Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de 3 milyonu aşan işsiz kişinin, işleri beğenmediğini öne sürdü. Peki sizce bu konuda kendisi haklı mı? Ülkemizde işsizlik sorunu var mı yoksa insanlarımız iş mi beğenmiyor?
İşsizlik yok, iş beğenmiyorlar! Sizce Türkiye'de işsizlik sorunu var mı yoksa Türk halkı iş mi beğenmiyor?
İş beğenmiyoruz evet. al sana gerçek yaşam öyküsü. maden mühendisiyim mezun oldum kendi şehrim bu konuda gelişkin. ilk iş başvuruma gittim ki sektörde önde gelen adı bilinen firmalardan birisiydi. ik cı kadının bana dediği aynen şu: Hiç iş tecrübesi olmayan birisini ocak sorumlusu yapamam (buraya kadar normal herşey) ama bizim sürekli mühendise ihtiyacımız oluyor fabrikada asgari ücretle çalışmak istersen işlemlerini yapalım !!! (asgari ücret o sene 989 tl) Bir düşümdüm kafamdan ulan 4 sene üniversite okumakla uğraşacağıma bir tekstile girip 18 yaşında çalışmaya başlasam 4 senede ustabaşı olur 1200 tl maaşım olurdu şimdiye dedim. Kıssadan hisse bakan bey gitsin başlasın. kimsede kusura bakmasın o dirsekleri asgari ücrrt için patlatmıyoruz. kalifiye elemanız lan biz vasıfsız işçi muamelesi neden!!!
"İş beğenmemek" ne demek arkadaşım? Senelerce mesleki eğitim alıp da çaycı, postacı olmamak, eğitimini aldığı mesleği icra etmek istemek ne zamandan beri "iş beğenmemek" oluyor? He mk, 4-5 sene makine mühendisliği okuyan adam belediye işçisi olsun, işsizliğin bugunu buldum.
Evet işi beğenmeyenler sayısı çok mesela benim dedemin otelinde Türk’ten çok Endonezyalı Hintli Kırgız Alman Pakistanlı var danışmayı bile beğenmiyorlar ön büroya koyuyoruz FBI istiyorlar FBI ye koyuyoruz ön büro istiyorlar ve çalışan Türkler doğru çalışmıyorlar açık barda gelenlere YÖK kahve makinamız bozuk yapamayız diyorlarmış YÖK muz yok milkshake yapamayız diyorlarmış ve dedemin bundan haberi şikayetlerden sonra oluyor ayrıca çalışmalarıda aksatıyorlar sigaraları için bile belli saat varken müdürleri bıçaklamaya kalkıyorlar bu yüzden Dedem her ne kadar Türk kazansın diyen biriysede geçmişte artık Türk çalışanlara sıcak bakmıyor zaten Türk çalışanlarda YÖK bunu yapamam YÖK şunu yapamam diye sızlanıyor kimse kusura bakmasın ama kolay işe çok para YÖK
Biz otelimizde vasıfsız elemana bile 2000 tl veriyoruz primler aylık ikramiyeler ve bahşişler dahil değil bu fiyata. şef maşları 3.500 den başlıyor aynı şekilde ikramiyeler dahil değil dediğin maaş miktarı devlet kurumlarında İŞKUR da ve özel sektörde butik otellerde oluyor ayrıca bizim otelimiz diplomat oteli eski Başbakan binali yıldırım bile ailesiyle en az 3 kez geldi
iş begenmiyorlar muhabbetini işverenler kazançlarından vazgeçmek istemediği için işçi çıkartıyorlar... ssk primi 1800 olmuş, bagkur primi 1600 olmuş, işveren kendi lüksünden vazgeçmeyip işçi çıkartıyorlar.
