Bu sadece basit bir soru. Sebeplerini yazmanızı istiyorum. Hakaretsiz,küfürsüz,mantıklı cümlelerle.. Hepimiz olgun, düşüncelerini hakaretsiz ifade edebilen, nitelikli insanlarız değil mi? Herkes istediğine inanmakta,savunmakta özgürdür.Tek bir küfür edeni, yargılayanı,aşağılayanı engellerim bir daha cevap veremez soruya. Evet bakalım kim neden inanıyor veya inanmıyor..
Cevabın nedir?
Allah veya Tanriya gelirsek.
Tanri/Allah düsüncesi bilgiden ötedir. Allahin/Tanrinin ne varligini nede yoklugunu kanitlaya bilirisin cünkü Allah/Tanri kavrami bilgiden öte.
Sonunda Allah var diyenlen , Allah yok diyen ayni seyi diyor.
Ben kendim Ateistim ve bir Tanriya inanmiyorum. Varligina bir delil göremiyorum.
Simdi bazilari diyecek bu ve bu nasil kendi kendine varolabilir. Olabilir arkadas.
Bunu demeniz ya da sormaniz sizin Egitimsiz oldugunuzun kanitidir.
Allahin kendi kendine varoldugunu inanabilyiorsunuzda , Evrenin kendi kendine varolduguna nasil inanamiyorsunuz ? Üstelik bunu bilimsel takip edebilirsek.
Dinlere gelirsek.
Dinler tamamen sacmalik ama gercekden tamamen sacmalik. Bir Kutsal kitapin icinde olan bilimsel celiskileri bir kenera koyarsak, insanliga ve ahlaka haykiri seylere kenara koyarsak bütün hatalari ve celiskileri gende kenera koyarsak bu kitaplar bir Tanridan geldiklerini kanitlamiyor.
Kuran , incil ve diger kitaplar sadece tek nedenlen yazilmisdir oda yazanlara para kazandirmak icindir.
Yoksa siz gercekden örnek olarak bu sacmaliga inaniyormusunuz ?
link
Ama benim icin dinlerin yanlis olmasinin en büyük kanitlarindan biri budur.
link525 Yorumla- +1 yıl
ben + verdim:) Olsun.
- +1 yıl
Sen bir aralar Deistim diyordun ne ara ateist oldun evladım..Yoksa inanç sisteminde 3 oyuncu değişiklik hakkını mı kullanıyorsun hı..Arada reçel sever misin çapkın mısın türünden klişe sorulara da cevap yaz diyeceğim ama sen reçelide müslümanlara evirip çevirip bağlarsın..Müslümanlar reçel günahtır derdi şimdi ekmeğin üstüne sürüyorlar dimi..
- +1 yıl
+ verdim :) Çok haklısın. Allah'ın kendi kendine var olduğuna inanıyorlar ama evrenin kendi kendine olduğuna inanmıyorlar. Yok o çamurdan, bu kaburgadan yaratılmış falan filan. Hep saçmalık bunlar. 15 yaşında olmama rağmen ben gerçekleri farkettim. Kuran, incil, tevrat ve zebur Allah'ın varlığını kanıtlıyorsa, çizgi romanlarda Superman'in, Spiderman'in varlığını kanıtlıyor o zaman.
- +1 yıl
iyide msülüman olmadığı için işkence görecek diye sana kim dedi orasını Allah bilir ah doğruya sen inanmıyordun
- +1 yıl
Son verdiğin linkteki resim altına kişi kendi yorumunu yazmış. Müslüman olmadı diye müslüman değil diye herkesi cehenneme gönderen zihniyet yüzünden öyle düşünüyorsunuz.
Ameli salih yani iyi ameller içinde olmak Allahın mükafatlandıracağı şeylerden biridir. Ama en başta Onun varlığna ve birliğine inanmak gelir. Aslında müslüman islam dinine inanan dini islam olan demek değildir. Allaha inanan gönderdiklerine inana ve ameli salih işleryapan herkes müslümandır. - +1 yıl
Vay garibanlarim benim ...
Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İsl?m’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın ?yetlerini ink?r ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir
Al-i İmran/85
Kim İsl?m’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır
- +1 yıl
Tamam bu ayetlerde sana garip gelen nedir ki. İslam demek Alllah teslim olmak demek Allaha teslimiyet demek. Yani Allaha teslim olan ki inanan onun gönderdiklerine inanan ve ondan gelenlere razı olan anlamındadır. O yüzden şimdi şöyle tekrar oku
Kim Allaha teslim olmaktan gayrı bir din ararsa ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayacaktır. Direk tercümedeki kelime anlamları ile düşünme . Bizdeki gibi arapça kelimelerinden bir çok anlamı vardır. - +1 yıl
senle bir var sayım yapalım biz müslümanlıkta sana ne diyoruz içki içme kumar oynama insanlara kötü gözle bakma zinadan uzak dur Allaha inan.tamam şimdi ahireti de yok saydık haşa varsayım olarak cennet cehennem yok.sana ne zararı var hiç olmassa dünyada iyi bir insan olarak yaşadın içki evlilikleri bitiri kumar insanın elinde olan her şeyi kaybettirir zina başkalarının sana kötü gözle bakmasına sebep olur.şimdi ben dirilmiyorsam bana bir şey olmaz kıldıgım ettigim dua ile kalırım.amaaaa amaaa
- +1 yıl
Pek cok seyi kaybetiyorsun arkadasim. Hayatini bir yalanlan geciriyorsun. Dinden cikanlari bosuna öldürüyorsunuz, hirsizlarin ellini kestiginizde ona bosuna siddet uyguluyorsunuz.
Insanlari taslarken sadece bir katil oluyorsunuz. Köle tutuyorsunuz. Kisaca bütün insanliginizi kaybetiyorsunuz.
Ben ickimide saglikli bir sekilde icerim Ahlakimida korurum ve insanlara sevap olsun icin degilde yardim etmek icin ederim. - +1 yıl
Deizm ateizme geçişmişmiş bendede öyleymişmiş..Yeni farkına vardın demek deisttinde dur biraz ateist olayım dedin he..2 hafta sonrada agnostiğim yazarsın ben gelir sana hani ateisttin sorarım sen cevaben agnostizm ateizme geçiştir bendede öyle oldu dersin:D Kodumun şarlatanı seni kronik vakasın sen harbiden :D
- +1 yıl
Hayir Ateizm son durak :D
Agnostizm - Deizm - Ateizm genelde böyle gidiyor.
Neden sarlatan olayim ki ? Insan zamanlan yeni seyler ögrenir daha düsünür ve yolunu degistire bilir. Bu dogaldir. Bu beni neden sarlatan yapiyor.
Neyse seni sorgulamaya ve dinsizlige davet ediyorum :) Korkma, gercek huzur dinsizlikde. - +1 yıl
samedkrs
Senin sorun neydi ki ? Bumu "ya dirilme varsa sen ne yapacaksın?"
Soru busa cevap vereyim tabiki.
Islamin yanlis oldugu ortada, bunu sorgulayan (Adam gibi sorgulayan) herkes bilir. Islamin yanlis oldugu ortada oldugu icin bir Islami cennet yok. Buna göre bir Islami allahada hesap vermiyecegim.
Eger bir Tanri gercekden varsa ve ölümden sonra ona hesap vermek gerekirse ozaman tabiki vermem gerekir. Ben hayatimi ozaman yasadigim en iyi sekilde yasamis olacagim ve degerini görecegiz. - +1 yıl
İnsanları aslında kendini müslüman sanan bu dini yobazca yaşayanlar yapıyor. Genelleme yapmayın. Tüm müslümanlar ya da allaha inananlar insan taşlar diye bişey yok zaten. Köle tutmak diye de bişey yok zaten islam dinin geldiği dönem ve çok daha öncesinde kölelik zaten vardı. Hatta kuran köleliği kaldırmak için çalışmıştır. Lütfen yanlış bilgileri genelleme yapmayın.
- +1 yıl
Agnostizm-Deizm-Ateizm diye gitmiyor yanlışın var..
Sendeki safhalar şöyle..Delüzyonelizm-Halisunasyonizm-Paranoidizm..Reçeteni yazıyorum ilaçlarını alırsın.. - +1 yıl
samedkrs
Neden kaybetmis olayim ? Islamin yanlis oldugu ortada diyorum sana :D Buna göre senin hesap verme presibin zaten cöküyor.
