Allahtan başka Kimsem Yok zaten
Sınıftakılerde zaten gülerlerdi
Ama ben yine birşey yapmadım
Plan 1 :günde en az 1 saat lapopba gir senin önce asosyaligii yenmen gerkiyor sonrada dil sorununu.
Plan2:psikologa git icnden geldig gibi anlat bu isin almanyadadktorlari hatta okullari bile va böyle kekemelerin gitti liseler falan var arkadasmda gidiyo hemdeücretsiz kesketürkiyede olsaböylece kimse kimseyle sinifta dala gecmiyomus
Plan3. link verdim ama xper etmedi neyse kekemelik duasini oku
kekemeik icin dualara bak ALLAHTAN BASKA KIMSEM YOK dedin oku zate kuranin ilk seyi oku oku oku yani sende oku
Plan 4.arkadaslarina lafini ver evde kardesleine bile ezik durma ezik oldukca ezerler okulda bana herke salak diye cgirirdi bide benim sevdigim kisinin yainda ne kada ezikli düsün ALLAHA HEP DUA ETTIM sonra facebookt popüler ldum yani liken artirdim böyle karsilikli bazi kisilerle liken ettik sonra kim bana kizarsahemen lafini verdm birisini dövdüm tenefüste yaliz gezerdim simdi herkes pesimden kosuyooo yaa ALLAH SANA KOLAYLIK VERSIN YARDIMCI OLDUYSAM BENIM ICIN DUA ET YETERLI NE MURAI VARSA DE
:)
insan en yii cavao secerdi
:( bu kadar dert etme takma kafana bitek kekeme olan sen değilsin dünayda bir sürü kekeme insan var.hem sen kendini ezdiriyosun.sen izin vermezsen kimse seni ezemez.bunu internetten araştır.benim 2 tane kekeme arkadaşım vardı.onlar tedavi görmeden iyileşti.belki de pratik yaparak deneyebilirsin.arkadaşlarım öyle yaptı.üzme kendini bu kadar :/
ben de kekemeyim liseye kadar bir cok harfi cikaramiyordum hatta insanlarin soyldiklerini tamamlamasi dalga gecilmeler asagilayici bakislar acaba konusursam gulerler mi psikolojsi bunlarin hepsini yasadim hala yasiyorum ama benim dusuncem su hayat beni uzecek kadar degerli degil hem bu dunyaya bir kere gelecegim o yuzden neden diger insanlarin beni uzmesine izin vereyim .hayati dalgaya almalisin o zaman keyfini surersin bide sacmalanin keyfine bak konusurken sacmala gitsin ya bos ver
isyan etme olur mu bak böyle insanlarda var şükret böyle düşünme
Cevap
15Cevap
Şirinevlerde kekemerkez var. Bir tane daha var. Bahçelievlerde 15 günde kekemeliğe son diye yer var. Tedavi niye olmaz? Sen memnunsun ki halinden istemiyorsun o zaman. O zaman dert etmeyeceksin.
Ayrıca bir insan kekeme diye dışlanmaz sana öyle geliyor
@güncelleme: lisede sınıfımızda kekeme vardı kimse alay etmedi onunla ama bir şarkı söylerdi kalırdık öyle. kekemelerin sesi güzel olur bu açıdan bak birde.
sesim güzel sayılır şarkı söylediğim zaman zaten hiç takılma falan yok
bizim okula bir adam gelmişti çocukken gençken kekemeymiş. daha sonra sesli okuma yaparak tedavisini görerek konuşmasını geliştirdiğini söylemişti. Ve öyle güzel konuşuyo ki anlatamam. keşke ismini hatırlayabilsem. :/ ayrıca bende sağlıkçıyım yani istikrarlı bir biçimde bunun üzerine odaklanıp tedaviyi uygularsan ben geçeceğine tüm kalbimle inanıyorum. O gülen insanlara da güzel bir cevap olur :)
Bende kekemeyim bro. 23 yaşındayım. Hatta bazenleri kekemeliğim öyle bir hal alıyorki, kelimeler ağzımdan çıkmıyor resmen. Derslerde sorunun cevabını biliyorum ama kekelerim diye söyleyemiyorum. Şuana kadar hiç sevgilimde olmadı zaten. Doğru düzgün arkadaşımda yok. Genelde evdeyim... Hayatı eritebiliyor bu kekemelik be bro.. Sen ne yaptın tedavi oldun mu düzelebildin mi bro?
Lan bir dur.. : ))
Şirinevler / Yenibosna da bir sürü yer var bunu 15 gün içinde düzelten.
Çok da az bir para alıyorlar.
Metrobüs'ten in Şirinevler durağında, kaldır kafanı tabelalara bak.
Gir birine, anlat derdini..
:))
Aynen bende dedim bunu..
annen de sağolsun ben yardımcı olmuş,bilinç altını mahvetmiş...
bence bu kadar karamsar düşünme sürekli egzersiz yap ve kendinle konuş ve korkma kimse senden üstün değil. önce kompleksini yen.
Bende kekemeyim 7 ay boyunca tedavisine gittim yalan yok çokta güzel konuştum o 7 ay tedavi bitti bir 2 ay daha böyle rahat konuştum sonrası bende yok şu an varya rezalet konuşuyorum ama kursta öğrendiğim teknikler sayesinde bunu yenebilirim ama etrafımda beni anlayabilicek bir kekeme arkadaşım yok benim instagram hesabim bu talip_ortak7 isteyenler bana meeaj atabilir teknikleri söylerim yardımcı olurum herkese.
guzel kardesım senınle dalga gecenlerı kafana takma.su akar yolunu bulur..bu hayat boyle gıdıcek dıye bırsey yok sen azmını goster.elbette hayatın bır yerlerden donecektır
metronomla kendini evde tedavi edebilirsin. yontemini arastir 1-2 aya tamamen duzelirsin. doktor bile muayene etse anlamaz okadar sonuc veriyo o yontem.
senin gibi bir kekeme kız çıkar kaşına hatta kekeme olmasına bile gerek yok bence bu kadar moral bozma bence hayatı kendi kendine zehir edersin bu düşüncelerle
Tedavisi olan bir şey için bu kadar üzüldüğüne değmez.
tedavisi var bunun, benim ablamda kekemeydi ama simdi düzgün konusuyor..
çözümü var kardeşim isteyipte yapamayacağın şey yok bana yaz belki yardımcı olabilirim
bir daha alay eden olursa kitap olsun başka şey olsun ağzına sok o kişinin
Yaw yeter delimisin divanemisin, dalga mı geçiyorsun. Doktora git doktora
seni de öyle seven çıkar cok kafana takma benim kardeşimde de cok az var ama büyüdükçe gidiyor... keşke küçükken müdahale edilseymiş...
Kekemelik zihinsel bir hastalıktır ve tedavisi vardır..Neden yok diyorsun..Tanıdığım kekeme birisi vardı normale döndü
Düzeltilişi var ki bunun.Tövbest hemen bileklerimi jiletlerim moduna geçmeye gerek yokki.
paranoya olmuşsun sen takma bu kadar ALLAH ın takdiri vardır bir bildiği senin sınavın da bu!
Bende kekemeyim ve şu an stajerim heryerde olduğum gibi burdada eziliyorum sınıfta yoklama alınırken burada diyemeyen bir adamım kekeme birini kim ne yapsın hayatın eziklerinden biri
Doğru nefes alıp vermeyle çözülebilecek birşey mesela ezbere bildiğin bir şarkıyı söylerken kekeleme olmaz çünkü ezberinde tedavileri var psikolojik destek almalısın
Kekemeliğin tedavisi var düşündüğün şeye bak. üzme kendini bu kadar
sen kitap oku ve harflerin tümünü oku yavaş yavaş oku zamanla düzelirsin
tedavisi var nasıl yok , böyle birşey için intihar edilmez kuru kuru boş yere git kendini düzelt sonra bütün kızları düz ;)
üzülme bende kekemeyim ama ne yapcam tedavi grdüm ama banamısın demedi. of of kekeme olmak ççok zor.
Onların tedavileri var.
sever :) üzme kendini :/sen bunu dert etme :/
Nie ki kekemeliğin tedavileri var.
Üzülme bence elinde olan birşey değil
tedavı olcaksın kardesım
Yaşın kaç? Arkadaş olabiliriz istersen tabi
tedavisi varrrrrrrrr
Nedir söyler misin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar