Birbirimizi severek ayrıldık, neden böyle oldu... din aşktan önemli mi?

Merhaba, arkadaşlar.. gerçekten çok kötü durumdayım, çok canım yanıyor... Ben yabancıyım, türk sevgilimle benim ülkede tanıştık, aynı ünide okuyorduk. Çok büyük ve gerçek bir aşk yaşadık, beni memleketine götürdü, ailesiyle tanıştırdı, beni çok sevdiler, orada nişan da yaptık... sonra buraya döndük, seneye evlenecektik. Belli bir süre sonra bana açıkladı ki ailesi benim müslüman olmamı istiyor, aksi takdirde onlar beni gelin olarak kabul edemeyeceklermiş (ben hristiyanım). Ben çok fazla dindar değilim, ama Tanrıya inanıyorum, bence siz ona Allah diyorsunuz, biz ona Tanrı, çinliler ona Buda diyor..ama aynı güçten bahsediyoruz.. din ne fark eder ki...ben böylece doğmuşum , dinimi değiştirsem bile, ben değişmeyeceğim, neyse oyum. Belli bir süre öyle devam ettik ve bir gün ayrılmak istedi.. ağlayarak, birbirimizi severken ayrılalım, dedi, ben seni böylece kabul ediyorum ve seviyorum, ama ailem kabullenmiyor dedi... ben dağıldım..napacağımı bilmiyordum...o günden sonra görüşmedik, ama hergün bana mesaj yazıyor, seni seviyorum diye, hiç unutmayacağım diye...ama ilişkimizden bahsetmeye başladım mı, susuyor, neden susuyorsun sorduğuma, bazen susmak gerekir diyor... bu da canımı daha da çok acıtıyor...

Baya uzun oldu, kusura bakmayın, umarım canınızı sıkmamışımdır... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim... çaresiz bir durumdayım... sizce ne yapmalıyım... acaba yine beraber olacak mıyız... sizce doğru mu yapıyor bu şekilde bana baskı yaparken... Önceden cevaplarınız için teşekkür ederim...
Birbirimizi severek ayrıldık, neden böyle oldu... din aşktan önemli mi?