Tam tersi kaybetmis olan sen olacaksin.
Neyse seni sorgulamaya davet ediyorum.
@--Bırakınlankızı
Dedigim gibi umarim icindeki korkuyu kaybetersin ve bir gün sorgularsin.
Söz veriyorum eger bir gün dogrulugu bulursan, hayatin degisicek ve daha iyi bir insan olacaksin. - +1 yıl
sen hiç bir soruma cevap veremiyorsun.ama ben sana cevap vereyim ben müslüman iken ölsem bir daha dirilme olmasa benim kaybım yok.yok arkadaş kaybım bana neden namaz kıldın neden Allaha inandın diyecek yok.ben yaşantımdan da memnunum kaybettigim bir şey yok.senin inandıgın tesadüf bana cevap veremiyor.varsayım yapıyoruz dedik tamam dedin katıldın içini tek dedigin Allah yok ki sorguda cevap vereyim.benim sorumun cevabı bu degil ki sen başka bir şeye cevap veriyorsun.Allah var ve ben sana dua
En İyi Cevaplar
Yorumlara bakıyorum da herkes hiçbir şey kendi kendine var olmaz tesadüfen bir oluşum söz konusu değildir gibisinden şeyler yazmış. Tamam da hiçbir ateist bu oluşumun kendi kendine var olduğunu söylemez ve iddia etmez. "Tablo" isimli arkadaşımızın söylediğine katılıyorum ve biraz daha açmak gerekirse madem Tanrı kendi kendine oldu ve buna inanıyor herkes o zaman basitçe dünya ve geriye kalan tüm her şey kendi kendine oluştu demek saçma ya da mantıksız değil. Dinlere gelince hepsi insanların uydurmuş olduğu basitçe ve saçmaca şeyler tabii kutsal kitaplar da öyle. Çelişkiler, akla mantığa uymayan onlarca şey varken dine inanmak ve dini savunmak komik bence. Ayrıca kaçıncı kez söylediğimi bilmiyorum ama yine de söylemek istiyorum TURAN DURSUN OKUYUN! Sonra açın Kur'an'ın Türkçesi'ni okuyun! Hadis okuyun! Ve sorgulayın! Sorgulamaktan korkmayın eğer inandığınız Tanrı size bir beyin vermişse zahmet edip onu kullanın artık!
(Böyle Buyurdu- babato150)22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen üniversiteli değilim, çok zeki biri de değilim, ama bir şişe meyve suyunun bile kendi kendine oluşamayacağının farkındayız sonuçta, muazzam ve kusursuz bir vücut yapısına, akıl ve duygularımızın müthiş sentezine sahip olduğumuzu düşününce inanmamak bana göre mantıksız ve rahatsız edici bir kavram. yalnız kaldığımda her şeyden bunaldığımda aslında yalnız olmadığımı hatırlatan bir Yaratıcımın olması beni çok rahatlatıyor, gerçekten olmasını istediğim bir şeyi aciz insanlardan değil de Allah'tan istemek daha doğrusu isteyebilmek harika bir fırsat. çünkü insanlar sınırlıdır ama eğer Yaratıcıya inanıyorsanız onun sınırının olmadığını bilirsiniz ve rahatsınızdır. içinizi sıkan, ne olduğuna anlam veremeyip hava alayım da geçsin dediğiniz bunalımları yaşamazsınız direk dua edersiniz. ateist arkadaşlara çok komik gelecek belki ama dua bizim için çok sofistike ve fantastik bir kavramdır sığınacak bir Rabb'in olduğunu biliriz. kısacası Ben Allah'a inanıyorum ve bunun için delil aramaya ihtiyaç duymayacak kadar akıllıyım. herkesin görüşü kendine, inanan da inanmayan da bir gün Allah'ın huzurunda toplanacağız...
27 Yorumla- +1 yıl
Sözlerinin açıkça tercümesi: Ben çok zeki bir insan değilim, tanrının olmama düşencesi beni korkutuyor çünkü kişisel sorunlarım çok ve güçsüzüm, tanrıya sığınmak beni güvende ve rahat hissettiriyor, bu yüzden şüphelerim olsa bile doğruluğunu sorgualmak istemiyorum.
- +1 yıl
Sadece merak ettim, bana evrim teorisini kısaca açıklayabilirmisin?
- +1 yıl
Darwin ve Lamarck tarafından ortama atılan kuramlardır.En çok ses getireni ise Darwininkidir ona göre Bir organizmanın dünyada görünmeye başladıktan sonra geçirdiği gelişim öyksünün filogenez olduğunu biliyoruz.Jolojik devirler boyunca dünyanın ekolojik koşulları değişmiş canlılar buna uyum sağlamaya çalışmışlar,uyum sağlayamanlar daha doğrusu kendilerine uyum sağlayabilme yeteneği önceden verilmemiş olan "doğal seleksiyon" türler yok olmuş
- +1 yıl
kalanlar ise yeni koşullara gerek yapısal,gerekse fonksiyonel değişikliklere katlanabilmişlerdir.İşte canlıların bu amaçla geçirdikleri değişikliklere transformasyon,yaşam biçimindeki olanlara ise
divergens dir. Şu an saat geç olduğu için kitaplarımdaki notları aktaramadım sadece internet alıntıları ve bildiğim bir kaç şey evrim teorilerinde ise bizler maymundan felan geldik muhabbetleri peki siz benim soruma cevap verin biz nerden geldik?Bizi kim yarattı? Peki Allah yoksa nasıl yok?
Cevap sahibi+1 yılzeki değilim derken sizler gibi felsefe safsatasını uzun uzun anlatacak değilim demek istedim, Allah'a sığınmak güçsüzlük manasına gelmez, ayrıca dinimiz araştırma ve sorgulama dinidir fakat sorgunun da bir sınırı vardır ve biz Yaratıcımızın oluşmadığını ve daima var olduğunu kabul ederiz. şüphelerim asla olmadı çünkü yanlış (kafa karıştıran arkadaş ortamı) ortamlarda bulunmadım. birilerinin inanması için kendimi alışılageldik delillerle parçalamaya lüzum görmüyorum
Etrafımızda hiçbir şey kendiliğinden olmuyor, hiç kimsede canlı yaratamıyor bu bile doğal kanıtı.Hiçbir şey kendiliğinden değil her şeyin bir yaratıcısı var.
Tüm dinlerin kitaplarına bakarsak en mantıklı dinde islamdır . Anlamak isteyene her şeyin açıklaması vardır ama diğer kitaplarda çok eksik noktalar var bu da tahrife uğramış olduklarını gösteriyor.
Kur'an-ı Kerim Allah'ın varlığının kanıtıdır.Binlerce yıl önceki kitap nasıl olur da embriyodan, ayın hareketlerinden vs. bahsedebilir?
İçimizde bir yerlerde hep bir dua ihtiyacı vardır ve Allah bizi hep duyar bunu biliriz.
Yaşamamızın bir anlamı var, öldükten sonra mikroorganizma olacaksak neden bu kadar duygu yüklü olalım, hayvanlar gibi yaşardık o zaman.
not: Yorumuma da abuk subuk yorum yapmayın lütfen, güzellikle bir şey soracak olan gelsin.Çok girmiyorum siteye o yüzden o tür yorumlarla ilgilenemem.Bunlar benim görüşlerim, beğenmek zorunda değilsiniz.38 Yorumla- +1 yıl
Bunu kastetmiştim emin ol okudum. Anlamak isteyene açıklaması var dedim.
@ esay6891 Bu dünyada tabi ki kötülerde olucak Allah özgür irade vermiş, o aç çocukların sorumlusu Allah mı sanıyosun biziz, hepimiziz. Tüketim çılgınlığı yüzünden kendi ırkımız aç, bizim yaptığımız israflar yüzünden o insanlar sıkıntıda.Kullandığımız radyasyon yayn aletler yüzünden herkes kanser, çernobil yüzünden çocuklar lösemi.İrademiz var canım Allah kadere müdahale etmiyor o yüzden tecavüzler var,. - +1 yıl
Allah "eğer" varsa vicdansız. Bu kadar insan acı çekerken kendisi rahat içinde. Benim anlamadığım nokta bu. O insanların aç kalması sence senin suçun mu? Onu yaratanın suçu. Madem Allahınız o kadar büyük, insanlara yardım etsin o zaman. O insanlar, Allah sayesinde hayatta kalmıyorlar. Onlara yardım eden "insanlar" yüzünden hayattalar. Allah kendinden başkasını düşünmeyen biri. Öğrenin artık bunları.
