Valla kadarı sana kalsın da... Hiç tanımadan hop diye atlarsın, Allah'ın kaşarı, delikli danteli çıkar, adamın başını belaya sokar...
Şöyle düşün;
Biraz yüksekçe bir yerdesin, Denize atlayacaksın.
Peki gözün kapalı Denize atlanır mı hiç? Önce atlayacağın Denizin dibi kayalık mı, kumluk mu, boy mu, değil mi, suyu sıcak mı, soğuk mu, pis mi, temiz mi, karpuz kabuğu düşmüş mü, ayağına kramp girerse nereden karaya çıkarsın...vs diye yüzeyden atlamadan önce bir kolacan etmek, incelemek lazım. Ha Denize girmeden bilemezsin hiç birşeyi tam olarak da, en azından gözünü aç da bi bak yani. Başına neyin geleceğini önceden anlamaya çalış. Allah akıl vermiş mantık vermiş, göz vermiş...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Flört olursa iyi olur ama olmazsa olmaz diye birşey yok, eskiden insanlar görücü usulü ile evlendirilirmiş ve yıllarca bir yastıkta kocayıp gitmişler, evleneceğin kişide saygı sevgi dürüstlük sadakat yoksa istersen 5 yıllık flörtün olan biriyle evlen :D
02 Yorumla
görücü usulü diye bişey var ama orda da çoğukez çiftler birbirlerini tanısın diye biraz zaman verirler,bu durum nişanlı sözlü vs olarak resmileşir biraz ama sonuçta az da olsa flört olabiliyor.
bence flört muhakkak olmalı, görüyoruz tamamen alakasız insanlar sırf seviyorum bahanesiyle katlanmaya çalışıyorlar birbirlerine.
uyum var mı, anlaşılabiliniyor mu, tamam ben bu adamla evlenirim yada tamam ben bu kadınla evlenirim denebiliyor mu bakmak lazım öyle zank diye olmamalı.14 Yorumla
yıllarca flörte gerek yok kişiyle bi kaç kez karsılıklı konusarak goruserek nasıl biri oldugunu anlayabilirsin.buda en az 3 yada 4 ay sürer.flört etmedende sadece cevreye onu bilen kişilere sorarsan sana yardımcı olur kişi hakkında gereken bilgiyi verir.
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
yok bence hiç gerekli değil.ben de her ne kadar adetlerle törelerle alakam olmasa da görücü usulü düşünüyorum.anam bulacak ben bunu beğendim diyecek ben de tamam diyecem.öyle anlaştık o bakıyo şimdilerde :)ama hemen nişan nikah düğün olmaz tabi.hem aileler hem biz birbirimizi tanımamız için bi süre belirleriz.e bu da söz diye tabir ediliyo zaten.
02 Yorumla
+1 yılalakası yok..flört ederek evlenenleri de görüyoruz..2 kişinin birbirini iyi tamamlaması,değişen koşullara cabuk adapte olmak ve evlilik,yuva,karı-koca kavranlarını iyi bilip uygulamaya sokabilme..artı kadının ve erkeğin üstlendikleri misyonun haklarını verebilmesiyle alakalı..biraz kısmet biraz şans ve doğru zaman,doğru insan ve doğru mekanla doğrudan alakalı..
02 Yorumla- +1 yıl
hazırlık kampına girsinler o zaman..:) ev,iş-güç olursa tahsil,bir evin temel ihtiyaçları bunlarsa eğer hazırlık dediğin zaten bunların olması lazım..
yani bir arkadaşım evlendi o şekilde hem de belli süre görüştüler ama mesafeli ve ciddi şekilde..
kız psikolojik tedavi görüyor resmen evlendiler ama, evlenemediler..
fakar dinen caiz olan uygun olan şekil budur..08 Yorumla- +1 yıl
Yazık olmuş
Flört şart bence - +1 yıl
aslında görücü usulü değil kendileri tanıştılar ama, iki veya üç sefer yanyana görüştüler az konuştular falan sonra da temel şeyleri konuşup evlendiler...
