"Türkiye'de işsizlik yok, iş beğenmeme var" diyen Kütahya Seramik Porselen Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral haklı mı? Ülkemizde insanlar iş mi beğenmiyor yoksa işsizlik sorunu mu var?
Türkiye'de işsizlik sorunu var mı yoksa insanlar iş mi beğenmiyor?
(Patron, sanki kendisi Tanrıymış ve karşısında iş isteyen kişi de kuluymuş, Onun her istediğini yapmak zorundaymış gibi bir eda ile konuşur) evet, gelelim çalışma şartlarına. Günde 12 saat çalışacaksın. 2 haftada bir izin yapacaksın. Ama yerine göre izin günü arayıp çağırabiliriz. Telefonun daima açık kalacak. Ha unutmadan 12 saat dedim diye kendini öyle şartlandırma, bazen (Aslında her gün) iş biraz uzayabilir. Eeee biraz feragat etmen gerekecek. Belki iki veya dört saatcik. Benden öyle hemen sigorta bekleme. Hele biraz çalış (Bu şartlar altında üç yıl kadar) sana biraz güvenim gelsin. O zaman bir şeyler düşünürüz. Maaş asgari ücretin 200 lira altı. Yooo öyle surat yapma bana. Şu zamanda iş bulmuşsun daha ne istiyorsun? Bir de unutmadan söyleyeyim şirketimiz bazen tasarrufa gidebilir. Sen-- Tasarruf derken? Anlamadım! İşveren (Gtveren)-- Canım anla işte, bazen bütçeyi denkleyemiyoruz. Denkleştirmek için bazı aylarda işçinin maaşından azıcık kesinti yapabiliriz. (Eeee karının alış verişlerine, arabanın benzinine, fhişenin harçlığına, oğlunun barlarda sürtme parasına bir şekilde yetişmen lazım. İşçinin hakkını yemek dururken!)
Sen-- Kusura bakma ağam. Senin iş bana göre değil. Hadi sana hayırlı işler. (Çeker gidersin) Patron (Yüzü kıpkırmızı ve kin dolu bakışlarla) Terbiyesiz, ahlaksız, şunun yaptığı terbiyesizliğe. Şuna bak şuna, şu işsizlikte gül gibi iş veriyoruz beğenmiyor beyim. Yok yahuuu, memlekette iş sıkıntısı yok. İş beğenmeme sıkıntısı var.
Andolsun, ne kadar ''Bu memlekette işsizlik yok iş sıkıntısı var'' diyen varsa, hepsi de bu örnekte verdiğim yavşşşşağın tabiatıyla aynı tabiata sahiptir. VE bu yavvvşaklar o kadim gün geldiğinde ve hesaba çekildiklerinde dilerim Allahtan ki, cehennem ateşiyle ağır çekimde abdest alsınlar inşallah.
Yav adam biomedikal mühendisi olmuş şirkette satın alma yapıyor, tabi beğenmez. Koç un Bir seminerinde kızla tanışmıştım astronomi okunuyor ee kız neredd çalışacak türkiye de alanım yok yurtdışına gidicem diyor... uçak mühendisliği okuyan adama uçakta tuvalet gideri tamir ettiriyorlar. Acıyorum bu ülkede okuyan herkese...
"İş beğenmemek" gibi bir kavram yoktur. 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul, 4 yıl lise ve 6 yıl üniversite okuyan bir tıp mezununun garsonluk yapmayı kabul etmemesini yadırgamak ancak 0.01 IQ'ya sahip bir beyin taşıyan canlıya has bir görüştür. Ulan adam yıllarca çalışmış, kıçından ter akıtmış; operatör cerrah olacağına, mühendis olacağına, mimar olacağına, bilim insanı olacağına çaycı mı olsun ulan? Üniversite okuyan adam elbette okuduğu bölümle aynı doğrultuda bulunan bir meslek grubuna yönelecek. Öteki türlü üniversite okumanın ne anlamı var lan?
Türkiye de işsizlik sorununu büyüten unsur dünyanın kaçak cenneti ünvanıyla havadan karadan denizden heryerden gelip ülkemizde kimse pasaport vs sormadığı için çalışan yabancı uyruklu Suriye Afgan Özbek Moğolistan ne ararsan var ucuza çalıştır vatandaş işsiz devlet görmezden geliyor resmî açıklanan verilere göre 10 tane Suriyeli çalışınca 6 tane Türk işsiz kalıyor biz bunlardan kurtulmadıkça bize iş Yok rahat Yok huzur yok ekonomi düzelmez kendi ülkemizde mülteci biz olduk Suriye li dükkan açar vergisiz eleman alır sadece kendi milletinden toplu taşımada Bile sadece kendi milletinin yaşlısı olmasa Bile birbirine yer veriyorlar vatansız utanmazlar
Sen fizik öğretmenine sekreterlik, halkla ilişkiler mezununa kasiyerlik, radyo TV mezununa satış danışmanlığı pozisyonu sunarsanız eğer iş begenmeme söz konusu elbette olacaktır. yeni mezun birinin masa başı iş aramasını geçti bu olay artık. lisans mezunu bir sürü insan var fakat mesleklerinin açığı yok. insanlar mecburiyetten polis oluyor bu ülkede.
türkiye de iş karmaşası var şöyle ki ; öğretmen mesleğini başka biri , mühendisliği girişimci biri vs diye gider herkes mezun olduğu bölümde çalışmıyor ve insanlar mesleği olmayan diğer işi yaparkende zorlanıyor hatta istemiyor. özel giyim mağazaları , cep telefonu bayileri vs gibi yerler uzun saat 10 saatten az olan yer çok az çalışan kişi doğal olarak sosyal hayatı olmadığı için iş beğenmiyor. Sonuç olarak kimse mesleğini yapmıyor iş sıkıntısı yok ama devlet denetleme yapmadığından herkes uzun saat çalışıp yoruluyor ve işten ayrılıyor türkiye de sorun iş bulmak değil iş saatlernin uzun olması ve meslek sahibi okuyan kişilerin işini yapamamasıdır.
Bazı patronlar şerefsiz olduğu için bazı işler de kanunların dışına çıkıldığı için. Mesela meslek lisesi mezununu staj yapan yer alsa bu problem çözülmüş olur ama ne yapıyorlar staj bitince yol veriyorlar bir çok şeyi bahane ediyorlar almamak için yok askere git yok sen uzak yerde oturuyorsun yok şöyle yok böyle. Bu sefer de o kişi kendi mesleğinden soğuyor işsiz kalıyor ya da başka iş yapmaya karar veriyor. O kişi meslek lisesini bitirdiyse sen o kişiyi almak zorundasın onlar ne yapıyor işkembelerini düşünüyor.
4 milyona yaklaşık insanlar mı iş beğenmiyor? Bırakın Allah aşkına. Ben iki yıldır her yerde iş arıyorum. Market harici iş bulmak zor. İş beğenmemek derken, vizyonsuz olan işlere girmeyi tercih etmiyorum. Ömrümün sonuna kadar markette vasıfsız olarak mı çalışacağım? Tamamen bahane arkadaşım. İş yok, gerçekten yok.
Var olan işler ayak işleri ve ülkede üniversite mezunu çok. Herkes hayallerle giriyor herkes bir şeyler amaçlıyor. Belki iş çok ama o kadar okuduktan sonra ben bunun için mi çabaladım diyor insanlar. HAKLILAR. Üniversiteyi var ettiysen iş imkanıda sunmalısın. İşsizlik varsa o bölümü kapatmalısın. Eğitim için değilde sanki ayaklanmayı engellemek için okutuyorlarmış gibi.
Bence iş beğenmemek bir sorun değil, okumuşum etmişim neden bana uygun olmayan bir işte çalışayım ki :/ buna iş beğenmemek deniyor ama bu yetiştirdiğin kalifiye elamana, okumuş insana göre iş olmaması demek bence. Kafalar uzay çağında, internet sayesinde dünyaya açılmış her şeyden haberi olan nesil var önünde. Neden beğensinler tamah etmek zorunda oldukları işi :/
İs begenmeme diye bir sey yok. Yapilacak ise karsilik verilecek parayi begenmeme var İsveren karin tokluguna calistiracak esek ariyor. O esegi bulamayinca da insanlar is begenmiyor diyor. Sen biraz paraya kiy bakalim. Pamuk eller cebe bir dalsin hele.. Ama yok siz semer vuracak esek ariyorsunuz. Altin yumurtlayan fakat hic yem yemeyen tavuk ariyorsunuz.