Valla yalan yok aha biride benim kardeşim 2 yıl maliye oku sonra 4 yıllık kamu yönetimine tamamla tamamda kardeşim senn bölüm belli alman gereken puanda belli alamıyorsan biryerde işe girip çalışacaksın mecbur bir tanıdığın yanına girdi 1 ay bile drmadı sanrsam çıktı bu sene kpss girdi bakalım kursada gitti görücez gelen puanı valla evde yan gelip yatamaz br yere girip eşek gibi çalışacak kmseye bedavadan ekmek yok kendi işini eline almalı koca para yemesin iki gn sonra boşanır enazndan bryerlerde çalışsın
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
69
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sayın Bakan geldiği yeri çoktan unutmuş bile ne anlatsan boş... Şimdi bir işyeri düşünün bu işyeri kurumsal diye lanse ediyor kendini ve 40 bine yakın çalışanı var. Her bir bir saat fazla çalışsa 40 bin saat ki en kötü günde saatlerce çalışiyorsun yani o kadar emek hırsızlığı var. Emek hırsızlığı diyorum çünkü eksik saati keserler ama fazla saatin ücretini vermezler. Şimdi bu X kurumsal şirketi herkesin gözü önünde olan ülkenin dört bir yanında insanlara hizmet veren bir şirket ama iki üç personel ile işi döndürmeye çalışıyor. Gelelim asıl konuya asgari ücretin biraz üstünde bir maaş vermekte şimdi ay boyunca senden çalınan saat mesai olarak geri dönse ay sonunda abartmıyorum beş bin lira rahat yapar. Ama mesai yok fedakarlık var ama hep işçi fedakarlık yapacak. Ondan sonra işveren ağlıyor adam yok diye hadi biri bana bunu açıklasın.. Adalet yok bakan olacak beyefendi boş konuşana kadar işçinin emekçinin arkasında dursun. Lakin ülkemizde bakanlar ne yapar devleti tüketir başka ne yapabilir ki! Bizim vergilerimizle aldığı maaşı unutur. Üstüne bakandır ya istediğini söyler. Böyle bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum...
2 ana mevzu var birincisi türkiyedeki çalışan çalışmayan insanların çoğu niteliksiz eleman gerçekten iyi eğitim almamış işinde de mükemmel disiplinli iş güvenliği bilinci olmayan insanlar 2. kısmı da devlet bu konuda daha da haksız evet böyle bir durum var ama sen 200 tane üniversitenin açılmasına nasıl izin verdin? bu kadar kolay diploma neden veriyosun insanlara? iyi eleman yetiştirmiyorsun zaten e ülkende yatırım da yok doğru düzgün tüm parayı taşa toprağa gömdün insanlar nerde çalışacak o zaman?
Her ile üniversite açıp oraya beton yığınından başka bir bir şey yapmazsan. O ilin ekonomisini döndürmesine yardımcı olması icn böyle bir şey yaparsan öyle olur tabi. Hemen hemen bütün şehirlerde öğrencileri sömüren esnafından tut ev sahibine kadar insanlar da varsa üstüne bir de egosunu tatmin etmek için dersten bırakan öğretim üyesi olmaktan uzak kişilerin insanına bırakırsan sonuç bu olur tabi. Binbir zorlukla bitirdiği ve mesleğini yapmak istediği zaman insanlar suçlu oluyor. Fakülteyi bitirip , pazar da çalışan inşaat da çalışan asgari ücretle milletin hamallığını yapanlar mı iş beğenmiyor. Meziyet üniveriste üstüne üniveriste açmakta değil iş sahalarını artırmakta. Tüik verielrini acin bir bakın bakalım işsizliğin sebebi iş beğenmemek mı yoksa ara eleman arayan üstüne bir de tecrübe isteyenlerin yüzünden mı? Bu konu trajikomik bir hal aldı ne yazık ki.
İşsizlik neden var patronlar yüzünden iş arıyorum dışarda adam diyorum kaç saat çalışma saatleriniz var Sabah 8 akşam 8 ... Başka yere soruyorum Sabah 7 akşam 6:30 maaş desen çoğunlu asgari ücret altında maaş teklif ediyor 1500 tl mesela veya 1000 tl teklif eden bile var Türkiye'de calisma saatlerinde sistem yok maaşlarda sistem yok tekstiller bile vergi kaçırmak için mahalle arasında dükkan açıyor iş başvurusu yapıyorsunuz 1000 tl maaş ilk 3 ay sigorta Bir deneyelim ondan sonra çalışma saatleri Sabah 8 genelde akşam 10 a kadar mesai çoğunluk gelde sen millete kiz niye işsizlik var diye suç aç gözlü patron ve devletin suçu kusura bakmasin kimse
Fakat, üniversite mezunu olanlar da kendilerini "geliştirdiğini" düşünerek iş beğenmiyor.. Oysa mezunu olduğu bölümle alakası yok, bilgisi yok, tecrübesi yok.. Ama üniversite mezunu!