çok sıkıntılı bir süreç oldu ikisi içinde evlilik öncesi epey bir karmaşalıydı evlendiler şimdi de kızın sorunları var..
bilmiyorum hani diyorum en azından belli bir süre yüzyüze görüşülseydi daha açık olabilirlerdi birbirlerine..nikahta adam kızın elini tutuyor kız irkiliyor ne yapıyorsun diye :D
öyle şeyler yani.. - +1 yıl
kız hayal kırıklığına uğramış..düşündüğü gibi birisi bi evlilik olmamış..aşık olmadığın insanla aynı yatakta uyumak çok iğrenç birşey..
- +1 yıl
eşref ondan bişey olmaz 2-3 gün sonra alışır gider. ama evlenmeden önce de aynı evi paylaşan aynı yatakta yatanlara ne demeli. evlenmeyle ne farkı var. ama özellikle evlenmeden önce dudak dudağa olupta sonra ayrılanlar var. nerede saflık temizlik denen şey. sonrada gidip başkalarıyla evlenirler. biri çıkar iyi damatı oynar diğeride gider beyaz gelinlik giyer.
- +1 yıl
neden tedavı goruyor anlamadım
- +1 yıl
@soran; herşey bu kadar uçlarda değil öncelikle bunu kabullen.. her türden insan ve ilişki var.. sen kendinden mesulsün.. sen kız arkadaşın veya nişanlın her ne ise elini tutmazsın yaklaşmazsın senden mesuliyet gitmiş olur.. artık kocaman bir dünya da yaşadığımızın ve hertürden insan olduğunun farkına varın bence.
@eshref; evet onun bence evlenmeden önce de sorunları vardı çok korkak büyütüldü o kız sanırım ondan Allah yardım etsin zor..
flort ve evlılık arasında atla deve kadar fark var,3 sene her gordugunde ıcını tıreten bırı,evlendıkten 3 gun sonra kendınden nefret ettırebılır,ister sevıserek,ıster gorucu usulu,ıster mantıken,oynanan kumardır hepyek de gelır dusesde...
00 YorumlaFlört dediğin karşındakini tanımaktır. Tanımadığın bir insanla evlenilir mi? Bir insanı tanıman için en az 6 ay flört etmen gerekir. Sonra da işi uzatmadan söz-nişan-nikah üçlüsüyle sonuca gitmelisin.
01 YorumlaÇiftlerin birbirini tanıması lazım tabi... Çoğu kişi tarafından flört, direk seks, sevişme olarak algılanıyor ama bu bir cilveleşme, tanışma dönemidir... Çiftin birbirine karşı dayanıklılığını ölçen evredir.
02 Yorumla
+1 yılEvliligin her turlusu sakincali.Ayni evde yasamaya baslayana kadar genelde pek belli olmuyor hicbisey,o yuzden uzun sure flort etmek de genelde o kadar belirleyici olmuyor.
01 Yorumla
+1 yılFlört mlört gerekli değil.
Karşsındaki insan yeterli güveni verdiyse neden olmasın ?
Boşananlar da var ama aradığı mutluluğu böylece yakalayanlar da var.
çok kısa sürede istedğini sonucu alma yuva kurma ımkanın var00 Yorumla
+1 yılBirbirinizi tanıyana kadar , çok uzamasın dersen 6 ay , ama illaki aynı evde yaşamadan tanıyamazsın birisini bunu da belirtmek isterim ...
03 Yorumla- +1 yıl
sen evlımısın hacı
günümüzde flörtle evliliğin bir farkı kalmadığı için direk evlenmek daha iyi :D zaten direk evlenmezsin sözdü nişandı el öpmeydi falan 1 yılı bulur o arada tanıman gerektiği kadar tanırsın günaha da girmezsin.
