Şöyle etkilemz çünkü ben her an her oyunu oynayabilirim. Kıyamet de kopsa oyun oynarım. Mevsimlik olarak bakmam oyun oslun yeter bana. Kışın plaj voleybolu oyunu yazın bir kayak oyunu oynayabilirim hiç farketmez.
ben mevsimlerin oyun türlerini etkilediğini düşünüyorum mesela kış aylarında max payne 2 oynamak max payne 2 yi bilirsiniz siyah beyaz karanlık kasvetli bir oyun teması vardır zamanının en iyi oyunlarındandır arka planda misal yağmur yağması şimşek çakması gibi seslerin olması beni mevsimsel etkiliyor
hitman serileri de kış aylarına çok özgü
yaz ayına örnek olarak tomb raider serileri sniper elite gibi tps türü savaş oyunları olabilir :)
Bence etkiliyor eskiden bir oyun oynardım internetten oynanıyordu Red Crucible 2 diye bir oyun yağmur vardı tank savaş helikopteri falan çok güzel oyundu dünya savaşı gibi savaşıyorduk online dı bir de ama oyun kapandı kaldırıldı yani ah o eski günler nerde o günler
Performansı etkiliyor sadece. Soğuk havada oynamak zor. Soğukta kan dolaşımı yavaş oluyor. Eller donuyor. Ve hareket kabiliyeti azalıyor. Oynamak istenilen oyun türü olarak bir etkisi olduğunu düşünüyorum.
Kimileri üzerinde olabilir. Benim üzerimde etkisi şöyle. Yaz mevsiminde karlı yollarda otomobil simülatörü insanı ruhsal yönden etkiliyor. ya da kış mevsimi tam tersi. Mesela yazın pubg de vikendi haritasını severim. Kışın ise miramar.