Samanyolu galaksisi ve dünyamız kendi kendine oluşmayacak şekilde birbirine enteresan şekilde pamuk ipliği gibi bağlı şeylerden oluşmuş.
Yağmur tanelerinin ve kar tanelerinin yeryüzüne düşme acıları , birbirine uzaklıkları bile hesaplanmış ona göre düşüyor, gelişigüzel değil yani.
Görmek isteyene rabbim çok örnek vermiş. Bugün en eski yerleşim yerlerini bile bir uygarlığın tasarladığını düşünüyoruz , bilimsel olarak kabul ediyoruz.
O halde böyle muntazam bir çeşitlilik ve hayat döngüsü düzeninin bir yaratıcısı ve tasarlayasni olmasına neden şaşırıyoruz? Hayatın kendisi zaten Allah 'ın varlığına kanıt niteliğinde.
İnanıyorum çünkü ihlas süresinde Allah'ın hiç kimseye muhtaç olmadığı yazıyor. Yani bu demek oluyor ki ne bir vücuda muhtaç ne de maddeye. Maddeye vs muhtaç değilse yaratılmaya da muhtaç olmaz mantıken ve eğer bir tanrı varsa en büyük soru onu kim yarattı olur. İşte o sorunun cevabı.
ben allah inancını sormadım ki tanrı inancınız var mı dedim. yani dünyada birçok mit var, inanç var, din var. herhangi bir tanrı olabilir bu. belirli bir dine özgü tanrıya inanıyor musunuz demedim. o yüzden resimler koydum.
dünler ayrı tanrılar ayrı.. dinler wardır, ama tanrı tek Allah tır.. hinduzimde bile İslamiyetteki aynı Allah vardır.. satanizm ve yezidilikte bile aynı Allah vardır.. senin bakışın net midir..
Ateistim tanrıya inanmıyorum. dinler insan uydurması ve tanrı da gerçek değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben Allah'a inanıyorum çünkü rüya görürken gözlerimiz açık değil beynimizin içinde görüyoruz aynı şekilde uyanıkken de tüm dünyayı beynimizin içinde görüyoruz insanları bu beyinin icinde dünyayı gösteren şey Allah'tır. Bu yüzden Allah'a inanıyorum..
inanıyorum her şeyin bir sebebi bir amacı olduğuna ve ölümden sonraki hayata inanıyorum bu kadar kusursuz bir sistemin öylece kendiliğinden oluşmayacağına eminim ve Allah inancı insanları hizada tutar kalplere huzur verir insan sadece kendisi için kendiyle başbaşa var olabilecek bir varlık değil ve daha başka sebeplerimde var sözün özü aslında inanmamak için bir sebebim yok.
Tanrıya hem inanıyorum hem inanmıyorum. Varlık ya da yokluktan bağımsız bir olgu gibi geliyor bana. Evren de böyle zıtlıklar ve paradokslarla dolu. İnanmak ve inanmamak da aynı şekilde. O yüzden kesin bir şey söyleyemitorum
İnanıyorum, Dünya'daki her şey düzenli organlarımızın sistemi bile Ve sadece Dünya yok, Dünya'dan çok daha büyük Jüpiter vs var onlar nasıl oluşacak yoksa