01 Yorumla
+1 yılflört, gönül eğlendirmekten başka bişey değil. evliliğe niyeti olanlar çok beklemeden evleniyolar zaten.
10 YorumlaFlört süresi değişir.Kimisi hemen renk verir kimisi vermez akılı olursan sana uygun olup olmadığını anlarsın.
02 Yorumla
+1 yılflörte karşı tarafı büyük ölçüde tanıma imkanı açısından değerlendirilen bi süreç olarak görüyorsan benim gibi,
işte bunla ben hayatımı sonuna kadar götürebilirim dediğin zaman vadesine kadar flört etmelisin00 Yorumlaevet lazım bayanlarda bunu istiyor eğer benim gibi 2 haftada evlilik teklif edersen tırmalarsın sonradan
00 Yorumla
+1 yılValla ben bu devirde görücü usukü evlenecem kim ne derse desin. Ama araştırmak lazım. Başkasının flört ettiği ile niye evleneyim..
03 Yorumla- +1 yıl
Ondan değil. Başkasının sevip , okşadığını ben niye evlenipte eşim yapayım. Bir kere başkası ile çıkan her zaman çıkar. Ugandalı bilim adamlarının araştırmalarına göre :)) flört ile evlenen eşlerin ayrılma ve birbirlerini aldatma oranları çok yüksekmiş.
flört etymeden 30 sene evli olan bir çift tanıyorum :)
08 Yorumla- +1 yıl
sorun evli kalmak değilki..boşanmadıysan mutlu bir evliliğin var sanılıyor..evlilerin yüzde kaçı mutlu ona bakmak lazım.
+1 yılSakıncalımıdır sorusu birker ebaştan yanlış. sakıncaları hayatımıza kim koyuyor? Aklımız yokmu? herkeste aynı akıl var iken biz başkalarına neden ihtiyaç duyarız?
02 Yorumlayorumlara henüz bakmadım ama güncellemende gördügüm anladıgın şey mükemmel bence ondan başka yoruma gerek yok
01 Yorumla
+1 yılbu işler kısmet işi bence hayırlıysa kısmetin nerde nasıl bulup ne kadar beraber oldugunun pek önemi yok..
hayırsızsa moku yedin..istersen 15 yıl flört et00 Yorumla
+1 yılBen flört etmeden ve toplam ilk gördüğüm günden sonra 1, 5 ayda evlendim ve çok mutluyuz
03 Yorumla- +1 yıl
Bi cafede tanıştık 3 gun sonra evlenme teklif ettim kabul etti hemen istedik ertesi gun nisan düğünü 6 ay sonra yapacaktık dayanamadik birbirimizi çok seviyoruz neden evlenmiyoruz dedik ve hemen evlendik
evet güncelleme gayet güzel doğru evlenme kararı al an az bir yıl bilemedin 2 yıl
00 Yorumlatanimadan dogru insan olup olmadigini nasil anlayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBenim için evlenmek başlı başına sakıncalı olduğu için önceki evrelerin bir extra sakıncası yok sanırım :))
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl1-2 sene en fazla ama tabikibir insanı tam anlamıyla tanıyamazsın aynı evde olmadığın sürece.
02 Yorumla- +1 yıl
bana göre değil iyice tanınmalı :D kişisine göre değişir
flört etmek gerekir fazla uzun olmasada hemen evlilik o evliliğin bitişine neden olabilir ...
06 Yorumla
+1 yılkesınlıkle hayır nekadar flort etsende tam olarak tanıyamazsın evlenmeden
15 Yorumla- +1 yıl
gızleme degıl evlendıgınde cok daha fzl
- +1 yıl
evlendıgınde sorumluluk ve sorun olabılecek konular artıyor oncesınde hersey lay lay lom
- +1 yıl
1- hacı değilim
2- bekarım
+1 yıltecrübesizlik açısından sakıncalı ama her zaman ilk çıktığım kişinin evlendiğim kişi olmasını isterdim.