Hep demişimdir çalışmak boş iş el yanında hiç çalışmıycaksın ömür boyu çalışsan ev alamazsın görüyor parayı götürmesini bilenler nasıl zengin oluyor köşe oluyorlar. Dilenci bile İstanbul'da ayda 6000 lira kazanıyorum demiş ENAYİMİYİM ÇALIŞICAM DEMİŞ. Kesinlikle katılıyorum çok doğru demiş
cakal patronlar yuzunden verdikleri üç kuruşla adamın canını çıkartıyorlar birçok daha çok performans baskısıyla mesleki hastalık meydana geliyor adam neden çalışsın aldığı maaş evin kirasına neredeyse denk bide onla çocukmu büyetecek madem az maaşla çok performans isteniyor çalışacaksam rahat bir işte çalışayım diyor bide yıllarca okumuş insan neden çaycıllık yapsın?
Adam hakli. İşsizlik var kabul ediyorum. Ama İS BEĞENMEMEZLİK daha çok var. Ben bekçi olmadan önce tuvalet temizliyordum. Açık öğretim fakültesinde okuyorum. Leş gibiydi her yer. Neden okumadın neden burayı seçtin diye bana salak diyen çok oldu. Şu an bekciyim yorulmuyorum. Üstelik daha fazla para kazanıyorum. Eğer işi begenmeseydim bu parayı kazanamazdim su an.
Aslında ikisi de var, artık tek üni mezunu olmak sıradan bir durum haline geldi, master’lı yabancı dilli vs olan kitle uygun işler buluyor bulmasına ama diğerleri iş beğenmiyorlat, üniden mezun olduk o kadar bu mudur yani diyorlar halbuki boş bir diploma para etmiyor. Üni okumayan kitle ise iş bulmakta zorlanıyor. Bu da işsizliği getiriyor. Almanya hesabı herkes kalifiye olursa hizmet sektöründe çalışacak elemanlar da başka ülkeden ithal edilir!
İşsizlik değil de beklentiler çok. Üretim yapmak isteyen yok. Herkes masa başı iş sosyal güvenlik hakları dolgun ücret istiyor. Ülkenin iki ana sorunu var Tarım politikaları ve sosyal politikalar. Bu iki alan duzelmedikce işsizlik te iş begwnmeemekte çok
Kesinlikle iş beğenmiyor. Tek sebebi bu. Ama herkes kendince haklı. İnsan eğitim aldığı bölümde kariyer yapmak ister istisnalar hariç tabi. Ama kalifiye eleman o kadar çok ki herkes birbirinin yerine çalışıyor gibi. Biraz çalışıp zeki ve azimliyse işi de öğrendiyse gelsin müdürlükler amirlikler vs. Allah herkesin yolunu açık etsin inşallah.
İşsizlik ciddi bir problem ve maalesef sorun görmezden geliniyor. Bakınız son inşaat sektörü istihdam oranına... İnşaat sektöründe 230000 kişi işsiz kaldı...
Türkiye'de iş begenmeme sorunu var. Sebepler çok. İs çok para yok İs çok tecrübe yok İş çok ilgili iş için mezun daha çok İş yok bol bol mezun var İş çok gerekli iş gücü yok İş çok işten gelipte kaçan daha cok.. ... Kemal Sunal ile bitirelim Kemal:onlar neden daha çok para aldı. Vezne:onlar sendikalı Kemal:bende harranlıyem Adam: bas git ulan. ...
İş beğenmeme durumu evet güzel noktaya değinmişler ; asgari ücret verip karşısındaki insandan köle gibi çalışmasını bekleyen bir zihniyetten ancak bu beklenir. Çalışma saatleri belli değil , yıllık izin gecikmeli çoğu sallamıyor. Mesai ücreti yok ama mesai adı altında bir takım çalışmalar var. Çünkü itiraz etme şansın yok sonuçta kapı orada deniyor. Evet sayın yönetim kurulu başkanı bunları ilk önce dile getirsen daha anlayışlı karşılayabilirdim...
Bence iş beğenmiyor en baştan yaparım diyor sonra zor geliyor bırakıyor mesela annemin çalıştığı yurt mutfağında her zaman eleman sıkıntısı var gelen 1-2 hafta anca durup gidiyor bazıları devamlı duruyor ama çoğunlukla gelenler işi beğenmiyor haliyle zorlanıyor bu her yerde var
İşçiler Az maaş alıyorlar. Mesela Bir Çöpçü asgari maaş alıyor. ama memur en az 3.482 tl alıyor. bence en çok çalışana en zor iş yapana daha çok ücret verilmeli. Almanya'da Çöpcüler Daha Çok Para Alıyor yani 1200 euro / Türkiye parasıyla 7926 Tl
Herkes okuduğu okul ile paralel olarak bir işte çalışmak ister her ilde üniversite var deniliyor ama o öğrenciler kimyagerlik okumuşken neden tezgahtarlık yapsın? Üniversite okumayanlar da köle gibi 12 saat falan çalışmamalı bu lüks değil gerekliliktir bana göre.. Sen asgari ücrete 12 saat çalış ölü gibi işe git güneş doğmadan karanlıkta eve gel patronun sana mesai ücreti bile vermesin o zenginliğine zenginlik katsın sende 10 yıla kalmadan hastanelerde sürünürsün..
Kesinlikle o yüzden hep derim çalışmak boş iş elin yanında çalışmak yerinde hiç çalışmamak gerekli. Sonra kimse hikaye anlatmıycak dürüstlük şubu diye dürüstlük gören var mı hep hak yeme hak yeme torpiller artı bide okumamışsanda eziyorlar saatlerce çalıştırma yurt dışında böyle birşey yok çalışma şekli boşa çalışma sömürü karşılığı yok
@Hanbaharlar kesinlikle bazı işlerin illa ki ağırlığı vardır ama değeri verilir burada mesai tatiller bile verilmiyor çoğu zaman.. Yurt dışındaki lerde orada para biriktirip burada yiyor havalarında geçilmez gel burada çalış bakalım yiyorsa 😊 arkeolog arkadaşım çağrı merkezinde çalışıp küfür dinliyordu rezil bir durum edebiyat öğretmenliği okumuş arkadaşım da otelde garsonluk yapıyor. İstersen her ilçe de üniversite aç mezunlar kendi işini bulamayınca
Aynen açması boş iş nitelik iş sahafı açma yapmadıktan sonra fabrika açmış mı sadece günü kurtarma iki katlı binalar meslek yüksekokulu tabaleleri ama asıl sorun bu ülkede iş bulsanda para verilmiyor çalışma saati köle gibi tek istisnası devlet memuru vs olmak oda imkansız zaten artık. yaşanıcak birşey yok velhasıl. Ama hakkını verdim dilenci ne demiş İstanbul'da biliyormusun? BEN 6000 LİRA AYDA KAZANIYORUM ENAYİMİYİM ÇALIŞICAM DEMİŞ. Bence haklı dikkat ediyormusun dolandırıcılık vs haberleri artıyor çok sence neden artıyor? yani artık acaba insanlarda umudunu kestiği için mi bu koşullarda çalışıp dürüstlükle bir halt olmaz diye mi acaba?
@Hanbaharlar tabi yüzsüz olan biraz işi kıvırıyor vicdanı olan sürünüyor bu dünyada... Gençlerin umuduna yazık en güzel yıllarında kredi geri ödemesi iş bulma durumu düşünülüyor
iş beğenmeme diye bir şey yok sosyal hakların verilmemesi var adam asgari ücrete çalışcağıma otururum daha iyi diyor ki çok haklılar o paraya çalıştığına değmez maalesef emeklerinizin karşılığını alamıyorsunuz almanyada adam bir aylık asgari ücretle her türlü ihityacını bol bulamaç gideriyorken siz çalıştığınız halde aç geziyorsunuz şimdi anlaşıldı galiba iş mi beğenmiyorlar yoksa ne
Haklı değil. Sadece 3 saatliğine seramik fabrikasına girmiştim. Hayatımın en uzun ve en sıcak 3 saatiydi. Orda çalışan işçilere Allah yardım etsin. Köle bile öyle çalıştırılmaz... böyle konuşan insanlar karaktersizler o kadar
Polisliğe başvuran nice Ziraat Mühendisleri, Makine mühendisleri, hiç ayırt etmeksizin tüm branşlardaki öğretmenler, kamu yönetimi mezunları, maliye mezunları gibi insanlar başvuruyorsa bu ülkede kimse kusura bakmasın işsizliğin dibi vardır.
üni mezunu birine 1600 liralik iş teklif edilirse tabi beğenmez. Herkes çok biliyor iş beğenilmiyormuş. İnsanlar sadece emeklerinin karşılığı bir ücret almak istiyor
Vergi gibi akli basinda insan icin namus borcu denilen borcu odemeyip, bildigimiz bilmedigimiz bircok sebeplerle hukumetin arkasini yalayanlar mi, halk mi dogruyu soyluyor? Once bu sorunun yanitini bulalim sonra devam ederiz..
İş verenler berbat koşullar sunuyor salıp sabancı İn da dediği gibi ben zenginliğimi yüksek ücret ödememe bağlıyorum demiş emek hırsızı para hırsızı çok piyasa da kaç işveren işçisini düşünüyor ki
Saçmalıyorlar ve abarttılar. Neden yıllarca okuyup emek vermiş insanlar hiç emek vermemiş insanların da yapabileceği işleri yapsınlar? Evet ülkede ekonomik sıkıntı var, evet ülkede işsizlik var.
Ahaha pardon? Sen öğretmenlik okuyan bir adamın tabak çanak fabrikasınd ayer temizlemesni mi bekliyorsun? 😄iş beğenmiyormuş. Pes. Bu kadar hükümet yancısı olunmaz arkadaş
Butun firmalar tecrubeli eleman ariyor tecrubesiz insanlara tecrube edinme sansi vermiyorlar bu issizlik sebebi. Onun disinda is begenmeyen insanda cok
her ikside var. mesleği olmayan diploması olmayan maaşı hem maaşı begenmiyo hem işi begenmiyo rahat etmek istiyo diploma sahibi tecrübe kazanmadan yüksek maaşlarda çalışmak istiyo
Türkiye'de işsizlik sorunu yok ama bizde herkez 6 üniversite 2 doktora bitirdiği için kendilerine uygun iş bulamıyorlar her işi kendilerine yakıştıramıyorlar
Çalışmak boş iş hep dedim diyorum el yanında çalışmak demek sömürülmektir boş iş. Devlete girsen tamam oda zor zaten ömür boyu çalışsan bir halt olmaz en güzelini demiş dilenci İstanbul'da ben ayda 6000 lira kazanıyorum ENAYİMİYİM ÇALIŞICAM HE DEMİŞ. Çok doğru laf demiş katılıyorum o yüzden kölelemeye orta çağ kölesi olmaya gerek yok
İkisi de var milletin g. tü yemiyor çalışmaya işin açığı... Bizim işte deli gibi eleman arıyoruz 2000 maaş sgk yol yemek+prim bulamıyoruz gelen kaçıyor :D halbu ki 5 ay dayansa maaşı 3000 ne gelir :D
Eliniz ayağınız tutuyorsa sağlığınız yerindeyse eğer her insanın çalışabileceği bir iş var. Eğer okuduğun bölümle ilgili iş sıkıntınız varsa eğer o sizin probleminiz. Ama çalışmak isteyen bir şekilde işini bulur.
İş begenmeme var herkes iş için eleman çalışan arıyo milletimiz tabi elinde i phone olacak ya arkadaş lisede ki adamında elinde bu telefondan var söz de zengin millet degiliz
bizim insanımız nankör bayanlar ve erkekler iki cinste nankör.. iş veriyorsun maaşını beğenmiyor maaş veriyorsun yapacağı işi beğenmiyor.. İşsizlik diye birşey yok iş beğenmeyen para beğenmeyenler var sadece.
iş beğenmiyor ya da yapmak istediği işi beceremiyor. :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Issizlik yok, emegin somurusu var. enflasyon var. kuzu kuzu oy veren cahil bir topluluk var. saray ustune saray yapan, bir oyle bir boyle konusan zihniyet var. Kim demisse issizlik var, yalan demis. Kiz burada kurtaj yapiyeee...
İş beğenmeyende var tabi ama diğer faktörler daha çok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir sürü yabancıya gelip işi bulabiliyorsa ve türkiye’de ekmeğini kazanıyorsa ve Türkiyeli olupta iş bulamıyorum diyenlere ben inanmıyorum kesinlikle iş beğenmemek vardır
En İyi Cevaplar