Dininiz nedir? ve neden o dine inanıyorsunuz?

Elhamdülillah Müslümanım. Rabbim olan Allah-u Teala'ya sonsuz itaat ile tapıyorum. Neden diye soracak olursan hak din olduğu için. Kur'an'ı Kerim'de bile öyle deliller, öyle ispatlar var ki... Üstelik Allah-u Teala bunları Kitab'ında anlatırken Hicr 75'te "Şüphesiz bunda işaretten anlayanlar için nice ibretler vardır." diye buyuruyor. Sanki birebir kullarıyla konuşuyor. Namaz kılmadığım zamanlarda sürekli içimde bir sıkıntı vardı eskiden ve ben bu sıkıntının nedenini hiç anlayamadım. Ailem yanımdaydı, kendime yetecek param da vardı, dostlarım da vardı. Sevgilim yok diye düşünüp sevgili yaptım zamanında ama yine aynı şekilde hissettim. Sonra namaz kılınca içimdeki sıkkınlığın tamamının gittiğini gördüm. Namaz kılarken insanın içine huzur doluyor, dua ederken insan kendini güvende hissediyor. Ayrıca Allah-ül Azimüşşan öyle merhametli ki kendisine karşı çıkana bile tövbe ettiği takdirde günahlarını affeyleme fırsatını veriyor. Düşün ki seni Yaratan'a haşa tövbe beni yaratmadın sen yoksun diyorsun Allah'ı incitiyorsun ama sonra bundan pişman olup tövbe edersen Allah seni affediyor. Böyle sonsuz rahmet, merhamet ve kerem sahibi bir Rabbimiz varken ben nasıl beni Yaratan'a ihanet ederim ki? Ayrıca tarih boyu başka dinlerde olanlar dahi İslam'a hayran olmuştur. Fatih Sultan Mehmet dönemindeki insanlar Fatih'in geleceğini duyunca "Başımızda kardinal külahı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz.” demişti. Eğer İslam zalimlik, eski kafalılık ve kötülük dini olsaydı o zamanki insanlar böyle mi derdi, tabii ki hayır. Şüphesiz Allah iyiliği, adaleti emreder. Allah günahlarımızı affeylesin, tövbelerimizi, ibadetlerimizi, sadakalarımızı kabul eylesin. Başka dinlere inananlara elbette saygımız var ancak doğru yerlerden ve doğru bir şekilde samimiyet çerçevesi içinde araştıran herkesin İslam'a gireceğini düşünüyorum. Allah hidayete erdirsin, bizi de ona iman etmiş bir şekilde cennetine girenlerden eylesin.(Amin)
Görüş
7Görüş
İslam,
Başta Allah'ın varlığına inanıyorum, bu konudaki sorgulamalarım bittiği için Allah var ise birtakım kuralları da var etmiş olmasını vahiy yoluyla mantıklı buluyorum. Dinler arasında ise gerek tarihsel olarak gerek felsefi gerekse sosyolojik olarak baktığımda İslam mükemmel bir din olarak diğerlerinden sıyrılıyor bana göre..
Sorgulamaların asla bitmesin her zaman sorgulamaya devam et. Bu biten bi şey değil. Kafanda bitirdiysen o ayrı
Kafamda bitmeyen şeylerin olduğu gibi biten şeyler de var,
Mesele tanrının var olduğu, nasıl bir tanrı bilmiyorum ama Tanrı kesinlikle var vana göre.
Tanrının varlığına inanman demek islama inananman demek değildir. Allah dışında bi tanrıya da inanabilirsin. Ama sen özellikle Allah’a inanıyorsun. Neden?
Ne var ne yok ne o ne şu ama seçecek olsam islam en mantıklı olurdu
Neden en mantıklı islam
Bazı insanlara göre de hristiyanlık uygulamaları güzel. Ama uygulamalarının güzel olması ya da faydalı olması gerçek olduğu anlamına gelmiyor
Gerçek olduğunu kimse söylemedi ve o bazı insanlara göre bazıları da ineği kutsal görüyorken diyerleri hamburger kimisi de yaşama hakkı hayvan diye kim doğru kim gerçek kişiye göre ben o adama hayır inek yemektir yok kutsaldır demem bir şeyi değiştirmez inanç da bunu gerektirir diğerlerinin evrim fizik kimya biyoloji matematik dediğine Allah'ın hikmeti demeyi bilmektir kesin kanıt bulunana kadar yok o zaman tanrıyı kim yarattı saçmalığı ya da o dini şu dini kabul edenlerin başına bunlar niye geliyor onların tanrıları niye yardım etmiyor gibi şeylerde saçma aynı şekilde tam tersi de geçerli kişi her şeyi kurallar bilim ile açıklıyorken bu kavramı açıklamazken ona saçmalık veya gerçek değil demesi de gayet normal
Sen dine inanıyor musun
Evet yok ama bana olan etkisi yüzünden sormadım
Aksine kullanıcı adın çok belli ediyor amacını inanmıyorsam sıkıntı yok inanıyorsam sorgulamayan gerçekleri göremeyen biri olacağım sana göre tartışmaya açık bir konu değil sen inanmıyorsan kime ne aynı şekilde inananlardan sana ne bu ben kırmızı seviyorum diyene niye seviyorsun kanıtlanmış mavi daha iyi renk körmüsün demek gibi saçma
Kullanıcı adım mı belli ediyo? Kullanıcı adım gumball çizgi dizisinden darwin. Ne alakaa. İnanıyorsan seni inandıran şeyin ne olduğunu sorucaktım. Olay bendensin ondansın meselesi değil.
Renklerle ilgili söylediğin şey ise çok saçma çünkü sevdiğin bi rengin rasyonel bi açıklaması olamaz. Ama dinin olabilir. Sonuçta bilimsellikle çelişiyorsa inanmazsın. Ya da inanmak istiyorsan her türlü kendini inandırırsın. Renk konusu ile din konusu çok farklı şeyler
(Sonuçta bilimsellikle çelişiyorsa inanmazsın.) İtiraz edip dediğim gibi yapman komik Bir tanrının çıkıp ortaya ben her şeyim bana inan demesi inanç değil o bir kanun gibi olur inanç buna gerek duymaz inanca matematik fizik kimya şart değil o inançsızlığa şart renk din ayrı ikisi de aynı kişi isteğine bağlı tıpkı sen kanıt olmadan inanmayacağın gibi sevmediğin rengi kanıt olsa da sevmezsin bunların ikisi de kişiye bağlı kararlar
dinim minim yok. inancım da. olsa idi de arap dini olmazdı. kedi Türk atalarımın inancı olurdu.
ben artk almam hiçbir yerden hiçbir şey 😂 büyükçekmeceye taşınacam
benim burada oturduğum sitede suri hariç her milletin hali vakti yerinde üyeleri var. özrllikle ruslar. ama çevrede suriler de çok tabii. yine de esenyurtla kıyaslanamaz diye tahmin ediyorm 😂
Dinsizlik, ateistim tanrıya inanmıyorum.
Hiçbir dine peygambere inanmıyorum.
Agnostiğim, bilinmezliği kabul ediyorum.
Tek din olduğu için islam
Tek din mi? Bir sürü din var
Nerden biliyorsun
Sadece öyle olduğuna inanıyorsun
Ne yazık ki sen öyle inandın diye gerçek olmuyo sadece kendini kandırmış oluyorsun
Ya doğru değilse? Sen doğruysa cenneti garantilerim kafasında olduğun için inanma ihtiyacı hissediyorsun. Öyle yıldızlar kanıttır kuran kanıttır demekle olmuyor o işler. O zaman yıldızlar ve incilde hristiyanlığın kanıtı ya da başka başka şeyler başka dinlerin kanıtı olabilir. Sen öldün gittin baktın ne oluyo diye galiba biliyosun ölümden sonra ne olduğunu. Bildiğin tek şey 3 yaşından itibaren sana ezberletilen şeyler
Hristiyanik ve yahudulik bozulmuştur onlarda islamdi ama kafalarına göre hareket ettiler şu an dünya üzerine baksan insanlar ya dinsizligi seçiyor ya da İslami neden gidip hristiyan olmuyor ya da yahudi neden İslam,,, insanlar araştırıyor sende araştırmadan konuşuyorsun önce şu şekilde başlayalım bu evren Kendi kendine oluşamaz tamam bir Allah'ın varlığına inandık peki Allah evreni bosuna mi yaratacak kitap peygamber göndermicekmi yani hicbisey boşuna olmaz kısaca Allah peygamerde gönderir kitapta şimdi dicen hangi din olduğunu nasıl anlayacağız dünya üzerinde ki dinlere bakalim budistler taşa tapıyor baştan sona saçma Yahudiler Allah'ın oğlu olduğunu iddia ediyor böyle bir sacmalikta olmaz Hristiyanlarda Allah'ın eşi ve çocuğu olduğuna inanıyor ee Allah'ın eşi hic olur mu buda saçma gelelim İslam'a İslam Allah'ın tek ve bir olduğunu söylüyor İslam bilim veya felsefe buna karşı çıkamaz Allah varsa tek ve birdir dünya üzerinde kaç din bir Allah var diyor
İslama göre evet diğer dinler bozulmuş ama sen islamı mutlak gerçek olarak kabul ediyorsun. Kuran da bozulmuş olabilir. Bunu asla bilemezsin. Dünya üzerindeki insanlar ya islamı ya da dinsizliği seçiyor gibi saçma bi şey de yok. Her duyduğuna inanma. Gidip hristiyan olan da var. Yahudi islamı araştırır ama hristiyanlığı da araştırabilir. Bu yahudi olmakla ilgili bi şey değil. Kişisel bi şey. Müslümanlar da museviliği ya da hristiyanlığı araştırıyor ve müslümanken hristiyan olanlar da var. Evren kendi kendine oluşamaz da diyemezsin çünkü nasıl başladığı hakkında bi bilgimiz yok. Üstelik bunu tanrının yaptığını da kanıtlayamazsın. Tanrının yapmadığını da kanıtlayamazsın. Bunu bilemezsin sadece inanabilirsin. Kendi kendine de olabilir , Tanrı tarafından da olabilir ama gerçeğin hangisi olduğunu asla bilemezsin. Allah evreni boşuna mı yaratacak derken sen boşuna yaratmaması gerektiğini düşündüğün için bu gerçek olmuyor. Sadece öyle olması gerektiğini mantıklı buluyorsun. Ama bu bi kanıt değil. Allah’ın eşi çocuğu olur mu diyemezsin çünkü bu konu hakkında bilgi sahibi değilsin. Bilgi sahibi olmadığın konuda atıp tutuyorsun sadece. Mantıksız mı? Evet bana göre de mantıksız. Ama bunun mantıksız olması islamın gerçek olduğu anlamına da gelmez. Dünya üzerindeki dinlerden sadece islam bir Allah var diyor
Mantıklı bi açıklama yaptığını düşünmen komik. Anlamayan sensin. Daha doğrusu anlamak istemiyorsun. Çünkü işine gelmiyor
Allahsız kitapsız biriyim.
İslam aklıma yatıyor
Niye
İslam
Niye
En İyi Görüş