü iltifat mı, hakaret mi?

Selam herkese..
Hande Erçel / Lütfi Alp Kılınç
Hande Erçel / Lütfi Alp Kılınç
Önce şöyle başlayayım. Zaten büyük çoğunluğunuz biliyordur ama hatırlatmak babında, bazlama bir ekmek türü. Ben Egeli olduğum için bildiğim çoğunlukla Ege de yapılıyor. Mayalı, yuvarlak ve saçta pişirilen çok lezzetli olup içinde tereyağı sürüldüğünde lezzetine lezzet katan bir ekmek..

Aynen şu şekilde;
Mahkeme, Hande Erçele söylenen bazlama surat lafını hakaret kabul etmedi. Sence bazlama surat sözü iltifat mı, hakaret mi?
Olay ise şu;
Oyuncu Hande Erçel şu sıralar oldukça zayıf ama bundan bir kaç yıl önce hafifi balık etli, yanakları ise belirgin derecede olan bir kadındı.. Bu sıralarda kendisine iltifat mı hakaret mi etmek niyetiyle söylediği bilinmez, Youtuber olarak bilinen ki ben adını hiç duymadım. Lütfi Alp Kılınç kendisine 'Bazlama surat' demiş..
Hande Erçelin eski hali
Hande Erçel'in eski hali
Bu eski görüntüsünde de alalnen görülüyor ki yanaklarının hafif şişkinliği ile bazlamanın hafif kabarıklığını benzetmiş. Bunun üzerine Erçel kendisini dava ediyor ve dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanıyor..

SONUÇ;
Twitter açılmayanlar için haber şu şekilde yer almış;

"Hande Erçel, kendisine ‘bazlama surat’ diyen sosyal medya fenomeni Lütfi Alp Kılınç’a dava açmıştı. Kılınç’ın avukatı, “Müvekkilim Anadolu’dan gelmiş birisi ve bazlamayı çok sever. Erçel’i sevdiği için böyle bir benzetme yaptı.” dedi. Mahkeme, Erçel’in tazminat davasını reddetti..."
Hande Erçel / Kerem Bursin
Hande Erçel / Kerem Bursin
Şahsi fikrim, her ne kadar oyunculuğunu sevmesem de bir kadını sürekli fiziğinden vurmak hiç hoşuma gitmiyor. Ben Alp Kılınç'ın bu sözü iltifat olarak söylediğini de düşünmüyorum.. Biri bana bazlama surat derse bunu hakaret kabul ederim. Seçimimi bu yönde kullanıyorum.

Peki sence;
'Bazlama surat' sözü iltifat mı, hakaret mi?

#funda

İltifat
Hakaret
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Mahkeme, Hande Erçel'e söylenen 'bazlama surat' lafını hakaret kabul etmedi. Sence 'bazlama surat' sözü iltifat mı, hakaret mi?