• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Kader nedir ? Neler kaderdir ?

Simlioje
Simlioje Takip Et
Xper 7 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Aşk, evlilik, eğitim, iş, ölüm bunlar hep kader midir ? Hangileri kaderdir ? Bana bir açıklayabilir misiniz lütfen.
Kader nedir ? Neler kaderdir ?
Eğitim Soruları İş Soruları Nedir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ByZee
    ByZee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

kader bu konu hakkında bir aralar kafayı yemek üzereydim sonra güzel bir cevap aldım ve yerimde sustum. biz bu dünyaya gelmeden daha bu dünya olmadan kaderlerimiz yazılmıştır şimdi diceksin o zaman neden bu dünyaya geldik direk cennet cehenneme konulsaydık ya.

bunu öğrencilikle örneklendireyim misal bir sınavdasınız öğretmeniniz sınav yapmadan size 60 verse siz o 60 notunu kabul etmezsiniz belkide daha yüksek alırım dersiniz ve sınav olalım dersiniz.sınava girersiniz 60 veya daha altı aldınız hoca size sunu der ben ne alabileceğini biliyordum ve sana biraz daha yükseğini verdim sen karsı çıkınca sınava koydum .der.

insanlar da böyledir allah bizim ne oldugumuzu nasıl oldugumuzu ne yapacağımızı biliyor ancak insanların böyle söyleceklerinide bildiği için sonucunu bildiği bir sınava tabii tutuyor insanları umarım anladınız.

0
    7 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Aslında çok güzel anlattın da yine de gerçek hayatta bazı şeyleri düşününce karışıyor kader meselesi. Pek anlam veremiyorum. Arkadaşlarımla bu konunun üzerine yoğunlaştık, araştırmalar yaptık ama işin içinden çıkamadık. Hala anlamış değilim açıkçası. Bizim alın yazımız var mı yani bu meslek sahibi olucaz, şu zamanda ölücez, şu kişiyle evlenicez gibi?

Yorumla
    • ByZee
      ByZee
      +1 yıl

bak sen mevlüd okumus musun mevlüdde söyle bir olay var azraille allah (c.c) arasında geçen bir olay hz.muhammed.(s.a.v) in babasının canını aldıktan sonra annesininkinide almaya giderken azrail söyle der. ya rabbim bu insanların en iyisi onu babasız bıraktın neden annesiz bırakıyorsun .

allahta söyle der: ben bu dünyayı yaratılmadan önce kaderi budur kaderi değiştirilemez . bilinki ben onlar için her zaman en hayırlısını istemişimdir.

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Birkaç dua bilirim ama çok okumuş biri değilim açıkçası. Bu konu çok açıklayıcı oldu. Peki bir bayan kötü yola düşerse bu da mı kader oluyor o zaman?

Yorumla
    • ByZee
      ByZee
      +1 yıl

hayatınızdan geçebilen geçicek olan hersey önceden yazılmış ve bilinmiştir. elbette kaderdir.

şimdi bazı arkadaslarımız kader ve kaza dan bahsedecekler ancak söyle bir sey var allah her zaman insanın önüne yollar koyar hangi yolu seçeceğini insana bırakır ha ama zaten allah biliyordur hangi yolu seçeceğini daha önce anlattıgım öğrenci meselesi gibi sırf itiraz etmesin die bu olaylar karsısına çıkıyordur.

Yorumla
    • urthemiel
      urthemiel
      +1 yıl

merakımdan soruyorum.. Sözler köşkünü takip ediyor musun?

Yorumla
    • ByZee
      ByZee
      +1 yıl

:) hayır kardes ben daha çok eski osmanlıca kitaplar okurum Bediüzzaman Said Nurs� yi ve buna benzer lerini okurum

Yorumla
    • ByZee
      ByZee
      +1 yıl

ama sizin sayenizde takip edeceğim bakalım güzel seyler vardır inş. saolun bu arada

Yorumla

En İyi Cevaplar

• emreeokay
    emreeokay Takip Et
    Xper 4 Yaş: 43
    +1 yıl

kader kelimesi insanların her zaman kafalarını karıştırmıştır bununla ilgili bilgiyi buradan alamazsın veya burada yazılan yazılar çok tehlikelidir örneğin sana cevap veren byzee isimli kişinin yazdığı gibi bilgisizce yazılan yazılar bilmeyen kişileride etkiler sonuçları çok tehlikelidir.KADİR gecesi KADER gecesidir kişinin bir yıl boyunca yaptıkları masaya yatırılır ve değerlendirme yapılır KADER de iki çeşit yazı vardır bir TÜKENMEZ kalemle yazılanlar kişi annesini babasını seçemez,soyunu seçemez,doğacağı ülkeyi seçemez,rızkını seçemez,öleceği zamanı seçemez gibi örnekler verebiliriz birde KURŞUN kalemle yazılanlar vardır örneğin kişi haramı kendi yapar helalıda sen şuan istersen içkide içebilirsin namazda kaılabilirisn seni kimse engellemez iradenle bunları yapabilirsin evleneceğin kişi kader değildir istediğin kişi ile evlenebilirisin istediğin işi yapabilirsin bunlarla ilgili ayetler var evleneceğiniz kişinin nasıl olması gerektiğini Allahu teala bizlere bildirmiştir bunlarla ilgili çok örnek verebilirim ama fazla uzatmaya gerek yok

1
    7 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Çok güzel anlatmışsın fakat ben daha ayrıntılı bilgilenmek istiyorum işte :|

Yorumla
    • emreeokay
      emreeokay
      +1 yıl

sana bildiğim kadarıyla ayrıntılı bilgi verebilirim ama sanırım burası uygun değil ama sana şunu tavsiye edebilirim kader konusunu fazla kafana yorma insanlarla hayvanları ayıran şey hayvanlar içgüdüsel olarak davranır insanlar iradesi ile davranır. eğer biz yazılanları yaşamış olsaydık irademiz olmazdı sadece kendi irademizle kendi seçme hakkımızla yaşıyoruz bunları sana açıklayabilirim

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

peki eklesem ordan konuşsak sorun olur mu?

Yorumla
    • emreeokay
      emreeokay
      +1 yıl

ekle istersen ama ben hoca değilim fakat biraz araştırma yaptım sana yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

En azından merak ettiklerim konusuna bilginiz var gibi .. Arkadaşlık isteğine izin verilmiyor.

Yorumla
    • emreeokay
      emreeokay
      +1 yıl

ben sana gönderiyorum şimdi

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

teşekkür ederim.

Yorumla
  • i10messi
    i10messi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 38%
    +1 yıl

Hepsi kaderdir. Allah senin ne zaman ne yapacağını bildiği için hepsi bellidir. En kısa örnek bu gün annen hamile kalsa kardeşinin olacağını bilmen gibi. Yada o çocuğun okula gideceğini bilmen gibi. Gittiğin filmin biteceğini bilmen gibi. Her gün nefes alman gerektiğini bilmen gibi. Bunlar basit ve garanti olmayan örnekler. Şu an yeterince iyi açıllayamadığımın farkındayım. Hastayım kusura bakma. Ama şu gayet açıktır ki senin iraden kaderin büyük bir bölümünü oluşturur. Büyük bir bölümünü çünkü aileni ve doğumunu sen seçemiyorsun. Oerdelerini kaldır ve algıla. Bunu en iyi kendin kendine anlatabilirsin.

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Aslında güzel anlattın. Cennete veya cehenneme gidip gidemiceğimiz de mi kader o zaman?

Yorumla
    • i10messi
      i10messi
      +1 yıl

Sonuçta herşey ömrün boyunca yaptığın herşeyin sonucu oluyor. Onlarda kader dediğimiz olayda belli. E yani sonuç olarak belli.

Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 846 cevap paylaştı.

Kader diye bir şey yoktur, kader bir yanılsamadır. Bizi içinde tutmaya calışan kapalı bir parantezdir. Hatta neredeyse her zaman bizi gölgesinde hapseden bir buluttur. En isyankar vakitlerimizde kaderin ilmeklerini sayarız, ona boyun eğeriz. Ve en akılcı zamanlarımızda kaderin ambalajı süslü bir kandırmaca olduğunun bilincinde oluruz..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

21

Cevap

• KuRSuN_06
    KuRSuN_06 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 43%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

kader senin yaşadıklarındır saydıklarının hepsi kaderdir ancak kaderini her insan kendisi çizer mesela sen dersinki ben evlenmiycem evlenmezsin olur biter evlenmeyipte bu benim kaderimmiş demek yanlıştır allah kadere müdahale etmez ama önceden senin evlenip evlenmiyceğini kiminle aşk yaşayacağını hangi işte çalışacağını bilir ancak kendi kaderini kendin çizersin.

0
    3 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Mesela ben küçüklüğümden beri hemşirelik okumak istiyorum. Eğer atıyorum ki mimarlık okursam benim kaderim mimarlıkmış demem doğru mu yoksa ben bunun belirlediğim için mi kaderimi kendim yaratmış oluyorum. Yani Allah kaderi çizerken Sıla hemşire olucak diye yazıyor ama ben olmuyorum öyle mi anlayamadım tam :|

Yorumla
    • KuRSuN_06
      KuRSuN_06
      +1 yıl

hayır. eğer mimarlık okuyosan da o senin tercihindir istersen bida hazırlanırsın mesela teyzemin kızı te küçükten doktor olmak istiyorum dedi sınava girdi diş hekimliğini kazandı 1 sene gitti sonra istemiyorum dedi bida gircem dedi girdi bu sefer tıp fakültesi doktorluk kazandı kendi kaderini kendisi çizdi yani ama o deseydiki ya kaderde varmış diş hekimliği okumak deseydi diş hekimliği okurdu ve bu onun allah tarafından kendisine çizilen kaderi değil sadece kendi tercihi olurdu..

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Hmm anladım teşekkür ederim :)

Yorumla
  • talcami
    talcami Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 641 cevap paylaştı.

Şimdi ateistler gelecek kader varsa madem neden Cehennem'e gidiyoruz falan diyecekler. Kader mevzuu iki temelde şumullenir. Külli irade ve Cüz'i irade. Kader değişebilir. Allah ezelden herşeyi bildiğinden sadece insanın yazgısı bellidir. Fakat seçimi yapmak sadece senin elindedir. Allah 2 şekilde bilir ; Olmadan önce bilir, olduktan sonra bilir. Olmadan önce bilir, çünkü Yaratıcı O'dur. Olduktan sonra bilir, çünkü o fiil, o amel senin yaptığın, seni bağlayan şeydir. Karışık mı oldu ?

0
    10 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Aslında biraz karışık oldu gerçekten tam anlayamadım.

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Bak şimdi, senin bilgisayara oturacağın, bu soruyu soracağın, bu cevabı alacağın, daha dünya kurulmazdan belliydi, çünkü Allah'ın ilmi ezel ve ebeddir. Bu, Allah'ın bir işi bir oluşu olmadan önce bilmesi demektir. Çünkü kaderi yazan O'dur. Kaderi yazarken, insanın nasıl davranacağını bilir. Fakat yine de ona bir irade vermiştir. Bu soruyu sana kimse zorla sordurtmadı değil mi ? :) Hah, işte bu noktada senin iraden devreye giriyor. Allah'ın iştira etmediği şeyi zaten yapamazsın :) Akim kalır.

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Aslında benim tam olarak anlamak istediğim şey meslek seçimi, yaşantımız, ölüm günümüz, evleneceğimiz kişi bunlar da kader mi yani kesin kaderde yazılanlar mı olur yoksa kaderi ters tepebilir miyiz?

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Mesleğini elbette sen seçersin. Fakat bunu Allah zaten bilmektedir onu söylüyorum :) Ölüm günün de değişebilir bazı hadislerden yola çıkılarak yapılan tefsirlerde. Evleneceğin kişi de kaderindedir zaten. Şöyle düşün, yarın evden çıktın, gittin marketten ekmek aldın, atıyorum x şehrinden bir adam senin kaderin. O adam da o gün o saat o saniye orada olur ki karşılaşırsınız. Bu kaderdir :)

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Ve o kaderimdeki kişiyle evlenirim zamanı değişebilir ama eninde sonunda bu olur öyle mi?

