Güzelliği/yakışıklılığı, soyu, dini duyguları, malı, zekası... sadece bunlar üzerinden evlilik hamlesi yapmak riskli mi, kafayı yemek mi demek, yoksa biraz da vakit geçirip birbirimizi tanımak şart mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Güzelliği/yakışıklılığı, soyu, dini duyguları, malı, zekası... sadece bunlar üzerinden evlilik hamlesi yapmak riskli mi, kafayı yemek mi demek, yoksa biraz da vakit geçirip birbirimizi tanımak şart mı?

Tanışmadan huyunu suyunu bilmeden evlenemezsin ki. Kiminle yatağa girdiğini bilmek herkesin hakkı sonuçta, aynı an da onlarca flört olayına ve her şeyin konuşulup yaşanılıp iş biraz sorumluluk almaya geldiğinde ama biz flörtüz daha sevgili bile değiliz denmesine ben tav oluyorum :D
Ben o riski almak istemiyorum acaba beni sevecek mı gerçekten seviyor mu hissini içimden atamam belki de olaylar hızlı olduğu için hiç bir zaman sevemeyecek her şey alışkanlık olacak sadece alışkanlığın olduğu bir ilişkide ben tarafların bir birini çok düşüneceğini sanmıyorum sevgi insanlarda "kıyamama" kavramını doğuruyor
Çünkü evlenen herkesi görüyorum görücü usulü ama kadın eziliyor vs ne bileyim ya da adam gece gündüz çalışıyor kadının umurunda değil çar çur yapıyor çalışmayan biri olsam eşimi zorlamak istemem kıyamam ama bir taraftan bana aynı şekilde kıyan ve ne istediğime kulak vermeyen erkeğe bende acımam bu yüzden görücü usulü riskli
Olmaz. Önce iyice birbirini tanımak, çözmek, anlamak gerekiyor. Flört bunun için mutlaka olması gereken bir süreç.
Huyunu suyunu bilmediğin, yaşananlar karşısında nasıl bir duruş sergileyeceğini tecrübe etmediğin ve duygusal olarak zaafın noktasına gelmeyen bir insan ile evlilik düşüncesi bile trajikomiktir..
Cevap
24Cevap
Flört olmadan evlilik olmaz.. yani tabi ki de illa bir şey yaşanması gerekmiyor ama insan önce birbirini tanımalı bunun için de illa ki zaman geçirmeleri soru sormaları ya da birlikte konuşmaları gerekiyor.. bu yüzden de ilk önce doğru kişi olup olmadığını görmek için sevgili ya da flört kesinlikle olmalı.. direk evlilik olunca zaten boşanıyorlar ya da sonradan aşk diye bir şey olmadığı için öyle sevgisiz toksik tartışmalı evlilik sürdürüyorlar
Biriyle 2 yıl sevgililik dönemi geçirmeden öyle görücü usulü evlilikleri ben doğru bulmuyorum hele böyle bir devirde...
görücü usulü nasıl biliyorsun bilmiyorum ama evleneceğin insanı zaten araştırıyorsun aileler zaten birbirini tanımış oluyor çevreye soruyorsun görücü usulü biriyle de bir yerde oturup sohbet edebiliyorsun niyetin ciddiyse kafa yapın uyuşmuyorsa reddiyorsun uyuşuyorsa evleniyorsun olay bu
araştırmak tabi ki neyin kumayo sevgili olurken kimse kumar oynamıyor dimi sen de haklısın
görücü usulü gayet mantıklı bir evlilik
@cansublahblah Eğer evlilik için görücü usulüyle hareket ediyorsan yani eşini senin yerinine annen ya da ailen seçiyorsa, demek ki oldukça standart bir arayış içindesin. "Hayırlı kısmetim" dediğiniz o kişi, o kadar sıradan bir tip ki sizin bizzat seçiminize gerek yok gibi. Başkası da rahatlıkla seçebilir sizin yerinize.
Şöyle düşünün, ihtiyacınız olan şey bisiklet yakalı, beyaz, medium size, üzerinde hiçbir yazı, desen vs. olmayan bir tişört ise ve isteğiniz çok netse, o kadar standartsa, çarşıya gitmek zorunda değilsinizdir. Bir arkadaşınıza rica edip sizin için alabilirsiniz. Kaliteyi garanti etmek için de "şu marka olsun" dediniz mi, (ki marka burada iyi aile kızı/erkeği oluyor) içiniz tamamen rahatlar.
