Merhaba, ben oyun sektöründe çalışmak istiyorum hangi bölümü okumalıyım? Görsel İletişim Tasarımı okumayı düşünüyorum..
VFX sanatçısı, 3d karakter tasarımı, harita dünya tasarımı, animasyon gibi alanlarda uzmanlaşıp bu alanlarda çalışmak istiyorum. Yazılım olarak değil de tasarım alanında çalışmak istiyorum. Bazı şirketlerin iş ilanlarına baktım da benim istediklerim de zaten ART kategorisinde falan geçiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bunun için kurslar bulunuyor oraya gidip öğrenmen gerekiyor kodlama vb. Tür de şeyler
VFX sanatçısı ve oyun karakteri tasarımcısı olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
VFX Sanatçısı Olmak İçin ve Oyun Karakteri Tasarımcısı Olmak için:
Eğitim Alın: VFX sanatçısı olmak için genellikle bir üniversite derecesine ihtiyaç duyulur. Film, teknoloji, tasarım, kodlama ve dijital sanat gibi alanlarda tutkulu olan kişiler için ideal bir kariyer olabilir.
Becerilerinizi Geliştirin: VFX sanatçısı olmak için çizim, 3D modelleme, animasyon ve dijital sanat gibi becerilere ihtiyaç vardır.
Portföy Oluşturun: İş başvurularında genellikle bir portföy istenir. Bu portföy, yeteneklerinizi ve sanatsal becerilerinizi sergileyen çalışmalarınızı içermelidir.
Staj Yapın: VFX sanatçısı olmak için genellikle bir staj yapmanız gerekebilir.
Uzmanlaşın: VFX sanatçısı olmak için belirli bir alanda uzmanlaşmayı seçebilirsiniz.
İş Arayışına Girin: Freelance çalışmayı düşünebilir veya şirketlerde açık pozisyonları araştırabilirsiniz.
Bu adımlar, VFX sanatçısı veya oyun karakteri tasarımcısı olma yolunda size yardımcı olabilir. İyi şanslar! 😊
Teşekkürler
Oyun Geliştiricisi Olma Şartları Nelerdir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü'nden mezun olmak. İlgili tasarım programlarını kullanmada başarılı olmak. Yazılım alanında bilgi sahibi olmak. Yaratıcı olmak. Üretmeye hevesli olmak. Teknoloji alanında görev yapmak istemek. Programlama dillerini bilmek.
Ben sadece “Dijital Oyun Tasarımı Bölümü” üzerinden araştırma yaptım. Pek fazla bilgim yok doğrusu.
Teşekkür ederim, benim de pek bir bilgim yok ama sanırım bazı alanlar için yazılım kod falan gerekmiyor diye düşünüyorum. Mesela en basitinden Blender uygulamasından 3d modelleme yaparken sadece görsel çalışılıyor diye biliyorum.
Rica ederim. Ben de Zmodeler'den basit çizimler ile tecrübe edindim. Maalesef, Blender ve 3DS Max gibi uygulamalardan çizim yapamadım.
Açıkçası ben daha önce denemedim maalesef bilgisayarım kaldırmıyor uygulamaları. Sadece izlemekle yetiniyorum, Zmodeler i ilk kez duydum ona da bakacağım daha sonra.
Ben pek de tavsiye etmem doğru söylemek gerekirse. Benim eskiden beri arabalara olan merakım ile alakalı idi. Oyunlara araba çizmek için kullanıyorum ama temel eğitim olarak tavsiye ederim yine de.