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Aynen öyle olur. Sen herhangi bir sebepten o ilk görüşeceğiniz yere gitmişsindir, o da öyle. Bir sebepten ordasınızdır ve karşılaşırsınız. Allah nasıl karşılaşmanızı istediyse öyle. Şöyle düşün, hani şarkı sözleri oluyor müzik kanallarında, şarkıcı söyledikçe o sözler dolmaya başlıyor, bilmiyorum anladın mı :) Öyle. Sen sadece kaderindekiyle karşılacağın güne kadar o doldurmayı yapıyorsun hepsi bu. Ha tabi kaderinde birisi varsa :)

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Kaderimizde kimse olmadığı da oluyor mu yani?

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Tabi ki. Kimseyle evlenemeyebilirsin de. Bu mümkün.

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

İlginç :|

Yorumla
    • talcami
      talcami
      +1 yıl

Ama gerçek :)

Yorumla
  • HayatAynaSnYansıması
    HayatAynaSnYansıması Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl

Kader aslında galubela dır . Herşey yazılıp çizilmiştir , biz sadece hayatımızın başrolüyüz :D

Kaderinde ne varsa onu yaşarsın diye bu yüzden derler .

0
    4 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Kaderde yazılan herşey olur mu yani? Sınırları nelerdir?

Yorumla
    • HayatAynaSnYansıması
      HayatAynaSnYansıması
      +1 yıl

Bu uzun b i konu , bunun içinde Allahı katil olmakla suçlamak bile var . Galubela , dünya ya gelmeden önce Allahı kabul ettimiz ve hayatımızın bize izletildiği yer , bazen deriz ; ya ben bu sahneyi daha önce yaşadım , bu ordan kalmadır , yabancılar buna dejavu diyo . Sınır şu , sen kaderini bilmediğin için kader senin elinde , intahar etti , aaaa kaderin de vardı hasss iktir ya öyle kader mi olur lan :D

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Evet bu biraz karmaşık oluyor :|

Yorumla
    • HayatAynaSnYansıması
      HayatAynaSnYansıması
      +1 yıl

Hı hı evet :>)

Yorumla
  • mertsenpai
    mertsenpai Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 62%
    +1 yıl

İnsanın kaderi genel manada kaderini belirlemektir :)

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Biz kaderimizi belirleriz ama yinede kader vardır değil mi alnımızda yazılan?

Yorumla
    • mertsenpai
      mertsenpai
      +1 yıl

Bir öğretmenin sınav sonucunu bilmesi sizin sınavdan alacağınız notu değiştirmez ama :)

Yorumla
  • geronimo2062
    geronimo2062 Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Kader açıklanamaz,açıklanmaya çalışıldıkça tüm din adamlarının saçmaladığı ve kendilerine bile inanmadığı bir konudur.

0
    5 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Bende pek anlayamıyorum düşündükçe farklı konularda araya giriyor anlamak zor oluyor.

Yorumla
    • geronimo2062
      geronimo2062
      +1 yıl

dine pek takılma amaan

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Bu ara merak sardık arkadaşlarla biraz :|

Yorumla
    • geronimo2062
      geronimo2062
      +1 yıl

zaten merak sarıp sorgulamaya başladıysan,yavaş yavaş hakikate yaklaşıyorsun sen de.

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

bu iyi birşey demekki :))

Yorumla
  • yorumcubaba
    yorumcubaba Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46
    +1 yıl

Kader senin nasıl bir hayattan nelerle sınanacağının kaba taslak olmasıdır.Mesela bir insan çocuk hasretiyle sınanır kimisi yoksullukla...

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Yoksulluk kader midir o zaman?

Yorumla
    • yorumcubaba
      yorumcubaba
      +1 yıl

eğer çok paran varken buyume hırsı ıle batarsan senin eşşekliğin.Aialenın maddı durumu alt sınırda ıse sende okuyup hayatını kurtarana kadar onlara mahkumsun bu kader.Herseyden önce şükür.Bu dünya islam alemi için sınav dünyası o yüzden kader derim haddime düşmeyerek

Yorumla
  • AudiPilot
    AudiPilot Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

kaderimizi kendimiz çiziyoruz kader kendi çizdiklerimize denir dediklerinni hepsini insan kendi belirler

0
    5 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Ama alnımıza yazılan bir kader vardır sonuçta değil mi?