Ama, çok özel bir kıyafet arıyorsanız; hem size uygun, hem farklı, hem spor ama abiye gibi gözüken, hem seksi hem de çocuksu gibi birçok beklentiniz varsa; o kıyafeti hiçbir vitrinde görmediyseniz, sadece kafanızda canlandırabiliyorsanız, işte o zaman bizzat alışverişe çıkmanız gerekecek. Aradaki fark bu. Değer farkı, asalet farkı bu.
kardeşim görücü usulüyle zaten sevgili gibi bir şey oluyorsun anlaşmaya çalışıyorsun görüşüyorsun tipi hoşuma gitmiyorsa başka görücülere bakiyorsunuz çok abartiyorsunuz bu durumu
tam olarak bilmiyorsunuz görücü usulü her şeye bakılıyor huyu tipi anlasiyorsan nisanlandıysan o sürecte birbirinizi tanıyorsunuz nikah olmadan önce zaten nişanı bozabiliyorsun pek farklı yok tek farkı araştırıyorsun iyi mi değil mi huyuna suyuna bakıyorsun
bak görücü usulü tam benim anlattığım gibi aile baskısı dediğimiz kısım başka konuya giriyor lütfen karıştırmayın bu konuları
Tabi ki olur ama ne kadar sağlıklı olur bu tartışılır bence mutlaka seviyelide olsa iki tarafın birbirini daha iyi tanımak için flört etmeleri şarttır.
Kesinlikle vakit geçirilmeli. Bir erkekte bende tipten ziyade esprisi zekası kültürü entellektüel olması etkiliyor eğitim düzeyi kendini yetiştirdikten sonra hiç önemli değil. Maalesef günümüzde tip maddi manevi diğer durumlar üzerine evlenenler de var onlar mantık evliliği yapanlar oluyor. Ben aşk evliliği taraftarıyım ama aşkım mantığımı asla da gölgelemedi🎀
İnsanlar bir ilişkiye başlamadan önce birbirlerini iyice tanımalılar.. Belli bir zaman geçirmeliler birlikte.. Yoksa görücü usulü evlilikten bir farkı kalmaz..
Görücü usulünü mantıklı bilmiyorum. İsteyen o şekilde evlenir ama benim için kumardan farkı yok. Ya tutarsa..
Sonra bi de bakıyorsun ki şeytana dönüşmüş :D
Flört önemli hiç tanımadan parası pulu için ve ya farklı şeyler için evlenilirse pek mutlu olunacağını düşünmüyorum insan yıllardır aynı yastığa baş koyduğu birini tanıyamazken hiç bilmediği biriyle evlenmek mantıksız
Görücü usulünde aileler haberli ve takipli olduğu ve her iki taraf için 3-6 ay gibi tanıma süresinde üst seviyede ciddiyet istendiğinden çoğu kimse flörtteki rahatlığı bulamayacağından yanaşmıyor olabilirler.
Sevgililik de mi yok epey çılgın bir hareketmiş derim 😃
Bence de şart mantık evliliğine karşıyım ben 🙄.
Mantık evliliği yapıyorlar o kadar çok ki böyle evlenen, tanımak şart tabikide.
Flört ilişkinin en heyecanlı tarafı. Tanımak acele alınan karardan, evlenmekten daha iyidir. Flört etmek güzeldir.
Muhakkak tanımak konuşup anlaşmak flört etmek şarttt
Önceden flört yoktu ve daha sağlıklı ilişkiler, evlilikler vardı.
Riskli tabiki tanımadığın bir insanla nasıl evleneceksin? Belki ruh hastası ve şizofrenin teki, sakladığı şeyler var yani kesinlikle olmaz en az 2-3 yıl sevgili olup tanışmak gerek
Karşındaki ile göz göze gelip gülmedikten sonra gerisi boş maalesef
Biraz tanımak lazım
Her türlü insanlar mutsuz oluyor. Mevzu biraz farklı
Olur görücü usulü diyoruz
Olur ama ne kadar sağlıklı olur orası meçhul
Yapan var ama bence sağlıklı değil
Bu devirde flortsuz evlilik zor
Bence tanımak şart diye düşünüyorum
Bi kac sene tanimali vakit gecirmeli
Mantık evliliği oluyor işte
Bugüne kadar olmuş bundan sonra da olur. Görücü usulü gibi. Ama bana ters bir şey
İşte biz buna görücü usulü diyoruz
Hadi ya gerçekten bitti mi o işler
Mantık evliligi işte
Oldugunu gördüm 🤠
Olmaz.
Guzelse nikahi basarim
Olmamali
Müslüman kişi görücü usulü ile evlenir
olmaz tabiki
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?