Sevgilisi varken neden benimle konuşuyor? Bana karşı ne hissediyor olabilir?

Birinden hoşlanıyorum ve aynı servisteyiz . Ortak bir arkadaşım sayesinde tanıştık ve açıkça ona olan hislerimi söyledim. Hafta sonu buluştuk ve biraz konuştuk. Bana sevgilisi ve sevdiği biri olmadığını söylemişti ancak bir süre sonra olduğunu söyledi bende hemen iletişimimi kestim. Konuşmama kararı almıştık ama o bunu bozdu. Benle konuşmaya çalıştı ancak ona sadece ders konusunda konuşabileceğimi söyledim. O da ona ingilizce çalıştırmamı istedi bende söz verdiğim için kabul ettim. Buluştuk ve kütüphaneye gittik ama o tedirgindi benle görülmek istemiyordu. Beraber eve kadar yürüyebileceğimizi söyledi ve yolda sohbet ettik. Yanımda konuşurken rahattı ve ayrılırken bu konu hakkında kimseye bişey anlatmamamı istedi sevgilisinin kulağına gitmesin diye. Kabul ettim ve o günden sonra yüzüne bakmadım. O 1 2 kez mesaj attı şu facede yazılan türden. Ben kısa cevaplar verdim. 2 ay hiç konuşmadık ve dün bana mesaj attı. 2 haftadır servise binmediğim için merak etmiş. Yine kısa net cevaplar verdim ama o konuşmayı uzatmaya çalıştı beni rüyasında gördüğünü felan söyledi. Hala sevgilisi var ama neden benle konuşuyor ? Ne yapmalıyım ?
Sevgilisi varken neden benimle konuşuyor? Bana karşı ne hissediyor olabilir?