Yok öyle bir dünya..
Kişiler mezunu olduğu bölümle alakalı bir donanıma sahip olmadığı mühletçe "kalifiyeli" sayılmazlar..
İsverenler isci degil karin tokluguna calistiracak esek ariyor. İs begenmeme yok yapilacak olan ise karsilik verilecek olan para begenilmiyor. Tuzu kurular ancak boyle konusur. Ozeldeki bir isin devletteki muadiline mukabil iki iki bucuk kat ucret farki mevcut. Ozelde bir kaynak ustasi 1800-3000 arasi kazanirken devlette calisan 4500-7500 arasi kazanir.
Turkiyenin sorunu iş beğenmemek değil çünkü adam muhendislik okumuş ve mühendislik bilgisine sahip ama başka sektöre giriyor. mesela ben mühendislik mezunu oldum baktım bana burada iş yok stajda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermişlerdi bize ve ben de mi acaba iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alsam dedim ve bedelli askerliği tepmek zorunda kaldım çünkü eğitime ara vermek istemedim ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olup amcamın otogaz firmasında çalışmak için mecbur okumak zorundayım
Torpili de olsa bir insanin o insan zor kazanıyor bu ülkede eğitim almadan olmuyor amcam okulu bitirmezsen firmamda çalışamazsın demişti ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı her firmada şart koşuluyor
Artık herkez üni mezunu olduğu için ben onu yapamam bu şartlarda çalışamam ben üni bitirmiş insanım parası az bilmem ne gibi nedenlerle iş beğenmiyolar bence mezun olur olmaz 2 hafta sonra iş bulmuştum ben 2 yıl da çalıştım orda yani demekki bulunuyomuş
Is haklarini degistirmeli ki. Insanlar da gercekten isi kabul etsinler. 10 saat den fazla mesai mi olur misal.. insanlik disi olmazsa ne ala. En az miktar belli olsun farkli meslekler icin. En fazla 10 saat calisilisin. Sgk falan saglik sigortasi. Tamamdir. Ama bunlar yokki. Millettin is begenmemesini de anliyorum bu yüzden
İşsizlikte var iş beğenmemekte var malesef. Maaşlar düşük üç kuruşa çalışmak istemiypr kimse. Ama şöyle bişeyde var herkes rahat masa başı iş arıyor. Bizim milletimiz işsiz ama bir tane işsiz suriyeli yok. Bu neden oluyor acaba? Evet çalışma şartları kötü ama bu yüzden işsiz kalmayı tercih etmekte saçma bence
Türkiyede bana Tır için 2000 Tl ( Bugünün parası ile ) artı günlük 30 tl verdiler. evden uzak aileden uzak. it gibi çalışmak için. 1650 dolar alıyorum şuanda yaşadığım ülkede, ancak Kanadadan yıllın 105 bin dolar veriyorlar... hakkımızı verdilerde biz mi çalışmadık?
Yaşadığın ülkede aldığın parayı TÜRK parası ile karşılaştırırsan sana çok görünür ama oradaki aldığın para en fazla geçinmene yetiyor. Örnek olarak hollanda da tır söforleri 2000 Euro alıyor ama bir paket sigara 7 euro TÜRK parası ile 49 lira yani.
Kanada da ki olay da şudur sürücü bulamadıkları için bu yola başvurdular. Yıllık 70 bin kanada doları. Bununda yaklaşık %45'i vergiye gidiyor yıllık. Yani rakam brüt rakam. Açıklama için amerika'da tır sürücüsü olan fatih isimli bir arkadaşımız var onun videosunda anlatılmış. https://www.youtube.com/watch?v=suad8k7WlaQ
@Mstr1903 benim burada 4 ü bana ait 12 tırım var. ben kanada vatandaşlık başvurumu yaptım, yine orada aynı işi yapacağım. ukrayada yaşıyorum. parlament ve digerleri 6,50 TL. gıdanın tümü ucuz, ben rüşvet vermekten bıktığım için ayrılacağım bu ülkeden biraderim.
