İslamda mesela peygamber dediğiniz kişi evlatlık kabul ettiği Zeyd'in boşadığı kadınla evleniyor, ve size bir ayet yazacağım bunun normal olup olmadığını söyler misiniz bana yani? Yani şunu okuyup hala Müslümanım diyebiliyo musunuz? Nebe Suresi 33
"Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır."
"Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dinler olmasa dünya çok güzel bir yer olacak ama işte...
Dinlerin yerini bilimin alacağı günler kesinlikle olacak bence ama biz göremeyeceğiz o yılları
Bizim millet için zor gibi o dediğin, Araplarda bile dini baskılar kalkmaya başlarken bizde tam aksine daha da artıyor. Dinlerin her biri de sapkınlığın bir ürünü gibi geliyor bana.
Dünyadan soyutlanamazsın mutlaka değişeceksin. Türk toplumu bile olsan bu böyle. Genel anlamda düşün bunu
Haklısın ama dediğin gibi biz o günleri göremeyeceğiz ve o zamana kadar nolur bilemeyiz. Neyse yeni bir din ya da benzeri bir şey çıkarmazlar umarım, astroloji falanda aynı b0kun lacivertli bana göre, yine bunlar gibi bir kaç peri masalı daha uydururlar gibime geliyor. 30 yaşını aşmış bir adam ya da kadın bu tarz masallara nasıl inanabiliyor anlamıyorum.
Eee çok pardon da dinleri sorgularken hiç bilim objektif mi diye sorguladiniz mı? Yoksa sadece işinize gelmeyen şeyleri mi sorguluyorsunuz?
Pardon da neyin yerini bilim alacak? Bilim ne ki? :) Bilim evrende var olan şeyleri salt ölçüp, biçip kendi menfaatine kullanmaktır bu kadar. Hayat kolaylığı sağlar sadece. Size hiçbir şeyi açıklamaz yani :)
Max Weber, Auguste Comte gibilerin dinlerin nasıl ortaya çıktığını ve nasıl sonlanacağını belirten görüşlerini oku istersen. Dinler, ilk insanların tanımlayamadıkları bi güce gösterdiği korku saygı sonucu saçma bişey. Mesela gök gürültüsünden korkarlardı. Daha sonraki inançlarda da aynısı. Gök Tanrı bize kızdı gibi aptalca anlayış. Ne zaman ki bilim bunun bilimsel açıklamasını yaptı o zaman anlaşıldı. Daha uzatır giderim de gerek yok
Pardon bilim neyin açıklamasını yaptı :) bilimin yaptığı tek şey gök gürültüsünün hangi fizik kurallarına göre hareket edip oluştuğu. Gök gürültüsüne sebep olan güç nedir ile ilgili bir açıklaması var mı? Tabiki yok. Olamaz da. Bilim dogma ön kabulleri gereği o alana hiçbir zaman ulaşamaz çünkü. Atıfta da bulunamaz
Bilimsel metodun kendisi dogmalardan ibarettir. Bilimsel metodun kuralları 1: Var olan her şey gözlemlenebilir ve deneylenebilir olmalıdır. (Bu metod evrende gözlemlenemeyen şeylerin var olma "ihtimalini" dâhi reddeder!!! Fakat bununla ilgili bilimsel bir ispatı yoktur ve kendini çürütür!!!)
Metod 2: Evrende her şey neden-sonuç ilişkisine bağlıdır. ( Belki de evrendeki olaylar birbirinden bağımsız olarak hareket ediyor nereden biliyoruz? Neden-sonuç ilişkisinin zorunlu olduguna dair bana 1 tane mantıklı sebep söyle. Bulamazsın. Bu da sadece dogma bir ön kabulden ibaret.)
