22 yaşında genç delikanlyım 2 aylık evliyim ve eşimle sürekli tartişamya başladık ben onu o kadar sıkan birsi değilim ama bazı hareketleri hoşuma gitmiyor bunu ona defalrca sölemem rağmen bir aldırş etmiyor ne yapmalıym onu cok skmıyorum istediği zmaan gezdiyorum elimdne geldiğince herşeyini almaya çalişiyorum eşimin bana sevgsinedene şüphem yok aşkındanda ama bazı harektlerini sevmiyorum bunu ona sürekli sölüyorum ama aldırş etmiyor öyle olunca sinirleniyorum bağriyorum ne yapmalıyım acil yardım edin yada daha evli çiftlere soruyorum yardımcı olun bana zamanla herşeyin düzelcene inaniyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak kardeşim
eğer müslümansan ve dini önemsiyorsan, evlilik cocuk oyuncagı değil
karın senin kuklan değil ki her istedigini yapsın, farklı bir ailede büyümüş,farklı gelenek görenegi aile yapısı olan, ayrı bir insan o
seninle evlendi diye ona istedigin herşeyi yaptırma hakkın yok
bakalım o senin herşeyinden memnun mu? evlendigin insan aihrette de sana verilecek
bu yüzden hareketlerini buna göre düzenle, sakın ola ki ona haksızlık etme
sen saygılı olursan o da yumusar, yaşınız genç
zamanla karakteri oturur, sen de henüz gencsin
evlilikle alakalı peygamber efendimizin hadislerini oku, bu konudaki ayetlere bak
kadına vurandan peygamber efendimiz ahirette davacı olacak bilesin el filan kaldırmaya kalkma
boşanmaya da kalkma, biraz serbest bırak yahu o senin kölen değil
seni sevdigi için evlenmiş ihtiyaclarını gorüyor evine bakıyor
daha ne istiyorsun
senin evine bakmak ya da cocugunu emzirmek zorunda degil, ama yapıyor kadın dimi?
üstüne gitme, kadınların bazısı sinirli olur,
bu yaşta da neye sinirlendigini kendi de bilemez, sen alttan alıcaksın erkeksin yahu
o bagırınca sen susucaksın
küfür hakaret yok, başka odaya geçersin o sakinleşince meseleyi konusursunuz
sakın el kaldırma ailesine hakaret etme
senin üzerinde hakkı var beddua filan ederse halin duman olur
elin kızını incitmek icin mi aldın? senin de kızkardeşin vardır ona göre düşün
kızı ziyan etme
sinirlenince euzu besmele oku61 Yorumla
Soran+1 yılbirncisi evleneli ben eşime asla ve asla evde temizlik olsun yemek olsun herşeyi birlikte yapiyoruz saten yemek yapmayı bilmiyor bu benim için sorun değil olamazda çünkü kendim yemek yapmayı biliyorumm yani hfta 2 kere eşim yemek yapiyorsa 4 defada ben yapiyorumdur ben öyle kadar birinsa değilim evin temizliğinide birlikte yaparız canı ne zaman gezmek isterse dolaştırm onu istediği herşeyi almaya çalişirimmm ve gayetle anlayışlıyım istediği zaman ailesinin yanıına gidebilir
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılmilletin burdaki kışkırtmalarına bakma
bakalım hangisi allah rızası için evlenmiş burda atıp tutanların?
ayrıca sırf evli eşlerin arasını bozmak için yaratılmış bir şeytan varmıs
içinden bi ses karına kızman için sana iğva verir sakın uyma
peygamber efendimiz evlenen imanının yarısını korumuştur buyuruyor
evlilik de bir nimettir, kırkına gelip yuva kuramayan insan çok
ve hatta ayet var
enbiya suresi 89
Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn
Ve Hz. Zekeriya, Rabbine (şöyle) nida etmişti: “Rabbim, beni tek başıma bırakma ve Sen, varislerin en hayırlısısın.”
Furkan suresi 74
Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen).
Ve onlar: “Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl.” derler
millet evlenebilmek için ayetler okuyor binlerce kez..
sen de ona göre davran
demek ki allahu teala o eşini sana nimet olarak bahşetmiş
birazcık da bunu düşün kardeşim..71 Yorumla
Soran+1 yılya abla ne yaptın sen ben o kadar kötü bir değil ben eşimi seviyorum her ne kadar sinir anında bağrsam ama eşim herzman ilk bana bağrır çağrır vurur ama vurmasıda sorun sık sık olmaya başladı bu durum.. yanlız kavak etikmi cabuk barışıyoruz hiçbir zmaan küs uydumu hatırlamam eşimi seviyorum eşimde beni seviyor bunda eminimmm
Merhaba,
İlişkilerde yaşanan sorunların temel noktalarından biri de karşı tarafın değişmesini beklemektir.
Sevgili Arkadaşlar:
KARŞI TARAF KENDİSİ İSTEMEDİĞİ SÜRECE DEĞİŞMEYECEK.
Önce kendinizi bu gerçeğe alıştırsanız iyi edersiniz. Karşı taraf ancak kendisi istediği zaman değişir. Sizin ona sinirlenmeniz, onu eleştirmeniz onu asla etkilemeyecek. Aksine size daha da sinir olacak ve aranızdaki tartışmalar daha da büyüyecek.
Yapılması gereken şey şu:
Birbirinizi değiştirmeye çalışmayın.
Yapmak istediğiniz her şeyi yapın
Yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın
Karşı tarafın sizi kısıtlamasına izin vermeyin
Karşı tarafı siz de kısıtlamayın
Eğer karşı taraf hala daha sizin asla onaylayamayacağınız bir davranışı yapmaya devam ediyorsa burada tek bir seçenek var. Ayrılmayı göze alacaksınız. Evliliğin bitmesini okeyleyeceksiniz. Sonra da paşa paşa eşinize gidip karşı tarafı asla suçlamadan:
"Hayatım, ben böyle bir durumda kendimi iyi hissetmiyorum. Eğer bu şekilde bir durum devam ederse bu evlilik çok fazla devam etmeyebilir" diyeceksin.
Bu durumda onun da iki seçeneği var:
Ya kendisini değiştirecek ve bunu kendi istediği için yapacak
Ya da asla değişmeyecek ve siz de ondan ayrılacaksınız
Çözüm bu kadar basit.
Hayırlı olsun!20 Yorumla
kardeşim ben 24 yasındayım çocukluk askımla evlendim 6 ay sonra şimdi buraya yazsam sıgmaz oyuzden yazmak istemiyorum ama sana sunu söylim bu ayıun sonunda bosanıyorum benimle aynı seyleri yasıyosun şu an Allah yardımcın olsun biliyorum çok zor ama bu hep böyle level atlayarak yukselecek buna emin olabilirsin düzelmeyecek aksine dahada kötüye gidecek
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
23Cevap
+1 yılbiraz zamana bırakın bnce,aradan zamanlar geçince sizin bir parçanız olan bir evladınız nasip eder mevlam inşşalah ve birbirinize sonsuza dek bir bağlılık hissi verir,o küçük şey evliliğinize o kadar çok faydası olacak ki,kavga tartışma bunlar olur,önemli olan bunu ilerletmemek,ve birbirnzi sevdğinize göre konuşup çözemeyecğiniz hiçbirşey yoktur bna göre,Allah mutlulğunuz daim kılar inş
10 YorumlaSiz iki gün içinde tanışıp mi evlendiniz... Su güne kadar bi rahatsızlığı belirtmediysen şu an kabul etmezi birden zor ola bilir. Ama insan sevdiği icin deyisir (istenilen mantıkliysa)...derken ipler (söz hakkı gibi bisey) aklima geldi böle bi tabir vardi ama umarım saygı var ise saçma bi tabir oldunu bilir. Konuşmadan, tartışmadan evlilik olmaz ama sonuç önemli.
00 Yorumla
+1 yıl"ama bazı hareketleri hoşuma gitmiyor bunu ona defalrca sölemem rağmen bir aldırş etmiyor "
eşinizi değiştirmeye çalışmanız çok yanlış. eleştirmek, tartışmak hiç bir zaman işe yaramaz aksine inatlaşmaya sebep olur. eşinizin iyi yönlerini düşünün, hoşlandığınız yanlarını övün, iltifat edin.
unutmayın ki, eleştirdikçe tartıştıkça her şey kötüye gider, saygıyı yitirdikçe geri dönüşü çok zor olabilir.
daha çok yeni evlisiniz, alışmaya çalışın. evliliğinizin keyfini çıkarın00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıyamam üzülme. su anda cok sevdigim biri var. cok aşıgım ama başkasıyla evleniyor. herşey gözümün önünde. halledemücegim icinden cıkamıcagım bir cukurdayım. sen cok sanslısın. sevdigin biriyle evlisin. sorunların var elbet. halledersin insallah. kıymetini bil. halledilemicek bir sorun degil. insallah düzelir.. eşin bayan oldugu icin nazı geciyodur sana..
50 YorumlaBazi seyleri alttan alabilirsin mesela. Senden tepki gormesse eger duzelebilir. cunku sen ne kadar bagirirsan o kadar cok tersini yapmaya calisir. cevremden biliyorum bu tur sorun yasayanlar var, Ayrica soylemek yetmiyor, oturun karsilikli konusun. halletmeye calisin..
