Bana gore dinlere inanmak psikoljik bir hastalık ve bu hastalık topluma öyle nüfuz etmiş ki aileler çocuklarını bilinçli olarak bu hastalıkla yetiştiriyorlar. Bu benim görüşüm fakat sizlerin bir çoğu dine inanmakta fakat neden inanıyorsunuz? Kur-an da veya incil de yazan mucizeler bundan yüz yıllarca yıl önce yaşanmış bitmiş olaylar ve hiçbirinin gerçek bir görgü tanığı yok. Peki ya neden bu insanların söyledikleri yaratıcının sözüymüş gibi algılanirken, Örneğin;a kisininin tanrı benimle konuştu artık bana iman edeceksiniz yoksa cehennem de yanacaksınız sözüne inanmıyor sunuz?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılİnanmıyorum çünkü dinlerin toplum kurallarını oluşturmak için düzenlenmiş şeyler olduğunu düşünüyorum. Örneğin eskiden hırsızlık zina haram helal kavramı konulmasaydı şu an ülkenin durumunu göz önüne getirmek gerek, ve şöyle bir mantık var hristiyanlarda yahudilerde insan onlarında peygamberlerini allah göndermişti. Onlara öğretilen şeyleri uyguluyorlar. Neden sadece müslümanlar cennete gitsin? Saçma ve akıldan uzak bir kavram olarak geliyor. Ve en en merak ettiğim şey şudur dinler oluşmadan önce yaşayan insanlar vardı adamlar konuşmayı bilmiyor dini nasıl bilsinler öldüler gittiler diyelim diğer taraf denen yere adamlara dinin ne diye soru geldi ne cevap verecekler? Din ne konuşma ne onu bilmiyorlar yani bu yüzden deistim
224 Yorumla- +1 yıl
Dinlerin mantığına göre (artık nasıl bir mantiksa) insanlar ilk insandan (ademden) bu yana hep bilgiliydi ve konuşabiliyordu. İlk insandan bu yana evrim diye bir şey hic olmadı. Ateşin bulunması, tekerleğin icadı gibi şeyler aslında yalan ilk insanlar da bunları biliyor ve kullanıyorlardı.
- +1 yıl
@Clawsss net geo’da dünya oluşumu ile ilgili bütün belgeselleri izledim hatta ondan sonra bilime inanmaya başladım bir ara ateist’tim babamla da sürekli konuşuruz bu olayları düşüne düşüne herşeyin bir yaratıcısı olduğuna inanmaya başladım. çünkü dünya oluşumu okey diyelim bilimsel bir rastlantı ama ilk insan oluşumu sonralarda bilimsel olarak mantıklı gelmedi. Bu yüzden Tanrı’ya inanıyorum fakat dinlere asla
- +1 yıl
Tanrının gerçekte olup olmadığını nasıl biliyorsun peki?
- +1 yıl
Bunu bilmiyorum sadece açıkladım biraz önce big bang teory hakkında binlerce belgesel izledim. ama ilk insan oluşumu hakkında izlediğim belgesellerin hiçbiri bilime de mantığa da yatkın gelmiyor. Bilim adamları bile dünyanın oluşumunu mantıksal bilime en yakın şekilde açıklıyor ama insanların oluşumu açıklayamıyor. Hatta dünya full su doluyken mikroorganizmalardan hayvanların oluştuğunu ve insan zekasına en yakın hayvanın yunus olduğunu biliyorsundur acaba mı falan diye bile düşündüm ama bilimsel gerçeğe yakın bir kanıt olmayınca inanmaya başladım
- +1 yıl
Dinler oluşmadan once insanlarmi vardi? Ilk insan adem as ve ilk ve tek din islamdir hrisyiyanlik ve yahudilik o dine mensup olan kisilerin koyduğu isimlerdir. Alllah hristanlik ve yahudilik diye hir din getirmemistir, Şu an avrupada yilda 200 bin kisi islam dinini seciyor çünkü insanlarin koydugu yasalar ornek anayasa insana mutluluk getirmemistir, tr hala bunun acılarını yaşıyor bir düşün tr okadar zengin var ama acayip bir gelir adaletsizliği var. Senin baban 8 saatte 3000 tl alirken kolejde okuyan kizin babasi 30 milyar alıyor o kiz senden zeki olmadığı halde senden iyi eğitim görüyor nokta
- +1 yıl
@Clawsss peygamberlerin dediğine göre allah onlara bize öğretmesi için birşeyleri buyurdu. Ama bu olgulara ben zaten inanmıyorum. eskiden yaşayan zeki bir insan olsaydım bende bir kitap yazıp bunu bana allah yolladı diyip herşeyi istediğim şekilde inşa edebilirdim. İman etmek değil sadece Allah’ın seni bir birey olarak yarattığı iyi bir insan olman gerektiğini onu hatırlamanı saygı duymanı bilmen geeektiğini düşünebilirsin ben öyle yapıyorum
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur gelir adaletsizliği sence ateist ülkelerde mi fazla şeriat ile yonetilen ülkelerde mi?
- +1 yıl
Turkiye seriatla yönetilmiyor dini de islam degildir biliyorsun
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur ya sen ne saçmalıyorsun okumadım bile 😂😂 Babil kulesi nedir bunu bir araştır sonra tartışırız eğer inanırsan şu cahil halinle seninle muhattap olamam. Bu arada zengin fakir babam annem ne alaka annem edebiyat öğretmeni babam daire başkanı benim eğitime giriceksende atılım üniversitesinde deneysel psikoloji bitirdim ve zekamın seninkinin 4-5 katı üstünde olduğunu düşünüyorum ki üstüne sivil havacılık okuyorum. Bu konulara giren sensin kültürlenmek kavramı kültürün insanı içine çekip yeni bilgiler katmasıdır umarım anlamışsındır biraz kültürlen lütfen
- +1 yıl
Peygamberler senin benim gibi insandir, ozel olmalarinin sebebi ornek ksi anlamina gelmesidir, ilk okulda öğretmen sna bisey gosterdiginde ilk once sana onu bir örneğini cizer değilmi
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur bu arada dinler oluşmadan önce insanlar vardı kısaca açıklıycam okuyan kişilerde bilsin ilk dinlerin oluşumu sizin peygamberinizden de önce mısırda geçiyor. İnsanlar Tanrı’ya ulaşmak için bir kule inşa ediyor ve baya büyüyüp göklere geldiğinde Tanrı her insana bir din veriyor ve farklı bölgelere bu dinleri yaymaları için dağıtıyor ilk efsane budur. Muhammed İsa da bir efsane herkes için çünkü işin Aslı bilinmiyor saçma olan şeylere inanmam ben bilime mantığa bakarım lütfen kendi yorumundaki insanlarla tartış başkalarıyla boş daldan dala şeylerle geyik yapma dinden eğitime geçtin benim özel yaşantımı bilmeden şaka gibisin ya da cahil afedersiniz ama
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur ben türkiyeden bahsetmedim irandan, suudi arabistan bahsediyorum. Bir yandan da izlanda, norveç finlandiya gibi ateist ülkelere bak gelir adaletsizliği kimde daha fazlaymış öğren. Bilginiz yok fikriniz var.
- +1 yıl
Ssnin annenin babanin senin ne meslege sahip olduğun beni ilgilendirmiyor, gecenin bu saatinde bunlara kafa yoramam, fakat universite hocamin bur sözü vardi onu soyleyeyim sana, cahille tartisma ben hicbirzman galip gelemedim. Laflarin cok suslu ama ici boş
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur cahil :) :)
- +1 yıl
Anlıyorum :)
- +1 yıl
@Olmasa_da_olur söylediğim şeylere karşılığın cevap bulamadığından olmasın asıl cahil sensin eğitim seviyeme anne babamın maaşına laf ediyorsun özel hayatımı bilmeden ve alakasız bir şekilde cevabını alınca cahille tartışamam diyip çekiliyorsun bence biraz aklını kullan boşa çalışıyor veremiyceğin cevapların altında boş salata çevirme ya hadi iyi geceler
- +1 yıl
Agahahhahs boşver şunla oturup 2 kelime saygılı bir şekilde bilgi alışverişi yapamazsın yazma hiç boş yapıyor anca zaten
- +1 yıl
Hepnize cevap vericem ama tek tek yazın ya da ozelime yazin orda konusalim
- +1 yıl
@Clawsss sen yine kendi mantığınla düşün herşeyden herkesten önce kendi beynin senin hayat felsefen yönlendiricin. Rica ederim iyi geceler
En İyi Cevaplar
Her insan mükemmel bir varlığa inanma ve sığınma iç güdüsüyle doğar zaten bu insanın doğasında var yani şimdi sen diyceksin ki ee inanmayanlar neden inanmıyor çünkü onlarda bu ihtiyaçlarını inanmamaya inanarak dolduruyorlar ayrıca biz nasıl senin inanmayışına “hastalık, saçmalık” demiyorsak seninde daha düzgün tabirler kullanman gerektiğine inanıyorum
00 Yorumla
+1 yılpekı bu canlılar doğuyo yaşıyor ve ölüyor bunun bir amacı yok mu. mesal senın annen baban ilişkı yasadı sen oldun. evınzı bir insat ustası yaptı. pekı bu gökyuzene o guneşi kım neden koydu. ayı yıldızları. topraga cesit cesıt tohum atıyosun o toprak senın hangi tohumu attdıgını biliyor ve o meyveyı verıyor. yanılıpta mısır ekıp domates vermıyor. işte bunların yaratıcı ve takıpcısı bir şeyın olduğunu düşündüğümuz için ve en mantıklısı hangısı ıse ona ınanıyoruz arkadaşım
02 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumları yaparken daha önce görülen olaylardan yola çıkarak konusuyorsun. Örneğin evi inşaat ustası yaptı diyagramını çıkartma sebebin bunu daha önce görmüş olman. Görülen ve bilinen şeyler için böyle bir diyalektik düşünce oluşturulabilirken göremediğin şeyler için ve bunu daha önce yapanın ne olduğunu bilmedigin şeyler için şu oluşturdu demek son derece yanlış bir yaklaşım.
- +1 yıl
görmediğim değil göruyorum güneş yarın sabah doğudan doğacagı bellı. güneyden doğma ıhtımalı var mı. ya da bugun doğmadı trfık tıkantı dıyebılırmısn uzayda galaksıde
Çünkü kaynak Kur'andır. Kur'an da yazmayan bir şeyin doğruluğu tartışılır. Ve inan ki bu konu çok uzar, uzar, uzar.. Yaratıcıya inanmak, O'nun dinine inanmayı emreder. Yaratıcıya inanmamak farklı bir konu.
04 Yorumla- +1 yıl
Kaynak niçin kurandır? Neden yaratıcı zeus değil de allah? Bundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
- +1 yıl
Burada inançları tartışmak bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü siz, merak ettiğiniz için ya da bir araştırma içinde olduğunuz için değil Yaratıcıyı Reddettiğiniz ve muhalefet olmak için tartışıyorsunuz. İnsan görmediği bir şeyin yokluğunu ispat edemez. Ama varlık olgusu akıl ile ispat edilir. Bu ispat başkasına değil, kendisine. Çünkü inandığım yaratıcıyı başkasına ispat ile mükellef değilim.
- +1 yıl
Ben zaten tanrı kesin yoktur demiyorum. Ben agnostigim. Akılla ispat, Deneylenebilir ve gözlemlenebilir sonuçların kümülatif bir fonksiyonu sonucu oluşur. Eğer söyleyeceğiniz argümanlar bunun içine giriyorsa zevkle dinlerim.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
24Cevap
- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılinançların bu kadar çok fazla toplum içinde konuşulduğu başka bir ülke yok. . bilmiyorum siyaset politika, din neden bu kadar çok konuşuluyor. . insanın içinde yaşadığı özgür iradesi ve düşüncesine bırakılmalıdı bazı şeyler açıkcasi kimin neye indiğida beni pek ilgilendirmiyor
00 Yorumla
+1 yıldinlere inanmak değil de inanmanın psikolojik dereceleri var evet. ülkemizde maalesef insanlar bu konuda hasta resmen. Ben inanmıyodum fakat yaşadığım, gördüğüm, şahit olduğum olaylardan dolayı inançlıyım artık
01 YorumlaNe gibi olaylara şahit oldunuz anlatır mısınız?
Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Buraya çok uzunca şeyler yazdım toparlamak yine bir o kadar süreceği için sildim. Tek bilinen gerçeğin hiçbir şey bilmediğimiz olmasıdır.
10 Yorumlabir yaratıcı olduğuna inaniyorum haliyle bu yaratcinin da yarattığı insanlara yapmalari gerekenleri bildirmek icin elçi/elciler gönderdiğinde inanmak mecburiyetindeyim bu yüzden dine de inanmış oluyorum
00 Yorumla
+1 yıl
Sorgulamamak gerektiği söylendiği için koşulsuz şartsız inanıyoruz ama çoğu kişi neye neden inandığının farkında değil son derece haklısın03 YorumlaGerçekten merak ediyorum amacım aşağılamak veya başka bir şey değil. İnsanlar dine niçin inanır sosyolojik olarak merak ediyorum.
- +1 yıl
Ben de merak ediyorum bunu ama insanlar aman günah aman haram diye konuşmuyorlar bile hatta bunu topluma açık bir yerde sorarsan psikolojik linç bile yiyebilirsin
- +1 yıl
Evet, biliyorum. İnsanlar çok dar görüşlü olabiliyor.
+1 yılDin insana ebedi huzur ve mutluluk getirir, namazını kıldığında öteki dünyada iyi bir yere gideceğin için huzur bulursun ve bide eğer ki din diye bir şey olmasaydı dünyada suç oranları katlarca artardı
05 Yorumla- +1 yıl
Sen 18 falan değilsin
- +1 yıl
Şikayet yağmuruna tuttu seni
- +1 yıl
Hesabına bay bay de
Gizli Üye(25-29)+1 yılE işlerin bu kadar basit olduğunu düşünüyorsan sende uydur bir din çık bana inanıcaksınız de bakalım kaç kişi sana inanıcak yolundan gelicek ayrıca bir fikrin var ve bana saygı duyun diyen ateist arkadaşların dine inanan kişiler hasta diye nitelendirmesi de ayrı bir çelişki eğer saygı istersen önce saygı duymalısın.
230 Yorumla- +1 yıl
Ben zaten diyorum ki neden inanıyorsunuz. Sen gözlerinle gördün mü? Böyle olaylar yaşandığını kimden öğrendin. Kulaktan kulağa adlı oyunu bilir misin? Başta söylenen kelime son kişiye ulaştığında tamamen farklı bir şey ortaya çıkar.
Cevap sahibi+1 yılNeden inanıyorum önce ilk nedeni olasılıklar olmaması durumunda benim kaybım yok ama olması durumda inanmıyorsam kaybım var. İkincisi bahsettiğin kitabın çelişmemesi şimdi çıkıp çelişiyor diyenlerle uğraşamam ben okudum kaç kez ve eski o dönemin tarih ve din alimlerinin de kitaplarını okudum o yüzden bu konuda tartışmıycam. İkincisi kuran da geçen bir çok ayetin bir süre sonra doğrulanması tespiti yani bilimsel bir yönü var. 3. sü insan ilk var olduğu andan beri inanarak başladı yaratıcı onu inanma içgüdüsü ile yarattı bu bir biyolojik yapı, içgüdü zaten aksi imkansız normalde. Sonra çevremizde yaşanan durumlar bazen ettiğin duanın kabulü kader kaza kavramlarının nasıl iyi işlediğinin görülmesi yani çok fazla sebep var ama inanmamak isteyen için ne dersen boştur o yüzden herkesin inancı kendine. Ha ayrıca sen sadece neden inanıyorsunuz demiyorsun sen inanlara psikolojik hasta diyorsun bence yazdığını bir daha okumalısın.
- +1 yıl
Öncelikle verdiğin cevaplarda hicbir bilimsel açıklama yok. Ben inandım ve bunu tartışmam demissin. İste bundan söz ediyorum. Bir şizofreni hastası da olmayan şeyleri duyduğuna ve gördüğüne yemin eder. Fakat aslında böyle bir şey yoktur. Onun bu şeylere inanması asıl gerçeği hiçbir zaman değiştirmez.
Cevap sahibi+1 yılHaha arkadaşım senin matematik ve olasılık hesaplamalarından haberin var mı inanıyorsun değil mi bir hesapla bakalım hangimizin riski daha fazla tanrının olması durumunda senin istediğin dille geliyorum sana matematik ile.
Cevap sahibi+1 yıl“Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)
Bir araştır bakalım evrenin genişlemesi hangi yılda tespit edilmiş mesela hani bilimsel ayet yok ya size göre.
Cevap sahibi+1 yılDağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler.(Neml Suresi: 88)
Levha hareketlerinide araştırmanı öneririm sana :)- +1 yıl
“Hem dünya hareketiyle sizi sarsmasın diye, yeryüzüne sabit dağlar koydu. Amaçlarınıza ermeniz için ırmaklar, geçitler yerleştirdi.” (Nahl, 16/15)
“Yerin insanları sarsmaması için oraya dağlar yerleştirdik. Maksatlarına ermeleri için orada geniş yollar, geçitler yaptık.”(Enbiya, 21/31).
“O gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz yarattı. Yere de, sizi sarsmaması için, ağır baskılar, yani ulu dağlar koydu ve orada her türlü canlıyı üretip yaydı. Gökten de bir su indirdik, orada her güzel çifti yetiştirdik.”(Lokman, 31/10).
Dağlar fay hatlarından geçer ve deprem riskinin en yuksek olduğu yerlede oluşur. Sarsıntıyı önlemez. - +1 yıl
Bununla beraber kuran da yazan göklerin evren için kullanıldığını sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılAh be kardeş tahmin ettim diretceğini ee ayetleri eğip büküp mü aksini göstericeksin sen orda ne yazdığını anladın mı cidden. Ayrıca dağlar yerleşim yerlerindeki sarsıntıyı önler bak sen kendin dedin dağlar fay hatlarından geçer dağlarda sürekli fay boşalmaları olur bu da şehir veya yerleşim bölgelerine kadar birikmeyi azaltır :)
Cevap sahibi+1 yılCoğrafya kitaplarından sağlan kaynaklardan dağların depremlerin şiddetini azaltıcı yönde etkilerini araştır bence biraz.
Cevap sahibi+1 yılSen sanmak istemiyorsun zaten baştan söyledim hani. İnanmak istemeyene inandıramazsınız hiçbir şeyi.
- +1 yıl
Youtube a celal şengör Dağlar yazarsanız. Ne demek istediğimi anlayacaksınızdır.
- +1 yıl
Hiçbir coğrafya kitabında dağlar depremi önler diye bir argüman dahi de görmedim.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim bilmiyorsanız bir şeyler iddia etmeyin. Sana direk bilimsel teoremi vereyim kabul edilen aç oku anlarsın dağların deprem görevini.
Cevap sahibi+1 yılİsostasy bak bakalım dağlara eğer anlayabilirsen tabi dağlar ne için varmış direk ana kaynaktan oku.
Cevap sahibi+1 yılJeolojistler yeryüzünün yerçekimi haritasını çıkararak kabuk kalınlıklarını hesaplarlar (Mishra, 2011). Yeryüzünde bazı noktalarda yerçekimi kuvveti çevresiyle dengede değildir. Böyle ortamlarda değişim daha hızlı devam etmektedir. Yani yeni dağ oluşumları oluşmaya devam eder. İzostatik dengenin sağlanmadığı yani yerçekimi dengesizliğinin olduğu böyle yerlerde depremler daha fazla yaşanır (Tsubol, 1940).
İzostatik dengenin sağlanması depremleri azalttığı gibi, volkanik dağ oluşum mekanizmaları da yer sarsıntılarının azaltılmasında ve absorbe edilmesin de etkilidir. Volkanik dağlar, yer altında sıkışan ve yer kabuğuna basınç uygulayan magmanın dışarı çıkmasını sağlayarak basıncı hafifletir. Yani bir sübap görevi görür ve sarsıntıları azaltır (Segall, 2010; Hill, 2002).
İzostatik dengenin sağlanması depremleri azalttığı gibi, volkanik dağ oluşum mekanizmaları da yer sarsıntılarının azaltılmasında ve absorbe edilmesin de etkilidir.
Cevap sahibi+1 yılVolkanik dağlar, yer altında sıkışan ve yer kabuğuna basınç uygulayan magmanın dışarı çıkmasını sağlayarak basıncı hafifletir. Yani bir sübap görevi görür ve sarsıntıları azaltır (Segall, 2010; Hill, 2002).
Ayrıca aynı kutup denizlerindeki buz dağlarında olduğu gibi, karadaki dağlarında görünen kısmının 9-10 katı uzunluğunda kökleri vardır ve bu köklerle belirtildiği gibi toprak içerisine çakılmış birer kazık gibi dururlar. Daha önce verilen şekillerde bu durum görünmektedir.
Cevap sahibi+1 yılDaha devam edeyim mi hayır bilime inanıyorum diyipde hayır diyorsan daha bir şey demiycem şunların hepsi bilimin ürünü.
- +1 yıl
Dünyanın kabul ettiği bir bilim insanı olan celal şengör u örnekledim fakat korkarım ki kör tutumunuz gerçekleri görmenize engel olmaktan başka bir şey sağlamiyor.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim kim bu adam
Cevap sahibi+1 yılHe teorilerden daha mı iyi biliyor
Cevap sahibi+1 yılYobaz olmayın bu kadar ya aç teorileri oku hepsi kabuş edilen yasa niteliğinde.
Cevap sahibi+1 yılHayır inanmazsan inanmada burda zekiyim siz hastasınız ayakları yapma al sana attım delil ne oldu işine gelmedi diye hemen reddetme.
- +1 yıl
Hahahah senin o teori dediğin şeyleri yazan zaten bu adam 😂😂
Cevap sahibi+1 yılŞaka mısın kızım sen cidden zekanı bir sorgula abd menşeili araştırmalara bu adam dedi ya😂
Cevap sahibi+1 yılHaha bunu diyen birisiyle tartışmak ironik olur sen devam et kendini zeki sanmaya :d
- +1 yıl
Sen devam et dağların sarsıntıyı önlediğini düşünmeye :)
Cevap sahibi+1 yılHaha ben değil bilim adamlarına söyle onu hem dağın sarsıntıyı önlemesi dağın yükselerek basıncı dengelemesiyle sağlanır yani çok uzun süre sonra japonyada dağ oldukça fazla yükselecek ve japonyayı büyük ölçüde dengeleyecek duruma gelecek ama uzun sürecek bir döngü bu. Ha ama gazaliden bir söz bırakayım daha yazmayım. Bir delille 40 alimi yendim 40 delille bir cahili yenemedim. İyi geceler hanfendi.
- +1 yıl
Acaba hangimiz delillere göre hareket ediyoruz? Daha önce hic görmediğin bir varlığın seni mükafatlandırma veya cezalandırma yetisine sahip olduğuna inan mi yoksa sadece gördüğüne inan ben mi :) Bu arada bu varlık cennette yasak meyve koyup insani yine centten kovan. Kendi oluşturduğu varlıkla iddiaya giren (şeytan). Söz konusu kitabında 3 farklı özne (biz, ben, o) kullanan. Köleliği yasaklamayan. Bir sözde "varlık".
Cevap sahibi+1 yıl1 gün bunu mu düşünebildiniz😁Neyse ben size direk teori verdim kuranla ilgili tutarlı olduğuna dair almak istemediniz işinize gelmedi kendin bilirsin sadece kendinizi zeki sanıp insanlara aptal yaftası yapıştırmayın bari de komik olmasın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin konusu o kadar kafami karistiriyor ki. Nerden girdim isin icine, kafayi siyiracak gibiyim...
13 Yorumla- +1 yıl
Özellikle kizlarin yorumlarina baktim bakalim ergenligin az uzerindeki insanlar ne düşünüyor diye hepsi ayni düşünce de, yani bu yasiniza kadar bu konuda bilgi sahini olmamaniz cok aci
Cevap sahibi+1 yıl@Olmasa_da_olur 18 yasındayım kardes
- +1 yıl
Çok fazlada büyük deyilmissin:)
Hep bunu sorguladim ama cevap aramaya utandım linç yememek için
10 YorumlaGörgü tanığı Yok diyorsunda tarih görgü tanığı olduğunu söyleyen kaynaklardan oluşur kabul edip etmemek sana kalmış tümden herşeyi reddet bence tanık Yok çünkü
03 Yorumla- +1 yıl
İsim sayabilir misin bana su adam görgü tanığıydi şeklinde?
- +1 yıl
:))))) peki.
+1 yılHer deliye köy emanet edilseydi herkesin kafa binbeşyüz olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok kolay
Ortalama bir insanın ne kadar aptal olduğunu düşün
Düşündün mü?
Tamam şimdi de insanların yarısının bundan da aptal olduğunu düşün
Acı gerçek :/00 YorumlaKısmen katılıyorum. Peygamberlik, tanrıyla iletişim, şizofreni belirtisi. Ben Peygamberlerin şizofreni hastası olabileceğini düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik hastalık değilde tatmin olma diyelim. İlk insanlar sebebini idrak edemediği olayları; deprem, ölüm, gök gürültüsü vs. Hep bir doğaüstü güce bağlamıştır. Ayrıca dinler insanların avcı- toplayıcılıktan yerleşik hayata geçmesi ile ortaya çıkmıştır. Toplumda düzeni sağlamak ve otorite kurmak din sayesinde olmuştur.
Bunların olmadığını varsaymak da bir inançtır. Her insabın içinden gelen bir güdüdür inanç. Kimi ineğe, kimi güneşe, kimi putlara... Biz de Allah'a...
01 Yorumla
+1 yılDine inanmak psikolojik hastalık degil ilk bas bunları öğrenmekle başla bu bir inanıştır saygili ol
01 Yorumla- +1 yıl
Bence öyledir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhir zaman kiyamet yaklastigi icin daha peygamber gelmiycek hem ozamanda gorup inanmayan vardi sen gorsende demekki inanmiycaktin illa gozun gordugunemi inanion seker eriyip kayboluyo suda gorunmuyo ama var
06 Yorumla- +1 yıl
Bakın hep mantık hatası yorumlarla olmayan bir şeyi oldurmaya çalışıyorsunuz. Seker su da çözünse dahi yine oradadır. Bunu kimyasallarına ayırirsak görebiliriz. Fakat söz konusu yaratıcının tek dayanak noktası. Yine insanların yazmış olduğu kitaplar.
Cevap sahibi+1 yılAllahin varliginada kafa yorsan onuda seker gibi cozersin aslinda gokten melek inip bize mesaj getirse cenneti cehennemi gorebilsek ne anlami kalirdi kim inanmazdi
- +1 yıl
Peki ya cennette olan birini kovup tekrar cennete girmesi için imtihan etmek niye?
Cevap sahibi+1 yılKimi seytanimi
- +1 yıl
Ademi diyordum...
Cevap sahibi+1 yılYasak meyve yasak olan sey yine merhametliki imkan zaman vermis
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen yazınca bir kafam karısmadı değil aslında neye inanxamı sasırdm
10 YorumlaDiğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. dinsiz insan olmaz, dine göre yetiştirseler sorun çıkmaz ama insan dini kendilerine göre yorumluyorlar
00 Yorumla
+1 yılÇünkü inanma arzusu insanın fıtratında vardır , yani yaratılışında vardır.
00 Yorumla
+1 yılTanrıyla aram yok pek
10 YorumlaDinler insanın zekasına hakarettir
20 Yorumla
+1 yılRuhen ve beynen hastasınız, Allah şifa versin
00 YorumlaIrademiz gereği. Buna ihtiyacımız var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvallahi kız doğru söyledin..
20 Yorumla
+1 yılAllaha peygamberlerine ve melwklerine inanıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİnanmıyorum sis.
12 Yorumla- +1 yıl
@Gizli0060 Ay lütfen git başımdan yeter
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖbür tarafta görürsün hastalığı
12 Yorumla- +1 yıl
Kendisini bana daha önce hic göstermeyen bir yaratıcıya inanmadığım için cezalandırılacağımi düşünüyorsun ve buna gerçekten inanıyorsun :)
Cevap sahibi+1 yılO da tercih meselesi tabiki
İnanmayanların sonu başka :)
❤❤❤Elhamdülillah müslümanım❤❤❤
04 Yorumla- +1 yıl
Tamam da kimse sana müslüman değilsin demedi ki.
- +1 yıl
Peki :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnanmıyorum ben.
27 Yorumla- +1 yıl
Neden inanmiyorsun mesela
Cevap sahibi+1 yılKanıt yok mesela..
- +1 yıl
Kanit cok aslinda sadece sen yanlis bakıyorsun galiba nedersin
Cevap sahibi+1 yılYoo. Bir sürü din var. Neden senin ki doğru olsun 😄
- +1 yıl
Neden benimki çünkü insanin sordugu butun sorulara cevap vermiştir islam oyuzden olabilir mi:)
Cevap sahibi+1 yılBana göre hiç vermiyor. Hiç bir din.
- +1 yıl
Sen alamiyorsun bence, neyse yinede saygi duymak lazim sanada
+1 yılAllahi gormek istiyorsan aynada kendine bak
02 YorumlaBen de bir allah fikri oluşmadı.
- +1 yıl
Duz baktigindan olabilirmi
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatta inanmam
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?