Valla ben yaz gelse de yazlığa gidip bisiklete binsem hayaliyle yaşıyorum. Hatta keşke araba yerine her yere bisikletle gidip gelebilsek ama şehir ortamında imkansız gibi bir şey bu. Sizce bisiklete binmenin yaşı olur mu?
Bisiklete binmenin bir çok faydası vardır. Hem sadece binen kişiye değil topluma, çevreye yararı vardır. Bugün birçok kişi bisikletle gidebileceği yerlere arabayla gidiyor. Aslında hayalim evleneceğim kişinin de bisiklete binmeyi seviyor olması. Şöyle sahile inip beraber gezmek ne güzel bir aktivite olurdu. Hem spor amaçlı hem kaliteli zaman geçirme amaçlı bir aktivite. Üstelik sıfır karbon salınımıyla çevreye hiçbir zararı yok. İlk bisiklet aldığımda evi geri dönmek bile zor gelmişti. Sonra 20 gün felan geçince şehir bile dar gelmeye başladı. Daha uzun mesafeler gitmek istiyorsunuz. Çünkü kaslarınız bisiklet sürmeye belli bir zaman sonra adepte oluyor. Daha fazlasını yapabileceğinizi anlıyorsunuz. Ben arkadaşlara sordum, onlar da benim yaşadığım seviyeleri yaşamışlar. Gerçekten bu doğru dediler. Sonra ben pandemiden hemen önceki sene 1 günde 282km yol yapmıştım.
Sadece küçük çocuğu olan ebeveynlerden ricam; çocukların bisiklet yolunda bisiklet sürmelerine müsade etmesinler, çok tehlikeli. Önce kendi çocukları için çok tehlikeli. Çünkü bisiklet yolu çift taraflıdır ve her gidiş yonu OK işaretiyle gösterilmiştir. Bisiklet sürenler bu kurallara uyarak bisiklet yolunda bisiklet sürerler. Ani şerit değiştirmeler, karşı şeritten gitmeler çok tehlikelidir. Aksi takdirde kazalar yaşanıyor. Kuralları anlayacak ve uygulayacak yaşta ve bilinçte olmayan çocuklarınızı lütfen bisiklet yoluna çıkarmayın. Aksi takdirde onları kendi elinizle tehlikeye atmış olursunuz. Onları kimsenin olmadığı yerlerde bisiklet sürdürün.
Bir uyarım da köpek sahiplerine; köpeklerinizi lütfen bisiklet yolunda gezdirmeyin. Bisiklet yolunun yapılış amacı köpek gezdirmek değil. Bir de bisiklet yolu kenarında köpeklerinizin taşmasız gezdirmeyin. Bisiklet yoluna atladıklarında bisiklet hemen duramaz. Köpekleriniz edilebilir ki benim ezmişliğim var. Köpeğinizi kontrol etmek önce sizin göreviniz.
Bebeği olanlara da ricam; Allah aşkına bebek arabasıyla bisiklet yolunun ne alakası var! Adı üstünde birisi bisiklet diğeri bebek arabası. Hiç mi doğurduğunuz çocuğa değer vermiyorsunuz! Bisikletin şehir içi 30km hızla gitme hakkı var. O bisiklet o bebek arabasına 30km ile gelip çarpsa ne olur? Allah korusun ama biz tedbirimizi almalıyız.
@Freddy1616 işte bu yüzden AKSİYON KAMERASI olmadan gezmiyorum. Beni görenler youtuber mısın diye soruyor. Keşke tek derdimiz bu olsa. Bu yüzden karakolluk bile oldum. Bisiklet yolunda yürüyen şahsa korna çaldım diye üzerime saldırdı. Yemin ediyorum hiçbir küfür söylemedim, hiçbir aşağılayıcı sözüm olmadı. Sadece "burası bisiklet yolu ve ben bisiklet yolunda yürüyen yayaya korna çaldım, bunda tuhaf olan nedir" dedim, üzerime saldırdı. Sonra güzel bir sopa yedi. Karakolda da yalan attı beni tehtit etti diye. Bu yüzden Kamerasız gezmemeye dikkat ediyorum. Kamerayı gören ESAS DURUŞA geçiyor. Bu kadar şahsiyetsiz insanın içinde ancak böyle gezilir.
Yaparlar tüm yollar kendilerine ait sanıyorlar ilginç bir şekilde bulunduğum semtin kulüp üyesiyim bende bisiklet yolu çok ama yazın mangal için gelenlerden yol kalmıyor bize sabah 6 da da çıksam inanılmayacak şekilde insan kaynıyor sahil yolu😒
@avicenna90 bu konuda bisiklet kullananlar şahsen bir etkide bulunması çok zor ama kulüp olarak Belediye Başkanlığına veya Valiliğe gidilip bu yollara bisikletli polis veya bisikletli zabıta verilmesi istenebilir. Belediyeye veya Valiliğe ne kadar kalabalık gidilirse o kadar etkisi olur.
Kendini yeteri kadar dinç hissediyorsan eğer neden yaşı olsun ki? Öyle bir sınır da yok ayrıca. İsteyen her insan her yaşta bunu yapabilir. Üstelik sağlığa da çok faydalı :)
Olmaz. Ben 51 yaşındayım ve İstanbul’u bisiklet ile geziyorum. Sonuçta bisiklet bir ulaşım aracı. Üstelik günlük hayatın içine spor katmak iyi bir fikir. Yoğunluğun içinde egzersize vakit bulamıyorsanız, gün içinde bisikleti hayatınıza sokarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bedenimiz hareket etmek için yaratılmıştır. Ancak son dönemin trend? Denilen şeyleri insanları hareketsizliğe itmek için yapılandırılıyor.
Kendi bedeninizi dinleyin kimseyi değil. Reklamlara kanmayın. Doğal yaşayın. Doğada kalın. Nerede hareket , orada bereket. Bisiklet kullanmayı bilmiyorsanız eğitim veren kurumlar var. Ya da bir arkadaşınızdan rica edebilirsiniz. Üstelik diğer bisiklet severlerle sosyalleleşebilirsiniz. Bisiklet 🚴♀️ açık havada kalmanızı, mikrop ve bakterilerden korunmanızı, sağlıkla yaşatmanızı her şekilde destekler. Attığınız her adım 200 kas çalıştırıyor. Düşünsenize tek bir adım 200 kas ve hayat boyu ihtiyacınız olan en önemli şey, kaslarınız.
37 yaşındayım, kesinlikle olmaz. 😌 13 yaşındaki bir çocuk gibi dünkü heves ile biniyorum. Her hafta sonu pazar günleri sahil yolu üzerinden gülhane parkına gidiyorum. Bazen sultanahmet bazen eminönü ya da florya yapıyorum. Bisiklete binmekten asla vazgeçmeyeceğim. Saygılar 😌🙏
Evet.. 80 ninden sonra denge, kordinasyon sorunları nedeniyle binemeyebilirsin mesela. Veya o yaşta düşecek olursan çok ciddi yaralanabilirsin. 60 yaşından sonra binmek, kemik erimesi nedeniyle risk oluşturabilir. Bence ne varsa gençken her şeyi bol bol, tadıyla yapmalısın. Sonrası her şey için çok geç. Hayallerinizi ertelemeyin derim.
Bisiklete binmenin tabii ki yaşı yok, rahmetli dedem hastalığının son evresine kadar hep bisiklet sürdü, araba sürmeyi hiç sevmez tek gidilecek her yere bisikletiyle giderdi. Ben de günlük hayatta sık sık kullanırım bisiklet ama yazlığa gidip bisikletimin selesine çiçeklerimi koyunca anlarım asıl yazın geldiğini, akşam 7’den sonra olan o hafif akşam esintisiyle birlikte bisiklet sürmek gerçekten harika, yaz gelsin artık bir an önce.
Hele Adalara gitmek, İstanbul sahilde bazen yavaş yavaş bazen de hızlı hızlı sürmek çok zevkli oluyor. Havalar az daha ısınsın, hafta sonu tatil günlerimde hep gideceğim nasip olursa/bir aksilik çıkmazsa. Pandemi vb… derken adam akıllı içime sine sine binemedim zaten 😃
kesinlikle bir yaşı olduğunu düşünmüyorum yürüme yetisini öğrendiği andan itibaren insana öğretilmesi gereken ve cidden kondisyon sağlayan bir aktivite. aynı zamanda profesyonel bir spor. Bisiklet spor dalları arasında da yerini almış bir dal. Ama bunun yanı sıra doğamızı korumanın basit ve etkili yollarından biri. Bu sayede doğaya kirli gaz salınımını azaltabiliyoruz. Çorbada bizim de tuzumuz oluyor yani :)
yaşı yok bence her yaşta binilebilir ama maalesef ülkemizde araç sürücüleri bisikletli görünce resmen yolunu değiştirip sıkıştırmaya geliyor, bazen belediyeler bisiklet yolu yapıyor onlarda otopark olarak kullanılıyor
Ay hayır tabii ki. Eli ayağı tutan her yaştan insan güzelce sürer. Ay hele o serin havalar yok mu Yüzüne püfür püfür rüzgar esecek bir yandan da yokuş aşağı bisikletle gidiyorsun bir düşünsene.🦸🏻♀️
Çok istiyorum binmeyi ama korkumdan deneyemiyorum. Ya düşer de kalıcı hasar olacak şekilde kırarsam bi yerlerimi diye😔 en büyük hayallerimden biri bi gün özgürce sürebilmek
Bisiklete binmenin yaşı olmaz. Mesela;süslü kadınlar bisiklet etkinliklerinde yaşı fazlaca üstün olan kişilerde var. Bisikletde bir nevi spor olduğu için keşke bazı yaş gibi kısıtlamalara takılmasa.
Hoşlandığım kızı Annesiyle beraber bisiklet binerken görmüştüm. Kızda yetişkin yaşındaydı. Çocuklar gibi eğleniyorlardı. Hem daha çok hoşlandım hemde imrendim
Hayır. Güzel şeyler her zaman akla ilk çocukları getirse, bisikletin yaşı olmaz. İster 10 yaşında, ister 100 yaşında binebilir herkes. Yeter ki yaşama dair umutları ve hevesi olsun ☾
Parası olan mı olmayan dicektin heralde. Bisiklet benzinle gitmiyor sadece bisikleti alman yeterli bi de zincir yağı edinirsin ayda yılda onu yağlarsın bitti gitti 😄
Yası olmazzz. Irwin yalom 90 yaşında biniyor. Şehir içinde de yol kenarından gidilir ya, geniş yollar varsa. Bence imkânı biraz olsun elveren herkes bisiklet kullanmalı. Arabaların, otobüslerin içinde sıkılmadan nasıl gidiyorlar, anlamak güç.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
78 yaşında ki babannem binmektedir... Sabahları 30 dk!
En çok sevdiğim ama hayatımda bı iki kere denediğim bisey hala da içimde uktedir yani elimden gelse sabahtan akşama kadar bisiklet sürmek isterdim 😊🤟🚲🚲🚲
olmaz kesinlikle hatta köşede şu an 20 25 biriktirdim keşke aynı fikirde olan birisini tanısamda bende bisiklet alıp türkiyeyi turlasak ne vardı sanki :D