Hayatınızda başka bir zamanda , başka bir yerde , başka bir şekilde tanışmalıydık dediğiniz birisi oldu mu ?
Evet .
Hayır .
Şöyle ki ;
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu soruyu anlatabilecek tek yazı bence bu . Sevgili Can dündarın yazısı .
Ve yenik; 'keşke'li cümleler gibi... Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı...
Dört mevsimlik bir sene olsa ömür 'keşke' onun güzüne denk gelir.
Hepten vazgeçmek için erkendir telafi etmek için geç...
Mağlubiyetin takısıdır 'keşke'...
Kaçırılmış fırsatların bastırılmış duyguların harcanmış hayatların boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların gecikmiş itirafların ağıtıdır.
'Keşke'nin panzehiri 'iyi ki'dir.
İlki ne kadar pısırıksa ikinci o denli yiğittir.
“Keşke”, çoğunlukla bir “ahh”la kopup gelir ciğerden… esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden…
“İyi ki” ise, muzaffer bir “ohh”la büyür; cüretiyle öğünür.
'Keşke'li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa 'iyi ki'lilerde de göze alabilmişliğin riske girebilmişliğin tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar.
Okulu hiç kırmamışsınızdır sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır.
Konuşmanız gerektiğinde susmuş koşacağınız zaman durmuş sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur.
Bir insana bir işe bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır. O insanın o işin o davanın bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır 'keşke'...
'Şimdiki aklım olsaydı' dövünmesindedir. Geriye dönüp baktığınızda ayıplara yasaklara korkulara tabulara feda edilmiş 'Ne derler'e kurban verilmiş son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz bilinçaltından el sallar.
'Keşke'cilerin hayatı kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.
'İyi ki' öyle mi ya! ...
Onda yara bere içinde de olsa yana yana ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.
'İyi ki'lerinizi toplayın bugün ve 'keşke'lerinizden çıkartın. Fazlaysa kardasınız demektir.
Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara mahzun hatıralara... Rüzgarlarla koştunuz ya...
'Keşke'leriniz 'iyi ki'lerden çoksa...
Telafi için elinizi çabuk tutun. Tutun ki yolunuzu gözlerken terk ettiğinizle bir gün yeniden karşılaştığınızda siz susarken feri sönen gözleriniz 'keşke' diye nemlenmesin...
olmamı yaaaa..askerdeyimmm...içtimaya yetişicem...eminönü-kadıköy vapurunda...
(yıllar önce bi mevzu) aşık oluyorum dedim..lakin bunu dıştan ta söylemişim..efkar yaptım çıktım sigara içmeye...kankalar dediki sonradan kız seni sordu:DDD
gençlik yılları ..hızlıydık o zamanlar:D
Evet. Yıllardır birine o kadar aşık olduğumu düşünüyordumki hayatımdan gelip geçenlere hiç dikkat etmedim, ilişkilerime bile. Ama şimdi o içimdeki tekrar denediğimde gösterdi ki aslında aşık falan değilmişim, içimde kalmış ve ben biraz fazla büyütmüşüm. Heralde şu anki düşüncelerimle yaşasaydım o yılları herkese çok daha fazla dikkat ederdim :)
Evet, aylar geçmesine ragmen hala deliler gibi asik oldugum adamla ayni ulkede yasiyor olmaliydik ve ayni havayi soluyor olmaliydik...
Belki boyle olsaydi hersey daha garkli olabilirdi...
MeloDrama :)
Cevap
12Cevap
ewet karşılıklı olmustu ve şımdı ayrıyız :(off ve şu anda ıse keske tanımasaydım dıyrum
keşke başka zamanda başka yerde tanışsaydık daha mutlu daha bambaska olurduk die dusundugum zamanlar oldu. ama emınım ozamnda yıne mutlu olamazdık. kaderın onune gecılmıyor ne yzkkı
Oldu, b1r kez oldu,
Şöyle ki...
Dogru yerde, ama yanlış zamanda,
Ve sonra dedi ki kader:
Üzgünüm, hepsi bu kadar!
maalesef oldu:(:( onunla başka yerde bşka bir zamanda tanışıyor olmalıydk:(:(
:(:(:(:(:(:(
benim de oldu ama hiç malesef demedim ;))
demekki ben senden çok istemişim olmasını:) ;)
ben şu anki halimden memnunum ;) su akar yatağını bulur ;)
su akar yatağını bulur doğru ama bakalım su doğru yöne mi akıyo onu da hesaba katmk lazm hani:):)
Başka bir zamanda karşılaşabilseydik dedim . Çok mantıksızdı.
lısede bır tanesı olmustu keske demenın faydası yok olmayacak duaya amın dememeyı ogrenmelıyız belkı
tesaduflere bayılırımi,bir gün bir AN umulmadık birisi işte heyecanlı kılan bu degil midir?
benım oldu hemde ıcım gıttı butun hayatımı ve hersetımı onun ıcın bagıslaya bılırdım acıkcası
Üçünü içeren bir şekilde olmadı. "Başka bir zamanda tanışmalıydık." şeklinde oldu.
Olmustu bir kere. Ama simdi ise ne dünümde ne de yarinimda iyiki olmamis ve olmayacak diyorum.
aynen tarif ettiğin gibi biri oldu..
olmadi, olaydi iyiydi.
oldu, adı bende saklı :DD
oldu evetttt olduu...
Oldu, ama öyle gerekliymiş ki öyle olmuş.
evet oldu.
evet kesinliklee
Oldu mu?
hayat bu, oluyor...
dimi? :(
Maybe:D
hayır zaman,mekan hiç şaşmadı:))
Hayır diyecektim! eveti işaretledim lanet.
Evet oldu
kesınlıkle oldu
OLdu.
oldu malesef
Malesef olmakta
olduuuuuuuuuuuuuu
evet oldu malesef..
Oldu..
Oldu
Oldu, ne yazık.
Hayır gayet guzel.
evet oldu