Yorumla
    • AudiPilot
      AudiPilot
      +1 yıl

şimdi senin aklından şu geçiyo bizim ne yaşayıp ne ediceğimizi Allah belirlemiştir diye öyle bişe yok ne yapıp ne ediceğini sen belirledin senin yarın ne yapaağın 10 yıl sonra ne pozisyonda olacağın kader

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Düşününce biraz bilinmez bir yola gidiyorsun anlam verilemiyor bazı şeyler :|

Yorumla
    • AudiPilot
      AudiPilot
      +1 yıl

din hocamız şey derdi Allahın nasıl olduğunu bir gün düşünseniz delirirdiniz diye aynı o olay fazla kurcalamamak lazım

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Evet deliriyor insan

Yorumla
  • nicktirgitbeyaaa
    nicktirgitbeyaaa Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl

bu saydıklarının hepsi kaderdir doğduğun anda bu saydıklarının hepsi senin alnında yazılıdır.şuan şu dakika ne yaptığın bile o an yazılıydı:)

0
    0 Yorumla
  • LAZY2106
    LAZY2106 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

hepsi kaderdir fakat bunların hepsininde iki yönü vardır onuda sen belilersin allahu teala sana iki yol verir bunu artık sen secersin bir nevi kader senin elinde ama cizilmiş önceden iyi ya da kötüye sen cevirirsin

0
    3 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Bizim için belli bir kader ve alın yazısı çizilmişse biz bunu nasıl değiştiriyoruz ki o zaman?

Yorumla
    • LAZY2106
      LAZY2106
      +1 yıl

bak yazılanın iki yoluda yazılmış sana söyle acıklayayım önünde iki yol var bunların birisi iyi digeri kötü bunlardan hangisine gidecegine sen karar verirsin

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Hımm anladım.

Yorumla
  • namıdiyar
    namıdiyar Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

kader senin bu hayatta çabalarından sonraki kısımdır.çabalarsın geresi nasipse kaderde varsa olur.

0
    1 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Nasibin kaderden farkı nedir?

Yorumla
  • ken1907
    ken1907 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

İşimize gelenler kaderdir. Biz seçmemiş gibi suçu kader'e atmak işimize gelir.

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Kadere suç atmıyorum sadece bu konuyu öğrenmek istiyorum.

Yorumla
    • ken1907
      ken1907
      +1 yıl

Seni kastettiğimi nereden çıkardın?

Yorumla
  • Tatlıheyecan
    Tatlıheyecan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 45
    +1 yıl

kader vardır ama insan kendi kader yolunu kendi çizer her zaman

0
    10 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Bizim için belirlenen bir kader varsa biz nasıl o kaderi değiştirip de kendi kaderimizi çiziyoruz bu konuyu anlayamıyorum.

Yorumla
    • Tatlıheyecan
      Tatlıheyecan
      +1 yıl

hayır sen seçilen kaderine yön veriyorsun mesala karşına birini çıkartıyor kader ama onun seçimini sen kendine göre değerlendirip yapıyorsun hangi yolu seçersen

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Diyelim ki benim kaderimde Ahmet var o karşıma çıkıyor ama ben istemiyorum. Kaderimi ters tepmiş oluyorum bu mantıklı mı yani şimdi :|

Yorumla
    • Tatlıheyecan
      Tatlıheyecan
      +1 yıl

eger alınyazında ahmet varsa istediğinide yaşasan elli tanede evlilikte yapsan o ahmet seni birşekilde yine buluyor hiç tanımamış olsanda

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Yani kaderde bir kişi var ama ben onu geri de tepsem dönüyorum dolaşıyorum tekrar onun oluyorum. Sadece vakti saatini ben belirliyorum doğru mu anladım?

Yorumla
    • Tatlıheyecan
      Tatlıheyecan
      +1 yıl

evet aynen ama bunun vaktini ssatinide sen belirlemiyorsun sadece olumlu olumsuz yol çizimini sen belirliyorsun ya mutluluguna huzuruna etki ediyorsun ya da tam tersi mustzuluguna huzursuzluguna hayatına

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

çok karışıkmış aslında :|

Yorumla
    • Tatlıheyecan
      Tatlıheyecan
      +1 yıl

karmaşık olan bir şey yok kader önüne her konuda birşeyi getiriyor sen seçimini yapıyorsun iki şıktan birini hepsi bu

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Hmm anladım :|

Yorumla
    • Tatlıheyecan
      Tatlıheyecan
      +1 yıl

anlatabildiysem ne mutlu bana:)

Yorumla
  • Karan6
    Karan6 Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Bu sordukların kadermi bilmem ama senı buradan görmem kader.

0
    0 Yorumla
  • buffon
    buffon Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

olunca kader olmayınca kıssssssssmet olmadı dersin:)))

0
    0 Yorumla
  • ksalper
    ksalper Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

şu anda bunları yazıyor olman kaderdir.. yeterince açık mı :D

0
    5 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Değil :)

Yorumla
    • ksalper
      ksalper
      +1 yıl

anla be gülüm.. biraz zorla :d

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Aklım çok karışıyor anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten :|

Yorumla
    • ksalper
      ksalper
      +1 yıl

aslında çok basitte burda olmaz

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

:)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

kader yaptığın seçimin sonucudur sonucu belli olan bir kader yoktur

0
    1 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Nasıl yani?

Yorumla
  • MrsLydia
    MrsLydia Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Genellikle kız ismidir

0
    2 Yorumla
    • ksalper
      ksalper
      +1 yıl

genelde hard severler :XD

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

:D hahaha

Yorumla
  • weyes
    weyes Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

Bir Sibel Can şarkısıdır.

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Güzel de bir şarkıdır :)

Yorumla
    • weyes
      weyes
      +1 yıl

:)

Yorumla
  • TağmanMertAslaner
    TağmanMertAslaner Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Saydıklarının hepsi kader işte

0
    3 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Onu bende biliyorum ama nasıl oluyor onu anlamak istiyorum :))

Yorumla
    • TağmanMertAslaner
      TağmanMertAslaner
      +1 yıl

şuan cok kötü durumdayım kafa hiç birşey almıyor daha sonra yorumlarım artık :D

Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

:))

Yorumla
  • oblique
    oblique Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

varolusun, özgür iradendir.

0
    0 Yorumla
  • sözer89
    sözer89 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

sen evde oturuyon kader herşeyi ayarlıyo:)

0
    2 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Nasıl yani :D

Yorumla
    • sözer89
      sözer89
      +1 yıl

işi eşi evi arabayı kaderde varsa kader ayarlıyo ayağına getiriyo:)) şaka ya kadere inanmam ben sadece bazı durumlarda zora düşmüş insanlara allah yardım eder yani

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

alınyazısı

0
    1 Yorumla
    • Simlioje
      Simlioje
      +1 yıl

Alın yazısı nasıl oluyor işte?

Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kader nedir ? Neler kaderdir ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kader nedir? Neler kaderdir? 4 cevap verildi
Kader nedir? Neler kaderdir? Nasip" sizce nedir? 6 cevap verildi
Nasip nedir kader nedir? 9 cevap verildi
Kader nedir ne değildir? 4 cevap verildi
Kader nedir tam olarak? 5 cevap verildi
Kader var mı Kader nedir? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Opel Insignia B Grand Sport Nasıl araba sizce?
  • Erkeklerin masum olduğu yaş kaçtır?
  • Esmerin adı var sarışının tadı var derken ne demek isteniyor?
  • Salçalı yumurta denediniz mi?
  • Kendinde olmasını istediğin özellik nedir?
  • Bu tarz insanlara ne cevap veriyorsunuz sürekli aynı taktikle yazıyorlar?
  • Kısa boylu insanlar neden daha sinirli olur?
  • Elazığdaki karga saldırısı kamerada! Sizin de böyle bir tecrübeniz oldu mu?
  • Erkekler neden aksiyon dizi/filmlerinin sadece kendisi için çekildiğini sanıyor? Kadınların aksiyon izlemediğini mi sanıyorlar?
  • Sütlü tatlıların kralı kimdir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