Is dolu maas beğenilmiyor lakin hiç insanlar kafasını kaldırıp çevresine bakmıyor galiba bugün çin dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesinde işçi ücretleri içler acısı ama kimse görmüyor bunları tamam herkes çok kazanmak ister kim istemez ki başı boş dolaşmaktansa bir yerden başlamak iyidir her zaman
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
evet çok doğru ben iş gorusmesıne gelen adama ayda 2500 maaş verıyorum 1500 de prim kazanacak ssk sı kazandıgından yatacak 500 de ticked i var ve bu işi kabul etmeyip gidip 1800 maaş +250 yemek veren ucretide 15 gün sonra odeyen firmaya gidiyor ıkısıde aynı sektor benım firmam haftasonu çalışıyor ben ayda 1 hafta cumartesi 1 hafta pazar izin verıyorum diğer haftalar hafta içi adam haftasonu pazar izin yapacak diye 2000 daha az maaşı kabul ediyor daha hızlı karıyer yapmayı red ediyor gidip sonra parasız kaldım dıye ağlaşıyor 4-5 ay sonra gelip ben oradan ayrıldım paramı vermedıler sizle çalışabilirim diyor bende öylesi adamı almıyorum işe
@cicimxs sabah 10 akşam 6 oglen 2 akşam 10 masa başında o ürünü almak içn gelen insana danışmanlık yapmak ve ürünün kişiye en uygununu sunmak ağır falan değil masa başında canı istediği kadar meşrubat içme şansı var çaycı kadın hemen çay getirir satışını yaptıgı urunle alakalı her sene 1 ay seyahat içer, ikli eğitim
Lisede özel okulda okuyim üniyi özel okulda okuyim mezun olduktan sonrada gidip tezgahtarlık mı yapim? Kendimi geçtim annem babam bile izin vermiyor. Küçük gördüğüm için değil ama bu kdr emek veren insan gidip satış danışmanlığı yapamaz yapmamalı. Hükümetin gençlerine yaptığı en büyük kötülüklerden biridir bu. Benim ailem düzgün bir iş olmazsa çalışmamı istemiyor mesela. Haklıda ben olsam bende istemem o kdr para döktükten sonra.
Bu devlet olduğu sürece is begenmiyoruz evet. Okadar universte oku emek ver sonra bir mağazada saçma sapan insanlarn ağız kokusunu cekiosan begenmioruz...
Turkiyede 12 saat calisiyorsun yazik insanlara yazik ustelik aylik maasin 300 euro bile degil! Avrupada en fazla 8 saat calisabilirsin eger 8 den fazla olursa devlet is verene agir ceza uygular devlet kurumlarinda bu sure dahada az!
Bende yurt disinda yasiyorum gunde 7 saat calisiyorum bazen 8 oluyo ama parami aliyorum. Gavur derler ama gavurlar hakkini yemiyo 1 kurusun bile kalsa veriyo sana
O kadar oku ve dur, Diplomalar falan al ama git çaycı ol. Bu mu arkadaş işsizliğin çözümü? Millet okuduğu bölümde iş vs. Bulamıyorsa bu devletin istihdam sağlayamamasından dolayıdır.