01 Yorumlabence yıllarca flört etmek lazım ki birbirinizi tanımanız için :)
05 Yorumla
+1 yılevlenmek çok önemli bir kavram.işi şansa bırakmamak lazım
03 Yorumla- +1 yıl
insanoğlunun zekası eşini seçerken belli olur diye bir yazı okumuştum.o geldi aklıma şimdi
ee yani bir zahmet birbirinizi daha iyi tanırsınız hem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. eskiler bile sakıncalı bulmuşlar ki nişan var öncesinde :D
01 Yorumlauuu çok gereksiz.. Tanımadan evlenin. Flört ne oluyor ki
te Allah'ım ya.00 YorumlaGörücü usulünü soruyorsun sanırım. Evet bence sakıncalı.
00 Yorumlaevlenin bişey olmaz..hepsi aynı kapıya çıkar.mutsuzluk.
05 Yorumla- +1 yıl
çok karamsarız yine bu aralar :(
- +1 yıl
eee ne oldu kızlar evlilik diye ölüyor...bence evlilik heveslisi kızlar sadece evliliğe uygun insanlarla evlenmiyorlar.kendileride uygun olmuyor çoğu zaman..evlilik artık çağımıza uymuyormu ne artık..aslında evlilik güzel bir kurum ama kimlerin bu kurumu oluşturduğu önemli.
bence gerekli çiftlerin birbirlerini her anlamda tanımaları lazım ancak bu flört dönemi 1seneyi geçmemeli;)
00 Yorumlaflört derken sevgili anlamında dedin huyunu suyunu bilmedin insanla evlenmek kötüdür mesela ben gece tek ayamda çorapla uyurum
00 Yorumlaflört etmeden nası tanican hatta beraber tatile falan gitmek lazım bence daha iyi tanınır.
00 Yorumla
+1 yılgörücü usülü evlenmek pek mantıklı bi durum gelmio ama flört etmenin de fazla uzamaması gerek
00 Yorumla
+1 yılZor bi durum, ama sozdu nisandi derken illaki yakinlasicaksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenmek mi ıçıyım evliliğin içine mutuzluk mutsuzluk mutsuzluk...
03 Yorumla- +1 yıl
wooww...yanlış kişiyle birliktesiniz galiba..
- +1 yıl
sorun evlikikte değil uygun olmayan kişiyle evlilikte..galiba bi evlenen pişman birde evlenmeyen:)
- +1 yıl
neden ya neden mutsuzluk
Gizli Üye(36-45)+1 yılFlört ün anlamı birbirini tanımaktı flört olmazsa kumar oynamış olur 2 tarafta o yuzden en az 1 yıl tanımalısınız bırbırınızı bence
00 Yorumlauzarsa olmaz, ne demişler herşeyin fazlası zarar
02 Yorumla
+1 yıl30 35 sene kadar yeterli.
evlenenin canı çıksın.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 975 cevap paylaştı. en azından 1-2 ay çıkın bi..
00 Yorumla
+1 yılHacı caiz değil diyorlar :)
01 Yorumla
+1 yıltabiki tanımak için görüşmek lazım en az 1 sene
03 YorumlaCok büyük problem dostum.
00 Yorumlamümkün olduğunca çok.
00 Yorumla
+1 yılSakıncalı mı bilmem ama saçma.
00 YorumlaNeden sakıncalı olsun ?
00 Yorumlauzun flört etmek evliliğe zarar verir.
00 Yorumla
+1 yılevliliği kaldırsınlar bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. çok
00 Yorumla1Sene
00 Yorumla
+1 yılLa tanimiyon etmion
10 Yorumla
+1 yıltabiki sakıncalı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. sakıncalı
00 Yorumla
+1 yılcaiz degil..
01 Yorumlaçok sakıncalı..