- +1 yıl
Sen beynine kazımak istediği kazırsın Allah özgür irade vermiş, Amerika herkesi sömürüyor bu devirde mesela Allah ne yapsın başkanın fikirlerine mi karışsın, onu kendi yoluna bırakıyor ve seçimini bekliyor, hayat aslında sadece bu seçimlerimiz.Kabaca bir benzetme yapıcam kusura bakma . Diyelim annen seni çok güzel yetiştirdi gittin sen çocuk öldürdün bu annenin suçu mu? haşa Allah annemiz değil ama bizi yarattı diye bizim günahlarımızdan sorumlu değil.Bize doğru yolu göstermiş,
- +1 yıl
benim derdim seninle polemiğe girmek değil, o yüzden daha fazla uzatmayalım, Biraz Kuran okumanı tavsiye ederim en azından haklı çıkmak için oku çok iddialıysan, Allah'ın merhameti çok büyüktür, o açların sorumlusu belki sen ben değiliz ama o yatlarıyla gezen ikoncanlar, her şeyi kendimize biz yaptık.Bugün çöpe kaç ekmek atılıyor? Hepsi bir sınav Allah şeytanıda bir melek olarak yarattı ama o kendi iradesiyle onu reddetti ve insanları yoldan çıkarmaya çalışıyor.Eğer doğru yoldaysan huzurdasındır
- +1 yıl
Engellememi kötü algılama lütfen aynısı tablo içinde geçerli uzamasın diyorum, sadece düşünün, herkese saygılı olmalıyız, bunlarda sizin fikirleriniz ama sadece bir araştırın derim.İslam herkese kollarını açar.Siteye giremicem daha sonra o yüzden yazarsanız okuyamam aylar sonra anca, net yüzünden.Engellemem bu yüzdendir.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
31Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı. çevreme bakıyorum ve bu kadar mucize bir arada bulunamaz diyorum ve kuran mealleri çok mantıklı ve kuranın ilahi bir kitap olduğu çok açık çünkü dünyadaki bütün kuranlar aynıdır yani bir harfi bile değişmemiştir ve kuranı hiç bir insan taklit edememiştir ...ve bu dünya durduk yere oluşamaz tesadüf değildir hiçbir şey tesadüf deseniz bile tesaduf bile imkansızdır ... link bu linki de oku ...Allahın varlığının ve birliğinin daha çok dedilili var ama şimdilik bu kadarını sana diyebilirim ha daha çok istersen mesaj atabilirsin en ince ayrıtısına kadar anlatabilirim
512 Yorumla- +1 yıl
sadece neden inandığını sordum. :)
- +1 yıl
kuranı hiçbir insanın yazamayacağı kanıtlanmıştır ve bilim adamları açıklamışlardır hatta bunu açıklayan bilim adamları her kesimden bilim adamlarıdır yani hristiyanıda yahudiside müslümanıda bunu dorulamıştır ve kuranı kerim 15 asırdır insanlığa meydan okumuştur yani bir harfi bile değişmemiştir dünyanın neresine gidersen git kuranı kerimlerin hepsi aynıdır...bilim adamları bizzat şu açıklamayı yapmışlardır bunu bir insan değil ancak ve ancak insan üstü bir şey yazabilir demişlerdir
- +1 yıl
Mucizeden kastın nedir? Ayrıca verdiğin link tamamen saçmalık ortada bilimsel ve mantıksal olarak o şekilde bir firavun cesedi yok. Tamamen uydurulmuş ve müslümanların kılıfına uydurma çabalarından birisi. Ayrıca dünyadaki bütün Kur'an'lar aynıdır ve değişmez diyorsun değil mi? Peki Kur'an'ın değiştirildiğinden haberin var mı? Ya da üzerinde oynandığından? Sen hiç İslam tarihi ya da hadis falan okumadın mı burada Kur'an değiştirilemez diyorsun? Ve taklit etmeye kalırsa ben daha güzelini yazarım.
- +1 yıl
ya siz şakasınız dangalağın biride kuran değiştirildi diyor ya değiştirildiyse neden bir kuran bile yanlış değil ...firavun cesedi uydurma değil araştır derim ...ben islam tarihini iyi okudum biliyorum Allaha şükür senin gibi bilmediğim yere atıp tutmuyorum ...ve sen kuranın bir harfini bile doğru yazamassın ve bunu deneyenlerin sonu hep hüsran olmuştur ...hepimiz matematiğin kesinliğine inanırız demi kuranı kerimde nötronun 1839 me olduğu bile yazıyor cahiller ve her kuranda yazar
- +1 yıl
Asıl ben senin gibi dangalaklara gülüyorum çünkü araştırmadan atıp tutan sensin. Hiç bilimsel makaleleri okudun mu? Tutturmuşsunuz bir firavun masalı her b*ka katıyorsunuz onu ama firavunun cesedi yok var olduğunu bana kanıtla bilimsel olarak gidip Adnancılar'ın sitesinden bulup getirme ama. Ayrıca sen ne Kur'an'ı ne de İslam tarihini benim kadar okuyup araştıramazsın ve bundan eminim çünkü yazdıklarından belli oluyor bilgin. Sana boşuna hadis oku demiyorum +
- +1 yıl
+ Çünkü Kur'an'ın değiştirildiğine dair HADİSLER VAR! Daha sonra Kur'an'ı kendine göre değil de bilime göre oku ve bilimle karşılaştır sonra da gerçekleri gör. Ve son olarak Kur'an'da her şey yazıyor diyorsun ve örnek vermişsin ya k.bakma ama ona insan g*tüyle güler çünkü saçma sapan bir şey ve her şey Kur'an'da yazıyor zırvalığına başka bir boyut getirmişsin.
- +1 yıl
ataizlerin hepsinin ortak özellikleri ne biliyormusun ben kuranı . dini senden daha iyi biliyorum araştırdım şöyle yaptım böyle yaptım demeleridir hepside bunu der kaç ataizle karşılaştıysam hep aynı cümleler ben sana diyorumki kuranı kerimde 15 asır önce kuantum fiziği bile geçiyordu ve kuantum fiziğii 1900 lü yıllarda bulundu ama kuranı kerimde nasıl oluyosa artık 15 asır önceden yazılıydı ...dur dur bir dakka buda tesadüf :)))))
- +1 yıl
hayır yanlış biliyorsun güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbını övgü ile tesbih et. g gecenin bazı saatlerinde ve gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki rızaya ulaşasın ( taha suresinin 130. ayeti ) güneşin doğmasından ve batmasından önce gece saatlerinde ve gündüzün iki ucunda olmak üzere beş ayrı vakitte Cenab ı Hakk ı tesbih yani namaz kılmak emredilmiştir..ve ayrıca bakara suresinin 138. ayetinde namazlara ve ayrıca orta namaza devam edin diyor
+1 yılbana dinler biraz mantıksız geliyo açıkçası dinlerin toplumları manipule etmek amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum. şuan aklıma gelen fazla sebep yok ama kuran da görülen ayrımlar özellikle kadın/erkek ayrımı ve inan ile inanmayan ya da başka dine inanan ayrımları bana insanın insan olduğu için değil inandığı için değerli olduğunu düşündürtüyor (tabi inanıyorsa). hristiyanlıkta ise günah çıkartmak kadar saçma bir durum yok ayrıca normal bir insana tanrı veya tanrı çocuğu muamelesi yapılması veya o kendini feda etti diye ona tapma ve cennete gideceğine inanma durumları bence saçma. ha inanana karışırmıyım veya laf söylermiyim asla.
21 Yorumla- +1 yıl
burda fikrimi düşüncemi paylaşıyorum adam gelip eksi basıyo. evet sözde hoşgörü dinlerinde hoşgörüde yok sabit fikir.
Şahsen ben kendimden yüce bir varlığa inanma gereksinimi duyuyorum.Peki senden daha büyük annen baban var neden onlara inanmıyorsun diyebilirsin sebebi şu annem veya babam yoktan bir şey var edemez ama görülmeyen bir kudret bir anda her şeyi değiştirebilir her şeye gücü yetebilir örneğin; bir klima bir odayı bile soğutamazken Allah`ın sonsuz kudreti bir anda iklimleri değiştiriyor.Ben Allah`a sonuna kadar inanıyorum.Her şeyi toplamak gerekirse;
``De ki, Allah birdir. O Samed’dir. Doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. O’nun hiçbir dengi yoktur`` (İhlas Suresi, 112/1-4)
Ben buna inanırım sorgulamaksızın ama diğer düşüncelere de saygı gösteririm çünkü inanmak ya da inanmamak kişinin kendi tercihidir...224 Yorumla- +1 yıl
İklimleri değiştiren allah değil ki ama..
- +1 yıl
Darwin ve Lamarck hakkında bu bilgilere sahip olmanıza rağmen bu tarz örnekler vermeniz beni gerçekten şaşırttı. Neredeyse kendinizle çelişiyorsunuz çünkü Darwin - Türlerin Kökeni İngilizce basımı yeni bitirdim ve o kitapta da birçok sefer değinildiği gibi insan maymundan gelmedi bu Ahmet Mithad ın geçmişti yaptığı başarısız çevirilerden kaynaklanan yanlış bir bilgidir. İnsan maymunla ortak ataya sahip olan homo erectustan geldi yani maymunlar bizim atamız değil çok uzaktan kuzenlerimizdir
- +1 yıl
İklimlerin değişmesi Allahla ilgili değil coğrafi konum, yer şekilleri,Ozon tabakasının inceleşmesi,Doğal-yapay bir çok etmen yüzünden değişir bir iklim..
- +1 yıl
bunlar zaman içinde gerçekleşen gerek insanlar yüzünden olabilen şeyler. İlahi bir güç yüzünden olmuyor yani..
- +1 yıl
Siz inanmak istemediğiniz şeyleri savunun ama ilahi bir güç istemese şu an ben ya da sen bunları bile yazamazsın ilahi güç insanı yönetirken bir coğrafi konumumu yönetemeyecek yapmayın ama bunlar gerçekten de saçma değil mi peki insanlar yüzünden oluşuyorsa da insana bunları yapması için o aklı veren kim bunları bir düşünün isterim :)
- +1 yıl
Üzgünüm başkalarıylada atışıyorum oyüzden hızlı cevap veremiyorum :D
Hanım efendi benden yüzlerce kitaptan öğrendiğim bilgileri kısacık metinlerde anlatmamı bekliyorsunuz afedersiniz ama bu imkansız, yinede elimden geldiğince açıklama yağacağım.
Sadece dünyada değil birçok gezegende iklim vardır, tanrı madem insanları sınımak için dünyayı yarattı peki neden yanında da iklimi ve güneş sistemi olan milyonlarca gezegen yarattı? Eşantiyon olarak mı geldi dünyanın yanında? Bize faydası ne bunların - +1 yıl
Arkadaşım inan bana hiç bir şey boş yere yaratılmadı şu an marsda yaşam var olayı çıktı biliyorsundur insanlar oraya da yerleşebilecek eğer kıyamet vaktinden önce gidebilirlerse ki kimse bu günü bilemez işte o gün onların sınanması orada devam edecek.Yüzlerce metin okumuş olabilirsiniz ama bu doğru şeyleri ya da yanlış şeyleri bildiğinizi göstermez bunu unutmayın
- +1 yıl
Hanfendi herşeye gücü yeten iklimleri değiştirebilen bir varlık nasıl oluyorda tecavüzlere,açlığa,sefalete,hırsızlığa engel oalmıyor söyler misiniz? İnsanlığı terk mi etti yoksa?
- +1 yıl
Ohoo olmadıki sen aklına gelen her soruyu soruyorsun hangisine cevap vereyim?
Bak aynısı bende sana yapayım.
1- Allah başka bir çift de yaratıp insanları kardeş kardeşe ilişkiye zorlamayabilirken neden bu yolu seçmiştir? Buna inanmak mantıklı mıdır? Yoksa bu tür detayları düşünmeden insanların bu hikayeyi uydurduğu fikri mi daha doğru olacaktır?
2- Soru6: İnsanı sınav yapmak için evreni/dünyayı yaratan tanrının 14 milyar yıl beklemesi ne derece mantıklıdır?
- +1 yıl
Haşa terk etmedi ya da gücü yetmedi denen bir şey yok.İnsanlar kader çerçevesi içinde yaşar insan ne yaşıyorsa,yaşadıklarının hepsi anne karnında yazılıyor yani kaderi ortaya çıkıyor.Bundan sonrası ise Allah`ın sonsuz kudretine kalmış bizler ona emir veremeyiz onu sorgulayamayız.Sadece rica ederiz ama bizler kaderimiz neyse onları yaşamak zorundayız ki imtihan dünyasındayız.Başka sorunuz ?
- +1 yıl
3- Sonsuz gücü olan Allah'ın kendi yarattığı şeytanla sidik yarışına girmesi ne derece mantıklıdır?
-Tanrı zamanı geçmişi geleceği bilir
-Tanrı insanı sınav içine sokmuştur
-Tanrı sınavın sonucunu da bilir
Sonucu 'kesin olarak' bilinen bir sınavın anlamı nedir? Sınav sonucunu bilmemeyi gerektirirken bilinmesi ne derece mantıklıdır? Tanrı her şeyi biliyorsa sınav olmamalıdır, sınav varsa tanrı her şeyi bilmemelidir. - +1 yıl
- +1 yıl
1.cevap:İnsanlar zaten sizin hikaye dediğiniz ama kabul gören topraktan yaratıldık olayına inanır ki bende inanırım kardeş kardeşe ilişki denen şey denir?Hz.Adem ve Hz.Havva nın belli uzuvlarından insanlar bakın insan demiyorum meydana geldi bunlar nasıl kardeşler olabilirler.
2-Çünkü insan gelişti ve Allah(c.c) bizleri sınanacak bir ortam yarattı nimetler verdi.Beklemesi sonsuz kudretinin sonucudur.
Başka sorunuz? - +1 yıl
Arkadaşım kader insanın da elinde olan bir şeydir onun için insanın seçimleri hayatını belirler ahiretini belirler.Geçmişi geleceği bilir ama müdahale etmez çünkü bize seçenek sunar.
3-Şeytan itaatsizliğinin cezasını çekmiş ve Allah(c.c) a rest çekmeye çalışmıştır.Şeytan haşa Allahtan daha kudretli olduğunu iddia etmiş ve Allah onun acizliğini göstermek için onu insanlara göndermiş.
Başka Soru? - +1 yıl
1- Cevabına yanıt: Kendini batırdığın andır, havva ve ademin çocukları 16 nesil boyunca kardeş kardeşe ilişkiye girmiş ve çoğalmıştır, kuranda böyle geçer.
2- Verdiğin cevabın herhangi bir anlamı yok, kurana göre tanrı evreni 6 günde yarattı, bilime göre ise evren 14 milyar yaşında, neden tanrı 6 günde yarattığı evrene insan koymak için 14 milyar yıl bekledi? - +1 yıl
Bilim ve tanrı aynı mıdır sana önerim bana yolladığın sitedeki makalelere baktım sende hadislere bak olur mu ? Senden yüce bir varlığı sorgulama hakkı kim de var?Şu an yapılan şeyler şirk midir? Bunları anla lütfen ben senin sorularına ne kadar mantıklı cevap veriyorsam sen de bak
- +1 yıl
Tanrı geleceği biliyorsa ozaman neyi seçeceğimizi de biliyordur. Neyi seçeceğimizi biliyorsa sınavın amacı nedir? Sen sınavdan zayıf alacağını bile bile bir öğrenciyi sınav yaparsan haklı konumuna mı gelirsin?
3- Tanrı şeytanı insanlara göndermiş, bunu kendin söyledin, ozaman dünyadaki kötülüklerin nedeni tanrı.
Ayrıca kendi yarattığı şey tanrıya nasıl baş kaldırabilir? Şeytan da islama göre bir zamanlar melekmiş ve yine islama göre meleklerin özgür iradesi yoktur. - +1 yıl
Neyse hadi iyi geceler ben yatıyorum, sonra korktu kaçtı deme diyi söyleyeyim dedim :)
- +1 yıl
"Pek cok seyi kaybetiyorsun arkadasim. Hayatini bir yalanlan geciriyorsun. Dinden cikanlari bosuna öldürüyorsunuz, hirsizlarin ellini kestiginizde ona bosuna siddet uyguluyorsunuz.
Insanlari taslarken sadece bir katil oluyorsunuz. Köle tutuyorsunuz. Kisaca bütün insanliginizi kaybetiyorsunuz."
Diger arkadasa yazmisdim. - +1 yıl
Neslin üremesinde netice olarak:
1-İnsan nesli bir ana ve baban çoğalmıştır.
2-Doğan ilk ikiz çocuklar çaprazlama bir şekilde evlendirilmiştir.
3-Bu süreçten heme sonra günümüzdeki gibi normal bir süreç başlamıştır.
4-Kardeş evlilikleri daha ilk ikizler sonrası, yani 19 çift çocuk sonrası yasaklanmıştır.
Üreme bundan ibaret arkadaşım Kabil Hz.Ademe isyan eder ve soyunu oluşturur.Bunlarıda bir oku derim.Başka sorusu olan ? - +1 yıl
Her seyın bır cevabı var.
Ancak ne hıkmetse bız buyuk bır kıbre burunuyor ve her seyın tarafımızdan bılınmesı gerektıgıne ınanıyoruz. Bır de yıne daha da buyuk kıbırle kendı bıldıklerımızın dogru oldugunu dusunuyoruz sadece.
Rabbim en büyük şifayı tozlanmıs, paslanmış kalplere verir inşallah.
+1 yılİnanmıyorum çünkü mantıksız ve çelişkili geliyor, cevabı olmayan çok soru var. Açıklanması gereken çok şey var. Bir şeye körü körüne inanamam.
Korkulara ve cezalara dayalı bir sistemi kabul edemem.
En azından bir Tanrı olacak ise benim kafamda ki tanrı bu değil.47 Yorumla- +1 yıl
Tartışma istemiyorum gençler onun fikri bu. Özel sorularınızı mesaj yoluyla halledin
- +1 yıl
Tamam mesajla sorabilirsin. Ben tartışma havası vermedim. Herkesin kendi görüşü sonuçta. Merak ettiğini sorabilirsin tabi.
"Nötronlar, protonlardan birazcık daha ağır (yüzde 0.1). Eğer bunun tam tersi olsaydı, atomlar asla var olmazdı. Çünkü evrendeki tüm protonlar büyük patlamadan kısa süre sonra nötronlara dönüşürdü"Bu hassaslığı belirleyen ve bu ölçüyü koyan nedir?
Dna cansız ise cansız bir madde nasıl olurda yaşamın özünü oluşturabilir?
Göz kulak burun vs.kendileri için var olmamışlardır;peki neden bu oluşumlar canlılık için özel olarak oluşturuldular?
Aklı var etmeyi zorunlu kılacak bir fizik yasası yokken akıl neden varoldu?'"
Gibi soruları kendime sordum ve bir yaratan olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca ateizmin bir de şöyle bri durumu vardır:
Tesadüf varlığı gereği kanıtsızdır.Yani tesadüfün kanıtı,kanıtsızlıktır.Bu durumda ateizmin bir iddiayı çürütmesi için elinde kanıt yoktur.Kanıt niteliği taşımaktan yoksun argümanlarla karşıt iddiaların tutarsız olduğunu ileri sürmek başka bir tutarsızlık olacaktır.sonrada yaratan varsa dinide vardır dedim ve Müslümanlığı seçtim.iyi ki de seçmişim10 Yorumlaİnanıyorum çünkü bir yaratıcı olmadan bu düzen olamazdı. Tesadüfen canlılık başlamış olamaz bunun imkansız olduğunuda düşününce görebiliyoruz. Madem ki bir yaratıcı var onun istediği şekilde onun kuralları ile yaşamak gerktiği için gönderdiği dinlere inannıyorum.
48 Yorumla- +1 yıl
Vay garibanlarim benim ...
Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İsl?m’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın ?yetlerini ink?r ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir
Al-i İmran/85
Kim İsl?m’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır
- +1 yıl
Canim arkadasim ... Japonyanin 70% Ateist. Cogu budist. Islama göre cennete sadece Müslümanlar gire bilir. Her müslüman nekadar kötü olursa olsun, cezasini cehennemde yakdikdan sonra cennete gidecek.
Ama müslüman olmayan istersen dünyanin en iyi insani olsun inanmadigi sürece Cehennemlikdir.
Dinini arastir lütfen. - +1 yıl
Tablo denen şahış masonun tekdir işini gücünü sadece islama yogunlaşan insanların aklını çelmek için ugraşan bir varlıktır.islam dinini ya bilmez ya da bildigi halde ayetleri degiştirip insanları sogutmaya çalışırz.müslüman harici kimse cennete giremez diye de bir şey yoktur.Tablo inşallah Allah öteki dünyada sana cenneti nasip etmez inanmayana saygı var ama bu kadarda insanların dinini degiştirmek için aşagılık şeyler yapılmaz.kendi inandıgın şeyi anlatırsın dinleyeyn inannır inanmaz.
- +1 yıl
Tabiki müslüman olmayan herkes ya mason ya illuminati ya da yahudi ajani. ...
@amanti
Islam köleligi yasaklasaydi, Osmanlilar bunu 1882de Sudi Arabistanda 1962de yasaklamazlardi. Islam köleligi yasaklamaya calismadi hayir evet kölelerin hayatlarini daha iyi yapti ama genede kölediler. Bircok hadis ve ayet köleligin gecerli oldugunu ve muhammedin bu kaldirmak istemedigini gösteriyor.
Ve evet Islamda kafa kesme, taslama , el kesme gibi seyler var. - +1 yıl
Hayır yok olmayan bişeyi varmış gibi iddia etme. İslam dininde böyle bişey yok. Kednilerini islam dinini yaşadığını sanan toplumlarda böyle bişey var. Ne kafa kesme var ne de taşlama vardır. Yanlızca el kesmek tabiri kullanılır ki burda da el kesmek elden iş çektirmek engellemek manasında anlaşıldığı gibi eline çizik atmak işaret koymak anlamında da kullanılmıştır. Kafa kesme ve taşlama kesinlikle yoktur.
- +1 yıl
Yeni bir din yeni bir düzen geliyor. Ve o devirde yaşadığını ve kölelerinin olduğunu düşün. Denilseydi ki artık kölelik yok köellik yasaklanmıştır. Tavrın ne olurdu. İnanacağın varsa da inanmazdın. Allah bu din gönderildiğin saçma olan herşeyi bir düzene oturturken bunun aşama aşama olması için tamamen yasaklamadı. Bugün bile bir rejim değişirken köklü bir değişim gördünüz mü hayır göremezsini. Aşama aşama olur herzaman. Kölelikte kuranda böyle yasaklandı.
- +1 yıl
Evet ne kadar iyi olursa olsun inanmadığı sürece cennete giremeyecek bunda garip olan ne ki. Bu gün işe alınırken ne kadar usta olursan ol ne kadar o işin piri olursan ol belirli bir okulu bitirmemişsen diploman yoksa o işe alınamazsın. Bunda yadırganacak ne varki. Ben dinimi biliyorum zaten. Sende araştır lütfen. Allah bizden ona inanmamızı istiyor bunun karşılığnda cennet vaadediyor zaten :)
+1 yılHayatın boyunca insanlara iyilik yapıp her gün dünyaya, insanlara faydalı olmaya çalışsan bile, dünyadaki en ahlaklı, temiz ve dürüst insan olsan bile sırf bundan yüzyıllar önce yaşayıp peygamber olduğunu idda eden bir adama inanmadığın için seni cehennemde sonsuza kadar yakan, parçayalayan, derini soyan ve gözlerini kızgın demirlerle oyan sonrada ben adil ve merhametliyim diyen bir tanrıyı kabul etmiyorum.
313 Yorumla- +1 yıl
benim inancımın kimseye zararı olmadı en azından benim tarafımdan olmadı, che guevaranın resmini de havasından değil görüşünü benimsediğim için kullanıyorum
- +1 yıl
che guevaranın ateist olduğunu biliyorum, ama aynı zamanda siyasi görüş olarak kominizm savunuyordu, benim dinimden dolayı yazdıklarının yapıldığını söylemişsin, Kuranı kerimi okumadan İslamiyet dini için böyle bir şey söyleyebilir misin ve Kuranı Kerimde öyle bir davranışta bulunulması söylenmiyor
- +1 yıl
Öncelikle "Komünizm" diye yazılır, komünizm temelinde din karşıtıdır, dindar bir insanın komünist olması gerçekten komik birşey..
Ayrıca annem aşırı dindardı kuranı kerimi 9 yaşımdayken okuyordum benim hakkımda birşey bilmeden konuşmayın lütfen.. Dinin bunu direkt olarak söylemiyor ama izin veriyor sorunda bu.
- +1 yıl
Bir işte ne kadar iyi olursan ol ne kadar usta olursan ol o işverene ve onun temsilcilerine saygı göstermediğini onların dediklerini yapmadığın sürece o işte seni barındırmazlar kovulursun. Allah da bize diyor ki bana inanın gönderdiğim peygamberlere itaat edin bunda garip olan nedir. Allah a inanmadığı sürece ne kadar iyi olursa olsun kalbinde allah inancı yok ise cennete giremeyecektir. Ama elbette Allah en doğrusunu bilir. Son hükmü o verecektir.
- +1 yıl
-Tanrı insanı test etmek için yarattı.
-Tanrı insandan iyi, namuslu, dürüst ve ahlaklı olmasını bekliyor.
-Tanrı iyi, namuslu, dürüst ve ahlaklı olduğun halde müslüman olmadığın için sana cehennemde sonsuza kadar işkence ediyor.
Bunun mantığını açıklarmısın. - +1 yıl
Eksiğin var iyi namuslu dürüst ama en başında kendisine ve gönderdiği peygamberelere inanmanı istiyor. Müslüman olmak demek İlla ki islam dininden olmak değildir ayrıca. Allaha inanan, peygamberlerine ve kitaplarına inan ve iyi işler içinde olan iyi niyetli güzel işler yapan herkes müslümandır. Kendine şirk koşan ortak koşanlara büyük ceza veriyor.
- +1 yıl
Uykun mu geldi? Saçmalamaya başladın da, Allaha inanırsan zaten otomatikmen müslüman oluyorsun :D
Yani islama göre bundan 1500 önce yaşayan ve peygamber olduğunu idda eden bir adama inanmak iyi bir insan olmaktan daha mı önemli?
Eğer böyleyse gerçek olsun olmasın, dininiz sizde kalsın.
Ayrıca onlarca ayette nekadar iyi bir insan olursan ol müslüman değilsen cennete asla giremezsin der. Bu sizin kutsal kitabınızda geçiyor - +1 yıl
Senin uykun gelmiş çünkü bende öyle dedim zaten Allaha inanan herkes ve iyi ameller yapan ve gönderdiklerine inanlar müslümandır zaten. Neyini anlamadın ki türkçe yazdım:)) Sen demişsinki müslüman olmadığın için cehenneme gireceksin. Evet yani müslüman olmadığın için (Allaha inanmadığın için) cehennem cezası vardır. Müslümanlık islam dinine inanan değildir kavramları karıştırma kafana göre de yorumlama.
- +1 yıl
Senin iyi insan diye tabir ettiğin o erdemlerin hepsini insanlığın varolduğu andan itibaren Allah bize zaten emrediyor. Böyle iyi insanlar olun böyle davranın diyerek. Yani iyi insan olmak senin düşünüp bulduğun bişey değil bunca zamandır süre gelen dinin emirleri doğrultusunda edinilmiş alışkanlıklardır. Ve bu alışkanlıklar doğrultusunda duygularının o yönde gelişmesi ve ona göre haraket etmendir.
- +1 yıl
- +1 yıl
yani tdk yı bana delil gösteriyorsun sonra diyorsun ki bak böyle diyor. Asıl sen cevap veremiyorsun ki:) bak orda 3. anlamına ne diyor iyi oku. Ayrıca islam dini son din olduğu için kendinden önce gelen dinlerin yerine de geçmiştir. Müslüman kelimesinin bir anlamına yani islam dininden olmak anlamına sıkışıp kalmışsın. Sadece o demek değildir diyorum ama sen bana kalkmış tdk nın söylediğini delil gösteriyorsun. bende sana kuranı delil gösteriyorum.
- +1 yıl
Tdk yı delil kabul ediyorsan eğer bu videodaki nide delil kabul edeceksindir. Ayrıca dediğim gibi 3. anlamını iyi oku düşün ne demek istiyor. Hemen ilk anlamlarına bakarak sıkışıp kalma. Ayrıca neden sinirleniyorsun:)) Sohbet ediyoruz ama sen biraz sonra hakaret edecek gibi duruyorsun. Ben gayet sakin sohbet ettiğimizi sanıyordum.
Şimdi ben "Allah'a inanıyorum" ya da "Allah'a inanmıyorum" diyemiyorum. Sebeplerine gelirsek. Bizi yaratan bir güç vardır. Olabilir yani. Ama eğer Allah varsa neden bu kadar acımaz? Ben Allah olsaydım, insanların açlıktan ölmesini, kadınların tecavüze uğramasını izleyecek kadar zavallı olmazdım. Şimdi bir kaç tane dar kafalı, "Herkes aynı değil" falan gibi şeyler söyleyecek. Affedersiniz ama insanlar bile bir hayvanın açlıktan ölmesine katlanamıyor. Allah kendi yarattığı bir neslin bu kadar düşmesine nasıl izin verir? Bu kadar mı hoşuna gidiyor insanların acı çekmesi? Şunu unutmayın. En büyük günahkar Şeytan değil Allahdır. Bunca şeye izin verdiği için. Şeytan gibi bir varlığı yarattığı için.
23 Yorumla
+1 yılbizi yaratn allahdır ve bizimde ona kulluk vazifemizi etmemiz gerekir çünkü allah tekdir ve allahdan başka ilah yoktur dimiz elhamdülillah islam en iyi dindir en hayırlısıdır.
45 Yorumla- +1 yıl
seni böyle düşündüren ne?
- +1 yıl
bir örnek vereyim belki bu cevap olur sana öldükden sonra günahın var ise cehennemde günahlarını çektikden sonra allaha inanıyorsan cennete gidiceksin derler.
- +1 yıl
ne demek islamın yanlışlığı öyle şey mi olur?
- +1 yıl
+1 yılBen iyilik yapmak için yukardan birinin varlığına ihtiyaç duymadığım için inanmıyorum. Hiç bir otoriteyi sevmem ne aile baskısı, ne ahlaki etik kurallar, ne gelenekler görenekler, ne devletin yasaları ne de din. Şurda yaşıyacağımız maksimum 80 yıl saçma kurallara gerek yok
40 Yorumla
+1 yılçünkü ahiret hayatında seninle komşu olmak istemiyorum çünkü ben peygamberimle(sav) komşu olmak istiyorum yeterli mi ?
57 Yorumla- +1 yıl
tutan yok ki seni
- +1 yıl
sanada dua edicem kardeşim merak etme Allah bu memleketi ve sapmış milletimizi kurtarsın boşuna dememiş akif e sorduklarında bu ülke nezaman düzelir diye cevabını vermiş hemen cumaya gelen cemaat sabahta geldiğinde
- +1 yıl
Bana niye dua ediyorsunuz?
- +1 yıl
Soran Bir dakika önce
Bana niye dua ediyorsunuz?
ölmüşüz de ağlayanımız yok arkadaşlar eskiden teşekkür ederlerdi şimdi isyan ediyorlar nedir bu hayasızlık nereye gider ?
sadece sana dua etmiyoruz be kardeşim ben herkese dua ederim inşallah birgün anlarsın - +1 yıl
anlamıyorum şuan ben seni:) Sorum Allah a inanmanı sağlayan nedir? cevabın alakasız şeyler..
- +1 yıl
cahile laf anlatmak derler ya böyle bir şey olması gerek :)
- +1 yıl
Şaka mı bu :D Cahillikle alakası yok. Sorumla alakasız cevaplar veriyorsun. Bir daha oku soruyu.
+1 yılKendi başına hiç birşeyin olduğunu görmedim, gördüklerimin de bir yaratıcısı olması şartından dolayı inanıyorum
75 Yorumla- +1 yıl
soran bu konuda sen ne düşünüyorsun
- +1 yıl
Ben tarafsızım şuanlık. Söylemem:) Çünkü ortalık karışabilir:p
- +1 yıl
merak ettim bana mesaj atar mısın mesaj alımım açık
- +1 yıl
Çok basit düşünüyorsun, eğer tanrının var olmadığını öğrenme düşüncesi seni korkutmuyorsa Steven W. Hawking in kuantum fiziği ile ilgili makalelerini/kitaplarını oku.
Sana evrenin nasıl bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan oluşabileceğini açık ve net bir dille anlatıyor.
Ayrıca lütfen profil resmini değilştir, sırf havalı bulduğun için o fotoğrafı koyduğun belli, komünist veya sosyalist değilim ama yinede midemi bulandırdın... yaptığın insanlara saygısızlık. - +1 yıl
1- Mensup olduğun din her gün binlerce insanın ölmesinden, recm edilmesinden ve muta nikahı adı altında tecavüz edilmesinden sorumlu, mensup olduğun dinin egemenliği altındaki ülkeler mutsuz, yolsuzluk hat safada, çocuk gelinlerin yaşı 5 e 6 ya kadar düşüyor. Söylediğin söz ben biz naziyim ve bununla gurur duyuyorum ama yahudileri öldürmüyorum demek gibi birşey.
Ayrıca Che nin görüşü nedir söylermisin? Che nin din hakkındaki düşüncelerini biliyormusun?
iste bu yuzden
Sizin yaratılışınızda ve (Allah’ın) yeryüzünde yaydığı canlılarda, kesin olarak inanan bir toplum için ibret verici işaretler vardır” (Casiye Suresi, 4).
“Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıp yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir” (Müminun Suresi, 14)
Görmedi mi o insan; Biz onu bir damla sudan yarattık da sonra o, Bize apaçık bir düşman kesiliverdi?” (Yasin suresi, 77)
ve kul ne yanlisi yaparsa yapsin ALLAHU TEALA okadar merhametliki ona kulum diye çagriyor en kati bir zalime bile kulum diyor. Anne babani dusun sen onlari 3 defa dinlemedikten sonra sana neler neler diyorlar seni kendi adinlami çagriyorlar yoksa baska birseylenmi oysaki yuce rabbim sadece kulum diyor.00 Yorumla
+1 yılBen "insan" olarak dunyaya geldim. Oyleyse insan olabilirdim ancak. Bunu basarabilmem icin de Kant'in dedigi gibi bir ic otoriteye bir de dis otoriteye ihtiyacim vardi. İc otorite a priori -yani vhcdan ya da fitrat- diş otorite ise herseyi ile mukemmel olan Noumen (yani tanri)
Kur'an-i Kerim'i okudum. Bana kendisinin Allah sozu olduguna inandirdi. Evrene, bilime, sosyolojiye21 Yorumla- +1 yıl
... psikolojiye ve diger ilimlere hitap eden bircok ayet gordum. Bu sebeple kur'ana tabi olmaya karar verdim.
Ve en onemlisi, ben acizim. Yuce yaradan ise hicbir seye muhtac degil. O'na o kadar muhtacim ki.
Ve beni var ederek ve muhatabina aldigi icin oyle bir seref vermis ki...
Size ateist arkadaşıma verdiğim ibretlik ayarı anlatırdım da şimdi hepiniz müslüman olursunuz hiç gerek yok :/
36 Yorumla- +1 yıl
Hayır soru bu değil. Soru sadece Allah a neden inanıyorsun. ? Sebebi yani?
- +1 yıl
Peki o zaman neden inanmıyorsun onu söyle:D
- +1 yıl
anladım peki:D Sadece olmadığına inanmanı sağlayanın ne olduğunu merak etmiştim ama buda yeterli:D
tanrının varlığını düşünmek bile mantıksız. metafizik öğeler hakkında kuşku duymaya, "acaba var mıdır" demeye değmez. "tanrı var mıdır" demekle "poseidon var mıdır" demek aynı şeydir.
30 YorumlaBir yaratıcıya inanıyorum çünkü bu bana çok küçük yaşlardan itibaren korku ile karışık dayatıldı. Tamamen rededemememin sebeplerinden biri bu korkuyu silebilecek kadar güçlü olamayışım. Diğer sebep ise evrendeki temel fiziki olayların hep bir nedene dayalı olması düz mantığı.
Dinlere inanmıyor oluşuma sebep ise hep göreceli hikayelerle sonraki nesillere aktarılmaya çalışılması.00 Yorumlabu kadar şeyi yapan, bu kadar şeyi kontrol eden bir güç olmalı...
60 YorumlaResim nasıl olurda Ressamıyla savaşır?
Önümde 2 seçenek vardı; ben Allah'a inanmayı tercih ettim. Neden diye bir soru yanlıştır. Netice de cevap bellidir; kişi önündeki seçeneklerden inandığını tercih etmiştir.24 Yorumla- +1 yıl
Neden diye bir soru bence ynlış değildir.Eğer inanıyorsa neden inandığınında elbet bir açıklaması vardır.
- +1 yıl
Neden?
Cunku oyle yetıstırıldım.
Ancak bu yeterlı mı?
Sonra arastırdım.
Sorularıma cevap buldum.
Sonra yuce Kudretını farkettım.
Sonra en ufak suphem kalmadı.
Onceden sunu yaparsam cennetı kaybederım, Allah korkusu gıbı kelıme cumlelerın yerını
Allah rızası, Allah sevgısı, Allah'a sukretme gıbı kelımeler aldı.
Rabbım bana da ve dıger ınsanlarada daha ıyılerını nasıb eylesın.
insanlar kendini boşlukta hissettiklerinde sığınacak bir şey ararlar ve en güzel yer dini inancımızdır.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah' a inanıyorum çünkü o bizi yoktan var etti ve huzuru ve mutluğu onun yolunda buluyorum inanıyorum çünkü o şah damarımdan bile daha yakın zorda kaldığımda okuduğum dualarla gördüğüm mucizeler oldu bunları bilipte inkar edemem bu dünya sınav dünyası Allah bize akıl verdi inanıp inanmamamız bize brakmıştır ve ben Allahın varlığına birliğine inanıyorum ve daha bir çok his ve sevgi...
20 YorumlaIslamin yanlis oldugunun kaniti link üsenmeyin okuyun.
Korkama sorgula.16 Yorumla- +1 yıl
Şimdi orda kim renkli yapmışsa o yaptı diye cümleyi onun istediği şekilde anlayamayız.
İffetini korumuş olan, imran kızı meryem. Burda bahsedilen kişi tektir. O da İsanın annesi meryemdir. Ordaki boyanan yere göre yönlendirme yapılarak okumak çok yanlıştır. Tekrar okuyun.
Yada şöyle oku iffetini korumuş imran kızı meryem. Bakın tek kişiden bahsediyor. - +1 yıl
kafir
+1 yılAllah'ın olabileceğine ihtimal vermiyorum.Lakin tanrı varsa ona benim için bir mesaj iletmenizi istiyorum.
50 Yorumlavarlığımın ve varlıkların sebebi olduğu için inanıyorum
30 Yorumlaislam hayatı mükemmel düzenleyen bir sistem. inanırsam kaybedeceğim hiç birşey yok. inanırsam hem dünyada, hemde olası bir ahirette kazanırım.
53 Yorumla
+1 yıl6 yıldır düşünme aşamasındayım, neredeyse İslam'a inandım sayılır. Cevaplamam gereken birkaç soru kaldı. Sorguladım, bir ara ateisttim, birkaç dakikalığına güneşe bile taptım. :) Neden, nasıl anlatamam, eringecim. :)
04 Yorumla- +1 yıl
:) en azından sorgulamışsın ve seçmişsin dilediğini.
- +1 yıl
Dilediğimi seçmedim, doğru bulduğumu seçtim. Sende eninde sonunda bir karar vereceksin. Senden tek isteğim bu aşamada yanlış bir şey yapma. Ben şeytan çağırmıştım, zar zor kurtuldum. Sohbet bile ettik. Deneme sakın benim gibi, güçlüsü gelir başın b*ktan çıkmaz. :)
- +1 yıl
abartma sende:)
- +1 yıl
İnan veya inanma. İstersen özelden çağırma ayinini yollarım denersin ama sonra beddua okuma. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılben çok araştırma yaptım ince eleyip sık dokudum ve ve objektif olarak söylüyorum Allah var ve hak din islam çok araştırma yaptım bu konuda ve matığıma güvenip islamı seçtim
511 Yorumla- +1 yıl
Kendine şu soruyu sor, hristiyan bir ülkede doğsaydın müslüman olurmuydun?
- +1 yıl
Hristiyan bir ülkede doğsan Hristiyan olurdun ama hiç dikkatini çekmez miydi? İçki,zina her şey var peki bunları cezalandıran kimse neden yok iyi bir şey olduğu için mi? Eğer bunlar ona tuhaf gelmiyorsa zaten o tarafını seçmiştir.Sizin sorduğunuz sorular ise sadece kafa karışıklığı yaratmaya çalışmaktır size kolay gelsin ama unutmayın evrende her şey sorgulanmak için öğrenilmemiştir :)
- +1 yıl
Önerin doğru olsaydı hristiyanlıktan müslümanlığa geçen birçok kişi olurdu...aksine islamı ilkel ve vahşi görüyorlar
Cevap sahibi+1 yıldini yanlış öğretiyolarlar doğru kaynaklardan doğru bilgileri aldıktan sonra mantığımın yanlış oldugunu düşünmiyeceksiniz mesela çoğu insan kara çarşafın islamiyete ait oldugunu zannediyo ama araştırın ortodokslardan gelme birşey islam tarihinde böyle bir kıyafet yok hiç bahsedilmemiş şimdi ise islamı kötüleyip insanları birbirine düşürüyolar iyi ve doğru kaynaklardan araştırın bu arada önceden ateistim sora islamı seçtim
+1 yılinanmıyorum cunku tanrı varsa egoist birisi bende egoist kişileri sevmem
52 Yorumla- +1 yıl
Vay mk.Bu tarz ateist ergenlerde bir türlü bitmedi
- +1 yıl
''şeriatcılar mod on'' ben düşüncelerimi paylaştım benim fikirlerime katılın demedim, boş boş muhabbetlerde girmek istemiyorum sizin gibi insanlarla ergen diyorsun ''mk'' kullanıyorsun önce sokak ağzından kurtul sen.
Gizli Üye(30-35)+1 yılALLAHın geçekten var olduğu için inanıyorum . ALLAHın var olmasınına şupeniz varsa bakın neden yaratıldınız bir damla sudan dünyaya geldiniz Şupesiz ALLAH olmasa o bir damla sudan bir bok olmaz.
50 Yorumla
+1 yılSORARLAR: ALLAH'A NİÇİN İNANIYORUZ?
CEVAP ŞUDUR:VAR DA ONUN İÇİN İNANIYORUZ
BAŞKA CEVAP ARAMA , HEPSİ AYNI CEVAPTA
KAÇ BOYUT BAKARSAN BAK, HEPSİ AYNI EBATTA.
AKLI OLMAYAN BALIK SUDA , SUYU SORARKEN,
BENZEMEK Mİ İSTİYORSUN, O BALIĞA SEN?
GÖRDÜĞÜN HERŞEYE BAK ; SANAT NASIL İŞLENMİŞ?
İŞLEMELER ORTADA , İŞLEYEN İSE GİZLENMİŞ.
00 Yorumla
+1 yılResim varsa Ressam da mutlaka vardır mantığı
Ayrıca sevdiklerimi bu dünya dışında görebilme umudu20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin keyfine uygun din elimizde kalmamistir inanmayan arkadaslara basarilar hayatta :
44 Yorumla- +1 yıl
Sen neden inanıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılInsanin yaratilisinda vardir tanriya inanmak oncelikli sebebi bu .ve tanrinin var olusu reddedilemez bir gercektir. bu duzen koca evren tanrisiz olamaz aklim almiyor.evrim konusuna gelince evrim vardir ama tanrinin kontrolundedir yani bilim tanrinin varligini veya yokugunu kanitlayamaz bu inanc isi.inanip inanmamak size kalmis tabi
- +1 yıl
Ama dinden bir haber yaşayan kabileler,insanlar da var dünyada onlara ne demeli?
Cevap sahibi+1 yılYaratilis geregi onlar bile bir seylere inaniyor puta ates su tanrilarina falan.islami anlatsan islama inanirlar .
Ben inaniyorum bir nedeni yok hatta bizleri sinadigini da dusunuyorum faakat hic bir emirlerini pratige dokmuyorum dokmemde boyle iyiyiz ve aramizda iyi gibi beni yaratanla.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallaha inanıyorum ama sebep deyince? aklıma bir şey gelmedi
16 Yorumla- +1 yıl
Çünkü sana inanıp inanmayacağını soran olmadı. Öyle büyüttü annen ve baban seni..
Cevap sahibi+1 yılalakası yk
- +1 yıl
Neyle var peki
Cevap sahibi+1 yılonu bulamadım işte
- +1 yıl
soran doğru söylüyor gizli, ben de senin gibiydim ama kafa yorunca verdiğim cevap mantıklı geldi
Cevap sahibi+1 yılbu kadar şey tesadüf olamaz belki de bundan inanıyorum
+1 yılinancı mı sorgulamak istiyorsun yoksa inanılanı mı ? niyetini pek anlamadım fakat suale cevap şu:
inanıyorum sadece hiç inanma isteğimin kaynağını sorgulamadım :))18 Yorumla- +1 yıl
Neden inandığını soruyorum gayet basit aslında soru
- +1 yıl
soru basit cevapta basit hiç düşünmedim :D ama muhtemelen insanın doğasıyla ilgili
- +1 yıl
Belkide küçükken sana dini öğreten birisi olmasa inanmayacaktın. Evet insan doğası gereği birşeylere inanmak ister.
- +1 yıl
yok be gülüm milyarca çeşit insna var hepsi birşeye inanıyor ama hepsine dini öğreten birileri yok :d
- +1 yıl
ama sana var
- +1 yıl
ben 21 yaşında dinimi seçtim tatlım rahat ol sen :d
- +1 yıl
ondan önce dinsiz miydin? rahat olmadığımı nerden çıkardın onu da anlamadım
- +1 yıl
:)) yoo vardı ama eğiştirdim
Yeterli kanıt bulamıyorum evrim bana daha inandırıcı geliyor. Ön yargılarım yok ilerde kendime göre kanıtlar bulursam neden inanmayayım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpolitika hepsi.insanları uyutmak için isyan etmesinler sömürelim diye.
51 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHz muhammed etrafındaki olan bitene iyi sabretmiş o devirde tecavüzler kız çocuklarının öldürülmesi cinayet hırsızlık.Naapsın sonunda insanları allaha inanmaya çağırmış ahlaklı olmaya çağırmış.Hz isa dayanamamış çarmağa gerdirinceye kadar kendini devam etmiş.Sonra insanlar allaha inanmaya başlamışlar.İnanınca da allah deyip hortumlayanlar türemiş.Çare deizm :D
herkesin içinden geldiği gibi davrandığını varsayalım.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbişeyler var ne olduğunu bilmediğim ama her an hissettiğim hislerimde yanılmam
10 YorumlaKardesim sen hic gökyüzüne baktin mi kac tane direk gordun. Yeryüzünü direksiz yaratan allahtir.
00 YorumlaResme bakıpta ressam yok demek saçma olurdu =)
23 Yorumla- +1 yıl
Resimin kendi kendisine oluştuğuna inanmıyorsunuz ama ressamın kendi kendisine oluştuğuna inanıyor musunuz?
+1 yılcok aptal soru rabbe her zaman inanirim beni o yaratdi
00 YorumlaAhura Mazda birdir ve Zerdüşt onun elçisidir !1!1
20 YorumlaDin min g*tüm de değil.
51 Yorumla- +1 yıl
İşte benim kızım :D
+1 yılsinirlarimi kendim belirlemek hosuma gidiyor
00 YorumlaMantığıma-kalbime hitap ediyor,inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılneyinize güveniosunuzkii
00 Yorumlaumrumda değil
30 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?