Alakası Yok Onca diplomalı işsiz var. O kadar sene okuyup , sertifikalar alıp gidip cafede garsonluk mu yapsın İşten anladığı neymiş önce bir onu sorgulamak lazım. Öğretmenliği bile taşeron işçiliğe dönüştürdüler... Asgari ücretinde altında alıyor devlette ücretli yapanlar İhtiyaç olduğu halde atama yok
iş begenmemek çok var. çoğu masa başı bol maaşlı iş olsun derdinde. ama bir sıkıntıda iş verenlerin az maaşa cok şey istemeleri. aşağıda mühendis çaycımı olsun bilmem ne mi olsun diyenler olmuş. o dedikleri nadir tek tük olan şeyler. kendini geliştirmeyip işçi gibi işkurun kapıaısında beklerse caycı olur
İş şartlarından kaynaklı bu bide okudugumuz bölümle ilgili olmuyo işler. İşyerleri hep emek sòmürüyor patronun bağırtısî tehdit aşsagilanma atilma korkusu bunlardan dolayi fazla mesai yapip o fazla mesainin ücreti verilmiyor. Hep emek sòmürüsü işler
İş yerleri para vermemek için liseli bulunduruyor en fazla 2000 veriyor. Geçen birkaç tornacı çocuk ile konuştum 2 yıldır askeri ücretle teknisyen gibi çalıştırıyorlar... daha lise 3-4'e gidiyorlar
Emeksiz torpille en iyi yere gelen insancıklar yüzünden bu haldeyizzz😡😡 gönül ister ki herkes hak ettiği yerde olsun. Suçu mazluma atmak çok kolay tabi 🤬🤬🤬
Önce sana iş vermiyorlar. Verirselerde dört nala koşturup, üç kuruş maaşa köle gibi 10-12 saat çakıştırıyorlar. Dinlenmek yok, kendine, ailene vakit ayırmak yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
herkes rahat iş arıyo ben fabrikada calısıyom kimse yorulmak istemiyo iş zor gelen kacıyo gidiyo millet tembeliğe alıştırdılar herkes torpille rahat iş arıyo torpille iş giren çok hemde rahat calısıyo terlemıyolar bile herkes gambazcı yalak birnin açığını arıyo kuyusunu kazıyorlar bende işçiyim ama beter olsunlar bende dahil yardımlaşma filan yok inş daha çok eziliriz hepsi borç harç hiç acımıyom
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kadar emek ver üniversite oku düşük maaşlı işe gir şahsen ben işi değil verilen maaşı beğenmediğim için işe girmedim kaç aydır. Ama artık düşük maaş da olsa yapacak bişey yok. Asgari ücret en az 2000 olmalı..
İsı begenmeyen var ama maas düsük ve üniversiteli neden amelelik yapsin bosunami okudu onca sene insanlar dogal olarak verdikleri emegin karsiligini almak istiyor... mesele bu
İs beğenmemek diye birşey yoktur. Üniversite mezunu okuduğu bölümü yapmak istiyor boşa okumuyor bunca insan enayi mi o zaman üniversite ler kapatılsın boş yere okutulmasin kafa varki okumuş diploma sahibi olmuş kafalı birini niye kölelik yaptirilsin
Klişe lafları geçelim. Liderinin söylediği meşhur bir sözü var. Bekara karı boşaması kolay. Türkiye nin maalesef işsizlik , darbeler ve terör bir nevi kaderi gibi olmuş. Türkiye de ki işsizlik İlyas salman ve kemal sunalın filmlerine bile konu olmuş. Hem de uzun yıllar önce...
İşçileri adam yerine koyma mağdur et işvereni denetleme kendin el ense g*te parmak yaşa sonra gel de ki "bu bizim türk milletüde iş beğenmiyür yauuvv " de ! He canım he evet iş beğenmiyoruz biz..
İşsizlik varsa bu gelen suriyelilerin çoğu bir işe girdi. Bizimkiler hala işsizlik diyor. Elbette var ama genelleme yapıp bunu sadece devletin üzerine yüklememek gerek
Ne işsizlik var denebilir nede insanlar iş beğenmiyor denebilir sorun çalışma şartları ve türkiyenin rezil çalıştırma biçimi o yüzden insanları değil yöneticileri suçlamak lazım
İs sorunu var tabi soyle dusun asgari ucret 1600 tl evli bir cift dusunun ev kirasi su elektrik dogal gaz mutfak masrafi geriye eline kalan 300 tl falan yani siz calisirmiydiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Suriyeliler bile begenmiyo bizim millet niye begensin verdikleri para 3 kuruş akşama kadar eşek gibi çalıştırıyolar...
devlet dairelerine torpille kendi adamlarini yerlestirsinler kiyida kosede is kalinca "is begenmiyorlar" ne guzel dunya. mulakatlarda girdikleri kul hakkinin haddi hesabi yok guya muslumanlar
Çalışana iş her zaman var. Tabi eğitim de önemli.. Ben askerdim istifa ettim.. Ve okuduğum bölümle ilgili bir işte çalışıyorum şu an gayette memnunum durumum iyii..
İş var bazı işçiler gerçekten tembel ve bir çok işletmedede sigorta yok verilen para beğenilmiyor (bu yazımı gençlere hitaben yazdım onlar anlar zaten )
En İyi Cevaplar