:)
Dinlerle bu kadar uğraşacağınıza önce mutlak doğru kabul ettiğiniz, kendisini çürüterek ilerleyen ve kuralları baştan dogma ön kabul olan bilimi sorgulayın :) Bilimin içinde size Naturalizm felsefesini yutturuyorlar ve siz de buna tabi oluyorsunuz çünkü farkında bile değilsiniz. Sorgulayacaksaniz her şeyi sorgulayacaksıniz. Gelip de burada 3-5 ateistin söylediği lafları papağan gibi sıralamayacaksınız. Kendi fikriniz olsun önce
Papağan mı ateist mi? Ben bunu üniversite hocamdan dinledim bundan önce de defalarca okudum bilmeye çalıştım. Ayrıca bu konu yazarak tartışılacak şey değil çok fazla uzayacak çünkü. Kendi fikrin olsun önce demişsin bayılıyorum sana sen hangi yeni keşfedilmemiş fikrini saklı tutuyosun kendi içinde bilmek isterdim :D fikirler sürekli inşa halinde olan şeyler ben bişey öğrendiysem buna bişeyler katarak kendi yorumumu yaparım. Hadi git şimdi kime tapınıyosan tapın. Ha Müslüman falansan zaten seni hayli hayli ciddiye almam
Tabiki Müslümanım. Ama size tavsiyem biraz da gündemi takip edin olur mu? Siz gerçeklik nedir ne değildir diye debelenirken şu an Avrupa'da insanlar "bize İslam böyle ögretilmemişti, bilseydik çoktan Müslüman olurduk" diyip patır patır İslam'a geçiyor hepsi. Yani senin anlayacağın benim taptığım Allah'ın vaadi gerçek oluyor ve ben bunu arkama yaslanıp izliyorum. Bari siz de biraz Batı'yı örnek alın da 2 tane sözde adı sadece Musluman olandan değil bi zahmet doğru kaynaktan araştırarak öğrenmeye çalışın. Hoca diye çıkan sahtekarları örnek vermeyin yani geliştirin kendinizi biraz. Araştırma prensibiniz olsun. Kaynaktan değil de kulaktan dolmalarla beyninize bilgi yüklediğiniz sürece zaten anca böyle debelenir yerinizde sayarsınız. Diyeceklerim bu kadar. Size iyi günler :)
Nebe Suresi 33 ve onun dışında Muhammed'in evlatlık edindiği Zeyd'in boşandığı kadınla evlenmesi gibi şeyler normal sana göre :D Daha Aişe ile olan evliliğinde Aişenin yaşını bile hesaba katmadım düşün artık :D evet çok mantıklı doğru bir kafada gidiyosun
Evet 17 yaşında idi Hz. Aişe validemiz. Gayet kabul edilebilir bir yaş. Ha bu arada anneannene veya babaannene sor da sana kaç yaşında evlendiğini söylesin :)
Noluyozzz awk
Şuna bir kadın olarak inanıyorsan zaten hani pek bişey söylenemez senin kafa yapına :D "Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır"
17 yaşında değildi 😂😂 git Kütübi Sitte oku öyle gel
Ha bu arada bilim ile ilgili söylediklerime hâlâ bir yanıt gelmedi :)
Muhammed onunla evlendiğinde Muhammed'in yaşı minimum elliydi. Dur ya dur Kütübi Sittedeki o kısmı atayım sana 😂😂 ulan inandıkları şeye bak
Ya bi susun allani
“Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine`ye geldik. Beni`l-Haris İbnu`l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)(`ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O`na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.” [Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82).]
Evet aynı şekilde kadınlar için gelen şu ayete de inandığım gibi...
Kendileri için (hizmet eden) civanlar, etrafında dönüp dolaşırlar; sanki (her biri) 'sedefte saklı inci gibi tertemiz, pırıl pırıl. ' (Hizmet için) etraflarında döner kendilerine ait, sedeflerinde saklı inciler gibi hizmetçiler. Etraflarında saklı inci gibi güzel, kendilerine mahsus gençler dolaşırlar (hizmet ederler.)
Ben hâlâ bilim ile ilgili söylediklerime cevap alamadım yalnız 😂
Şu an tek amacın bu dediklerime cevap veremediğin için anlamını bile bilmediğin ayetleri karşıt görüşmüş gibi sunmaya çalışmak :)
Ahahahhahahahahaajjahaaha vay arkadaş yok böyle bişey ya o beynini sakın değiştirme hep böyle kal yepyeni sıfır hiç kullanılmamış halde
Ne olum be bilimle ilgili ne sormak istiyosun yani 😂😂 anlamını bilmediğin ayet diyosun ya yuhhhhh 😂😂ben mi bilmiyorum. Müslümanlar zaten dinlerini, benim gibi dinsizlerden öğreniyor
Bu gün uyandım bi bildirimlere bakayım dedim bi baktım cevabımın antında kaos çıkmış anasını.
Biraz sessiz olun arkadaşlar başım ağrıyor boş verelim bunları peri masalları üzerine tartışmanın manası yok.
Haklısın LordofJungle konuşacak hiç bişey yok bunlara laf anlatılmaz 😂
Dinlerle bu kadar uğraşacağınıza bilim objektif mi önce onu sorgulayın diyorum ama beynini kullanmayan sen olduğun için bu dediğimi de anlamamışsın. Okeyyy diyecek başka lafım yok :)
Bilim somut kanıtlara dayalıdır yani birinin iki lafıyla olacak iş değil birinin çıkıpta bakın gökten çok yüce bir güç bize kitap gönderdi içindekilerde onun sözleri demesiyle olmuyor. Her şey somut kanıtlar üzerinden gösterilir, her şey nesleldir bilimde. He birde teorik bilim var ama onlara kimse kesin gerçek demiyor adı üstünde "Teorik" somut kanıtlara dayalı bilim ise gerçekleri esas alır.
Bilim ve Teorik bilim farklı şeyler yani anlatabildim mi
Sümeyye Nur, sen bu konulara kafa yorma. Sende bilimle ilgili bişey aramak Hindistan'da hijyenik sokak yemeği aramak gibi bişey olur :)
Neden? Öyleyse ateist arkadaşlarınıza söylemeniz gereken çok önemli bir konu var. Evrim teorisi de teorik bilim sınıfında. Din reddetmek için başka bir bahane bulmaları gerek o yüzden. Tabi bu sadece evrim değil bütün teoriler için geçerli. Dün evrenin baslangicı big bang denirken bugün yanlışlanıyor mesela. E dogal tabi. Bilim kendini çürüterek gelişen bir alan. Anormal olan şey sizin bilimin her vergisine mutlak gerçeklik olarak bakıp, evren bilgisi olarak onu doğruluk ölçütü baz almanız. Benim için komedi olan şey bu
Her verisine*
@KRALINIZASELAMDURUN Hahaha ben burada istesem oturur 10 saat bilim konuşurum. Derleme makale bile yazmış insanım. Sen kime neyi anlatıyorsun 😂 daha bilimin ön kabullerinden haberin yok bence sen hiç konuşma
Evrim ve evrim teorisi de farklı şeyler, araştır biraz. Evrim kanıtlanmıştır ancak evrim teorisi evrim ile alakalı henüz kanıtlanmamış ancak doğurluğu muhtemelen fikirleri ele alır.
Muhtemel fikirleri*
Senin kanıtlanmış evrim dediğin şey mikro evrimdir. O da mutasyon, adaptasyon gibi durumlar. Yani sizin bahsettiğiniz o makro evrim ile alakası yok o evrimin
Makro evrim teorisi ise mikro evrimden yola çıkarak ortaya atılan bir "yorumdan" ibarettir. Yani verilerden yola çıkarak elde edilen bir yorum sadece. Hipotezle oluşturuldu de, var sayım de... ne dersen de. Mutlak gerçekliği yok.
Lan ne ön kabulü bilmem nesi zırvalıyosun Sümeyye Nur :D yazarak olmuyor sesliye gel Telegram'a vs
Mikro evrimi kabul etmeyen zaten yok yani bu tartışma konusu olamaz
Lütfen biraz daha araştırma yap ama objektif ol araştırmayı yaparken
İyi günler dilerim
@KRALINIZASELAMDURUN vah kıyamam sana yaa bak diğer arkadaş daha zeki. Yazdıklarımı anlayıp cevap veriyor en azından. Sende o da yok. Biraz yazdıklarımı oku da feyz al. Belki bişeyler öğrenirsin. Bilim b'sini bilmiyor gelmiş 2 dönem araştırma dersi alıp makale yazan kadına kafa tutuyorsun
@lordofjungle objektif olmasam bunları söylemezdim zaten. Sana tavsiyem bu konuları iyi araştır. Ben fazlasıyla araştirdim
İyi günler
SAP SE Hall of Fame yaz Mayıs ayına bak orada Türk 1 kişi var. Kimmiş o bi oku :D
Dünyanın en büyük 5. yazılım firması :D
Şu ayet iyimiş ama he ne sallamışsın mk djldndkd
He salladım :)
Dinsizim ateistim.
❤️:) seviyorum seni
Çok tatlısın xd
Takipten çıkmış olmanı kabullenemiyorum seni görünce o aklıma geliyo 😢
Oyyşşşş kıyamam sana ben takip ediyorum o zaman
Dinsizim mutlutum
yok tabikide