00 Yorumlaöncelikle turk kızlarının bu denli talepkar, trip manyağı olduğu bir dönemde evlenme cesaretini gösterdiğin için seni tebrik etmek gerek. asla hiçbir lafın altında kalma, bunlara ne kadar fırsat verirsen okadar üstüne çıkarlar ağırlığını koy zaman zaman hiç sallama salak salak konuştuğunu hissetsin.
00 Yorumlasöyleyiş biçimin söyleme ortamında önemli mesela en uygun zaman hiç sorun yokken sıcakkanlılıkla canım senle konuşmak istediğim bir konu var de ve bunu sinirlenerek değil ben bundan gerçekten çok mutsuz oluyorum bu bu huyunu değiştirebilir misin de sinirli konuşursan haklıyken de haksız duruma düşersin
00 Yorumla
+1 yılolur ılk zamanlar.evlılıgın oturması epey suruyor.2.5 yıl oldu bızde bıle oturmayan seyler var.oturup kousmayı deneyın.olmuyosa evlılık terapıstınden yardım alın.ama önerim büyütmeyın daha derın yaralar acmayın bırbırınızde
13 Yorumla- +1 yıl
neden buyuk olsun.henuz cok yenıler ve alısmaları gerek.bu sadece bi süreç ve gecıcek.öyle dusunun..
+1 yılAllah sabır versin. Bu burnundan kıl aldırmayanlardan benim de başımda var bir tane. Çok zor gerçekten. Evli olmasanız bir kaç önerim olabilirdi ama evlilere uygun şeyler değil malesef...
02 Yorumla
Soran+1 yılsağol kardaş kolay değil evli olmak =) ama ne yapalım gönül bu seviyorum =)
- +1 yıl
Kolay değil tabi. Uygun bir dille anlatmaya çalışmaktan başka çare yok. Sinirlenme ve o yapmasını istemediğin şeyleri yapmasından dolayı ne kadar üzüldüğünü ona hissettirmeye çalış. Üzüldüğünü hissedince yapmaktan vazgeçicektir...
ısrar ederek çözemezsin, insanları onlar istemeden değiştiremezsin, huyu bu, öyle kabul et, arada dile getir, zamanla değişirse 'sevinirsin', değişmezse üzülme, kızma, sakin ol, onun için üüzülme...
00 YorumlaHoşlanmadığın şeyleri ısrarla soyle ona hiç bıkmadan söyle ,o yanlışları yaptıkca sende soyle zamanla bıkacaktır :)
10 YorumlaSoru detayı yetersiz. Hangi hareketleri sevmiyorsun, niçin sevmiyorsun, eşinin yaşı kaç?
13 Yorumla
Soran+1 yıloldu bide doğum yerimi ane adı baba adı sölim :D :D :D :D yaşam biografimide cikarimi :D
Soran+1 yıl=) aslında kavka ediyorz hemen baişiyoruz hiçbirşekilde ayrı uydumuz olmadı ama kavka edince gercekdne bağrışmalı cağrışmalı geçiyor
+1 yılyani kendin de söylüyosun 22 yaşındayım diye.bence erken bi yaş 22.yani hayatla ilgili bazı şeyleri öğrendikten sonra evlenmeli insan.ha senin nasıl bi yaşamın var onu bilemem ama 22 yaşında evlenmek bence erken bi yaş
04 Yorumla
Soran+1 yılinanların yaşı değil yaşadıkları onu olgun kılar diye düşünüyorum kendimi evlik için yeterince hazır hisetiğimi düşünüyorum bügün 20 yaşındaki adamda eşinle tartişir 50 yaşındaki adamda önmeli olan herşeyi zamnal öğrenmek.. kendine güvenen evlenir diye düşünüyorum
- +1 yıl
yani haklısın.ama cesaretin için de seni tebrik ediyorum.bu zamanda evlenmek kolay değildir diye düşünüyorum
Soran+1 yılsağolasın kardeş zamnala herşeyi öğrencez inşalah her evlen çift yavaş yavaş öğrenir herşeyi ister 20 olsun ister 40 diye düşünüyor herkesin ilk başlarda sorunlar yaşadığını düşünürümmm
- +1 yıl
bence erken evlenmek çok iyi bişey zamanla geçer ayrılmayı sakın düşünmeyin derim
Aşk İlişkileri konusunda 394 cevap paylaştı. Defalarca anlatmana ragmmn o hareketllri yapmakta israr ediyorsa kisas-a kisas yaparak tepkisini olc. sonra gelen tepkiye gore otur ve konus.
00 Yorumlaanlamıyo degıl anlamamak istiyo...inat değil bu benim tarzım karışma demek istıyo
01 Yorumla
Soran+1 yıleşler birbilerin sevmediği huyla birbinle analtarak ortak nokta bulmaları laızm öyle yok ben kafam göre takılırım yok ii bende o zmana kafam göre takılım nedne evlendik biz o zaman sizin mantığınız bu :D
öneclikle onda hoşlanmadığın şeyler ne sorabilir miyim?
