Artık kendime güvenmek istiyorum! Ne yapabilirim?

İlk olarak psikolojiden anlayan,yaşadıklarımı yaşayan ya da az da olsa yardımcı olmak isteyen birilerinden rica ediyorum lütfen okuyun..çünkü biraz uzun yazdım.

İlkokula başlamıştım yıllar önce.Okulun ilk haftasıydı sanırım matematik dersiydi.Hoca tahtaya soru yazdı ve birini kaldırdı.O bir yanlış yapınca ben yüksek sesle söylediğimi farketmeden ''ben bu soruyu yaparım ya'' dedim diye hatırlıyorum. Dediğimi duyan hoca da beni kaldırmıştı tahtada yapamayınca beni azarlamıştı sınıftakilerin güldüğünü hatırlıyorum.. o günden sonra tereddüt ettim ve hiç parmak kaldırdığımı hatırlamıyorum ve matematiğim de pek iyi değildir. özellikle ilkokul 5den sonra iyice anlamamaya başladım matematiği..Okul hayatımda hiç kendime güvenim olmadı,pek arkadaşımda yoktu..bana içten pazarlıklı diyorlardı üstelik.İyice içime kapanmıştım ve daha sessiz olmuştum.okulda da hiç kimseye sesimi çıkarmazdım. Bu yıl kendine güven sorunum olduğunu anladım ve meditasyon vs yaptım,kişisel gelişim sitelerini dolaştım günlerce. Şu an lisedeyim ve hiç yakın arkadaşım olmadı ilkokuldaki gibi. Ben aslında çok samimi bir insanımdır ama topluma girince beni yanlış anlar diye kendime güvensizim. Çok fazla kırılganım.. Bugün yine biri benim hiç konuşmadığımı söyledi eskiden gülüp geçerdim ama artık ben'liğimi yansıtmak istiyorum.. Kafayı yemek üzereyim ama ya.Ben sıkıcı,sessiz biri değilim ki. Mesela yakın arkadaşım var 1 tane sadece onun yanında çekingen değilim ve eğlenceliyim. İçimden ne kadar samimi olmak gelse de dışa yansıtamıyorum. her gün düşünmekten bıktım.. ayrıca psikologa gidemem,bunu da not düşmek istedim. Kısaca sorum; sizce benim kendine güvensizliğim ilkokuldaki hocamın beni azarlaması yüzünden olabilir mi? ya da bu olaydan önce varolan kendine güvensizliğim hocanın beni azarlamasıyla mı gün yüzüne çıktı? daha derine inemiyorum bilinçaltımın,tek hatırladığım bu.. Yardım edebilecek olanların yardımlarını bekliyorum,bende artık kendime güvenmek istiyorum
Artık kendime güvenmek istiyorum! Ne yapabilirim?