10 YorumlaZaman tanı, saygı duy, hoşgörüyle davran ve bol bol dua et ..
00 Yorumlahangi huyunu sevmediğini bilseydim yardımcı olabilirdim.
00 Yorumlayeni olduğu için o da daha alışamamıştır.anlayışlı davran düzeltir merak etme zaman tanı yeter
04 Yorumla
Soran+1 yılya cok şeyde kolaylık sağlamaya çalişiyorum ama ne bilim sürekli susmak herşeye göz yumakda olmaz diye düşünüyorum
Soran+1 yılyani sabır etmeliyim zamnla bekereyek düzelmesini umacam
- +1 yıl
her şeye göz yummak da ne demek? baştan sıkı tutayım mı diyorsunuz? insanın taviz veremeyeceği şeyler vardır onu anlarım. o durumda bile kırıcı olma hakkına sahip değilsiniz
+1 yılyenı evlılıler bu sıtede olmaz haco anladın sen onu:D
22 Yorumla- +1 yıl
nedense evlılıgı ben cınsellık odaklı goruyorum ve dıyorumkı bunlar neden kavga ederkı opusup koklasırlar:DD
+1 yılBi süre üstün düşme bakalım..Belki o zaman noldu diye kafasına dank eder.
00 Yorumla
+1 yılBence çok fazla tepki göstermemeye çalışmalısın.. Yani o sana kızıyorsa, sen onu sakinleştirebilmelisin..
00 Yorumlatartışmalar . yeni evlilerin genel sorunu . olmazsa olmaz . olayı çok büyütmemeyi ve tatlıya bağlamayı çalışın . ortak fikirler üzerinde yoğunlaşın
00 Yorumlaevden bi kac ayril bi is bahane et bi memleket ziyareti yani biseyler yap ama evden muddet ayrilman lazim goreceksin geldigin zaman bambaska bi kadinla karsilasicaksin bence tek care bu
00 Yorumla
+1 yılinsanları olduğu gibi kabul etmelisin.. ne sen eşini ne eşin seni değiştirebilir.
00 YorumlaKişiliği daha gelişmemiş başından büyük bir olay gelirse aklıda başına anca gelir
00 YorumlaTartışmadan, sakin bir şekilde konuşmayı deneyin bir ara...
00 Yorumladuzelmesse anlasarak ayrılın bırbırınızı uzmektense daha mantıklı gelior bana tabi en son care olarak dıorm
00 Yorumlaonu oldugu gibi kabullenmeyi denemelisin hareketlerine kiziyorum diyorsun hangi hareketlerine kiziyorsun?
00 Yorumla
+1 yılibretlık tespit :D cocukla cocuk evlenırse sonuc boyle olur :D
00 Yorumlaişte bazen karşılıklı aşkta yetmiyor ilişkide.huy da önemli.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı. Evlenmeden önce de bu kadın böyle değil miydi? Nedir bu değiştirme çabası?
00 Yorumlailk iki ayda sevişin ya ne kavgası,evlenmeden önce kaç aydır birlikteydiniz ki?
00 Yorumlaya gençlikte olur böyle şeyler üzerine gitme arkadaşım
00 Yorumlabak dostum türk kızı maço erkek sever bırak kendi haline hatasını anlasın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. neden çıkıyor kavga mesela?
02 Yorumla
Soran+1 yılkıskanclık para ve b.z sorunlar inatcılık
+1 yılBelki de söyleyiş tarzın yanlış ya da kırıcıdır.
10 Yorumla
+1 yılNiye bu yaşta evlenrsiniz ki
02 Yorumla- +1 yıl
en ideali bu yaşlar zatn
Tatmin edemiYon demekkki :d
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhangi hareketleri hoşuna gitmiyo mesela tatlım?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılherşeyede tavır yapma arkadaş
00 Yorumla
+1 yılMesela hangi huyu?
00 YorumlaFazla üzerine dusme
01 Yorumla
Soran+1 yılya düşmüyorum ama kavak edince cok sinirleniyorum bağriyorum snra bir erkek olarka gidip barişiyorum güzelikle anlatiyorum herşeyi ama anlamiyor sinirden benden cok kırcı oluyorum ama aynı şekilde o da evde küs kalcama gene altan alıp barişiyorumonunla
+1 yılayrılın bence.
03 Yorumla- +1 yıl
salaksın yaaa
+1 yılhangi hareketlerini?
00 YorumlaSavaşmayın sevişin.
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Yeni evliyim, eşimle sürekli tartışmaya başladık. Artık tartışmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım